Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

NeveriuS[Dedyk][PL][MEDIUM]

Pro100ST

Gracze  

1 080 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zamierzasz zagra? na serwerze?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 669
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

WBIJAC BO MAŁO OSÓB ;DD

Trza troche ogarnac drop potow ;/

za duża sygna RMCF <3

Opublikowano

Jak już konia nie ma na start to chociaż zmniejszyć drop troche z metka np na 90

Przykład;

Kamien duchowy 100%

piercionek i 2xdrop 70%

i 2xbronie i zbroje +65 +66

a tarcze dropic sobie w v2 i av2

malze w av2 i rybak

Opublikowano

Jak już konia nie ma na start to chociaż zmniejszyć drop troche z metka np na 90

Przykład;

Kamien duchowy 100%

piercionek i 2xdrop 70%

i 2xbronie i zbroje +65 +66

a tarcze dropic sobie w v2 i av2

malze w av2 i rybak

Bojowiec jest na start...

Opublikowano

1. Najlepiej skasować ulepszacze do normalnych przedmiotów ( zostawić tylko perły ). <-Nie bo to nie ten typ

2. Ogarnąć drop szkatułek blasku <-Na Wyższym poziomie (Mówie tu o v2 pająków Grota) Lecą bardzo dobrze.1h expa coś koło 30 szkat

3. Dać fasole do handlarki <-Lecą z SZkat Blasku jak i z metinów

4. Dać roski <-Dropią z metinów 75/105

5. Zwiększyć resp metinów jak na Calypso <-Resp metinów w lesie grocie jest powiększony kilka krotnie

Pro100 pomysl troszke nad ulatwieniami w grze boz a wielu osob nie bedzie tu grac. Zwieksz troszke drop szkatulek,wiecej yang, eq u handlarzy +9(nikt nie bedzie sie meczyl z ulepszaniem zbroi na 18 lvl) i git. Zobacz sobie na komentarze w prezce etroi i zobacz ile tam jest online.To tylko taka rada zrobisz jak uwazasz

Opublikowano

A czy postacie ktore graja na bedzie zostana usuniete na officjalu bo ludzie ktorzy graja sie pytaja

za duża sygna RMCF <3

Opublikowano

Beta służy do odnajdywania błędów w grze, niedociągnięć i innych denerwujących pierdół. Ja jestem ciekaw jak na tej becie gracze mają to robić w lokacjach takich jak grota chociażby. Nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie wbijać przy takich ratach 80-90. Ba, nawet powiedziałbym, że to niemożliwe do piątku. Tymbardziej ze świadomością, że i tak to będzie usunięte.

Dosyć dziwne podejście do całej idei wersji beta. Ludzie poważnie zastanawiający się nad grą, chcący sprawdzić 'co i jak' zanim naprawdę zaczną grę na normalnej wersji najzwyczajniej rezygnują z tego. Sam ze znajomymi chciałem tu grać. Wbiłem 56lvl, silne na g5, mam -20k rangi i brak możliwości jej zbicia. Drop elementów ekwipunku takich jak chociażby biżuteria jest beznadziejny. Za wczytanie kamyka na g2 zabiera aż 10k rangi, na g3 6k, na g4 7k, co jest chore patrząc na drop fasoli.

Zapowiadało się fajnie. Wyszło już niezbyt. Nieprzymyślane rozwiązania, od których GA nawet nie chce odejść lub w ogóle ich nie chce zauważyć. Mało odpowiedzialne i dojrzałe podejście do całej sprawy.

Precyzja odpowiedzi zależy od precyzji pytania.

Opublikowano

Ja też był bym za ułatwieniem (Troszkę) gry jak w propozycji @WilkerSon & lusssak . Warto żeby HA zastanowił się nad taką propozycją lub dał ankietę czy ktoś chce ułatwień takich typów jak przedstawione były wyżej , bo na pewno by nie zaszkodziło to serwerowi a wręcz przeciwnie mogło by pomóc w tym aby więcej ludzi grało na serwie.

Opublikowano

Zaproponuj cos chetnie to rozwaze.

Gra w takim ustawieniu powoduje, ze po wbiciu 70 nie ma absolutnie co robic, albo inaczej, jak robic, bo brak ekwipunku nie pozwala na zadne specjalne wyczyny. O ile riby i fmsy jakoś wchodzą to z 6 bojowych na +5 wszedł mi jeden. Tarczy na 61 nie da sie ulepszyc bo potrzeba rybie osci (mam isc lowic? serio?) Skilli tez nie da sie w tym czasie wbic chociaz kamieni nie brakuje.

1. Poprawa questa z dropem zaczarowan/fasolek (po 2-3 sztuki fasoli, albo czesciej) i dodanie pierscionka lucy do handlarki lub samych fasolek.

2. Poprawienie dropu bizuterii. Przez 13h gry wydropilem po jednej sztuce krzysztalowej bransolety, kolczyków i jedne buty na 51 (z czego dwa itemy przy ratach 500%). Nie da sie czegokolwiek zdzialac na dluzsza mete w eq na 1 lvl.

3. Zmiana niektórych ulepszaczy - ogona z+ nie udalo mi sie zdobyc, a rybie osci to tylko fishboty beda lowic.

4. Poprawienie questa z kamieniem duchowym tak, aby zabieralo odpowiednia ilosc rangi.

5. Bodzie u handlarki, drogo, ale zeby byly. Ich kupno i ulepszanie pochłonie yangi, co przełozy sie na umiarkowanie cen po jakims czasie.

