Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problemy Techniczne Z Serwerami

Gość Mounthains

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Witam!

Następny problem.

Serwer stoi na plikach od SuicideRlz.

Ja loguję się na niego bez problemu.

Niestety inne osoby, w tym też ja z laptopa, nie mogą wbić na serwer.

Screeny.

portmap

portmap222.jpg

konsola

konsola.jpg

Dodam że te osoby są w hamachi, rejestracja wszystkim działa a zalogować się nie można.

Ofc testowane było na kliencie bez IP .100 ...

Ja na kliencie z IP .100 się łącze z kompa na którym stoi serwer

Z laptopa z końcówką .100 i z końcówką .225 (koncówka mojego IP na kompie) się połączyć nie idzie..

Tak samo inne osoby.

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam!

OMG.TECZA!

Opublikowano

a ja mam tak ze Ja gram kumpel nie moze;/

Portmap ON

Zapora oraz antyvirus OFF

Spol dobre bo w pliku mc

sysinstall skonf. poprawnie

co jeszcze ???

mam to samo co UP;/

Opublikowano

Powiedz mi ktoś rzeczowy dlaczego znajomy nie może połączyć się z moim serverem na hamachi. Wszystko przedtem robi w PortMapie, włącza Hamachi, dołącza do mojej sieci, loguje się i ku dziwu na ekranie pokazują mu się następujące słowa: "błąd podczas łączenia z serwerem", ja w tym czasie normalnie wchodzę do gry. NIECH KTOŚ NA TO ODPOWIE BO WIELE LUDU MA TEGO TYPU KOMPLIKACJE!

Dawaj sobie co chcesz mnie to zwisa.

Opublikowano

1. Kolega laczy sie z ip z koncowka .100 a powinien laczyc sie z twoim norm. IP

2. Masz taki trojkacik kolo kolegi na hamachi, tzn. ze sie nie polaczysz

9.png

userbarwb.png
Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Witam mam problem z polaczeniem. Chcialem zagrac z kolega na wlasnym privie przez hamachi. Wszystko jest idealnie zrobione. U mnie w jak najlepszym porzadku wszystko dziala, lecz u kolegi loguje sie do postaci, a wchodzac do gry wywala go. Probowalem przy zakladaniu konta w navicat wpisywac jego ip i swoje z hamachi (na zmiane) lecz wszystko na nic. Czy zalozenie strony rejstracyjnej pomogloby rozwiazac ow problem? Prosilbym o pomoc i porady w tej sprawie. Z gory dzieki za odp. -_-

Opublikowano
Powiedz mi ktoś rzeczowy dlaczego znajomy nie może połączyć się z moim serverem na hamachi. Wszystko przedtem robi w PortMapie, włącza Hamachi, dołącza do mojej sieci, loguje się i ku dziwu na ekranie pokazują mu się następujące słowa: "błąd podczas łączenia z serwerem", ja w tym czasie normalnie wchodzę do gry. NIECH KTOŚ NA TO ODPOWIE BO WIELE LUDU MA TEGO TYPU KOMPLIKACJE!

1. Kolega laczy sie z ip z koncowka .100 a powinien laczyc sie z twoim norm. IP

2. Masz taki trojkacik kolo kolegi na hamachi, tzn. ze sie nie polaczysz

1. A gdzie ma się łączyć ze mną bez końcówki .100? W PortMapie? W pliku mc.txt?

2. Kolega nie ma żadnego trójkącika koło mnie na Hamachi, ani ja go nie mam.

@SuicideRlz co chciałeś mi wyjaśnić bo ja nic z tego nie zrozumiałem. Mógłbyś mi podać szczegółowe działania jakie mam zrobić [krok po kroku] żeby znajomy zalogował się na mój serwer?

Dawaj sobie co chcesz mnie to zwisa.

Opublikowano

Startowa misja mi nie działa po wrzuceniu jej do give_basic_weapon.quest

wrzuciłem potem wpisalem w vpc cd /usr/rain/channel/share_data/locale/english/quest

potem zas wpisalem sh make było wszystko ok. aż nagle wchodze do gry i nic nie dostaje ;/ dlaczego odp na pw prosze

Opublikowano

Witam

Mam problem z zrobieniem sobie GM na własnym serwerze single player. W common próbowałem wpisać już chyba wszystkie swoje IP i nadal postacie z konta Rain(jedynego na moim serwie) nie mają GM. Wydaje mi się że robię wszystko według poradników na youtube :(

Czy ktoś może mi pomóc?

