Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problemy Techniczne Z Serwerami

Gość Mounthains

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja mam problem, robiłam serwer z instrukcji na youtube by DeXteRhools.

Niby wszystko gra, ale w freebsd ciągle direcotry coś tam i to ciąąągle sie robi, i leci i końca nie widać. To po pierwsze.

Po drugie. Wklejam pliczki do chinola uruchamiam, loguje się.... iloguje.... i loguje..... logowało mnie raz 2 godziny i nic :D

nie chce mnie zalogować.

Po trzecie.

No such file or directory. W Free BSD

I leże

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A ja mam problem, robiłam serwer z instrukcji na youtube by DeXteRhools.

Niby wszystko gra, ale w freebsd ciągle direcotry coś tam i to ciąąągle sie robi, i leci i końca nie widać. To po pierwsze.

Po drugie. Wklejam pliczki do chinola uruchamiam, loguje się.... iloguje.... i loguje..... logowało mnie raz 2 godziny i nic :D

nie chce mnie zalogować.

Po trzecie.

No such file or directory. W Free BSD

I leże

Co do logowania zmień launchera (nie na niemieckiego ani new longju) i zaporę wyłączoną masz mieć.

Co do "No such file Directory" usuń foldery z Moje Dokumenty-->VPC-->wszystkie pousuwaj.

Bądź człowiek! Jebnij minusa

sygnabysketchy132313.png

Opublikowano

Ja mam problem z hamachi bo mi chyba w virtual nie wyszukuje bo gdy robie serwa i wchodze w newtornig to nie mam hamachi tylko local only i cos jeszcze.

Opublikowano

Witam. Mam mały problem. Daje na server 1gb/2gb wlacza sie wszystko ok... pod niec jest connection refused... ogladalem na youtube poradnik w ktorym kazali poczekac okolo 5 minut jesli jest cos takiego.... poczekalem te 5minut i bylo 7x Network is unreachable... Server dziala ale loguje sie 10 minut :( prosze o pomoc na gg: 10153894

Opublikowano

Witam. Mam mały problem. Daje na server 1gb/2gb wlacza sie wszystko ok... pod niec jest connection refused... ogladalem na youtube poradnik w ktorym kazali poczekac okolo 5 minut jesli jest cos takiego.... poczekalem te 5minut i bylo 7x Network is unreachable... Server dziala ale loguje sie 10 minut :( prosze o pomoc na gg: 10153894

Odinstaluj i zainstaluj ponownie VPC

sygnabysketchy132313.png

Opublikowano

Co zrobic gdy w atlantydzie na mojim serwrze niema mobow nie chodzi o to ze ich nie widac tylko ich niema

http://www.mpcforum.pl/topic/105204-tutmoby-i-wszystkie-tp-w-atlantydzie/page__view__findpost__p__676072__fromsearch__1

sygnabysketchy132313.png

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/105204-tutmoby-i-wszystkie-tp-w-atlantydzie/page__view__findpost__p__676072__fromsearch__1

eh ja wlasnie mam wgrane moby i wszystko w cliencie tylko na moim serwerze moby a atlantydzie SIE NIE RESPIA da sie jakos to naprawic? ale i tak leci + za checi heh znaczy -

Opublikowano

Witam.

Robie server na hamaka i jak już włączam to mt2, nie wiem jak to powiedzieć -  mam błąd bo pisze że za mało miejsca a mam dużo.

Prosze o odp.

Opublikowano

Witam.

Robie server na hamaka i jak już włączam to mt2, nie wiem jak to powiedzieć -  mam błąd bo pisze że za mało miejsca a mam dużo.

Prosze o odp.

Ile ustawiłeś i ile twój komputer ma ram? Najlepiej by było gdybyś zmniejszył bo pewnie dałeś na maxa i komputer nie wyrabia...

sygnabysketchy132313.png

Opublikowano

Sprubuj zresetwować serwer! licze na + :D

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

daj 1,5gb!

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Co do logowania zmień launchera (nie na niemieckiego ani new longju) i zaporę wyłączoną masz mieć.

Co do "No such file Directory" usuń foldery z Moje Dokumenty-->VPC-->wszystkie pousuwaj.

Zapora wyłączona. Folder mam taki " My virtual machines" czy coś w tym stylu

No to do jakiego lanuchera mam mieć ? Chiński? Polski? Hm? Ściągałam longju z tej strony i nie działa na nim właśnie.

Wgl to ja już zgłupiałam.

Rozumiem że mam zrobić serwer według filmika dexterhools, usunąć foldery, inny launcher (chiński czy polski? ), zapore wyłączyć i będzie privek działać?. I odpalać go przez launchera czy przez sure?

Jakby co to przepraszam że głupio się pytam, ale uwierzcie, ja naprawdę trochę sobie z tym nie radze. :(

EDIT

znalazłam launcher uniwersalny kaje11, ale mam pytanie : wrzucić go do klienta, czy tam gdzie mam ten komputerek i sure?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

@przemo myślisz ze tego nie probowalem ?? :( jesli mozesz daj cos czego nie wiem ;pp

Opublikowano

Witam.

Mój problem polega na tym, że Zrobiłem serva wszystko ładnie smiga. (1.3Gb ramu). a jak kolega chcę wchodzić pisze "Błąd podczas łączenia z serverem" :( Może to zalezy od IP ?. Bo niewiem co sie dzieje :( Jak ktoś pomoze dam + i 5

Opublikowano

@UP

- zapora systemowa u nich wyłączona?

- gracie przez spol.exe czy norm?

- w PortMapie porty odblokowane?

- na Hamachi dołączyli do twojej sieci i są online?

- maszyna w porządku? Jest info 7x gotowego serwera do gry?

sygnabysketchy132313.png

Opublikowano
to teraz ja:

bo tak - czytałem temat o GM mode ON - i tam jest napisane, aby połączyć się filezillą z ftp.. - ok - połączyłem się ale nie mam tam żadnych folderów!

mam je wgrać czy coś.. helpnie ktoś?/ ;>

a tak btw to szukam kogoś chętnego w pomocy konfiguracjii serwa [stoi ale nie ma GM ani spolszczenia]

to jak?/ ;>

dobra już załatwione - odświeżyłem filezille.. ._.

- sorry za taki trochę spam :)

1284282093-U138092.png

Yo !

Opublikowano

No więc tak, jak włączam serva w Virtual PC i odblokowałem porty to jak serv sie włączy pisze kilka razy:

Operation timed out

Czyli ze server jest sprawny, tzn jest ON. Gdy wbijam do gry pisze cały czas: Zostaniesz połączony z serwerem.

Myślalem że logowanie padło więc resa zrobiłem, jednak to nie to :mellow:

Proszę o pomoc, za pomoc dam + i 5* (jak ktoś chce dam - i 1*)

Pisać w temacie, PW lub GG: 10125038

@EDIT

już nie ważne, inny problem mam teraz ale kumpel pomaga rozwiązać

WIELKI RELOAD USERA XXSYRIUSZXX

DAWAJ MINUSY BIJEMY DO 2K !!!!

NAWET ZA NIC PROSZE !!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...