Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

VirtualMT2 [Dedyk] [Easy]

vckat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wydaje mi się, że taki efekt jaki ty napisałeś otrzymuje się przez różnorodność (broni, bonów, klas postaci, atrybutów itp.). No niestety ten serwer postanowił zrobić to w inny sposób-dokładać coraz to nowsze rzeczy przez co na pewnym lvlu nie zostaje nam nic poza expieniem, a na innych nikt się nie wyrabia z eq. Czy tylko ja widzę, że w tym miejscu coś jest nie tak? Czy tylko mi się wydaje, że ta różnorodność eq i możliwości fajnych pvp powinny być ZAWSZE, a nie minimum od 255 lvla, skończeniu biologa, zrobienia eq itd.?

Co prawda pytanie nie jest skierowane do mnie, ale postaram się odpowiedzieć pytaniem na pytanie. 

Czy uważasz że prowadzenie serwera z 5 letnim starzem z ponad milionem postaci, dwoma miliardami itemów należy do rzeczy łatwych nie wymagających od nas roztropności i rzetelnego przemyślenia nowo wprowadzanych rzeczy?, naprawdę nie idziemy w kierunku psucia i ogólnego pieprzenia gry jaką jest metin przecież gdyby tak było postąpilibyśmy już dawno jak 100% serwerów na tym forum, otwierając coraz to nowe reworki czy też gry pod inną nazwą przy chwili słabości czy też tekstów jakie pojawiają się w danym temacie.

Naprawdę wyeliminowanie dysproporcji między nowym a np. pięcio letnim graczem nie oznacza od razu zaangażowania masy "nagrywaczy" i tworzenia nowego serwera od nowa. Wydaje mi się że właśnie sztuką jest roztropne zarządzanie tym w czym gracze zaangażowali swój czas i nie rzadko pieniądze.

Tak że jeśli chciałbyś kolejnym razem wraz z kolegami pojeździć sobie po serwerze, to proszę o konstruktywną i merytoryczna wypowiedź, a nie typowe hejty i rzucanie tekstów które nie mają najmniejszego pokrycia z rzeczywistością.

Żeby nie być gołosłownym screenshoty poniżej:

Liczba postaci na serwerze w bazie player

virtual_1444949917__zrzut_ekranu_2015-10

Liczba wszystkich itemów

virtual_1444949163__zrzut_ekranu_2015-10

Liczba graczy online z dnia powszedniego z godziny +- 18:00

virtual_1444927484__66666.jpg

Sumaryczne obciążenie łącza razem z serwerem teamspek i serwerem www.

virtual_1444951675__6666.jpg

Liczba aktywnych użytkowników na forum, bez user today czy innych tego typu badziewi.

virtual_1444952235__zrzut_ekranu_2015-10

Jako że rzadko przebywam na tym forum, więcej informacji i ewentualnych rzeczowych rad początkującym graczom

chętnie udzielę na naszym serwerowym teamspeku.

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 3,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

rozwalaja mnie ludzie ktorzy nie grali na tym serwerze a sie wypowiadaja i ci ktorzy mowia ze pvp na serwerze typu np laneris i gra tam jest ciekawsza niz tu xD

jesli chodzi o mnie to ten serwer jest hard pod wzgledem eq - to jest taki global o exp latwo ale z eq trudniej :D

serwer jest spoko ale trzeba miec duzo checi zeby tam grac i nie grac dla topki bo moim zdaniem gra na tym serwerze dla tego celu jest bezsensu (wgle jest bezsensu) najlepiej sobie wbijac raz na jakis czas pohandlowac a potem gdy juz masz z 100kb - co jest dosyc latwe moim zdaniem bo na 100 lvlu tyle mialem w ten sposob ;D potem gra sie mi juz znudzila ale powoli chyba wroce ;d

ban na statusy since 09.2015 :(

Opublikowano

­

W metinie nie chodzi o to by każdy biegał w jednakowym eq bo to się mija z celem. Pvp osób z identycznym eq i ogólnie wszystkim wygląda tak że wygrywa ten komu wejdzie kryt co moim zdaniem jest bezsensowne. W tej grze musi być tak że jedni są "lepsi" od innych ponieważ poświęcili więcej czasu na grę i doskonalenie swojej postaci. Z tego powodu nie lubię serwerów easy jak te co teraz wychodzą ponieważ bieganie w takim samym eq jest jakby to powiedzieć "głupie"? A czerpać radość z pvp i gry można bez skończonego eq pokonując osoby które są na równi z nami na danym etapie gry. 

Wychodzi na to samo, więc wtf?

jesli chodzi o mnie to ten serwer jest hard pod wzgledem eq - to jest taki global o exp latwo ale z eq trudniej :D

Na globalu jest łatwiej zdobyć eq+9 i na klasowe wymieszać :v

tenor.gif

Opublikowano

­

Na globalu jest łatwiej zdobyć eq+9 i na klasowe wymieszać  :v

Szczerze, miałem już nie wchodzić na te forum, głównie przez fakt, ze mpc przesiąkło reworkami ( Już na sam widok wyrazu rework robi mi się niedobrze), ale nie mogę pozostać obojętny na tak durne posty. Nie masz żadnego pojęcia o serwerze więc z jakiej racji porównujesz wogóle globala do virtuala? Jeśli uważasz, że na globalu jest łatwiej pokaż nam swoje eq. Zapewne nie masz tam nic konkretnego, na virtualu wogóle nie grałes, lub spędziłeś raptem kilka dni ale do wypowiadania się nt. "trudności" serwera jestes pierwszy. 

