Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z powodów problemów z hostingiem otwarcie obsunie się o 1h.

Przepraszamy za niedogodności i zapraszamy o 14:30

@Kasama

Dziękujemy za opinie, ale widziałem wasze prace. Cóż... są ładne, fakt, ale 50% takiego efektu to shadery i inne modyfikacje poprawiające ich wygląd. Aaa... i moge wyjść na ignoranta, ale na prawdę nie pamiętam czy nam kiedykolwiek składaliście oferte współpracy...

106071453484304291456.jpeg

• Odpowiedzi 3,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nu proszę, co ja widzę. Moja konkurencja nie śpi i ma się całkiem dobrze.

Wszystko macie elegancko zrobione, tylko jak już wcześniej wspominałem jedna rzecz mnie strasznie gryzie. Mam na myśli oczywiście wasze ubogie i prymitywne lokacje (takie są moim zdaniem, inni nie muszą się zgadzać z tą opinią). Gdybyście nie odrzucili propozycji współpracy ode mnie i need(a)pvp to mielibyście zrobiony świat gry perfekcyjnie.

W każdym bądź razie życzę powodzenia oraz mam nadzieję, że nie będziemy się zbyt mocno gryźć i wchodzić sobie w drogę. :)

Pozdrawiam Kasma

Administrator projektu Turida MMORPG.

widzę że macie o sobie wysokie mniemanie, przekonamy się po starcie jak bardzo nasz świat jest prymitywny :)

Opublikowano

@Kasama

Dziękujemy za opinie, ale widziałem wasze prace. Cóż... są ładne, fakt, ale 50% takiego efektu to shadery i inne modyfikacje poprawiające ich wygląd.

Pitbull, po pierwsze. Mój nick to Kasma, nie jak to napisałeś - "Kasama".

Drugą sprawą jest to, że nasze prace nie były ukończone i to, że są one sprzed ok. dwóch lat. W każdym bądź razie z pewnością przebijały one to co otrzymałem z waszej strony, a od tamtego czasu bardzo dużo zdążyło się zmienić. ;)

widzę że macie o sobie wysokie mniemanie, przekonamy się po starcie jak bardzo nasz świat jest prymitywny :)

Jak wyżej wspomniałem, kilka miesięcy temu widziałem mały pokaz waszych map i naprawdę nie zrobiły na mnie żadnego większego wrażenia. Nu chyba, że zdążyliście nieco tam poprawić, w co szczerze powątpiewam.

To by było na tyle z mojej strony, ponieważ nie chcę wszczynać jakichś bezsensownych kłótni.

Btw.: Wcześniej tam się rabnąłem... To wy złożyliście nam wtedy propozycję współpracy.

Oto wiadomość od was:

Witaj needpvp !

Zafascynowały mnie twoje budowle. Więc chciałbym Cię zaprosić do współpracy, ale do rzeczy:
Jestem pomocnikiem koordynatora projektu Overland. Być może słyszałeś o tym lub nie. Pragniemy stworzyć najlepszy serwer RPG minecraft. Fakt, faktem, że "każdy ojciec chwali swoje dziecko". Jednak my posiadamy coś czego "podobnym" serwom brakuje. Pomysł oraz osoby, które go zrealizują. Na bieżąco szukamy utalentowanych budowniczych, którzy mają dużo pomysłów. Nasz świat będzie tak wielki, że każdy artysta zrealizuje to o czym od dawna marzył - jeżeli chodzi o styl i rodzaj budowania dajemy każdej takie osobie wolną rękę, gdyż nie lubimy przymuszać kogoś do czegoś (jedynym obowiązkiem jest trzymanie się epoki jak i kilku innych zasad, aby nie wprowadzać chaosu). Jeżeli nadal nie jesteś zainteresowany być może przekonam Cie tym, czyli naszą zapowiedzią na tym forum
Dzięki i pozdrawiam!

TexasEsc

Wysłane 15 marzec 2013 - 11:39

@DOWN (END)

Jeżeli uważasz, że ja i needpvp nie mamy wystarczająco rozbudowanej wyobraźni przestrzennej, to serdecznie cię pozdrawiam... Przepraszam cię bardzo, ale w tym momencie jestem oburzony i zastanawiam czy mam się z ciebie zacząć śmiać czy płakać nad tobą... (Bez obrazy)

Opublikowano

W takim wypadku to by się zgadzało. Ofertę złożył wam prawdopodobnie Dezintegrator (aka Cookie aka TexasEsc), gdyż na moje polecenie miał szukać ludzi utalentowanych. Zawitałem na wasz serwer po czym stwierdziłem, że kreacje, które nim są nie nadają się by was do nas przyjąć. Nie mniej jednak polecam ci pobranie "Postępu budowlanego". I również nie mam już w tej sprawie nic więcej do powiedzenia.

