Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Info Co do 1.8

TortiLLa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niewiem czy wszyscy zauwazyli ale w screenie z powiększona góra jest latająca wyspa!?

18heightmap.png

Hmmm mi się wydaje, że to zwykła wyspa wygenerowana na dużej wysokości, tak jak to się dzieje także teraz. Flying island dimension ma być innym światem tak jak Nether. Poza tym można już za pomocą jakiegoś moda wejść do tego świata, ale nic tam nie ma oprócz kurczaków. Działa tak samo jak zwykły tylko inaczej wygląda. No, chyba, że zapowiadane rzeczy z Terrari to będzie właśnie taka wyspa z komnatą i skarbami w środku.

Ach kto wie co sobie Notch ubzdura w tej nordyckiej głowie.

wikmk9.jpg

• Odpowiedzi 414
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
... to jeszcze czekać na wioski npc i "questy"..

1 Post zaaktualizowany, Mini questy Prawdopodobnie będa dodane do gry - Dodałem link do wywiadu z Notchem

6ydVTxs.jpg

Opublikowano

wiadomo mniej więcej kiedy będzie update? wiem że chyba w sierpniu koło 15-20 CHYBAA

CPU: Intel Core i7 6770K @ 4,0GHz
GPU: Zotac GTX 780Ti AMP Edition
RAM: Kingston 2x8GB

Case: Cooler Master HAF X

Opublikowano

W pierwszym poscie pisze, że Gra zostanie zaprezentowana na Penny Arcade Expo 24/26/28 Sierpnia, więc gra wyjdzie pod koniec sierpnia.

6ydVTxs.jpg

Opublikowano

Mi się pasek exp nie podoba, sam pasek głodu to byłby wypas, a nie taki szajs robią ...

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

Jary, pasek głodu, pasek expa, oraz nowe oświetlenie to jest to, czego najbardziej chce. Jakby jeszcze dodali Anty Aliasing, Vsync, filtrowanie, oraz SSAO to by było bosko

Opublikowano

1 Post zaaktualizowany

23 Lipiec Informacje

In a recent interview, Notch mentions some possible up-and-coming changes for 1.8, such as boss fights, clearer boundaries and features for biomes, and more. On Terraria-style inspired bosses, he said that "“...might end up somehow in Minecraft ... I really like that idea.”

Additionally, he mentioned the future possibility of Minecraft resembling Roguelikes, stating that having a goal, however difficult to achieve, is often a driving motivator for players, to give them a purpose in continuing on.

Przetłumaczone przeze mnie

W Niedawnym wywiadzie Notch wymienia kilka zmian w 1.8, takich jak walki z bossami, jaśniejsze granice, nowe funkcje biomów i wiecej.

Zainspiorwany bossami z Terrari powiedział ,,może tak będzie w MineCrafcie ... podoba mi się.''

2 Czesci nie rozumiem.

Google Translate

W niedawnym wywiadzie, nacięcie wymienia kilka możliwych rzutki zmiany na 1.8, takich jak walk z bossami, granice jaśniejsze i funkcje biomów, i więcej. Na Terraria-styl inspirowany bossów, powiedział, że ""... może skończyć się jakoś w Minecraft ... Bardzo podoba mi się ten pomysł. "

Dodatkowo wspomina przyszłości możliwość Minecraft Roguelikes przypominające, stwierdzając, że o cel, jednak trudne do osiągnięcia, jest często jazdy motywacją dla graczy, aby dać im cel w kontynuujących.

6ydVTxs.jpg

Opublikowano

aro faz, byś dał jakieś tłuaczenie, albo przynajmniej powiedział o co chodzi w tym zdaniu, bo ja zrozoumiałem że bedą latające wyspy ale nie jestem pewny

Opublikowano

Jary, pasek głodu, pasek expa, oraz nowe oświetlenie to jest to, czego najbardziej chce. Jakby jeszcze dodali Anty Aliasing, Vsync, filtrowanie, oraz SSAO to by było bosko

Człowieku, w javie to by zabierało tyle zasobów, że super-komputer NASA ci tego nie uciągnie, pomijając już fakt, że sam minecraft potrafi na nowszych PC przymulić,

Opublikowano

1 Post zaaktualizowany

23 Lipiec Informacje

In a recent interview, Notch mentions some possible up-and-coming changes for 1.8, such as boss fights, clearer boundaries and features for biomes, and more. On Terraria-style inspired bosses, he said that "“...might end up somehow in Minecraft ... I really like that idea.”

Additionally, he mentioned the future possibility of Minecraft resembling Roguelikes, stating that having a goal, however difficult to achieve, is often a driving motivator for players, to give them a purpose in continuing on.

Przetłumaczone przeze mnie

W Niedawnym wywiadzie Notch wymienia kilka zmian w 1.8, takich jak walki z bossami, jaśniejsze granice, nowe funkcje biomów i wiecej.

Zainspiorwany bossami z Terrari powiedział ,,może tak będzie w MineCrafcie ... podoba mi się.''

2 Czesci nie rozumiem.

Google Translate

W niedawnym wywiadzie, nacięcie wymienia kilka możliwych rzutki zmiany na 1.8, takich jak walk z bossami, granice jaśniejsze i funkcje biomów, i więcej. Na Terraria-styl inspirowany bossów, powiedział, że ""... może skończyć się jakoś w Minecraft ... Bardzo podoba mi się ten pomysł. "

Dodatkowo wspomina przyszłości możliwość Minecraft Roguelikes przypominające, stwierdzając, że o cel, jednak trudne do osiągnięcia, jest często jazdy motywacją dla graczy, aby dać im cel w kontynuujących.

O ile się nie mylę, chodzi tu o jakieś cele ale bardzo trudne do osiągnięcia, aby zachęcić graczy do dalszej gry. Czyli jeżeli MC zacznie Ci się po miesiącu nudzić, to może jest szansa, ze zostaniesz JESZCZE miesiąc aby zrobić "cele główne"

wikmk9.jpg

Opublikowano

Informacja z 26 lipca! W 1.8 będą nowe potwory!

new18mob.png

18_2.png

18_3.png

Nie znamy jeszcze ich nazwy, szykuję się dobra rozrywka! Notch odwalił kawał dobrej roboty. Wiem, że już było wyżej ale tu więcej SS'ów.

Po prawej można ujrzeć ten duży grzyb.

Opublikowano

W 1.7 usunął Herobrine to się przestałem bać, teraz znowu :F. Jak będą mogły okradać to może wprowadzi jakieś zabezpieczenie na skrzynie.

Opublikowano

Ten nowy mob trzyma piasek może on będzie niszczył ściane i będzie się wkradał do domu?Czy coś w tym stylu.

@down nie nie oto mi nie chodzi chodzi mi oto , że np może niszczyć też drewno itd.

Opublikowano

no no calkiem calkiem te nowe potwory 1.8 bedzie jedna z najwiekszych aktualizacji

@Up mozliwe tez tak mysle ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...