Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

VirtualMT2 [Dedyk] [Easy]

vckat

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Add 1. Czy moje słowa były skierowane bezpośrednio do Ciebie ??  

Add 2. Gdzie porównałem grę do życia Stwierdziłem tylko fakt ze co drugi kwiat młodzieży polskiej chce mieć wszystko podane na tacy.

Add 3. Podaj mi grę w której łucznik bądź mag ma zadanie przybiec do twojej postaci i bić cie z reki ?? Jesteście tak leniwi ze administracja innych serwerów idzie wam na rękę. Zero wysiłku i myślenia z waszej strony. Każda decyzja posiada swoje plusy oraz minusy. Wracając do twojej wypowiedzi jak już wcześniej napisałem w każdej chwili jesteśmy wstanie to wprowadzić, tylko taka zmiana mija się z celem gry i zabawy - Bo najlepiej zostawić postać na 2h niech sobie bije a ja potem zerknę ile już nadropiło dla mnie kaski. Kolejną sprawą jaką poruszasz w swoim poście jest drop który się łączy i leci do eq jest wiele sposobów by to wprowadzić -- ale nie lubimy psuć klimatu gry.

1.Nie kompromituj się... W końcu przecież to mój post zacytowałeś...

2."Wadą życia jest to wasze lenistwo, wszystko chcecie mieć podane na tacy zero myślenia a potem życie daje kopa."-sam tego nie wymyśliłem przecież... Napisałeś: "WADĄ ŻYCIA"[...]"A POTEM ŻYCIE DAJE KOPA" zamiast napisać np. "czynnikiem powodującym wasz brak satysfakcji z gry"[...]"a potem denerwujecie się, że w grze wam nie idzie". Ewidentnie chodziło ci o realne życie, a nie o grę.

3.Ten punkt rozłożę ci na czynniki:

1)To nie jest typowy rpg, w którym jest jakiś system walki i jednostki, której atakują z jakiegoś dystansu mają znaczenie. Tutaj stoi się i leje się je! Trzeba czasem setki ich ubić, żeby coś osiągnąć. W typowym rpg bije się długo jedną jednostkę na raz, a tutaj ogromne ilości trzymając jeden klawisz. Nie porównuj metina do np. Gothica czy TES gdzie są łucznicy ale tam zupełnie inny jest system walki i inne prawa rządzą tymi grami.

2)Nawet gdybyś miał racje (chociaż wiadomo, że tak nie jest) i jesteśmy zbyt leniwi, a administratorzy nam ustępują to czemu wy tego nie robicie? Tak jak pisałem-dupa urosła i już się nie chce takich rzeczy robić.

3)Napisałeś o zostawieniu postaci i potem zerkać ile się nadropiło. Pewnie masz namyśli bota prawda?(inaczej sobie nie wyobrażam dropienia bez mojego udziału) Jeśli tak to uświadamiam ciebie, że bot ma auto PickUp'a więc ten drop małży nie jest żadnym utrudnieniem +do łuczników też może podbiegać więc w przypadku botów jest to obojętne.

4)Klimat? Wiesz co to jest w metinie? Jeśli uważasz, że drop od razu do eq zamiast "na ziemie" pasuje klimat to polecam w końcu zagrać w tą grę.

Dochodzę do wniosku, że w końcu powinieneś zagrać w metina, dowiedzieć się na czym ta gra polega i jakie są teraz realia. Nie wiem czy należysz do teamu Virtual (bo pisałeś, że "MOŻEMY wprowadzić") ale jeśli tak to zgaduję, że tylko w jakichś celach marketingowych czy coś, bo o grze to ty tak słyszałeś jak słyszałeś o mnie.