Opublikowano

W takim wypadku to by się zgadzało. Ofertę złożył wam prawdopodobnie Dezintegrator (aka Cookie aka TexasEsc), gdyż na moje polecenie miał szukać ludzi utalentowanych. Zawitałem na wasz serwer po czym stwierdziłem, że kreacje, które nim są nie nadają się by was do nas przyjąć. Nie mniej jednak polecam ci pobranie "Postępu budowlanego". I również nie mam już w tej sprawie nic więcej do powiedzenia.

Nie wiem jak wygłada mapa Kasmy ale gdy ogładałęm twoją mape i budowle wyglądały jakby budował je ktoś bez wgl projektu startowego wszystko na spontana wiele budowli do siebie nie pasuje. :D więc nwm jak podzielić te zdanie ! :P Po prostu twoi budowniczy też nie mają żadnego talentu . jeśli chcesz się przekonać ? każ swojemu budowlancowi najlepszemu zbudować coś i mi zobaczymy kto lepej zbuduje :) ty nie masz budowlańców ty masz 10=14 letnich dzieci z tego wynika :) z paroma na pw pytałem o wiek więc wiem ! nieźle cię kłamali na podaniach chyba

xmMfHrm.png
Opublikowano

Poczekaj aż ktoś z "beta testujących" wrzuci kilka SS' z gry to obawiam się że skończą się komentarze "wielkie kloce bez kształtu"

I od razu uprzedzę komentarz "skąd niby to wiesz"

Nie jestem w ekipie Overland, ale widziałem wszystkie filmy prezentujące budowle i obserwuję temat do ponad roku więc widzę jak niezbyt dopracowane budowle z czasem stawały się "epickie", a screeny z procesu budowlanego są już baaaardzo długo te same więc nie ma porównania. Brałem udział też w 1-szym evencie budowlanym i widziałem co ci ludzie potrafią i jestem pod ogromnym wrażeniem. I nie mogę doczekać się startu.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Jak przebiega akcja " Beta testy" ?

1378394466-U624308.jpg

Mój nowy projekt : Tutaj

Zapraszam wszystkich chętnych, szczególnie tych którzy zawiedli się na metro-crafcie.

Jedyne rzeczy, które mnie w całym mym życiu wzruszyły :

1. Zakończenie Metra 2033 i 2044

2. Zakończenie Scott-a Pilgrima

3.Zakończenie historii portala(1 i 2)

Opublikowano

Ktoś zamierza robić sztrima z testów? Albo ktoś ma na tyle dobry net by mi dać współdzielenie ekranu? Chciałbym zoabczyć jak to się prezentuje. Prosze o kontakt an pw.

cute_anime_girl_by_kisakupl-d56xzn2.png

Hotarti <3 <3 <3 I <3 Anime

Żyjemy w chorym świecie gdzie bycie sobą jest chwalone w sieci, zaś w rzeczywistości prowadzi do samotności. :C

Opublikowano

O własnie Sztrim z beta testów ! Jeszcze najlepiej po ślunsku ! Zaproście freekiego to wam powerszteluje i poszpila :P

1378394466-U624308.jpg

Zapraszam wszystkich chętnych, szczególnie tych którzy zawiedli się na metro-crafcie.

Opublikowano

Z lekkim poźlizgiem, ale startujemy. Tym, kttórzy się dostali poszła informacja z launcherem do pobrania i indywidualnym hasłem.

Wszystkie błędy należy zgłaszać (narazie) mi na PW.

I kilka praktycznych porad:

1. HP regeneruje się dopiero po osiągnięciu 1 lvl (należy zabijać potwory by awansować)

2. By móc sprawnie walczyć należy mieć miecz w prawym slocie, a tarcze w lewym (wejdziesz na serwer to zrozumiesz).

3. Shift - użycie tarczy.

Opublikowano

Niech ktoś posztrimuje albo udostępni mi ekran plax!

cute_anime_girl_by_kisakupl-d56xzn2.png

Hotarti <3 <3 <3 I <3 Anime

Żyjemy w chorym świecie gdzie bycie sobą jest chwalone w sieci, zaś w rzeczywistości prowadzi do samotności. :C

Opublikowano

Darek pracuje na Linuxie, ale launcher jest napisany pod windowsa. Prawdopodobnie mogą być problemy z javą. Postaramy się jak najszybciej naprawić problem. Jednak wiecie to są beta testy i takie rzeczy będą się zdarzały często...