Na etapie końcowego ekwpunku faktycznie nie jest łatwo, ulepszanie ostatnich setów może się nieźle dawać we znaki, tylko prosze nie pisz że virtual jest trudnym serwerem, a jeśli nie powstrzymasz się przed kolejnym postem dotyczącym włozenia dużego wysilku w ekwipunek dodaj, ze masz na myśli lvle 254/255.

Prawdą jest, ze gdyby ktoś chciał to raz dwa zrobi przyzwoite eq. Wystarczy jeden dzień na razadorze, który jest dostępny bodajże od 60lvla, by przykładowo kupić zbroję na 240lvl, czy postać z 254lvlem.

Niedlugo event haloween, zatem to dobra okazja na to, by efektywnie zacząc grę.  

Dodam, ze przez obecne pseudo serwery, które opanowały rynek, gracze zgłupieli do tego stopnia, ze sami domagają sie reworków.

Srij9JT.png

Opublikowano

­

Wychodzi na to samo, więc wtf?

Na globalu jest łatwiej zdobyć eq+9 i na klasowe wymieszać :v

jakby sie tak zastanowic to w obecnym tak ale na womie sg czy za czasow 2k9 pla byl taki sam problem z eq xD

Szczerze, miałem już nie wchodzić na te forum, głównie przez fakt, ze mpc przesiąkło reworkami ( Już na sam widok wyrazu rework robi mi się niedobrze), ale nie mogę pozostać obojętny na tak durne posty. Nie masz żadnego pojęcia o serwerze więc z jakiej racji porównujesz wogóle globala do virtuala? Jeśli uważasz, że na globalu jest łatwiej pokaż nam swoje eq. Zapewne nie masz tam nic konkretnego, na virtualu wogóle nie grałes, lub spędziłeś raptem kilka dni ale do wypowiadania się nt. "trudności" serwera jestes pierwszy. 

Na etapie końcowego ekwpunku faktycznie nie jest łatwo, ulepszanie ostatnich setów może się nieźle dawać we znaki, tylko prosze nie pisz że virtual jest trudnym serwerem, a jeśli nie powstrzymasz się przed kolejnym postem dotyczącym włozenia dużego wysilku w ekwipunek dodaj, ze masz na myśli lvle 254/255.

Prawdą jest, ze gdyby ktoś chciał to raz dwa zrobi przyzwoite eq. Wystarczy jeden dzień na razadorze, który jest dostępny bodajże od 60lvla, by przykładowo kupić zbroję na 240lvl, czy postać z 254lvlem.

Niedlugo event haloween, zatem to dobra okazja na to, by efektywnie zacząc grę.  

Dodam, ze przez obecne pseudo serwery, które opanowały rynek, gracze zgłupieli do tego stopnia, ze sami domagają sie reworków.

XYZ

ban na statusy since 09.2015 :(

Opublikowano

Nadal nie jestem za tym serwerem ale postanowilem zrobic Swoj powrot na Virtuala i przekonać sie na wlasnej skorze czy wciaz bede musial sie meczyc tygodniami nad bransoletą,mam nadzieje ze nie dostane bana :)

Ps. Ma ktos  przepustki na Razadora? bo jak widac nie ma nigdzie..a sam wydropic nie wydropie bo pozajmowane

pifSLhO.jpg

Opublikowano

@GallAnonim1429 miałeś już nie wbijać na forum ale vckat'owi kończą się bezsensowne wymówki więc potrzeba drugiej osoby do walenia głupa. (to nie był hejt)

@vckat nie napisałem, że jest to łatwe (utrzymywanie starego serwera i godzenie go z nowymi graczami)... Sam myślę, że jest to trudne ale niemniej jednak powiem w prost: wam to się nie udało na całej linii. Mało tego, bo dajecie ogromne nowości dla "starych", a potem płaczecie, że zdobywanie nowych graczy jest cholernie trudne. Z tego co pamiętam to nawet stworzenie opcji auto-podnszenia małży wam się nie chciało zrobić (oczywiście wytłumaczeniem było, że inni gracze musieli ręcznie podnosić, +zaraz nazwiesz mnie leniem, bo nie zamierzam korzystać z pięknej i bardzo atrakcyjnej opcji na waszym serwerze (pewnie najbardziej emocjonującej)-podnoszenie małży z ziemi...). Spójrz na taki Metin2PL lub na wątek na tym forum dotyczący szukania serwera. Ile osób szuka serwerów/wraca do PL'a przez sentyment?! Mimo, że ta gra jest stara, jest niczym w porównaniu do aktualnych gier to ludzie wracają i szukają serwerów przez wspomnienia, stare czasu. U was tego nie ma, bo po starym Virtualu nic nie zostało. Te serwery, które pewnie stwierdzisz, że są proste i szybko upadają cieszą się większym zainteresowaniem, bo "bardziej przypominają metina". 