6. Zmiana czasu znikania przedmiotów, które wyrzucamy/wypadaja z postaci. Jesli przy ujemnej randze cos z nas wyleci to jesli nie podniesiemy tego od razu drugim kontem, sami najzwyczajniej nie zdazymy zanim przedmiot zniknie.

7. Kamienie duchowe w misjach z zabiciami bossów sa przesadzone. Lepsze bylyby fasolki, zwoje egzo i rady tak jak za ognistego króla, ale bez kd. Kamienie leca z metinów, starczy.

8. Misja od Minotaura z demonami jest niejasna. Dodalbym informacje o liczniku i potrzebie klikniecia w nia w spisie questów.

9. W czasie wbijania 75 wyleciały mi 3(!) 5'te bonusy.

Przepraszam za brak polskich znaków, ale jak pisałem tego posta padło mpc, a po skopiowaniu do notatnika usunęło mi wszystkie znaki ascii.

Dodam tylko, że musisz mieć świadomość, że robisz serwer pod ludzi, nie pod siebie i niestety nie każdemu podoba się dokładnie taka idea serwera. Mimo, że ogólny zamysł jest dobry brakuje przemyślenia paru spraw. Chociażby to, że pierwszą stalkę wydropiłem na 55lvlu z metka 90. Dużo za wcześnie jak na taki serwer. Mimo zbicia konkretnej liczby metków 85 i 90 nie uświadczyłem PD, co jest conajmniej niepojęte przy takim ustawieniu expa. Brak dropiącego ekwipunku strasznie irytuje, a co już dropnie to strasznie ciężko ulepszyć, głównie przez dostępność ulepszaczy.

Gdyby coś, służę pomocą, bo widać, że serwer ma potencjał.

Precyzja odpowiedzi zależy od precyzji pytania.

Opublikowano

Ja też był bym za ułatwieniem (Troszkę) gry jak w propozycji @WilkerSon & lusssak . Warto żeby HA zastanowił się nad taką propozycją lub dał ankietę czy ktoś chce ułatwień takich typów jak przedstawione były wyżej , bo na pewno by nie zaszkodziło to serwerowi a wręcz przeciwnie mogło by pomóc w tym aby więcej ludzi grało na serwie.

Dokładnie 90% graczy szuka serwa żeby w miarę eq szybko wbić, lvl i robić pvp i wojny gildii. Reszta idzie na Pl. Nie rozumiem rozumowania Adminów którzy robią hardy. Chyba jasne jest to że ludzie pograją 2 dni na takim hardzie i stwierdzą " po co się trudzić wole iść na Pl niż się tu trudzić a serw upadnie po 1 miesiącu." Żeby tutaj wyrobić eq więcej czasu trzeba spędzić na dropieniu itemów, łowieniu ryb, zakładanie 10 postaci bo jeśli ci będzie potrzebny ulepszacz to pewnie samemu trzeba będzie go wydropić.

Opublikowano

Jedyne co bym proponował to obrucić RATY (Exp z 300% na 150% a yangi na ze 150% na 300%) bez sensu jest wbić 30lvl i mieć 100k kasy

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Dokładnie 90% graczy szuka serwa żeby w miarę eq szybko wbić, lvl i robić pvp i wojny gildii. Reszta idzie na Pl. Nie rozumiem rozumowania Adminów którzy robią hardy. Chyba jasne jest to że ludzie pograją 2 dni na takim hardzie i stwierdzą " po co się trudzić wole iść na Pl niż się tu trudzić a serw upadnie po 1 miesiącu." Żeby tutaj wyrobić eq więcej czasu trzeba spędzić na dropieniu itemów, łowieniu ryb, zakładanie 10 postaci bo jeśli ci będzie potrzebny ulepszacz to pewnie samemu trzeba będzie go wydropić.

Gdyby twój post zawierał w sobie choć trochę prawdy , to serwery typu Balmora , Tiveria , Avalon nie biłyby rekordowych ilości dostępnych graczy.

UŚMIECH , MOC , FITNESS , SPORT!

Opublikowano

Avalon to stary serwer więc jest na nim sporo graczy . Balmora to serwer FUBU i dlatego tam gra tyle ludzi , tutaj jednak może być z tym problem , my (gracze) staramy się podpowiedzieć GA jakie wprowadzenia ewentualnie mogły by pomóc serwerowi w jego rozwijaniu a takie drobnostki jak niektórzy wymieniali tj, cofniecie ulepszaczy itemki +9 itp. Na pewno by graczy nie odstraszyły lecz wręcz przeciwnie , bo zaznaczam że ma to być serwer Medium a takie udogodnienia mogą sprowadzić graczy z Hardów i 4Fanów , co mogło by zaowocować dużo liczbę graczy.

Opublikowano

Gdyby twój post zawierał w sobie choć trochę prawdy , to serwery typu Balmora , Tiveria , Avalon nie biłyby rekordowych ilości dostępnych graczy.

Na samej pandorze gra więcej graczy i dużo jeszcze braknie z wymienionych serwerów. Po kolei balmora tylko dzięki reklamie fubu, tiveria i avalon stare serwery, na krorych gralo duzo osob bo poprostu nie bylo konkurencji. Czasy sie zmieniaja teraz malo osob gra na hardach...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...