@Edit

Proszę też konkretnie pisać jak wygląda problem. Bo launcher może nie działać, albo po wejściu do gry minecraft crashować. To, ze komuś "nie działa" nic nam nie mówi.

Opublikowano

@ Kasma

Nie przedstawiłeś w tamtym temacie nic poza mapami , które można bardzo łatwo zrobić w WorldPaint'cie. Wasze mapy po wyrenderowaniu będą słabe (Jeżeli ktoś korzystał z tego programu na pewno zrozumie) Overland jest jednym z najbardziej zaawansowanych serwerów, i nie ważne jaki byś robił nie dasz rady ich przebić. Przez ten czas przedstawili oni tyle "faktycznych postępów", że jestem pełen podziwu. W twoim temacie są tylko puste słowa, które o niczym nie znaczą. Nawet jeżeli budynki na Overland'zie nie będą najlepsze, zawsze można je poprawić ,szczególnie ,że twórcy nie poddali się przez taki czas.

Serwer Minecraft'a RPG 100% Blitzzlike- Comming soon

http://imageshack.us/gal.php?id=r52pkt_Y2eDb2-eR2-HNmw

Opublikowano

@ Kasma

Nie przedstawiłeś w tamtym temacie nic poza mapami , które można bardzo łatwo zrobić w WorldPaint'cie. Wasze mapy po wyrenderowaniu będą słabe (Jeżeli ktoś korzystał z tego programu na pewno zrozumie) Overland jest jednym z najbardziej zaawansowanych serwerów, i nie ważne jaki byś robił nie dasz rady ich przebić. Przez ten czas przedstawili oni tyle "faktycznych postępów", że jestem pełen podziwu. W twoim temacie są tylko puste słowa, które o niczym nie znaczą. Nawet jeżeli budynki na Overland'zie nie będą najlepsze, zawsze można je poprawić ,szczególnie ,że twórcy nie poddali się przez taki czas.

Nie przedstawiłem nic poza mapami powiadasz? Nie wiem czy szanowny kolega przejrzał cały temat z zapowiedzią naszego projektu, ale znajdują się tam, m.in:

• Cały changelog naszego autorskiego launchera;
  • Prace jednego z naszych grafików (np. indywidualne awatary dla każdego członka zespołu, to chyba nie jest wcale jakiś durny pomysł).

Program o którym piszesz nie nazywa się "WorldPaint" tylko WorldPainter, czyli powinieneś był napisać w WorldPainter'ze. Natomiast mapy wcale nie będą jak ty to napisałeś "słabe", ponieważ obrabiamy je jeszcze, że tak się wyrażę manualnie - w grze.

Nigdzie nie powiedziałem / napisałem, że serwer projektu OverLand jest beznadziejny. Sam osobiście uważam, że jest on jednym z bardziej zaawansowanych.

Dlaczego zakładasz, że nie ważne co bym zrobił, to i tak nie dam rady przebić tego projektu? Skąd możesz wiedzieć jakie osoby znajdują się w naszym zespole i jakie mają umiejętności, np. w zakresie programowania? Tak dla twojej wiadomości zdradzę ci, że w naszym zespole znajduje się jedna osoba w wieku średnim mająca własną, prosperującą firmę, ponadto wykłada na jednej z uczelni w Lublinie. Jest on specjalistą do spraw reklamy i marketing'u, zna kilka języków programowania, m.in.: Pascal i C++. Już nawet nie będę ci wspominał o jego dojściach, ponieważ i tak byś nie uwierzył na jaką osobę właśnie się natknąłeś.

Zobaczymy wkrótce czy moje słowa spisane w zapowiedzi naszego projektu są takie puste jak ci się wydaje, żebyś nie był za bardzo zdziwiony kolego.

Na koniec jeszcze napiszę, żebyś na przyszłość nie wtrącał się w sprawy, które cię nie dotyczą. Nic nie wiesz, a niepotrzebnie kłapiesz za przeproszeniem. Mam już szczerze dość użerania się i tłumaczenia czegoś ludziom będącym w ogłupionej części naszego społeczeństwa (nie mam tutaj na celu obrazy jakiejkolwiek osoby).

Nie pozdrawiam

Kasma

@DOWN

Przepraszam, ale już po prostu nie byłem w stanie wytrzymać. Zabiera głos, a nie ma tak naprawdę żadnego udziału, ani wiedzy na temat obu projektów. To już był ostatni wpis w tym temacie z mojej strony.

Opublikowano

A może tak koniec offtopu ?

Niech lepiej któryś z beta testerów którym chodzi lancher zacznie sztrimować :P

1378394466-U624308.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...