Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer Metin2 od podstaw na 32 i 64 bitowym FreeBSD 8.2

Xyli

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 978
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

chodzi mi o punkt 2 tzn w punkcie 2 podpodpunkt 3. jaka konsola gdzie jest te uruchom tzn nie wiem w jakiej konsoli gdzie i  co bo mi od tego podpunktu nic się nie da zrobic

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Sorry, że odświeżam ale większości w tym nie da się przeczytać bo coś się posypało. Nie jestem pewien czy to wina mojej przeglądarki czy forum..

0RMbv6e.png

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

!!!!!!!!!!!!!! KLIKNIJ !!!!!!!!!!!!!

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

ref

Po co ref, skoro nie używa się już wersji FreeBSD 8.X - brak supportu. Mamy teraz dostępne wersje 9.X (z moją ulubioną 9.3) oraz w trakcie bety 10.X. Na nowszych wersjach FreeBSD niektóre moduły instaluje się inaczej niż na wersjach 9.1 i niższych. Używanie Filezilla to moim zdaniem też nie jest dobry pomysł, bo znacznie lepszym programem jest WinSCP (wygodniejszy).

Poradnik przestarzały - owszem był dobry ale kilka lat temu.

• 3 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Czy ten poradnik jest jeszcze dobry? Czy jak będę robił wszystko tak jak na poradniku to czy serwer będzie działał? Bo ten poradnik już trochę stary jest :P

• 3 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jak chce ustawić date i wpisze:

# ntpdate pl.pool.ntp.org
Wyskakuje: Command not found.

to samo z portami.

Xdd

Może dlatego, że komendę wpisuje się bez "#"?

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

• 5 tygodni później...
Opublikowano

witam jestem przy instalacji 32/64 bit systemu operacyjnego FreeBSD 8.2 i386.  dotarłem do ptk: 

18. User Confimation Requested 

(...) We can take no responsibility for lost disk contents!

Klikamy "Yes".

Trwa instalacja systemu FreeBSD. Może to chwilę potrwać. Zależy to od naszego sprzętu. Zrób sobie przerwę na batonika/ciacho =)

I tutaj wyłapuje mi problem taki a mianowicie wyskakuje mi Message: " No root device found - you must label a partition as / in the label editor. " 

wciskam ok i wyskakuje mi drugi komunikat : No swap devices found - you should create at least one swap partition. Without swap, the install will fail if you do not heve enough RAM. Continue anyway? 

Klikam Yes

wyskakuje mi Couldn't make filesystem properly. Aborting . (100%)

klikam ok

Kolejny komunikat ...
Installation completed with some errors. you may wish to scroll through the debugging messages on VTY1 with the scroll-lock feature. You can also choose No at the next prompt and reboot and try the instalation again 
klikam ok i przerzuca mnie do sysinstiall main menu freebsd
Nie znam zbytnio angielskiego ale nw dokladnie co robic 
Mozesz mi jakos w tym pomoc ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dawno nie instalowałem 8, ale ostatnio instalowałem 10 i zachciało mi się zmienić system z 64 na 32 bity i też wyskoczył taki błąd robisz po prostu to co pisze w komunikacie (najlepiej)

You can also choose No at the next prompt and reboot and try the instalation again

Czyli po prostu instalujesz na nowo wszystko. Tak wiem, że to uciążliwe ale mi już więcej to nie wyskoczyło (stary sprzęt na którym bawię się z BSD).

• 5 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...