Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problemy Techniczne Z Serwerami

Gość Mounthains

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem ;/ Otworzylem swojego serwa ale na koncu wyskoczylo mi connection rufused czy cos takiego ;/ mimo to probowalem sie zalogowac... Potem po wlaczeniu portow zmienilo mi sie na network costam... i bardzo dlugo sie loguje i sie nie moge zalogwac ;/ Prosze o pomoc ... all porty odblokowane

Czekałem kiedy powiesz mi
Że jesteś dla mnie, jesteś ze mną, że ja i Ty
To coś, co jest na pewno, że jest naprawdę
Że to co było między nami wciąż jest i wciąż jest ważne i…

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja mam następujący problem:

Raz w grze wpisałem komendę /reload q i teraz nie można wybierać skillów nie dostaje nikt mieczyka na 1 levelu nie działają żadne misje proszę o pomoc!!!

Opublikowano

Witam wszystkich!

Mam podobny problem jak HeCzoTiNi od wczoraj męczę się z serwerem, dziś rano udało mi się wszystko skonfigurować i odpalić, niestety tylko ja mogę się zalogować do serwera (dodam, iż serwer stoi na Hamachi, a łącze się przez moje IP z Hamachi, więc nie lokalnie). Odblokowałem większość portów, wyłączyłem zaporę, niestety nikt z mojej sieci Hamachi nie może połączyć się z serwerem, z ich relacji wynika, że wyskakuje informacja o błędzie w połączeniu. Mógłby mi ktoś jakoś pomóc z przywróceniem tego do "normalności" (tzn. żebym sam nie siedział na serwerze :P). Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam

P.S. Przypomniało mi się, że mam jeszcze na tym forum baaardzo stare konto, a już chciałem nowe zakładać ;p. Naturalnie pomoc zostanie wynagrodzona.

Opublikowano

Szymi

Ile ram na serwer ?

Jaki portmap ?

Ile portów ?

Spolszczenie z jaką końcówką ?

RKS MOTOR LUBLIN

WŁADCY WSCHODU !

Opublikowano

też miałam taki problem ale odpaliłam serwerek innym luncherem :P

A jaki inny launcher mi proponujesz.? Może mogłabyś podac mi ten na którym ty odpaliłaś? :P

P.S. Na metku z 2008 roku mam ten sam problem jaki również na kliencie fkyt2... ;/ POMOCY!! :((((

Opublikowano

Chce postawić serwer tylko dla mnie ale nie mogę.Dodałem kartę loopback czy jakoś tak potem wchodzę w settings VPC biorę Networking ale w Adapter nie ma ani karty loopback ani hamachi ani nawet mojej ;d.Wie ktoś co muszę zrobić ?

Opublikowano

Elo mam problem , ja moge sie zalogowac a moj kolega ma zostaniesz polaczony z serweram. Ja mam spol z .100 a on z normalna , all porty odblokowane w sysinstall tak jak powinno byc , i juz nie wiem co robic. Pomóżcie . Dam + , może to wina spolszczenia?? Ale moje dziala , tak czy inaczej to IP 5.250.127.60. Help11

Opublikowano

Ja mam taki problem - Na moim serwerze mogę się zalogować PRZEZ PORTMAPA (IP u mnie w kliencie daje z normalną końcówką albo 127.0.0.1 - i działa).

Ale inni mają problem - mogą zrobić postać (wszystkie postacie w shinso), ale po wybraniu postaci zamiast ekranu logowania jest kick. Mi działa, na dowolnym koncie, a im na żadnym.

Hamachi jest ok, jesteśmy w tej samej sieci, połączenia pośrednie, niektórzy nie mogą mnie wypingować (a ja niektórych też nie mogę) - ale czat działa.

Portmap zarówno 9-portowy jak i 36-portowy działa, ale tylko ja mogę się zalogować.

Sysinstall mam skonfigurowane poprawnie (brama - moje ip hamachi, maska - 255.0.0.0, IP - ip hamachi z końcówką .100, a reszta tak jak była).

Na firewallu mam wszystko dobrze ustawione, a wyłączenie go nic nie zmienia - porblem nadal jest.

Kuzyn z którym to testowałem nie ma ani antywirusa ani firewala - więc nic u niego nie blokuje, a problem nadal jest.

Mam antywirus avast v.5 - czy to możliwe, żeby blokował porty z zewnątrz, czy coś?

Zmieniałem hasła do roota i ftp oraz do bazy danych, ale to chyba nic nie zmienia.

Może to kwestia latencji? Ale mam łącze 2mbps a serwer ma 702MB ramu (może niewiele, ale w kompie mam tylko 1,5 GB, a serwer jest na kilka osób ).

Wszyscy, którzy się ze mną łączą używają moda od Kamera z edytowanym serverinfo.py.

Z tego co widzę to dość częsty problem... Wie ktoś, o co w tym chodzi?

