Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pliki serwerowe by RyKoX v2 - pod priv exp normal

~RyKoX~

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ok dzieki ;* Ale jest jeden problem.. caly czas loga z serwa.. Co z tym zrobic.. ?

słaby sprzęt, jakiś plik się źle wgrał lub jakiś port jest nie tak.

di-HLXD.jpg

Opublikowano

Hmm.. No mozliwe.. Ale nigdy tak nie mialem.. tylko po wrzuceniu dużej ilości itemów mobów itp.. A dalo by rade zrobic dedyka na tych plikach ? Bo zamierzam zrobic dedyka ale nigdy nie robilem :D wiec.. ; > nie znam sie na dedykach ;d

Opublikowano

Hmm.. No mozliwe.. Ale nigdy tak nie mialem.. tylko po wrzuceniu dużej ilości itemów mobów itp.. A dalo by rade zrobic dedyka na tych plikach ? Bo zamierzam zrobic dedyka ale nigdy nie robilem :D wiec.. ; > nie znam sie na dedykach ;d

Da się, ale to nie moja działka;)

Prosze cie rykoxie o upload plikow odpowiadajocych za mapy lub kogos innego

Pobierz pliki moje, i w game masz wszystko, mapy questy i wgl.

di-HLXD.jpg

Opublikowano

A co jeżeli mam pliki by mcn_cc.pl i nie umiem połączyć się przez Core FTP umiem tylko filezillą i mam assertion failed ? Wgrałem wszystko normalnie -.- chmod 777 też mam

giphy.gif

Opublikowano

Dobra mi wszystko juz dziala. Po paru restartach jest gites i nie laguje ani nie wywala. :) A jak to jest z teleportami na mapki? bo komendą admina np: " /go w " lub cos takiego to dziala ale jak to zrobic zeby grasz mogl przez pierscien lub cos tam wejsc? ; > Jakis moze kod masz?

Edit: Ok poradzilem sobie. Nie zauważyłem tego teleportera ;>

PS: PLIKI ZAJE..!! na prawde polecam !!!

Opublikowano

Da się, ale to nie moja działka;)

Pobierz pliki moje, i w game masz wszystko, mapy questy i wgl.

NADAL MAX LEVEL TO 150 ;( zrobisz iflmik jak zorbic 250 lv ? prosze dam roczny limit + (ODPISZ NA PW)

eras.png

Opublikowano

autor powinien dodać jeszcze jak to pobrać bo linka nie dziala:(

Kolo co ci nie działa, na speedshare pobierasz ich programikk, robisz konto i masz premke na tydzień, z mojej stronki masz za free co tu ci trzeba jeszcze, to chyba banał nawet dla 8 latka.

NADAL MAX LEVEL TO 150 ;( zrobisz iflmik jak zorbic 250 lv ? prosze dam roczny limit + (ODPISZ NA PW)

lvl ju dużo razy pisałem, przeczytaj moje posty max do strony w stecz. - nie będę robił bo innych rozwiązań nie znam.

nie działają Mi ID na nowe Zbrojki :/ =[

Nie mam pojęcia.

di-HLXD.jpg

Opublikowano

wszystko działa jak należy, jeszcze kilka indexów do configa z mapami ale to najmniejszy problem ;D prawdopodobnie użyje plików i clienta ;D

"Jeżeli za­bałaga­nione biur­ko jest oz­naką za­bałaga­nione­go umysłu, oz­naką cze­go jest pus­te biur­ko?"  

-  A.Einstein

Opublikowano

Wszystko działa ; > Ale mam 1 pytanie RyKoX jakie jest ID na te nowe Ulepszacze? Bo szukam, szukam i niemoge znalesc ; /

Opublikowano

Eh... Mam problem...

Do tej pory odpalalem serwa normalnie, gralem i wql.

Z resetował mi sie komputer i teraz jak chce odpwalic serwer pojawia sie takie cos :

helpmepleasea.jpg

Co tam wpisac aby to działało ?