+ZANIM COKOLWIEK ODPOWIESZ (JEŚLI ODPOWIESZ) TO PROSZĘ TYM RAZEM:

1)na temat, a nie nagle zaczniesz pisać bajki niezwiązane z tym co było wcześniej pisane

2)nie zarzucaj mi niczego czego nie napisałem (to byłby już chyba 3 raz gdybyś to zrobił)

3)nie wypominaj niskiego ilorazu inteligencji, bo w tym wątku (poza niektórymi, pojedynczymi przypadkami) to ty najwięcej obrażasz i prezentujesz jeden z niższych poziomów kultury

4)nie pieprz znowu o ogromie pracy, trudności i wielkich wymaganiach wobec serwera, bo przyznam, że jest na pewno wam ciężko ale skoro to jest wasza wymówka to rodzą się pytania: Co będzie z serwera skoro administracja skarży się na trud?! Ogarniają czy nie?! Kto mądry podejmuje się czegoś i potem narzeka, że nie daje rady?!  

+co to za serwer, że żeby się wybić i jakoś zacząć grę trzeba skakać od eventu do eventu? 

Opublikowano

Nie chce mi się czytać nawet tych twoich wypocin ponieważ na wszystkie zarzuty odpowiedziałem na poprzedniej stronie tego tematu.

Ty zaś czynisz zarzut pod adresem serwera, tylko dlatego że nie posiadasz odpowiedniej wiedzy i umięjętności które pozwoliły by ci komfortowo grać w metina, dlatego też próbujesz nas w każdej swojej wypowiedzi ustawić pod swój mizerny poziom wiedzy na temat tej gry. Ja absolutnie nie na mawiam cię na grę na serwerze, ani też nie ciągnę cię na niego na siłę. Jedyne co mogę ci poradzić/doradzić to może to żebyś szukał serwera dopasowanego do twoich ambicji i umiejętności, myślę sobie że napewno znajdziesz coś co ci podejdzie a zbieranie małży przestanie byś dla ciebie wyzwaniem.

A teraz wybacz, ale twoje mierne pojęcie o grze w metina nie obliguje mnie do jakiejkolwiek dalszej konwersacji z tobą.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Nie chce mi się czytać nawet tych twoich wypocin ponieważ na wszystkie zarzuty odpowiedziałem na poprzedniej stronie tego tematu.

Ty zaś czynisz zarzut pod adresem serwera, tylko dlatego że nie posiadasz odpowiedniej wiedzy i umięjętności które pozwoliły by ci komfortowo grać w metina, dlatego też próbujesz nas w każdej swojej wypowiedzi ustawić pod swój mizerny poziom wiedzy na temat tej gry. Ja absolutnie nie na mawiam cię na grę na serwerze, ani też nie ciągnę cię na niego na siłę. Jedyne co mogę ci poradzić/doradzić to może to żebyś szukał serwera dopasowanego do twoich ambicji i umiejętności, myślę sobie że napewno znajdziesz coś co ci podejdzie a zbieranie małży przestanie byś dla ciebie wyzwaniem.

A teraz wybacz, ale twoje mierne pojęcie o grze w metina nie obliguje mnie do jakiejkolwiek dalszej konwersacji z tobą.

Pozdrawiam.

1.Hmmm faktycznie kilkaset tysięcy (szacuje) godzin w tej grze, rozpoczęcie kilka miesięcy od startu polskiego metina, gra na pierwszych chinolach, pierwszych polskich privach i chłopiec ze zbyt dużym ego będzie mi wciskać niski poziom gry (nie chwale się tym ile osiągnąłem w metinie, bo wydaje mi się, że grą nie ma sensu się chwalić ale odpowiadam na to co napisałeś).

2.Nie odpowiedziałeś mi na nic w żadnym swoim poście. Lałeś tylko wodę, zarzucałeś mi głupote, obrażałeś, ratowałeś się trudem mimo, że z definicji powinieneś dawać radę, powoływałeś się na inne, upadłe serwery lub pieprzyłeś standard. 

3.Teraz ja się trochę powtórzę (ale chyba nie będziesz na mnie zły skoro ty to ciągle robisz)-popracuj nad sobą. Zarzucanie każdemu niewiedzy powinno cię doprowadzić do rozważań czy to ty czasem się nie mylisz. Niestety sprawdza się to co napisałem wcześniej: twojego ego jest większe niż wszystkich graczy online na Virtualu. Zauważ, że wystarczy ciebie trochę podpuścić, pociągnąć rozmowę i już wyskakujesz ze złością, uciekasz od tematu, 0 argumentów, a kończysz wszystko mówiąc, że nie chcesz ze mną gadać. Zdecyduj się: masz dystans do siebie, serwera, godzisz się na opinie prawdziwe i jednocześnie negatywne czy jednak nie nigdy nie dopuścisz do siebie myśli, że nie jesteś idealny i nie masz racji, a twój serwer robi się coraz gorszy? 

