Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Balmora

Retro0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolejny bezmózgi idiota. Tylko faworyzowanej gildii to zwraca. TAK FUBU POMAGA!. Daje bryłke na start jak go proszą!. Skończyłem gre właśnie z tego powodu.

Ps. Stalka +8 jest tam nic nie warta więc nie wiem co to za prestiż. No w sumie dla Ciebie może i tak jeżeli jedyne co osiągasz na serwerze to boga +4

Bardzo cię przepraszam, jeśli cię uraziłem. Dopiero zacząłem grę na serwie i założyłem, że FuBu nie jest takim idiotą, żeby rozdawać bryłki na lewo i prawo i zrzucać bossy faworyzowanej gildii. Być może tak robił, być może nie, ale nie uwierzę dopóki nie zobaczę dowodów. A, i nie chodziło mi o to, że stalka +8 to dla mnie prestiż, tylko o to że twój przykład z spaleniem stalki na +9 nie miał nic do tematu, po prostu chciałeś bardziej ośmieszyć FuBu, czyli zwiększyłeś prestiż wypowiedzi.

• Odpowiedzi 1,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Bardzo cię przepraszam, jeśli cię uraziłem. Dopiero zacząłem grę na serwie i założyłem, że FuBu nie jest takim idiotą, żeby rozdawać bryłki na lewo i prawo i zrzucać bossy faworyzowanej gildii. Być może tak robił, być może nie, ale nie uwierzę dopóki nie zobaczę dowodów. A, i nie chodziło mi o to, że stalka +8 to dla mnie prestiż, tylko o to że twój przykład z spaleniem stalki na +9 nie miał nic do tematu, po prostu chciałeś bardziej ośmieszyć FuBu, czyli zwiększyłeś prestiż wypowiedzi.

Jak już przepraszasz to pisz Cie*.

Fubu sam sie przyznał mistrzu że dawał brylki wszystkim ktorych o to prosił.

Więc jak gówno wiesz to się nie odzywaj

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

1. Opłaca się grać na serwerze?

2. Ile jest graczy w godzinach szczytu?

3. Myślicie że było rozdawanie Eq od Teamu?

4. Myślicie że nadal są itemy od Teamu?

5. Jak myślicie ile Balmora jeszcze przetrwa?

1355504898-U363840.png

Opublikowano (edytowane)

poczytaj wczesniejsze wypowiedzi to znajdziesz odp na swoje pytania

Edytowane przez michu504
Opublikowano (edytowane)

1.Opłaca sie fajny server

2.Nie jestem tego pewny , ale strzelam 1000-3000

3.FuBu już kiedyś sie na ten temat wypowiadał eq z navi nie było , a baryłki dawał ludziom którzy zaczynali gre lecz już tego nie robi

4.Nie ma 97%

5.Przetrwa najdłużej Bambus3k wie co robi ;)

Edytowane przez PrezeSxZodi

9bix.png

Zagraj na prawdziwym serverze medium ! NerviL.pl !

Opublikowano

dowodów było wile jeśli o to chodzi, jednak team balmory zadbał o ich usunięcie, banowanie ludzi którzy posiadali dowody lub coś wiedzieli, dlaczego nie ma żadnego tematu na forum balmory o caliente i bambusku czy o fubu ? jeśli nie było by w tym prawdy to by nie usuwali tych tematów tylko przenosili je do archiwum (a po to są archiwa na forach żeby przenosić tam zamknięte tematy), a tu jak tylko zaczęły pojawiać się dowody na ich krętactwa i wypowiedzi ludzi którzy coś o tym wiedzieli tak szybko tematy znikły z forum jaki i wszystkie nowe otwierane tematy o tych sprawach znikały po kilku chwilach ;) więc jakby to nie była prawda to by nie czatowali 24/h na forum żeby usuwać tematy.

beztytuuacf.png

Opublikowano

Najbardziej się obawiam że zrobią Balmore s2, a chciałbym kupić 5kkk na początek :)

Właśnie to by było dobre rozwiązanie bo poza balmora nie ma kompletnie żadnego hard servera na którym warto by grać (tiveria ? garstka ludzi i połowa itemów z bs'a do tego najstarszy hard..), a niektórym nie chce się już grać na serverze który ma rok i na którym wszystko już osiągneli, a dużo graczy balmory już osiągnęło tam wszystko dlatego nie grają już. Jakie afery były i co team robil to robił, ale nie można powiedzieć, że jest jakiś lepszy hard server od balmory bo żaden inny nie gromadzi nawet połowy graczy co balmora i żaden nie jest tak dopracowany jednak nie ma alternatywy dla niego, a dla tych co już wszystko osiągnęli servera na którym mogli by zacząć grać.

beztytuuacf.png

Opublikowano

Dzisiaj zacząłem grę od nowa i już 53lv :D

Muszę przyznać że serwer jest bardzo dopracowany, i to mi się podoba.

