Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@up szybciej by było, ale jakby mieli już gotowy silnik i od groma grafików 3d. A tak to mają silnik, tylko teraz grę napisać/zmodifikować. Grafiki tez łatwę do zmiany, nikt nie wymaga pięknych ani okrągłych ludków :P

1378394466-U624308.jpg

Mój nowy projekt : Tutaj

Zapraszam wszystkich chętnych, szczególnie tych którzy zawiedli się na metro-crafcie.

Jedyne rzeczy, które mnie w całym mym życiu wzruszyły :

1. Zakończenie Metra 2033 i 2044

2. Zakończenie Scott-a Pilgrima

3.Zakończenie historii portala(1 i 2)

Opublikowano

Beta testy (prędzej alpha testy) trwają od 4 tygodni. 2 tygodnie trwały one tylko w weekend. Przez ten jak i ostatni tydzień były one w tygodniu roboczym. Dnia dzisiejszego o godz. 20.00 kończy się cykl (w sumie z lekka wymuszonych waszymi wiadomościami) testów na rzecz międzynarodowych beta testów, które odbędą się za jakiś czas i będą one rozbudowaniem wszystkiego co widzieliście dotychczas. Osoby, które się dostały i przynajmniej trochę czasu spędziły u nas na serwerze będą oczywiście miały wstęp. Dla całej reszty pozostanie napisanie podania.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

ADMINISTRACJO OVERLAND'u

Czy można dowiedzieć się jakie macie parametry serwera na granie bądź teraz na beta testach jakie mieliście, lub jakie będą ..

zu439g.jpg

Opublikowano

Jestem jeszcze trochę nieogarnięty w tym temacie, będzie jakaś wiki na której zostaną opisane wszystkie rasy, skille itd?

Opublikowano

@up

Chyba Echo (nie jestem pewien kto :C) zaczął taką robić, jednak Pitbull powiedział żeby nie robić, gdyż byłyby tam opisane różne triki jak szybko expić, zdobyć jakieś epickie bronie itp. Lepiej żeby gracz sam się uczył. Na serwerze ma być także bestiariusz (Poprawcie mnie jak się mylę :L)

76561198044975849.png

Best Member

Opublikowano

No dobra, ale działanie, wymaganie skilli i funkcje ras(jeśli jakieś są), fabuła itd będzie opisane? Już nie mówiąc o trickach na expienie.

Opublikowano

Mamy w planach glosariusz i bestiariusz, fabuła przed wydarzeniami, które poprzedzają grę istnieją od dawna, ale są w języku ang.

Jakiś krótki poradnik z mechaniką gry też się pewnie pojawi każdej osobie po pierwszym wejściu na serwer. A tricków na expienie raczej nie będziesz miał opisanych, bo to żadna filozofia, bo albo masz dużo czasu i wbijasz lvl na słabych potworach, albo zagłębiasz się w zadania i masz żyłkę do interesu co owocuje dobrymi dochodami i expisz na silniejszych potworach, bo stać się na lepsze wyposażenie...

Btw. odpowiadając na twoje pytanie, które zadałeś mi na PW. To odpowiem, że innych światów typu Nether czy The end nie będzie, bo to nie ma sensu... Zróżnicowanie potworów będzie wystarczające i nie będzie się trzeba zapuszczać na zombie pigmany jak i na ender dragona a wydobywać surowców i tak nie będzie można.

Opublikowano

Mamy w planach glosariusz i bestiariusz, fabuła przed wydarzeniami, które poprzedzają grę istnieją od dawna, ale są w języku ang.

Jakiś krótki poradnik z mechaniką gry też się pewnie pojawi każdej osobie po pierwszym wejściu na serwer. A tricków na expienie raczej nie będziesz miał opisanych, bo to żadna filozofia, bo albo masz dużo czasu i wbijasz lvl na słabych potworach, albo zagłębiasz się w zadania i masz żyłkę do interesu co owocuje dobrymi dochodami i expisz na silniejszych potworach, bo stać się na lepsze wyposażenie...

Btw. odpowiadając na twoje pytanie, które zadałeś mi na PW. To odpowiem, że innych światów typu Nether czy The end nie będzie, bo to nie ma sensu... Zróżnicowanie potworów będzie wystarczające i nie będzie się trzeba zapuszczać na zombie pigmany jak i na ender dragona a wydobywać surowców i tak nie będzie można.

I to brzmi jak parwdziwne RPG :)

A nie... kilka zadan, npc ale i tak gra polega na /warp surv

Gratuluje pomyslu i cierpliwosci :D

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

@Pitbull

A pamiętasz moją propozycje na "słabe punkty" u moobów? To by pasowało bardziej do łuku, np. Boss (wielki golem) z takimi kryształami na ciele i obrażenia można mu tylko w te kryształy zadawać:C

76561198044975849.png

Best Member

Opublikowano

Na chwilę obecną nie jest to wykonalne. Szkoda, bo pomysł nie jest zły.

Wszystko sie da :D ale pewnie wymagalo by to zbyt duzej ilosci zmian w aktualnym kodzie :P (Czytac: pisanie od nowa)

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

Nie żeby co, ale jeśli by się zrobiło aż tyle zmian, to nie byłby to już minecraft

Opublikowano

Ja myślę, że będzie taka maszyna, jaka będzie potrzebna. Będzie grało 1000-2000 graczy naraz, to pit załatwi lepszą maszynę :P Znaczy nic nie wiem, ale tak przypuszczam.

1378394466-U624308.jpg

Zapraszam wszystkich chętnych, szczególnie tych którzy zawiedli się na metro-crafcie.

Opublikowano

@Wujekstaszek

Będziemy mieli pewnie maszyne która, by uciągneła z 1000 graczy ale mamy pełno modów i nie chcemy lagów to 500 będzie slotów :D i tak pewnie zawsze z 3/4 - 1/5 będzie wolnych slotów

mca.png

Opublikowano

Proszę państwa, oto miś.

Miś jest bardzo grzeczny dziś,

Chętnie państwu łapę poda.

Nie chce podać? A to szkoda.

~ Jan Brzechwa

http://scr.hu/17jp/hcoex

http://scr.hu/17jp/fkwf3

~ Tekstury by Wodzio11 model by eder

- Takie 2 teksturki (wstępnie z 12) naszych włochatych przyjaciół jakie będziecie mogli ujrzeć na naszym serwerze wykonane przez naszego grafika Wodzia :) Model został wykonany również przez członka naszej ekipy, mianowicie eder'a.

(I uprzedzam pytania. Nie, to nie jest z Mo' creatures, ani model, ani jakakolwiek tekstura)

Opublikowano

Pit ja next poprosza to :

"Papużko, Papużko powiedz mi coś na uszko,

Nic ci nie powiem boś ty plotkarz,

Powtórzysz każdemu pogo spotkasz"

1378394466-U624308.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...