Opublikowano

1.Nie kompromituj się... W końcu przecież to mój post zacytowałeś...2."Wadą życia jest to wasze lenistwo, wszystko chcecie mieć podane na tacy zero myślenia a potem życie daje kopa."-sam tego nie wymyśliłem przecież... Napisałeś: "WADĄ ŻYCIA"[...]"A POTEM ŻYCIE DAJE KOPA" zamiast napisać np. "czynnikiem powodującym wasz brak satysfakcji z gry"[...]"a potem denerwujecie się, że w grze wam nie idzie". Ewidentnie chodziło ci o realne życie, a nie o grę.3.Ten punkt rozłożę ci na czynniki:1)To nie jest typowy rpg, w którym jest jakiś system walki i jednostki, której atakują z jakiegoś dystansu mają znaczenie. Tutaj stoi się i leje się je! Trzeba czasem setki ich ubić, żeby coś osiągnąć. W typowym rpg bije się długo jedną jednostkę na raz, a tutaj ogromne ilości trzymając jeden klawisz. Nie porównuj metina do np. Gothica czy TES gdzie są łucznicy ale tam zupełnie inny jest system walki i inne prawa rządzą tymi grami.2)Nawet gdybyś miał racje (chociaż wiadomo, że tak nie jest) i jesteśmy zbyt leniwi, a administratorzy nam ustępują to czemu wy tego nie robicie? Tak jak pisałem-dupa urosła i już się nie chce takich rzeczy robić.3)Napisałeś o zostawieniu postaci i potem zerkać ile się nadropiło. Pewnie masz namyśli bota prawda?(inaczej sobie nie wyobrażam dropienia bez mojego udziału) Jeśli tak to uświadamiam ciebie, że bot ma auto PickUp'a więc ten drop małży nie jest żadnym utrudnieniem +do łuczników też może podbiegać więc w przypadku botów jest to obojętne.4)Klimat? Wiesz co to jest w metinie? Jeśli uważasz, że drop od razu do eq zamiast "na ziemie" pasuje klimat to polecam w końcu zagrać w tą grę.Dochodzę do wniosku, że w końcu powinieneś zagrać w metina, dowiedzieć się na czym ta gra polega i jakie są teraz realia. Nie wiem czy należysz do teamu Virtual (bo pisałeś, że "MOŻEMY wprowadzić") ale jeśli tak to zgaduję, że tylko w jakichś celach marketingowych czy coś, bo o grze to ty tak słyszałeś jak słyszałeś o mnie.

Piszesz do topowego gracza,ktory jest na serwerze od poczatku,natomiast stanowisko GM objal jakies +/- pol roku temu :D

Opublikowano

2."Wadą życia jest to wasze lenistwo, wszystko chcecie mieć podane na tacy zero myślenia a potem życie daje kopa."-sam tego nie wymyśliłem przecież... Napisałeś: "WADĄ ŻYCIA"[...]"A POTEM ŻYCIE DAJE KOPA" zamiast napisać np. "czynnikiem powodującym wasz brak satysfakcji z gry"[...]"a potem denerwujecie się, że w grze wam nie idzie". Ewidentnie chodziło ci o realne życie, a nie o grę.

1)To nie jest typowy rpg, w którym jest jakiś system walki i jednostki, której atakują z jakiegoś dystansu mają znaczenie. Tutaj stoi się i leje się je! Trzeba czasem setki ich ubić, żeby coś osiągnąć. W typowym rpg bije się długo jedną jednostkę na raz, a tutaj ogromne ilości trzymając jeden klawisz. Nie porównuj metina do np. Gothica czy TES gdzie są łucznicy ale tam zupełnie inny jest system walki i inne prawa rządzą tymi grami.

2)Nawet gdybyś miał racje (chociaż wiadomo, że tak nie jest) i jesteśmy zbyt leniwi, a administratorzy nam ustępują to czemu wy tego nie robicie? Tak jak pisałem-dupa urosła i już się nie chce takich rzeczy robić.

3)Napisałeś o zostawieniu postaci i potem zerkać ile się nadropiło. Pewnie masz namyśli bota prawda?(inaczej sobie nie wyobrażam dropienia bez mojego udziału) Jeśli tak to uświadamiam ciebie, że bot ma auto PickUp'a więc ten drop małży nie jest żadnym utrudnieniem +do łuczników też może podbiegać więc w przypadku botów jest to obojętne.

4)Klimat? Wiesz co to jest w metinie? Jeśli uważasz, że drop od razu do eq zamiast "na ziemie" pasuje klimat to polecam w końcu zagrać w tą grę.

Dochodzę do wniosku, że w końcu powinieneś zagrać w metina, dowiedzieć się na czym ta gra polega i jakie są teraz realia. Nie wiem czy należysz do teamu Virtual (bo pisałeś, że "MOŻEMY wprowadzić") ale jeśli tak to zgaduję, że tylko w jakichś celach marketingowych czy coś, bo o grze to ty tak słyszałeś jak słyszałeś o mnie.

Czytając twoja aluzje i analizując ja  retrospektywicznie, dochodzę do konkluzji iż twoje idiokryzmy na temat proponowanych zmian są wręcz efemeryczne.

sygnatura3k.png

Opublikowano

Piszesz do topowego gracza,ktory jest na serwerze od poczatku,natomiast stanowisko GM objal jakies +/- pol roku temu :D

Nie obchodzi mnie kim jest. Na forum jest użytkownikiem

@tadziotadzio raz piszesz debilne posty, a teraz ze słownikiem w ręce zgrywasz mędrca. Prosze cie uspokoj sie

Opublikowano

Add. 1 Tak zacytowałem twój post lecz w swoim poście nie skierowałem ani jednego słowa bezpośrednio do Ciebie.