4.Aktualnym najlepszym typem serwera dla mnie jest wom2 lub metin2.sg. Na chłopski rozum: najlepiej gra mi się na serwerach przypominających poziomem Globala lecz zasugerowałeś, że Virtual jest ponad moje możliwości. Wniosek: Virtual jest trudniejszy od np. WOM2? :O Chyba nie masz racji co do mnie i swojego serwera lub ja jestem kompletnym debilem i cały czas wydawało mi się, że Virtual to Easy/medium, a nie hard? :O Gdyby nie fakt, że wcześniej poznałem się na tobie miałbym problem z odpowiedzią na to pytanie.

5.Nie czekam aż mnie namówisz do serwera. Po prostu wychodzi moja wredna natura ludzka-jak już coś jest do bani to warto to wystawić jak na tacy dla innych, a nie pozwalać takim jak ty wciskać kity.

Opublikowano

Słuchaj... naprawdę nie potrafię ci jaśniej wyjaśnić i wytłumaczyć, że twoje zarzuty i pytania do mnie biorą się z twojej zerowej wiedzy odnośnie gry w metina.

Sorry ale na tak postawione zarzuty z twojej strony w których fundamentem jest niemożność poradzenia sobie w grze, nie mogę ci odpisać w sposób który byś zrozumiał ponieważ musielibyśmy tu zacząć od podstaw i oprowadzenia cię za rączkę po serwerze, czego zresztą moglibyśmy się podjąć gdybyś miał choć odrobine większe ambicje.

Bardzo nie fajnie się czyta jakieś wyimaginowane przez ciebie słowa odnośnie tego abym się tu stawiał ponad kimś, nie znasz mnie człowieku więc daruj sobie tego typu dywagacje.

Reasumując, myślę że dostarczyłem wystarczających argumentów popartych dowodami odnośnie głównego zarzutu z poprzedniej strony, a tobie niestety pozostaje współczuć i życzyć rychłego odnalezienia serwera na którym jak już powiedziałem wcześniej nie będziesz miał problemu z podnoszeniem małży biciem tych cholernych *łuczników które nie podchodzą pod postać itp. anomalii które dyskwalifikują serwer w twoich oczach.

Żeby nie było że neguje wszystkie twoje brednie, to pozwolę sobie choć z wielką przykrością to jednak zgodzić się z trafną tezą, jednego z podpunktów posta, odnoszącego się do twojej niskiej samooceny.

*żebyś nie zarzucił mi tu kitu, to z tymi łuczkami był sarkazm.

Pozdrawaim.

Opublikowano

Panowie nie kłóćcie sie bo to nie ma sensu dalej tego ciągnąć.

Hubert na żadnym serwie nie ma auto podnoszenia itemkow to nie wiem czemu chcesz aby malze same sie podnosily nikt nie karze ci abyś tego zbieral.

Virtual jest taki i tego nie zmienisz.

Hubert mam propozycję. Zagrasz na virtualu i po jakimś czasie zobaczymy co osiągnąłeś

Fakt faktem jest to trudny serwer dla ambitnych osob. Nie taki co po 2miesiacach upada aby tylko zgarnąć hajs za is. Tutaj musisz sie napracować aby cos zyskać i byc z tego zadowolonym.

Chlopy weźcie sie w garść. Po prostu jak baby.

Opublikowano

Witam i przepraszam ze się wtrącę w tą wsza konwersacje.

1. Automatyczne podnoszenie małży temat nie jedno krotonie był poruszany na oficjalnym forum serwera -- Jakbyś przeczytał choć jeden temat związany z małżami wiedział byś ze to społeczność graczy serwera Virtuala była za tym aby nie wprowadzać automatycznego podnoszenia. Nie jest to trudnością zamienić drop na podnoszenie do eq. Dlatego jak nie jesteś czegoś pewny nie mów // nie oskarżaj innych -- zapoznaj się najpierw z forum serwera a potem pisz.
  2. Mówicie ze łucznicy nie podchodzą pod graczy w Atlantydzie, że to bug Serwera. Dla mnie podchodzenie łucznika pod postać to jest BUG. Jak wiemy łucznik jest to jednostka walcząca z dystansu wiec jaki ma sens ze podejdzie do ciebie i będzie Cie strzałą albo łukiem biła po plecach to jest śmieszne :)
  3. Co do Nowych graczy jak i postaci nisko levelowych są tak samo traktowani z propozycjami jak i wysoko levelowi (starsi gracze) -- Nowe Dungeony // Nowe Przedmioty // Wszystko aby pomoc im się rozwinąć , odnaleźć na serwerze.
  4. Serwer Virtual jest typem Każdym jak dla mnie można tu znaleźć wszystkie typy serwera od Easy po Hard:
  • Easy -- Wbijanie expa do 254 i robienie eq do 150 levelu, czy chociaż dungeony typu Brama Piekieł // DT // Zuo // Kopanie rudy // Łowienie rybek // zdobywanie bryłek
  • Medium -- Robienie eq od 150 do 230 levelu Dungeony typu WW i Zaginione 
  • Hard -- EQ na maksymalny level // Ceny IS

Jeśli hubercie posiadasz jeszcze jakieś pytania z chęcią jak znajdę chwile czasu odpowiem Ci na nie.