~Na pliczkach RyKoX v2, na bazie by taki niesmialy... Z góry Dziekuje za pomoc

DOBRA, Naprawilem ; P

Puki co czekam na ID Tych NOWYCH Ulepszaczy ; >

Opublikowano

a ja mam problem taki " Po uruchomieniu serwera, oraz port mapa masz ciągle zostaniesz połączony z serwerem?

Sprawdź czy pong z pliku game zgadza się z pongiem lunchera, lub po prostu usuń plik game z plików serwerowych, wgraj na nowo mój i nadaj prawa 777. Zrestartuj serwa i powinno za działać" // gdyz to nie pomoglo ;x

eras.png

Opublikowano

Eh... Mam problem...

Z resetował mi sie komputer i teraz jak chce odpwalic serwer pojawia sie takie cos :

helpmepleasea.jpg

DOBRA, Naprawilem ; P

Eh... Mam problem...

helpmepleasea.jpg

DOBRA, Naprawilem ; P

wrazie jak ktos by miał taki problem niech wpisze fsck i cały czas y puzniej restet servera i powinno działac przynajmniej ja tak miałem :)

Opublikowano

Mam kolejny problem zrobiłem all jak trzeba w serwerinfo mam z końcówką 100 i nadal mam błąd połączenia.Navicat śmiga więc problem tkwi w kliencie

4518232164.png

Taki światłowód

Opublikowano

Taki jeden znajomy z mpc, miał serwer i wszystko widział. Ja mam tego samego klienta i jakoś nie widzę potworów i nie mogę wejść na mapy. A to już jest pewne że wina klienta. Poradź Coś RyKoX

6fc086389b796c47.jpg
Siedzę na mpc gdy jest czas, dzięki temu dużo się od was uczę dzięki!!

Opublikowano

w

serwerinfo.py daj normalna koncówke

~~powinno wygładac to tak~~:

import locale

if locale.IsEUROPE():

STATE_NONE = "..."

STATE_DICT = {

0 : "....",

1 : "NORM",

2 : "BUSY",

3 : "FULL"

}

SERVER01_CHANNEL_DICT = {

1:{"key":11,"name":"CH1 ","ip":"TWOJE IP Z HAMACHI","tcp_port":13000,"udp_port":13000,"state":STATE_NONE,},

2:{"key":12,"name":"CH2 ","ip":"TWOJE IP Z HAMACHI","tcp_port":16000,"udp_port":16000,"state":STATE_NONE,},

3:{"key":13,"name":"CH3 ","ip":"TWOJE IP Z HAMACHI","tcp_port":18000,"udp_port":18000,"state":STATE_NONE,},

4:{"key":14,"name":"CH4 ","ip":"TWOJE IP Z HAMACHI","tcp_port":20000,"udp_port":20000,"state":STATE_NONE,},

5:{"key":15,"name":"CH5 ","ip":"TWOJE IP Z HAMACHI","tcp_port":22000,"udp_port":22000,"state":STATE_NONE,},

}

REGION_NAME_DICT = {

0 : "POLAND",

}

REGION_AUTH_SERVER_DICT = {

0 : {

1 : { "ip":"TWOJE IP Z HAMACHI", "port":11002, },

}

}

REGION_DICT = {

0 : {

1 : { "name" : "TWOJA NAZWA SERWERA", "channel" : SERVER01_CHANNEL_DICT, },

},

}

MARKADDR_DICT = {

10 : { "ip" : "TWOJE IP Z HAMACHI", "tcp_port" : 13000, "mark" : "120.tga", "symbol_path" : "120", },

}

TESTADDR = { "ip" : "210.123.10.153", "tcp_port" : 50000, "udp_port" : 50000, }

~~~~w linice~~~~

TESTADDR = { "ip" : "210.123.10.153", "tcp_port" : 50000, "udp_port" : 50000, }

Ip pozostawiasz takie jak jest.

Mysle ze pomoglem ; >

Opublikowano

@ mantesinf

A pong to może sam się zmieni. Na pewno masz coś z pongiem bo miałem to samo ;). Pliki mi chodzą tylko mam problem z klientem.

@edit.

Aha i zmiana ip kanałów portów itp w root ;)

6fc086389b796c47.jpg
Siedzę na mpc gdy jest czas, dzięki temu dużo się od was uczę dzięki!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...