Add. 2 Takie jest moje zdanie ze polska młodzież jest za leniwa w każdym aspekcie :)

Add. 3 Nie porównuje metina to innego rodzajów gier RPG ale dla mnie łucznik to osoba walcząca na dystans tak samo jakbym sprawili ze Ninja Archer zamiast strzelać z    luku będzie cie bił łukiem po plecach jest w tym jakiś sens ?? Łucznik i mag w każdej grze nie podbiegają do ciebie by cie bić z broni są to jednostki dystansowe. Bugiem i to za czasów pl ( Pandory) jest to ze łucznik z magiem na "grotach" podbiegały do graczy i były to łatwy sposób na wbijanie leveli i drop itemów.

Administratorzy większości serwerów idą na rękę graczom ale jak to się mówi daj człowiekowi palec a będzie chciał całą rękę. Pracujemy na chwile obecną nad skryptem pożyczania EQ i jak to juz nie jedno krotnie pisałem jesteśmy w stanie to wprowadzić wystarczy podmienić Folder w mob_proto bądź zmniejszyć zasięg bicia potworków w plikach.

Nie wspominałem o bocie tylko zostawieniu czegoś na spaci a w miedzy czasie robieniu innych rzeczy ( TV / Film / gra w piłkę na podwórku ^^)

Nie znam wszystkich aspektów gry Metin2 bo ma ogromny potencjał jeżeli posiadasz rozkomipilowany kernel gry to możesz z tą grą zrobić wszystko :) Jestem nowy w tej "branży" ale potrafię się szybko uczyć. Dla każdego gracza klimat gry jest inny, ale jeżeli postać dostała bron dystansową to czemu ma cie bić nią po plecach to jest tylko moje zdanie nie narzucam ci go. Jeżeli uważasz ze ustawienie tak gry spowoduje poprawę nie widzę problemu abyś na forum serwera w dziale propozycje zasugerował to, a administracja przemyśli tą propozycje.

Jeżeli któraś z moich wypowiedzi uraziła Ciebie to przepraszam

Nie miałem na celu skrytykowania twoje osoby

Moje wypowiedzi były skierowane ogólnie

Opublikowano

ja bym tylko prosil zebyscie to z petem naprawili ze jak sie schodzi z konia to hp spada do zera prawie

Zostanie naprawione przy najbliższej aktualizacji przepraszamy ze będziecie się musieli jeszcze z tym pomęczyć

a to coś na forum aktualne?

mógł byś troszkę jaśniej z precyzować swoje pytanie

Opublikowano

Zostanie naprawione przy najbliższej aktualizacji przepraszamy ze będziecie się musieli jeszcze z tym pomęczyć

a to coś na forum aktualne?

Opublikowano

Add. 1 Tak zacytowałem twój post lecz w swoim poście nie skierowałem ani jednego słowa bezpośrednio do Ciebie.

Add. 2 Takie jest moje zdanie ze polska młodzież jest za leniwa w każdym aspekcie :)

Add. 3 Nie porównuje metina to innego rodzajów gier RPG ale dla mnie łucznik to osoba walcząca na dystans tak samo jakbym sprawili ze Ninja Archer zamiast strzelać z    luku będzie cie bił łukiem po plecach jest w tym jakiś sens ?? Łucznik i mag w każdej grze nie podbiegają do ciebie by cie bić z broni są to jednostki dystansowe. Bugiem i to za czasów pl ( Pandory) jest to ze łucznik z magiem na "grotach" podbiegały do graczy i były to łatwy sposób na wbijanie leveli i drop itemów.

Administratorzy większości serwerów idą na rękę graczom ale jak to się mówi daj człowiekowi palec a będzie chciał całą rękę. Pracujemy na chwile obecną nad skryptem pożyczania EQ i jak to juz nie jedno krotnie pisałem jesteśmy w stanie to wprowadzić wystarczy podmienić Folder w mob_proto bądź zmniejszyć zasięg bicia potworków w plikach.