Opublikowano

@Selvuk nie chce tam znowu zaczynać, bo gra to przede wszystkim przyjemność i sposób na zabijanie czasu. Nie wiem jak ty do tego podchodzisz ale dla mnie rozrywką nie jest robienia tej samej czynności po tysiąc razy. 

@H3l!oN witaj i żegnaj, bo skoro nie jesteś do końca w temacie to lepiej żebyś się nie udzielał:

1)Jeśli chodzi o łuczników to vckat użył sarkazmu... Nic nie wspominałem o łucznikach i oni absolutnie mi nie przeszkadzają. Przeczytałeś coś między wierszami i wcinasz się robiąc ze mnie idiotę... 

2)Skoro się udzielam tak aktywnie tutaj to chyba znaczy, że coś tutaj zagrałem i może tego nie napisałem ale od czasu do czasu wbijałem na wasze forum, bo jest całkiem przydatne. Z tego co pamiętam zdania co do małży były podzielone i wiele tematów o tym było. Gracze głównie byli przeciwni, bo przeszli przez ten etap bez autopodniszenia. Poza tym fakt, że muszę zbierać małże nie jest żadnym utrudnieniem. Po prostu dropienie na atla jest nudne i zawsze wolałem przelecieć się po wszystkich spotach i wszystko ubijać. Niestety to było niemożliwe, bo po każdym spocie musiałem się cofać i latać po komnacie za małżami zamiast brać się za następny spot. W ten sposób gra nie jest utrudniona lecz robi się mozolna. ;/

3)Powiedz mi, który dungeon mam robić, którego peta mam zdobyć, skąd buffa dobrego mam wziąć, które całkiem nowe eq z bonami 15/250 (nie mam na myśli tu smoczego) mam użyć zaczynając od zera żeby móc ogarniać np. DT. Tym dungeonem są rudy czy małże? :O Żeby wziąć się za pierwsze dungi muszę poświęcić mnóstwo czasu na robienie jednej, tej samej czynności. Gdy już ogarniam te dungi i sobie na nich zrobiłem eq muszę jeszcze tygodniami na nich siedzieć żeby był sens się expić do następnych dungow. I tak cały czas.... 

@vckat:

1)"nie znasz mnie człowieku"-masz racje, nie znam cię. Dlatego oceniam cię tylko na podstawie tego co piszesz. Skoro sam sobie taką opinie wystawiasz to jest twoja sprawa. Prezentujesz się kiepsko i na niskim poziomie kultury to ludzie tak cię oceniają. Nie widzę w tym nic dziwnego.

2)"myślę, że dostarczyłem wystarczająco argumentów..." nie przytoczyłeś żadnego, na prawie żadne moje pytanie nie odpowiedziałeś, nie dostosowałeś się wgl do tego co napisałem. Lałeś wodę, pieprzyłeś wyuczone na pamięć regułki i schematy. 

3)W kwestii technicznej metina to masz rację, że nie mam żadnej wiedzy ale jeśli chodzi o rozgrywkę to takimi zarzutami porzucaj sobie w domu żeby ulżyć. Grałem na ogromnej ilości serwerów, zmarnowałem na tą grę (żałuję tego) mnóstwo czasu więc co do rozgrywki wydaje mi się, że wiem wystarczająco dużo. 

4)Co do małży to przeczytaj to co napisałem do H3l!oN'a.

5)Zauważ, że to co pisałem odnośnie twojej osoby się całkowicie sprawdza. "Zauważ, że wystarczy ciebie trochę podpuścić, pociągnąć rozmowę i już wyskakujesz ze złością, uciekasz od tematu, 0 argumentów, a kończysz wszystko mówiąc, że nie chcesz ze mną gadać"-który raz już kończysz ze mną rozmowę ale jednak ego nie pozwala ci zostawić mojej wiadomości bez odpowiedzi? Ile razy już mnie obraziłeś? Dlaczego wgl nie nawiązujesz do tego co piszę tylko wciąż gadasz o tym samym zmieniając tylko formę? 

Opublikowano

Straciłem chęć edukacji i tłumaczenia ci tego wszystkiego od początku, dlatego też wolę już iść mimo padającego deszczu przepalować kozę na podwórku.

Strzałka.

Opublikowano

Nadal dzieci wypisują swoje wypociny którymi nic tu nie ździałają. Jak mi szkoda że to przeczytałem. Powinni takich inteligentów sprzątnąć z tego forum bo nic innego sensownego nie robią - tylko zaśmiecają temat. Dajcie sobie spokój i piszcie porządnejsze posty a nie syficie temat proszę was... tego się czytać nie da...

Na temat sklepów - nie klikajcie na inny sklep gdy macie jakiś inny otwarty bo jeżeli oglądamy sklep i przypadkowo ktos sobie kliknie na jakiś inny sklep to kolor się też zmienia :P a każdy sklep ważny bo ktoś czegoś może szukać a przypadkowo kliknie a tam może być przedmiot którego osoba szuka^^

VirtualMT2 zawsze i wszędzie

201281423940000945952.png

Opublikowano

Straciłem chęć edukacji i tłumaczenia ci tego wszystkiego od początku, dlatego też wolę już iść mimo padającego deszczu przepalować kozę na podwórku.