Nie jest za łatwo ani za ciężko. Na KU z metków w m1 idzie się dorobić spoko eq.

Zapraszam na serwer i pozdrawiam, Beginer :)

1355504898-U363840.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jako iż na forum balmory pojawiło się pytanie teamu, czy gracze chcieli by balmore s2, proponuję dodać takową ankietę tutaj.

Wybory:

-Jestem za wprowadzeniem Balmory S2 takiego samego typu co S1(hard)!

-Jestem za wprowadzeniem Balmory S2 innego typu (medium/easy/4fun)!

-Wolę aby dodali dodatkowe CH do S1!

-Nie chcę żadnych zmian!

beztytuuacf.png

Opublikowano (edytowane)

Właśnie to by było dobre rozwiązanie bo poza balmora nie ma kompletnie żadnego hard servera na którym warto by grać (tiveria ? garstka ludzi i połowa itemów z bs'a do tego najstarszy hard..), a niektórym nie chce się już grać na serverze który ma rok i na którym wszystko już osiągneli, a dużo graczy balmory już osiągnęło tam wszystko dlatego nie grają już. Jakie afery były i co team robil to robił, ale nie można powiedzieć, że jest jakiś lepszy hard server od balmory bo żaden inny nie gromadzi nawet połowy graczy co balmora i żaden nie jest tak dopracowany jednak nie ma alternatywy dla niego, a dla tych co już wszystko osiągnęli servera na którym mogli by zacząć grać.

Jak to nie ma ? Nie powiesz mi chyba, że na ravii się nie opłaca grać. Fakt, na high lvl nie ma tak wielu ludzi jak na balmorze, aby w pvp się bawić, jednakże ravia to o wiele cięższy priv dlatego tak jest. Na balmorze zarobiłem na trute w 3 dni ulepszajac itemy na Dt + drop z ripa, śmierci itp. więc nie nazwałbym tego hardem, również ze względu na exp, bo exp jest b.wysoki w porównaniu do ravii. Serwer fajny jednak admini to debile. Jakby ten serwer miał adminów takich jak na ravii to by było serio coś - fajny hard/medium.

Btw. - gdzie ta ankieta była ze strony teamu balmory ? Jakoś nie mogę się doszukać.

Ok znalazłem ten temat.

Edytowane przez Groxx123

xnzn.jpg

Opublikowano

Jak to nie ma ? Nie powiesz mi chyba, że na ravii się nie opłaca grać. Fakt, na high lvl nie ma tak wielu ludzi jak na balmorze, aby w pvp się bawić, jednakże ravia to o wiele cięższy priv dlatego tak jest. Na balmorze zarobiłem na trute w 3 dni ulepszajac itemy na Dt + drop z ripa, śmierci itp. więc nie nazwałbym tego hardem, również ze względu na exp, bo exp jest b.wysoki w porównaniu do ravii. Serwer fajny jednak admini to debile. Jakby ten serwer miał adminów takich jak na ravii to by było serio coś - fajny hard/medium.

Btw. - gdzie ta ankieta była ze strony teamu balmory ? Jakoś nie mogę się doszukać.

Ok znalazłem ten temat.

No słyszałem o ravii i wszedłem tam zobaczyć, fakt jest trochę ludzi, może nawet więcej jak na tiverii, ale w porównaniu do balmory to itak mało, a liczba grających ludzi to wyznacznik tego czy server jest dobry. Są tylko dwa hardy obecnie, to właśnie balmora (moim zdaniem njlepsza) no i ravia, chyba, że ktoś tiverie zalicza do hardow to i tiveria, ale ona moim zdaniem niedługo upadnie bo kompletnie nie widać , żeby jej team jakoś się angażował jeszcze.

beztytuuacf.png

Opublikowano

Dużo osób gra w godzinach szczytu? I czy opłaca się zacząć grać od początku? Jak stoi eq na ninje ceny stal smocze? Może ktoś napisac? :D

GLELTm4.jpg

Opublikowano

Nie zrobią balmory s2

Czemu?

