Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problemy Techniczne Z Serwerami

Gość Mounthains

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja mam taki problem mam gigantyczne lagi na serwie nie takie w stylu że się zacina tylko że tak jakby neta nie było po chwili all znika i działa normal pojawia sie takie coś co kilka minut ;/ w port mapie odblokowałem 3 pierwsze porty hamachi włączone do navicat się bez problemu loguje więc to może być wina port map?? proszę o odpowiedz

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

ja mam taki problem mam gigantyczne lagi na serwie nie takie w stylu że się zacina tylko że tak jakby neta nie było po chwili all znika i działa normal pojawia sie takie coś co kilka minut ;/ w port mapie odblokowałem 3 pierwsze porty hamachi włączone do navicat się bez problemu loguje więc to może być wina port map?? proszę o odpowiedz

Ile Ramu na kompie i servie i jaki procesor ?

Opublikowano

mam problem z włączeniem serwera mianowicie, włączam klikam enter i powinni przejść do logowania a wyskakuje mi takie coś i stoi:

212yhcl.jpg

http://i39.tinypic.com/212yhcl.jpg

przedtem dodałem gildie ale przez MySQL i jak powinno prawidłowo dodać się gildie bo ze strażnikiem nie mogę rozmawiać proszę o pomoc

wpisz

fsck

i póżniej ciagle

Y --->ENTER

x

Opublikowano

Witam ja mam problem z Navicat jak jak wpisze Ip z hamachi z końcówką .100 i wypełnie tak jak trzeba to nie chce mi sie połączyć z bazą ;/ a server jest włączony pisze connect: Operation Timed Out x5 razy

Ale jak chce sie podłączyć do bazy to wyskakuje mi coś takiego : 2003 - can't connect to MySQL server on '5.184.7.100' (10051)

pomocy ;/

I jeszcze może ktoś zrobił by mi spolszczenie IP: 5.184.7.100 bez koncówki 5.184.7.43 byłbym wdzięczny (up na http://www.speedyshare.com/)

Opublikowano

elo ja powtarzam te pytanie podczas pojawienia sie pewnej linijki w virtual pc net znika i dopiero gdy ta linijka niebdzie 1 od dolu all sie wlacza lecz po chwili znów jest ta linijka i znów..

592a0f1a1fe8e_post-108469-126907388764_thumb.jpg

Opublikowano

Siemka ;D mam taki problem , że moi kumplowie z podwórka nie mogą się zalogować na mój serwer. A wygląda to tak . Odblokowalem wszystkie porty w PortMap-ie czyli w tym te najważniejsze:

11002 - Logowanie

13000 - Świat Gry

13002 - Wybór Postaci

No i po jakims czasie dałem im dobre spol i clienta . Dziala bo sam z niego kożystam. "Mają oni Błąd Podczas łączenia się z serwerem" Ale są w sieci hamachi ! Co jest w tym nie halo? xD

Opublikowano

ja mam problem :(

odpalam server i portmapa i wszystko jest ok.

ja się loguje ale inni nie mogą.

czym może być to spowodowane?

dam 5 za pomoc :D

info.png

Opublikowano

ja mam taki sam problem jak

ja mam problem

odpalam server i portmapa i wszystko jest ok.

ja się loguje ale inni nie mogą.

czym może być to spowodowane?

dam 5 za pomoc

mam serwer bez hamachi jak cos

za pomoc dam +++

Opublikowano

ja mam problem taki że mam server przez hamachi wszystko mi dziala jak zaloguje itp mam gm zrobilem pare kont i teraz jak chce zrobic konto przez navicata oczywiście to wyskakuje mi błąd że jest cos tam uszkodzone miałem już pare kont i tu się robi 2 problem koledzy chcą się połączyć ale niemoga pisze im łączenie z serverem i dalej sie juz nic niedzieje a ja normalnie moge grac i wchodzic na i ch konta

na gre dałem 600mb

niewiem w czym problem dlatego potrzebuje pomocy niewiem czemu niemoga się połączyć

Gram :
- League Of Legends
- Metin2
- Diablo 3

Przerwa od grania:
- World Of Warcraft
- Counter Strike 1.6 No-Steam
- Battle Forge
- Battlefield Bad Company 2 ( trzeba sobie 3 kupić )

18706.png

Opublikowano

gdy włączam postać wyskakuje mi błąd there is no disk in the drive . please insert a disk into drive metin 2 co robić ?