Nie wspominałem o bocie tylko zostawieniu czegoś na spaci a w miedzy czasie robieniu innych rzeczy ( TV / Film / gra w piłkę na podwórku ^^)

Nie znam wszystkich aspektów gry Metin2 bo ma ogromny potencjał jeżeli posiadasz rozkomipilowany kernel gry to możesz z tą grą zrobić wszystko :) Jestem nowy w tej "branży" ale potrafię się szybko uczyć. Dla każdego gracza klimat gry jest inny, ale jeżeli postać dostała bron dystansową to czemu ma cie bić nią po plecach to jest tylko moje zdanie nie narzucam ci go. Jeżeli uważasz ze ustawienie tak gry spowoduje poprawę nie widzę problemu abyś na forum serwera w dziale propozycje zasugerował to, a administracja przemyśli tą propozycje.

Jeżeli któraś z moich wypowiedzi uraziła Ciebie to przepraszam

Nie miałem na celu skrytykowania twoje osoby

Moje wypowiedzi były skierowane ogólnie

1.Odbiorca twojej wypowiedzi jest bezosobowy dlatego zapewne po to cytowałeś mój post. Jeśli nie to dlaczego to zrobiłeś?

2.W poście #1802 pisałeś coś, że nie masz namyśli żadnej dziedziny życia realnego, a teraz napisałeś coś innego? Mogę wiedzieć jak to jest w końcu, bo widzę, że zmieniasz zdanie jak 14 letnia dziewczyna. Może nie rozumiem o co chodzi ale najpierw, że nie porównujesz gry do życia, a w tym poście dokładnie napisałeś o lenistwie w każdym aspekcie życia.

3.Nie porównuj do archera mistyków i łuczników z av2, bo by musieli zadawać dużo mniejsze dmg na odległość niż z bliska. Łucznik to według ciebie osoba walcząca na dystans? Czyli jakby zgodnie z definicją nie? To idąc twoim rozumowaniem dzik to nie powinien być przeciwnikiem w m1 tylko ssakiem, który ryje pyskiem w ziemi (tak mi się wydaje) i jest ulubieńcem myśliwych. Idąc tym tropem jeszcze śmiertelnie trujący pająk powinien za każdym razem zabijać wszystko skoro jego trucizna z definicji jest śmiertelna. Dodatkowo jeszcze Pustynny Zawaiadaka powinien być agresywny chyba nie? W końcu z nazwy wynika, że to zawadiaka, a on dupy nie ruszy dopóki coś mu nie zrobimy.

Nie będę nic pisać na tamtym forum, bo każdy mi napisze "ja i moi koledzy też się męczyliśmy i daliśmy radę więc jak ty nie możesz to zmień serwer na 4fun/pvp". Często czytam tamto forum i panują tam dzikie prawa. Ludzie są mili dla starych graczy, kumpli i liżą dupe administracji, a przed nowymi tylko pokazują swoją wyższość, odsyłają do poradników, które każdy na pamięć zna oraz piszą "było", "da radę tylko trzeba chcieć". Dodatkowo gdy ktoś ma jakieś pytania zwłaszcza dotyczące gdzie szybko zarabiać, expić, jaka postać najlepsza do czego itd. to gdy jedna osoba odpowie od razu moderator zamyka temat zamiast ruszyć pustym łbem i pomyśleć, że takie pytania oczekują opinii kilku graczy. Oczywiście zaraz napiszesz, że unikacie spamu na forum ale czy trzymanie jednego tematu np. 48h to od razu spam? Wolicie zamknąć po 2h i napisać "wyjaśnione close". Błagam cię nie wspominaj o tym forum.

Opublikowano

Jesli mowa o grocie ... Czy jest mozliwosc usuniecia generalow i smokow,ktore tylko zawadzaja w expie? Wiem,ze wczesniej sluzyly one jako ''zabezpieczenie'' przed botami - tak samo dziki w m1.Jako,iz posiadacie logi wszystkich graczy uzywajacych wh moglibyscie zredukowac ich dmg .

Pozdrawiam :)

Srij9JT.png

Opublikowano

Wypowiedz jak i dalsza rozmowę z graczem hubert231231231 uważam za zakończoną. Proponuje tylko abyś nauczył się czytać ze zrozumieniem.

Jesli mowa o grocie ... Czy jest mozliwosc usuniecia generalow i smokow,ktore tylko zawadzaja w expie? Wiem,ze wczesniej sluzyly one jako ''zabezpieczenie'' przed botami - tak samo dziki w m1.Jako,iz posiadacie logi wszystkich graczy uzywajacych wh moglibyscie zredukowac ich dmg .
Pozdrawiam :)

Tak Zostaną oni zredukowani i wydłużony czas ich respu oraz dodany ciekawy drop

Opublikowano

Tak Zostaną oni zredukowani i wydłużony czas ich respu oraz dodany ciekawy drop

Zaczyna robić się ciekawie :) Mnie jeszcze zastanawia fenomen DT, a mianowicie wszystkie mapy takie jak zbrojownia / warownia działają a DT nie chce, możecie coś z tym zrobić ? 