Bo wtedy wszyscy z s1 by poszli i tam byłyby pustki . Każdy ma tutaj prawo zaistnieć od zera , wystarczy troche poświęcić czasu.

@UP

gra ok. 2k osób . w każdym królestwie mnóstwo graczy :)

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

Nie zrobią balmory s2

Czemu?

Bo wtedy wszyscy z s1 by poszli i tam byłyby pustki . Każdy ma tutaj prawo zaistnieć od zera , wystarczy troche poświęcić czasu.

@UP

gra ok. 2k osób . w każdym królestwie mnóstwo graczy :)

Tylko nie każdy ma co jeszcze robić :) jest wiele osób które osiągnęły tu wszystko. Fakt odeszło by napewno trochę graczy z S1 , ale przy tej ilości co gra tam ludzi( dużo więcej jak 2k) to nie było by to aż tak zauważalne, poza zastanów się ile jest osób, które grają od niedawna tam i dopiero zaczynają swoja przygodę poświęcając czas i kase na is, więc wątpię, ze zostawili by swoje postaci :)

S2 głównie ściągnął by tych graczy, którzy nie mają gdzie grać a jest ich dużo, wystarczy spojrzeć ile gra na balanti, gdzie balantie dzieli ogromna przepaść od balmory i nie ma z nią porównania, a ludzie tam grają, bo chcą pograć na nowym serverze gdzie znowu będzie walka o topke, o jak najlepsze eq.

Dlatego balmora s2 napewno miała by więcej graczy od s1 i pewnie by przyćmiła trochę s1, ale nie zabierając graczy z s1 tylko głównie dzięki graczom którzy nie maja gdzie grać, a na s1 nie chce już się grać. Zresztą gdy balantia ruszyła było widać samych starych graczy balmory, bo od zakończenia kariery na balmorze s1 poprostu nie ma gdzie grać, bo nie ma żadnego nowszego servera od balmory, który chociaż trochę dorastał by jej do "pięt".

I oczywiście powinien to być hard taki jak s1 tylko powinni wprowadzić to co było na beta metin, czyli nowe mapy, moby, itemy wtedy to był by prawdziwy hit i każdy był by zadowolony bo gracze balmory s1 nie chcą nowych broni i większego levela jak to wynika z ankiet, więc mieli by S1 bez tego, a S2 było by z tymi nowościami:)

beztytuuacf.png

Opublikowano

@UP fubu mówił na ts'ie że robią w międzyczasie drugi serwer i będzie to albo jakiś 4fin/easy albo jakiś jeszcze większy hard od s1 już dawno mówił że coś będzie ale nie że kopia s1.

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano (edytowane)

Jeśli będzie jakiś większy hard to tez dobrze chociaż będzie można zasiąść przy czymś na dłużej i mieć później satysfakcję, że się coś fajnego zdobyło, a nie jak to na 4funach i easy, że wszystko się kupuje u npc, albo itemy różnią się tylko kolejnością rozstawionych bonów, bo wszystkie są +9 i 3x15 2k hp...

Sam mam projekt który miał by być hardem zupełnie podobnym do pl'a z delikatnie zwiększonym expem i dropem, i większą dostępnością przedmiotów, które na pl'u głównie są dostępne w is, czyli np. zmianki i dodania z metkow, czasem z mobow, 5 bony z bossow, a nowościami miało by być to co widzieliśmy na becie, bo na pl'a itak pewnie za rok albo później wejdzie, więc server miałby sie na tym opierać :) no ale mi niestety brakuje ludzi do zrealizowania tego, a trudno znaleźć odpowiedzialnych ludzi ;) może kiedyś :)

Edytowane przez Mentalista´
beztytuuacf.png

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

S2 ma być podobno w maju, przed wakacjami.

tak samo jak w lutym i w wakacje ;) tylko plotki, których nie warto słuchać.

Będzie wiadomo kiedy pojawi się oficjalna zapowiedź, a zapewne pojawi się dużo wcześniej przed startem, więc nie warto dyskutować na ten temat.

beztytuuacf.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...