Pozdrawiam Serdecznie

hisa.jpg
Opublikowano

@up

Robisz serwer single player, a jaka karte sieciową ustawiasz??

Jezeli HAMACHI to w gmhost wpisujesz ip HAMACHI.100 a w gmlist normalne. Jezeli zaś robisz serwer na swojej karcie sieciowej to zarówno w gmhost jak i gmlist powinno byc takie samo IP (tak mi sie wydaje)

Opublikowano

Małe pytanko, jeśli mam postawiony serwer przez hamachi, następnie zrobię spolszczenie przez Connect Changer i mi wszystko śmiga (po wklejeniu do niepatchowanego metka 08), to gdy to spolszczenie spakuje i dam kumplowi to wszystko powinno działać i połączy się z moim serwem? Zakładając że reszta parametrów jest ok..czyli dołączył do mojej sieci na Hamachi itd.. :)

Opublikowano

Witam!! Mam problem z tym, gdy kolega loguje się na konto wybiera postać to od razu wylogowywuje go.I tak cały czas.O co chodzi??

Plus

aaaa

I minus

Plus i minus to jedyne

Plus i minus to jedyne co widzę

Plus i minus to jedyne co słyszę

Plus i minus to jedyne czym żyjeWolę być -- Więc daj mi minus

Życie, życie nasze składa się z krótkich momentów

Cudownych chwil czy przykrych incydentów

Niczego nie przegapię, wszystkie je łapię

Korzystam z talentu, przelewam go na papier

Więc łapię chwile ulotne jak ulotka

Ulotne chwile łapię jak fotka

Dbam, by chwile ulotne jak notka

Nie uleciały jak ulotna plotka

W niepamięć... Każdy gest i każde zdanie

Obrazy przed oczami zawieszone jak na ścianie

Piort 'Magik' Łuszcz

Opublikowano

oto pytanka :

czy jak zrobie serwer to zamuli mi kompa/neta ?

jak sie robi rejestracje na stronce ?

PS: Pytania dotyczą serwera hamachi :)

ok jak sie robi strone z reje wiem ;)

Opublikowano

Witam!

Mam problem, chciałem zrobić własny serwer. Robiłem go tak jak Gummis pisze w tym temacie: http://www.mpcforum.pl/topic/113673-wlasny-serwer-co-i-jak/

Wszystko jest ok ale gdy wpiszę komendę ./start to pokazują się jakieś linijki i bardzo szybko się przesuwają, ale serwer się nie uruchamia. Co zrobić żeby się uruchomił?

Proszę o odpowiedź.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Witam mam problem z moim serwerem może ktoś mi pomóc???

jak już zrobiłem serwer wszystko jest okej to jak się teleportuje gdzie kolwiek to mnie wywala i już nie mogę wejść na postać. Podejrzewam że są zbugowane mapki może ktoś mi pomóc?? podpowiedzieć co robię źle i załatwić problem jak co to moje gg lub skype: gg8530712 skype filip.haker z góry dziękuję

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Witam mam taki problmy gdy juz odpale serwa wchodze na metina i się loguje to pisze albo złe hasło albo login na koncie adma tez tak mam

Opublikowano

Ja mam wielki problem ;/ Od kilku dni nie moge dodac na swoim privie Gm-a, a te postacie, które były Gm już nie są ;/

Gdy wchodzę w tabelkę 'gmlist'

pokazuje się błąd

1194 - Table 'gmlist' is marked as crashed and should be repaired

CO mam z tym zrobić? proszę o pomoc

Opublikowano

1. Witam. Wyskakuje mi blad podczas uruchamiania serwera "connection refused'. Mozna pozbyc sie tego problemu??

2. Prawdopodobnie cos pomieszalem w item_proto. Jak bym podmienil ten pliczek dzialalo by? Jezeli tak prosilbym o wrzucenie orginalnego pliczka item_proto z gory dzieki.

Opublikowano

witam, ja mam nastepujacy problem, mam spolszczenie i jak wrzucam ja do chinskiego klienta z priv serwerem jest wszystko pieknie, ale jak chce wlaczyc wyskakuje mi blad "LoadLocaleError(locale/kr/locale_game.txt)", jak sie tego cholerstwa pozbyc! sciagalem juz 3 klienty i to samo jest!

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...