Opublikowano

przy uruchamianiu serva pisze:

CYTAT

Gdy próbuję odpalić serwer wyskakuje mi taki błąd The virtual machine could not be started because there was not enough memory available on the host. . Po polsku oznacza to

Wirtualna maszyna nie może zostać uruchomiony, ponieważ nie było wystarczającej ilości pamięci dostępnej na gospodarza. Co mam wtedy zrobić? Jeszcze wczoraj działało

I jeszcze jedno gdy wczoraj wszystko ladnie sie lączylo wlaczylem navicat'a i chciałem połączyć zeby zrobic konta itd i wyskakiwal jakis blad... Pozniej go zamieszcze.

//edit

"2003- Can't connect to MySQL server on '5.123.36.100'(10060)"

Jak pomogłem daj + :)

Opublikowano

Elo może było ale nie chce mi sie przeszukiwać tych 67 stron mianowicie

connection:Connection refused pomocy :( :( :( :(

jakoś po polsku albo drukowanymi wyjaśnijcie mi to jak naprawić proszę :( :( :( :unsure:

1323380503-U105431.png
Opublikowano

Witam.

Mam problem.

Sworzyłem dziś serwer na plikach Suiego, poszło gładko, wszedłem z navicat, zrobiłem konto wszystko co potrzeba, aktualizowałem tabele takim "ptaszkiem" na dole, było napisane że Update konto i hasło bla bla bla...

spróbowałem wbić na serwer podałem pasy te co podawałem w navicacie i nagle" sprawdź swoje wejścia"

Pomyślałem, że coś źle wpisałem, więc wszedłem do navicata i sprawdziłem pasy, po czym znów przepisałem.

Efekt taki sam. "Sprawdź swoje wejścia"...

Za każdą pomoc się jakoś odwdzięczę...

OMG.TECZA!

Opublikowano

To Teraz Moj Problem xD

Operation Time Out 7x i nagle...

mar ''DATA'' Mcncc kernel :arp ''jakies liczby'' is using my IP

Mar 23 20:38:06 Mcncc last message repeated 3 times

i sie nie da do gry zalogowac... :|

Wie ktoś może ocbg. ? :| W sysinstall dobrze all .

Opublikowano

Ja mam operation timed out i nie moge wlogac ;/

18706.png21939.png10610.jpg32282.gif25994.jpg30264.png

1 post ■ | 50 ■ | 100 ■ | 150 ■ | 200 ■ | 250 ■ | 300 ■ | 350 ■ 400 ■ | 450 ■ | 500 ■ | 550 ■ |                          ETAP 1 UKOŃCZONY

600 p. □ | 650 □ | 700 □ | 750 □ | 800 □ | 850 □ | 900 □ | 950 □ 1000 □ | 1050 □ | 1100 □ | 1150 □ |

Opublikowano

musisz poczekać troche żeby serwer sie rozgrzał

Czy to prawda?

Włącza się i przy logo mi pisze nieprawidłowa nazwa lub hasło, a wpisuję dobrze ;/ o co łazi?

18706.png21939.png10610.jpg32282.gif25994.jpg30264.png

1 post ■ | 50 ■ | 100 ■ | 150 ■ | 200 ■ | 250 ■ | 300 ■ | 350 ■ 400 ■ | 450 ■ | 500 ■ | 550 ■ |                          ETAP 1 UKOŃCZONY

600 p. □ | 650 □ | 700 □ | 750 □ | 800 □ | 850 □ | 900 □ | 950 □ 1000 □ | 1050 □ | 1100 □ | 1150 □ |

Opublikowano

Siema mam taki sam problem jak Kradziejka. W konsoli jak uruchamiam serwa wyskakuje mi: " Enter full pathname of shell or RETURN for /bin/sh: " . . . O co chodzi ?

Proszę o Pomoc !:)

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...