Opublikowano

Mam mały problem bo gdy się loguję to nie mam żadnego błędu ale czekam pół godziny i nie może mnie zalogowac.... wie ktos o co chodzi? Ciągle czekam jest takie 5 chińskich znaczków... i czekam i czekam i ciągle nic... Proszę o pomoc. :(

Opublikowano

Witam wszystkich.Spróbuje opisac mój problem z serwerem metin2.Najpierw dodam ze mam neta przez router TP-link TL-WR 543G. Odblokowałem porty w routerze zrobilem serwer na hamachi .Wszystko poszlo bez żadnych preszkód do czasu gdzy zalogowalem sie na standardowe konto(rain,12345).Problem polega na tym iż trace połączenie gdy jestem na postaci (i to max po 5sek).niewiem w czym tkwi problem czy w ustawieniach routera czy jak? :( Mam taki sam problem gdy zrobie serwer na zew IP.Jeszcze dodam że jak kumpel podłączyl sie do sieci hamachi to ja mu niemogłem pingnac, a on mnie mógł.I jak on zrobil serwer to ja sie zalogowałem na jego konto i mnie niewywalało.Może problem tkwi w moim kompie?(sempron+2200 1,5GHz , 2GB RAM,karta graficzna 128MB). Prosze o pomoc.Pare dni już siedze nad tym i już niewiem co robic. :/ Juz wiem co bylo nietak.słaby komputer :(

Opublikowano

Hymn a ja mam taki problem robię serwerek wszystko git i dochodzę do momentu kiedy musze wybrac z virtual pc Networking : hamachi networking ale rozwijam pasek i tam go niema od razu mowie że mam zainstalowane hamachi 3 razy kasowałem i nic próbowałem starszą wersje 1,3 i nic jak można dodać hamachi networking bezpośrednio ?

Opublikowano

jak niemasz karty hamachi w połaczeniach sieciowych to spróbuj dodac urządzenie recznie. ustawienia\panel sterowania\drukarki i inny sprzet\dodaj sprzet

Opublikowano

wole grac w pl i sry ze spamuje ale musze napisac cos w innym temacie a mam zamalo postow bo do innego konta zapomnialem xD

Opublikowano

thx mam jeszcze jedno pytanko kazali mi podmienić pliki portmap z orginałami a gdzie są orginały w cliencie hinskim ?

Opublikowano

Witam.

Postawiłem serwer na hamachi, i chce zagrać z kumplem ale on ma błąd połączenia. Robiłem tak jak było w przeróżnych tutach i nic ;/

Wysłałem mu spolszczenie bez końcówki 100, wszystkie porty w portmapie włączone (z wyjątkiem 13004). Może problemem jest hamachi (v.2.0) przy adresie kumpla jest taki jakby błąd "Status VPN - błąd"

Proszę doradzcie coś, może pominąłem coś ... liczę na pomoc i thx z góry

44961917403710512398.jpg

Opublikowano

A mi nie dziala GM.Wszystko w sysinstall ustawione, serwer wlaczony loguje sie i loguje mnie tylko na zwykle konto, bo nie ma znaczka.Co robic?

21bps1.png

Reklama.

Opublikowano

a teraz moj problem....

gdy gram na moim servie wszystko chodzi i nagle dostaje dc i po jakims czasie znow to samo itd.

moze ktos pomoc???

z gory dzieki

Opublikowano

Witam, dzis spolszczalem sobie questy i npc tutorialami BurnOut'a, spolszczylem pare wszystko bylo dobrze raz sie serwer zawachał ale jakoś ogarnalem go wiec pozniej postanowilem spolszczac dalej i spolszczalem kowala przy otwartym serwerze http://www.mpcforum.pl/topic/96530-questfiles-by-burnout/ jak juz zrobilem zresetowalem i juz bylo za pozno na wszystko beztytuuaz.jpg.. podmienialem pliki na oryginalne, caly hongkong podmienilem i nic z tego ciagle ten sam blad, reinstalnalem VPC tez nic nie dalo, typek mi podpowiedzial ze nie obejdzie sie bez zrobienia nowego serwera, zrobilem i nic dalej to samo ;/ prosze o pomoc ( jesli mi pomozesz ja Ci moge pomoc w innej sprawie (szablony na strone, programowanie itd))

PS. zeby nie spamic GG: 4379584 odwdzieczam sie !!!

Opublikowano

Mi działa bez zarzutów . ;)

http://www.dobreprogramy.pl/Virtual-PC,Program,Windows,12248.html

RKS MOTOR LUBLIN

WŁADCY WSCHODU !

Opublikowano

mam pewien kłopot otóż gdy wpisuje gdy chce sobie dać 2 reczną broń GM i wpisuje /item 3229 to nic się nie pokazuje a jak wpisze /item 300 to pojawia się broń ale bez nazwy i opisu (mam polskiego metka 2008)

Opublikowano

Mam problem nie wiem który i gdzie jest port Logowania i jak kolega chce sie zalogowac to ne może.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...