Opublikowano

Zaczyna robić się ciekawie :) Mnie jeszcze zastanawia fenomen DT, a mianowicie wszystkie mapy takie jak zbrojownia / warownia działają a DT nie chce, możecie coś z tym zrobić ? 

Ten nowy dungeon bodajże miał na celu zastąpienie DT

io7e.jpg

Opublikowano

Wie ktoś może czy 125k hp wystarczy by ustać przy tym bossie z bram piekieł ? xD   P.S - ile warta jest stal szaman +9 250/20 mooby witala +8 i puste ? 

io7e.jpg

Opublikowano

Wie ktoś może czy 125k hp wystarczy by ustać przy tym bossie z bram piekieł ? xD   P.S - ile warta jest stal szaman +9 250/20 mooby witala +8 i puste ?

Sam boss jest bardzo slaby.Sztuka jest przesuniecie ''pieczeci'' w odpowiednich konfiguracjach.Aby miec 100% pewnosc wbij dowodzenie na P i ustaw bonus 300k pz.

Tutaj masz ubijanie razadora

Taka zbrojka kosztuje z 400b.Moze nawet wiecej -.- Taniej wyjdzie Cie zrobienie jej samemu :D

Srij9JT.png

Opublikowano

125khp spokojnie wystarczy, ale konieczny jest buff bo ja mając 500kpz (z bonem z pt) nie dam rady uciągnąć spota bez buffa.

Opublikowano

Sam boss jest bardzo slaby.Sztuka jest przesuniecie ''pieczeci'' w odpowiednich konfiguracjach.Aby miec 100% pewnosc wbij dowodzenie na P i ustaw bonus 300k pz.

Tutaj masz ubijanie razadora

Taka zbrojka kosztuje z 400b.Moze nawet wiecej -.- Taniej wyjdzie Cie zrobienie jej samemu :D

W sensie samemu kd ulepszając czy kupić i wsadzić ?  Bo jak znam życie to by mi ich spaliło z 10x pod rząd, no chyba, że jest 100% szans na wbicie xD.

@locaa - mam buffka full int, więc luz :P

io7e.jpg

Opublikowano

W sensie samemu kd ulepszając czy kupić i wsadzić ?  Bo jak znam życie to by mi ich spaliło z 10x pod rząd, no chyba, że jest 100% szans na wbicie xD.

@locaa - mam buffka full int, więc luz :P

Na ulepszenie jest 25% ale kd +7 mozna dropnac na mapie metin1.

Srij9JT.png

Opublikowano

Zawsze miałem chęci zagrać na tym serwerze, ale nigdy nie kminiłem tego systemu ulepszeń. Na normalnym serwerze wygląda to tak, że z broni na 65 robi się kolejne, a tutaj jest jakoś  inaczej, możecie mi to wytłumaczyć. Z czego mam np robić broń do pvp ? 

xD 

Opublikowano

Zawsze mnie chęci zagrać na tym serwerze, ale nigdy nie kminiłem tego systemu ulepszeń. Na normalnym serwerze wygląda to tak, że z broni na 65 robi się kolejne, a tutaj jest jakoś  inaczej, możecie mi to wytłumaczyć. Z czego mam np robić broń do pvp ?

Zalezy jaka klase postaci preferujesz :D

Srij9JT.png

Opublikowano

Niestety żeby tutaj coś ulepszyć to trzeba albo wydać pln albo bocić (wejdźcie sobie do groty av2 w nocy w każdej komnacie bot na małże) albo siedzieć od rana do nocy.

Wystarczy spojrzeć na ulepki na niebiańskie eq. Nie jest to zbalansowane odpowiednio. Oprócz tego na lvl 130-150 jest za mało możliwości zarobku. Te bramy piekieł są już zamknięte

na ~130lv. Mimo to grywalny i gramy z kolegami. Kontakt z administracją na ts oceniam 11/10 wszedłem kilka razy pytałem o to czego na forum znaleźć nie mogłem albo o porady i

otrzymałem satysfakcjonującą odpowiedź. Zdarzyło mi się też właśnie raz poprosić gm o wyczyszczenie spota w av2 z uciążliwego bota - przyszedł i wyczyścił.

Reasumując mogliby popracować nad systemem ulepszeń bo jak dla mnie jest zbyt hardkorowy i tylko prowokuje do bocenia poza tym polecam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...