Strzałka.

Z tym, że ty niczego nie tłumaczyłeś :O 

Opublikowano

@H3l!oN witaj i żegnaj, bo skoro nie jesteś do końca w temacie to lepiej żebyś się nie udzielał:

1)Jeśli chodzi o łuczników to vckat użył sarkazmu... Nic nie wspominałem o łucznikach i oni absolutnie mi nie przeszkadzają. Przeczytałeś coś między wierszami i wcinasz się robiąc ze mnie idiotę... 

2)Skoro się udzielam tak aktywnie tutaj to chyba znaczy, że coś tutaj zagrałem i może tego nie napisałem ale od czasu do czasu wbijałem na wasze forum, bo jest całkiem przydatne. Z tego co pamiętam zdania co do małży były podzielone i wiele tematów o tym było. Gracze głównie byli przeciwni, bo przeszli przez ten etap bez autopodniszenia. Poza tym fakt, że muszę zbierać małże nie jest żadnym utrudnieniem. Po prostu dropienie na atla jest nudne i zawsze wolałem przelecieć się po wszystkich spotach i wszystko ubijać. Niestety to było niemożliwe, bo po każdym spocie musiałem się cofać i latać po komnacie za małżami zamiast brać się za następny spot. W ten sposób gra nie jest utrudniona lecz robi się mozolna. ;/

3)Powiedz mi, który dungeon mam robić, którego peta mam zdobyć, skąd buffa dobrego mam wziąć, które całkiem nowe eq z bonami 15/250 (nie mam na myśli tu smoczego) mam użyć zaczynając od zera żeby móc ogarniać np. DT. Tym dungeonem są rudy czy małże? :O Żeby wziąć się za pierwsze dungi muszę poświęcić mnóstwo czasu na robienie jednej, tej samej czynności. Gdy już ogarniam te dungi i sobie na nich zrobiłem eq muszę jeszcze tygodniami na nich siedzieć żeby był sens się expić do następnych dungow. I tak cały czas.... 

Ok odpowiem na te twoje niby pytania chodź widzę ze jedyne do czego dążysz to próba udowodnienia ze ty jesteś Alfą i Omegą gry w Metin2  i wszczynanie ze wszystkimi kłótni a w szczególności z osobami które grają na serwerze i maja inne zdanie niż ty.

1 Temat łuczników był nie jedno krotnie poruszany wiec postarałem wypowiedzieć co według mnie jest Bugiem 

2 Może i grałeś na serwerze ale po twoich wypowiedziach mogę stwierdzić ze nic nie osiągnąłeś i chcesz się teraz wyżyć na Innym Forum za wszelką cenę udowodnić ze ten serwer to dno i lepiej iść na jakiegoś za przeproszeniem śmiecia który postoi góra 2 miesiące. Czy naciśniecie parę razy z po zabiciu potworków jest aż tak trudne a może drop małży na Atlantydzie jest  nie potrzebny. Wszystko jest dla ludzi i wystarczy odrobina chęci aby coś osiągnąć. To nie jest serwer gdzie wszystko dostaniesz do ręki za to ze masz wybujałe eqo .

3 Żeby zrobić Bramy Piekieł nie potrzeba aż takiego dobrego eq wystarczy zwykłe z niebiańskich łez wy-bonowane 250 // 20 to samo się tyczy DT czy innych dungów nisko levelowych. Co do zwierzaka to wystarczy Ci cos pokorjo pandy // lodowego // kenai jak już zaczniesz zarabiać możesz zainwestować w lepszego :)

Najlepszym zarobkiem jest kopanie rudy 255 rudy chodzi po 2b  a z jednej rudy która kosztuje 300.000 yang możesz wyciągnąć nawet 4k rudy. Chyba matematykę w szkole miałeś a jak nie to Oblicze Ci ze możesz na jednej rudzie zarobić do 30 bryłek. 5 min kopania i mamy 30 bryłek czy to nie jest łatwe :D

Resumując moją wypowiedz nowy gracz ma i tak dużo prościej niż starzy gracze jak zaczynali grę. Plus do tego co chwila są wprowadzane jakieś nowość dla nowych graczy by urozmaicić im gre.

Nowy gracz który ma jakiekolwiek pojecie o grze ( jakie eq robić, jak je wy-bonować, gdzie expić )potrzebuje 2 godzin aby samodzielnie robić Bramy Piekieł :)

Opublikowano

Ok odpowiem na te twoje niby pytania chodź widzę ze jedyne do czego dążysz to próba udowodnienia ze ty jesteś Alfą i Omegą gry w Metin2  i wszczynanie ze wszystkimi kłótni a w szczególności z osobami które grają na serwerze i maja inne zdanie niż ty.

