Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer Metin2 od podstaw na 32 i 64 bitowym FreeBSD 8.2

Xyli

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 978
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Co do tego pierwszego, to chyba zaznaczasz enterem, strzałka w dół i znowu enter, a później wg instrukcji.

Jeżeli łączysz się komputerem, na którym zakładałeś wirtualny serwer, ip musi być z końcówką .100. Sprawdź networking w sysinstall, czy wszystko skonfigurowałeś poprawnie oraz ustawienia w virtualboxie przy maszynie.

Dzieki za pomoc. Udalo mi sie naprawic po ponownej konfiguracji ip. I teraz tylko skad wziac plik mysql.tar.gz. Nie wiem skad mam go sciagnac czy co mam zrobic. Wie ktos moze jak mam go znalezc i dodac do foldera /var/db/mysql/ ??? Ponownie dziekuje.

A moze mam wrzucic pliki z mysql.tar.gz ??

Prosze o pomoc.

Opublikowano

bardzo bym prosił o poprawienie bo bez tych grafik nie idzie się doczytać wgl . ;/

Wg mnie autor powinien kompletnie zrezygnować z kolorów i wyróżnionej czcionki, szkoda, że nie poprawia tego tutoriala, moim zdaniem jednego z kluczowych tutoriali w tym dziale.

Dzieki za pomoc. Udalo mi sie naprawic po ponownej konfiguracji ip. I teraz tylko skad wziac plik mysql.tar.gz. Nie wiem skad mam go sciagnac czy co mam zrobic. Wie ktos moze jak mam go znalezc i dodac do foldera /var/db/mysql/ ??? Ponownie dziekuje.

A moze mam wrzucic pliki z mysql.tar.gz ??

Prosze o pomoc.

Plik który musisz pobrać, to mysql MySQL_ServerFiles2011.rar podany w załącznikach pod tematem. Jak go wysłać to już sam powinieneś wiedzieć, filezilla to prosty program.

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Wg mnie autor powinien kompletnie zrezygnować z kolorów i wyróżnionej czcionki, szkoda, że nie poprawia tego tutoriala, moim zdaniem jednego z kluczowych tutoriali w tym dziale.

Plik który musisz pobrać, to mysql MySQL_ServerFiles2011.rar podany w załącznikach pod tematem. Jak go wysłać to już sam powinieneś wiedzieć, filezilla to prosty program.

Pisze zeby wsadzic jakies .tar.gz a to jest .rar wiec nwm.

A moze wsadzic pliki czy cos ?

Opublikowano

I znowu problem .... Tym razem ja nie mam zadnego config w folderze /usr/home/Polish_SF/auth/ i w tych innych folderach tez nie mam. Pong'a tez mi nie pokazuje. Co mam zrobic?? Plis pomozcie Dzieki

Dobra.... Naprawilem :D

Opublikowano

Na pewno nie mylisz

mysql

z

mysq1

Często się to myli. Poprawnie wgrałeś porty do systemu?

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Witam.

Download ktory podales z tym plikiem do DBS , to nie musi byc akurat taki jak ty podales?

Czy np moze byc taki?

''FreeBSD-8.3-RELEASE-amd64-dvd1.iso''

Bo akurat te pliki iso.ez sa jakies dziwne.. Po wypakowaniu DBS nie chce ich przyjac..

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Napisałem już wiadomość do @Xyli , ale w razie, gdyby nie odczytał, proszę moda o dodanie " ] " w ostatnim spoilerze pod punktem 3 (niedomknięte [code ). Utrudnia to strasznie czytanie reszty poradnika

@Topic
Bardzo przydatny i ładnie wytłumaczona każda czynność ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Teraz to juz wszystko sie popsulo. Caly czas jest jakies "nenu" w instalacji mysql !!! Bardzo prosze o naprawe. Dzieki .

Opublikowano

Jak mają niby ludzie wbić na serwer jeśli IP, które przypisujemy zaczyna się od 192.168... (mówię o opcji no-hamachi). Zrobiłem, mi wszystko działa ustawiłem jak trzeba, znajomemu dałem klienta z normalnym IP (normalną końcówką), a sobie z końcówką 100. Ja mogę się podłączyć a on nie. Mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak to ma działać?

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Nowicjusz
Opublikowano

Ja mam problem, po zainstalowaniu MySql, pisze ze trzeba dodac mysql do startu systemu i od tego momentu niewiem coz robic, wpisuje nenu i nic sie nie dzieje, prosze o pomoc

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

jestem laikiem w tej kwestii, prosze się nie śmiać z mojego pytania:

Czy istnieje możliwość postawienia takiego serwera na swoim kompie, tylko do "pouczenia się" jak się taki serwer tworzy?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No mirrors reamaining, giving up
Z tego tuta rozumiem ze takie cos nie powinno sie pokazywac przy wyszukiwaniu portow?

Co mam robic w takiej sytuacji?

EDIT:

Już dziala

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...