Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

1. Nie będzie żadnych osiągnieć w takiej formie, że się coś za nie odblokuje, bo to bez seunsu

2. Nie będzie wątku głównego, każdy region będzie miał coś na wzór swojego fabuły, która oczywiście będzie się zazębiała z innymi,ale jakiegoś głównego celu fabularnego nie będzie :)

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

No ja wiem. Powiedział, że jak DOBRZE pójdzie. A te informacje potwierdzają to, że idzie dobrze. ;D

Opublikowano

Nie planuję kończyć swojej roboty, tak dobrze mi się pracuje ^

W każdym razie dzięki wszystkim za propozycje skilli. Ten miażdzący krzyż, magnifico !

[img]http://dl.dropbox.com/u/65261553/uptime.png[/img]
Rozgrzewam dom na przyjście zimy :)

Opublikowano

Witam PitBull zapewne pamiętasz mnie jako budowniczy - laskowy.Chciałbym zapytać czy dostane UnBan wiem, że moge napisać to na Gadu-Gadu ale...Czekam na odpowiedź na Gad-Gadu.

DAJ LIKE DLA MURZYNA :3

mca.png

Opublikowano

Nie wiem z jakiej racji potrzebny Ci unban, skoro serwer jeszcze nie wystartował.

Tak btw. Wypowiadajcie się tutaj w tym temacie, bo nie ukrywam, że jeśli takowy dział powstanie to przyspieszy to powstanie serwera (Łatwiej będzie można znaleźć kolejnych budowniczych), bo zauważyłem, że jeśli temat nie jest przez ludzi odświeżany to zostaje prędzej zamykany...

http://www.mpcforum.pl/topic/763584-nowy-poddzialkategoria-wasze-budowle/

Opublikowano

Wygląda to na mmorpg, więc zareklamujcie się na serwisach i być może osiągniecie duży sukces jako któraś z liczonych na palcach polska gra mmorpg.

Opublikowano

Nie możemy być traktowani jako gra MMORPG, gdyż działamy na silniku miencrafta, który jest najprawdopodobniej chronionych prawem patentowym. Więc odpada.

Opublikowano

Mam kilka pomyslow na udoskonalenie serwera (sorry jak juz sa albo ktos napisal):

Zlosziej

-system zaskoczenia typu atak w plecy zadaje podwojne dmg np jak z luku z odl ok 5kratek strzelisz w plecy( jak beda perki mozna zwiekszyc o potrojne) albo jak ze sztyletem (tu oczywiscie wiecej dmg bo musisz podejsc) na jakims perfekcyjnym poziomie na 1 hita zabijasz

-system skradania lepszy niz w normalnym minecrafcie (lepsza animacja,mniejsza widocznosc,brak wyswietlenia nicku) dodanie cichszych odglosow z poziomem umiejetnosci bedzie sie zmniejszac

-okradanie graczy (wiaze sie z umiejetnoscia skradania) musisz podejsc do gracza (bedzie problem z AFK ale cos tam sie poradzi np po 2min nie ruszania sie nie mozesz go okrasc) a im wieksza umiejetnosc tym lepsze rzeczy mozesz krasc oczywiscie ofiara nie bedzie o niczym wiedziala xD badzie na czacie jakis napis typu "zostales okradniety" mozesz zapamietac nick gracza i zamiescic na "tablicy ogloszen"

-tablica bedzie polegala na tym ze w kazdym miescie bedzie takie "cuś" na czym bedzie mozna napisac nick gracza kory popelnil przestepstwo(okradl,zabil kogos w miejscy publicznym [wioska,miasto,stajnie,swiatynie itp] czy najzwyczajniej obrazil) po czym zostanie on scigany i jak ktos go zobaczy moze go schwytac (ogluszyc) i przyprowadzic do miasta czy zabic (za obydwa jest nagroda [za schwytanie wieksza]) w miescie "przestepca" zostaje przeszukany i wtracony do wiezienia(moze zaplacic grzywne,zalezy co zrobil i ile razy,albo powiedziec ze jest z "Gildii Zlodzieji" albo z "Bractwa Zabojcow"[wiem cos podobneo jest w Skyrim ale to mi sie bardzo podobalo] po czym aplaci mniejsza kwote ale nie bedzie mogl zrobic tego ciagle tylko co jakis czas) w wiezieniu musi przeczekac np 1-5dni minecraftowych (zalezne od przestepstwa) lub sprobowac uciec (dostanie 1 wytrych)

-otwieranie zamkow to tez bardzo ciekawy motyw ktory w wiekszosci uwielbialem we wszystkich grach (np:gothic I,Skyrim) mozliwe bedzie zamykanie skrzyn,dzwi i innych tego typu spraw

-sztylety (ppprawiona szybkosc) i luki wiecej rodzajow i szybkosc naciagania luku i biegania z nim (wraz z rozwijanym perkiem)

Mag:

-mozliwosc udwzania skillami dwoma rekami (wieksze dmg, wieksze zuzycie many) po odblokowaniu perka

-dzewka umiejetnosci dla roznych typow magii: (nazwy ze Skyrim SORRY)

zniszczenie (kule ognia, lodowe pociski itp)

iluzja (niewidzialnosc, widok przez sciany itp)

prywolanie (jak nazwa wskazuje przywolywanie)

przemiana (kamienne cialo, buffy itp)

-lepszy system alchemii (na calym swiecie beda automatycznie rosly rosliny z ktorych bedzie mozna zrobic wszelkiego rodzaju mikstury)

Duzo pomyslow na maga nie mam bo osobiscie rzadko korzystam z magii w grach :)

Wojownik

-duuuuuuzo broni typu:

jednoreczna:

miecz-szybki, mozna polaczyc z tarcza lub 2 mieczem Bonus: szansa na krytyczne uderzenie

topor- troszke wolniejszy, mozna polaczyc z 2 toporem Bonus: szansa na natychmniastowe zabicie (bardzo mala)

dwureczna:

wielki miecz-wolny, animacja trzymania w dwoch rekach(rece wysoko) Bonus:jak w mieczu

Wielki topor-bardzo wolny, taka sama animacja (rece nisko) Bonus: jak w toporze

-schowana bron jednoreczna widac w pasie a dwureczna na plecach

-drzewko umiejetnosci poprawiajace walke dana broniom (miecz,wielki topor itd) oraz uzywania pancerza (lekki,ciezki)

Bylbym zawiedziony gdyby na serwerze nie bylo gildii:

1.Krag Wojownikow-wojownicy ktorzy naprawde sa wilkolakami (tak Skyrim sie klania) po dluzszy, czasie przebywania w gildii w jednym z zadan (wszystko bedzie ladnie zwiazane z fabula gildii)zobacysz przemiane czlonka glidii i sam bedziesz mogl nim zostac poprzez zapytanie sie o to przywodcy (NPC)

Bedzie trzeba uwazac by nikt nie zobaczyl przemiany (po przemianie nie widac nicku) bo ktos moze cie zapisac na tablicy i byloby niefajnie :(

2.Gildia Zlodzieji-gildia zlodzieji i tyle masz krasc, wrabiac ludzi(kradziez jednemu graczowi przedmiotu,podzrucanie drugiemu i zapisanie go na tablice),sfalszowanie tablicy (zmazanie jakiegos gracza) i inne prace dla zlodziejaszkow za co dostajesz pieniadze.Bedzie utrudnienie ze nie mozesz nic zrobic na oczach innego gracza (musisz byc NINJA :ninja: albo uzywac skilli niewidzialnosci)bo sam pojdziesz do wiezienia. Po dluzszym czasie zostaniesz Mistrzem Gildii a potem sluga bogini zlodzieji (nazwe wymyslcie)

-Mistrz Gildii dostaje lepsza zbroje i moze dogadac sie z czlonkiem gildii aby zmazal cie z tablicy czy poprostu zaproponowac questa (bedzie wybor questow i za kazdy wykonany placisz mu polowe sumy a druga polowe dostaje automatycznie

-Sluga bogini (najpierw musisz byc Mistrzem Gildii)dostaje trudniejsze questy, wieksze wynagrodzenie i co najwazniejsze UNIKATOWA PRO ZBROJE!

3.Bractwo Zabojcow-tu nie mam pomyslow ale licze na was xD

4.jeszcze cos dla magow ale to zostawiam tez wam :D bo poprostu nie umiem wymyslic czegos czego prawie nigdy nie robie

Mam nadzieje ze dodacie cos z mojej listy

PZDR!

Opublikowano

TheSarkuse, po pierwsze robisz sporo błędów. Po drugie Pitbull już pisał, że nie będzie ulepszania skillów. Ale cała reszta, tak jak to skradanie itp wygląda ciekawie. :D

Opublikowano

Witam.

Nick z MC: Arson

Mikrofon: Posiadam, TS3

Praca w grupie: Nie jednokrotnie grając w MC miałem swoje gildie, miasta i inne wraz z graczami z miast, gildie itp budowałem wspólnie rozdzielając zadania miedzy graczy, myślą ze mam spore doświadczenie.

Potrafię obslugiwac WorldEdit, GameGuard i wiele innych Voxel Sniper' a nie znam.

Szybko się uczę. Lubię spędzac czas budując w MC

Chętnie zamienię kilka słów na TS

Opublikowano

@2UP

TheSarkuse, żadna z tych propozycji nie zostanie wprowadzona.

To wszystko już "gdzieś" było, jak Ci tego brakuje - idź "tam", nie tutaj.

Jak dla mnie to jakaś wielka pomyłka.

[img]http://dl.dropbox.com/u/65261553/uptime.png[/img]
Rozgrzewam dom na przyjście zimy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...