1 Temat łuczników był nie jedno krotnie poruszany wiec postarałem wypowiedzieć co według mnie jest Bugiem 

2 Może i grałeś na serwerze ale po twoich wypowiedziach mogę stwierdzić ze nic nie osiągnąłeś i chcesz się teraz wyżyć na Innym Forum za wszelką cenę udowodnić ze ten serwer to dno i lepiej iść na jakiegoś za przeproszeniem śmiecia który postoi góra 2 miesiące. Czy naciśniecie parę razy z po zabiciu potworków jest aż tak trudne a może drop małży na Atlantydzie jest  nie potrzebny. Wszystko jest dla ludzi i wystarczy odrobina chęci aby coś osiągnąć. To nie jest serwer gdzie wszystko dostaniesz do ręki za to ze masz wybujałe eqo .

3 Żeby zrobić Bramy Piekieł nie potrzeba aż takiego dobrego eq wystarczy zwykłe z niebiańskich łez wy-bonowane 250 // 20 to samo się tyczy DT czy innych dungów nisko levelowych. Co do zwierzaka to wystarczy Ci cos pokorjo pandy // lodowego // kenai jak już zaczniesz zarabiać możesz zainwestować w lepszego :)

Najlepszym zarobkiem jest kopanie rudy 255 rudy chodzi po 2b  a z jednej rudy która kosztuje 300.000 yang możesz wyciągnąć nawet 4k rudy. Chyba matematykę w szkole miałeś a jak nie to Oblicze Ci ze możesz na jednej rudzie zarobić do 30 bryłek. 5 min kopania i mamy 30 bryłek czy to nie jest łatwe :D

Resumując moją wypowiedz nowy gracz ma i tak dużo prościej niż starzy gracze jak zaczynali grę. Plus do tego co chwila są wprowadzane jakieś nowość dla nowych graczy by urozmaicić im gre.

Nowy gracz który ma jakiekolwiek pojecie o grze ( jakie eq robić, jak je wy-bonować, gdzie expić )potrzebuje 2 godzin aby samodzielnie robić Bramy Piekieł :)

1.A ty nadal nie rozumiesz, że kwestia z łucznikiem mnie nie dotyczyła... 

2.Grałem na Virtualu 2 lata temu (?) więc uważasz, że teraz uaktywnił mi się żal do tego, że nic nie osiągnąłem? 0_o

3.Pisałem stronę wcześniej, że dla mnie najlepszy serwer to Global ale pewnie, że lepiej iść na śmiecia, pograć 2 miesiące i mieć z tego frajdę niż wbić na Virtuala i 2 miesiące kopać rudę (oczywiście ty uważasz pewnie, że kopanie rudy to świetna zabawa). 

4.Jak grałem: na DT była potrzebna maczuga+9 z dobrymi sr i dobrym kd potwora, buff 100%, ~135-140 lvl (chyba), pet (wtedy najtańszy był piesek po 250b), dobra zbroja z dobrymi kd (+7/8), naszyjnik z sr. To wszystko nie jest za darmo. Bonowanie all 250/20 też za darmo nie jest i różnie wchodzi. 

5.Powiedz tak szczerze żeby każdy widział i mógł cię wyśmiać: czy to co napisałeś w sprawie rudy (4k można wydobyć) miałeś na myśli kopiąc jedną postacią z kilofem+0 czy oczywiście założyłeś, że każdy jest takim napalonym maniakiem jak ty i zrobi 5 kont do rudy oraz dla każdego kupi od razu ulepszony kilof, bo oczywiście na starcie ma się tyle bryłek żeby go zdobyć?! 5 minut kopania? Hmmmm kolega dawno kilofa nie używał albo używał na 10 kontach naraz. 

6.W przeciwieństwie do vckat'a ja nie obrażam na każdym kroku i nie sugeruje każdemu, że jest głupi. Po prostu nie dałem sobie vckat'owi nic wmówić ani wejść na głowę. Nie uważam się za nikogo lepszego i nie wywyższam się ale też nie pozwalam mieszać siebie z błotem tak jak to twój kolega robi. Naucz się to odróżniać. 

Opublikowano

1.A ty nadal nie rozumiesz, że kwestia z łucznikiem mnie nie dotyczyła... 

2.Grałem na Virtualu 2 lata temu (?) więc uważasz, że teraz uaktywnił mi się żal do tego, że nic nie osiągnąłem? 0_o

3.Pisałem stronę wcześniej, że dla mnie najlepszy serwer to Global ale pewnie, że lepiej iść na śmiecia, pograć 2 miesiące i mieć z tego frajdę niż wbić na Virtuala i 2 miesiące kopać rudę (oczywiście ty uważasz pewnie, że kopanie rudy to świetna zabawa). 

4.Jak grałem: na DT była potrzebna maczuga+9 z dobrymi sr i dobrym kd potwora, buff 100%, ~135-140 lvl (chyba), pet (wtedy najtańszy był piesek po 250b), dobra zbroja z dobrymi kd (+7/8), naszyjnik z sr. To wszystko nie jest za darmo. Bonowanie all 250/20 też za darmo nie jest i różnie wchodzi. 

5.Powiedz tak szczerze żeby każdy widział i mógł cię wyśmiać: czy to co napisałeś w sprawie rudy (4k można wydobyć) miałeś na myśli kopiąc jedną postacią z kilofem+0 czy oczywiście założyłeś, że każdy jest takim napalonym maniakiem jak ty i zrobi 5 kont do rudy oraz dla każdego kupi od razu ulepszony kilof, bo oczywiście na starcie ma się tyle bryłek żeby go zdobyć?! 5 minut kopania? Hmmmm kolega dawno kilofa nie używał albo używał na 10 kontach naraz. 

6.W przeciwieństwie do vckat'a ja nie obrażam na każdym kroku i nie sugeruje każdemu, że jest głupi. Po prostu nie dałem sobie vckat'owi nic wmówić ani wejść na głowę. Nie uważam się za nikogo lepszego i nie wywyższam się ale też nie pozwalam mieszać siebie z błotem tak jak to twój kolega robi. Naucz się to odróżniać. 

Nie chce się z tobą kłócić z sprawami nie związanymi z serwerem bo nie od tego jest ten temat 

1 to ty nie rozumiesz mojej wypowiedzi albo napisałem ją nie zrozumiale dla ciebie

2 Grałeś na Virtualu 2 lata temu ale dopiero teraz stwierdziłeś ze coś CI w tedy przeszkadzało ^^ Zabawne 

3 Global może i był dobry ale to wieki temu teraz po połączeniu serwerów jest niczym tylko próbą go utrzymania. 

4 Jak grałem, bo ja grałem 2 lata temu -- wszystkie swoje wypowiedzi opierasz na grze sprzed 2 lat weź człowieku dorośnij a nie wspominasz o czymś co było kupę czasu temu

5 Mam Ci się jeszcze tłumaczyć czym i w ile kont masz kopać.  Nawet 1 kontem z kilofem +0 z jednej rudy jesteś wstanie wyciągnąć do 2k  -- Pośmiać jedynie można się z Ciebie i z tych twoich osądów  

6 Może i nie piszesz słów obraźliwych ale swoim zachowaniem starasz się tylko rozpocząć kłótnie // z prowokować graczy którzy grają na virtualu bo ty grałeś 2 lata temu i wiesz lepiej jak teraz wygląda serwer niż Oni 

Wszystkie swoje problemy jakie stworzył Ci serwer bądź twoja nie umiejętność gry na nim są z przed 2 lat. I nagle budzisz się pięknego dnia i przypominasz sobie bo ja grałem jakieś 2 lata temu na Virtualu to wejdę na mpc forum jak jeszcze stoi to popisze trochę o nim podenerwuje graczy bo taki już mam Hobby :D

Dziękuję ze zechciałeś przeczytać to co miałem Ci do powiedzenia  dodam coś od siebie jak  nie grasz na serwerze to nie wypowiadaj się o nim -- Zagraj teraz i jeżeli masz jakieś uwagi zapraszam na Oficialne Forum są tam ludzie którzy pokierują Cie jak masz zrobić eq jak na co wy-bonować. Gra nie jest trudna i nawet Tobie się uda coś ugrać 

Opublikowano

@landik do kogo ty to piszesz? Masz na myśli siebie? Na to wygląda Nikt tu nie jest sługusem czy coś. Po prostu ludzie tutaj prowadzą dyskusję nt. serwera.

Oj gościu w Internecie możesz tak nazywać jak mama cie nauczyła ale przestań to robić. Gdyby to nie Internet to nie chciałbym byc w twojej skórze.

Kultury byś sie troche nauczył a nie rzucasz obraźliwymi słowami.

Opublikowano

Ja mam taką prośbę smarkaczu. Psa to poszukaj sobie w drugim pomieszczeniu być może znajdziesz nawet takiego który ci rano kanapki do szkoły robi.

Na przyszłość zanim się odezwiesz w ten sposób to proponuję  zmienić pomieszczenie i odezwać się w ten sposób do domowników.

Opublikowano

@Selvuk jeszcze dzień temu wyzywałeś ten server ^^^ więc mnie nie rozśmieszaj  zdecyduj się czy wyzywasz czy bronisz; Szanowny adminie tylko wyzywasz hubert zadał ci prostę pytania to go zacząłeś wyzywać zacz i brak odpowiedzi tylko twoi tak zwani gracze odpowiedzieli bo ty się wypowiedzieć nie mogłeś przykro mi że jesteś tak ograniczony jako admin wielkiego serva powinieneś umieć napisać te 2-3 zdania i po drugie skąd wiesz ile mam lat że nazywasz mnie smarkaczem jak widać ja potrafie napisać te pare zdań może i bez kropek i przecinków ale trudno będzie musieli to przeboleć.

Opublikowano

@Selvuk jeszcze dzień temu wyzywałeś ten server ^^^ więc mnie nie rozśmieszaj  zdecyduj się czy wyzywasz czy bronisz.

Po przeczytaniu tego idiotycznego pytania stwierdziłem że chyba nie ma sensu z tobą dyskutować.

Jeśli masz jakieś rozdwojenie jaźni i nie odróżniasz swoich chamskich zaczepek, to przykro mi bardzo ale jeśli nazywasz kogoś psem to zastosuj się do mojej rady i odezwij się w ten sposób do osoby która rano robi ci kanapki do szkoły, zapewniam cię że dostaniesz kilka razy w tą pustą głowę i wtedy dotrze do ciebie że nazywanie kogoś psem jest po prostu obraźliwe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...