Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakiego Championa Kupić

lordwyder

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy opłaca się kupić Gragas'a ? :) (3k)

Podobno jego skillem z beczką da się atakować przez różne obiekty i tym jego dash'em można też przez obiekty przechodzić :P

• Odpowiedzi 5,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Czy opłaca się kupić Gragas'a ? :) (3k)

Podobno jego skillem z beczką da się atakować przez różne obiekty i tym jego dash'em można też przez obiekty przechodzić :P

Warto, można i można ^_^. Ogólnie to ma całkiem dobry dmg z beczek, świetny sustain, dzięki pasywowi i W, no i dasha z małym cooldownem. Nie ma jednak tak dobrego burstu jak Veigar, czy Brand - jeśli to Cię nie odstrasza, to kupuj ;).

Opublikowano

rammus vs. karthus vs. lux vs. niddale vs. heimdeinger

//Nieregulaminowa sygnatura.
Miyoshi

Bo to kurwa Sygna z 2k11 nagle sie jej uczepili. :O

Slayer -.-

Opublikowano

rammus vs. karthus vs. lux vs. niddale vs. heimdeinger

Karthus. Jedna z najbardziej wkurwiających postaci, oczywiście gdy grasz przeciw niemu. Najpierw doprowadzi Cię do szału bombkami, a później walnie ulti... I do tego można nim dżunglować [wczorajszy stream ocelota udowodnił mi, że karthusem można dżunglować i jest to całkiem efektywne]

Caitlyn czy moze Miss Fortune ktora polecacie ?

Caitlyn.

Opublikowano
Jakiego fajnego DPSa za 3k polecacie?

DPS za 3k? Może Xin Zhao? Na poprzedniej stronie opisałem go.

@ Up

Garen - niezwykle twardy champion (Może być budowany pod DMG, tanka lub pod DMG Tanka) Osobiście preferuje build Buty np. merce, Infinity Edge, itemy pod tanka FON, Sunfire Cape, itp.

Fiddlestick - Niezwykłe skille, combo - Q+W i kolega nie ma pół hp (lub nawet więcej jeżeli po fearze się nie odsunie) a my mamy full hp.

errorforlife.jpg

Sygnatura oraz avatar stworzone przez @xamizo

Opublikowano

Kto lepszy

Akali vs Lux vs Xin zao ? I dlaczego ?

Xin i Akali opisani na 48 stronie.

Lux- Niesamowity Nuke DMG z ulti, przydatne Q oraz W (Do ucieczki, pomocy naszemu koledze z drużyny)

Wybrałbym Xina lub Akali to już zależy jakimi postaciami lubisz grać.

Vayne czy Brand ? A może jeszcze jakiś inny ? Wole champy które biją na odległość.

Z argumentami i + / - postaci

Vayne plusy:

-Dobry DMG

- Ulti które dodaje nam DMG oraz niewidke na 1,5 sekundy przy użyciu ulti

- Srebrne strzały które po 3 ataku w ten sam cel zadają dodatkowe obrażenia zależne od życia championa wroga

minusy

- Niezwykły papier

- Często jak gram dostaje full CC

Brand plusy:

- Niesamowity Pasyw (Wzmacnia skille lub stunuje (Q))

- Ulti oraz W przydatne do TF

minusy:

- Ciężko wycelować Q (Trafia w miniony)

- Żeby nim grać trzeba ogarnąć

Lubisz championy walące na odległość ale wymieniłeś dwie odrębne postacie AD Carry (Vayne) oraz AP Carry (Brand tak mi się wydaje)

errorforlife.jpg

Opublikowano

Akali vs Katarina

Kogo wybrać

Akali opisana na 48 stronie.

Katarina - cóż tu wiele mówić... DMG może jest duży ale ogarnięcie jej to jedynie Shunpo Ulti (O ile ktoś nie przerwie: silence, stun, podrzut i inne badziewia.) i dobić z Q (można wzmocnić je W)

Osobiście wybrałbym Akali ale to już twój wybór postacie opisałem ;d

errorforlife.jpg

Opublikowano

Co myślicie o Pantheonie? Bo kumpel chce kupić.

Pantheon - dosyć ciekawa postać. Ostatnio bardzo często go widzę na dominion. Niezwykły DMG, dobre CC (Stun), wkurzający dla przeciwników pasyw, ulti potrafi czasem uratować turreta. Najczęściej widze go budowanego troszku pod offtanka (Frozen, ie, bt, fon itp.)

errorforlife.jpg

Opublikowano

Witam, mam pytanie takie: czy opłaca mi się kupować Pantheona ? aktualnie mam 1.7k PZ i zastanawiam się czy zbierać i go kupic, czy może zbierać na kogoś innego ? Jeżeli tak to na kogo ? Prosiłbym o odp. ;]

Opublikowano

Ponawiam pytanie - warto kupić Talon'a? Mam już 5k (mnożnik IP spadł jak z nieba ^^) i mam dylemat. Często jak ktoś nim gra potrafi niesamowicie szybko zabić, a jego ulti wymiata (przynajmniej dla mnie). Co o nim myślicie? A może Wukong będzie lepszy? Albo jeszcze kto inny?

Wróciłem ;]

Opublikowano

Ponawiam pytanie - warto kupić Talon'a? Mam już 5k (mnożnik IP spadł jak z nieba ^^) i mam dylemat. Często jak ktoś nim gra potrafi niesamowicie szybko zabić, a jego ulti wymiata (przynajmniej dla mnie). Co o nim myślicie? A może Wukong będzie lepszy? Albo jeszcze kto inny?

Na Talona wystarczy Stun and focus na niego i kolegi nie ma ;f (Chyba że złoży coś pod survi). Sam w sobie jest dobry, ale są lepsze postacie. Możesz np zobaczyć takiego Nocturne w akcji. Widziałem jak składał Talona na 3 hity.

Witam, mam pytanie takie: czy opłaca mi się kupować Pantheona ? aktualnie mam 1.7k PZ i zastanawiam się czy zbierać i go kupic, czy może zbierać na kogoś innego ? Jeżeli tak to na kogo ? Prosiłbym o odp. ;]

Dozbieraj do 3150 i Kup Xina ew. Akali.

errorforlife.jpg

Opublikowano

Postać do 1350 pz mam 7 level nie gram długo, więc i nie wiem co kupić ale dla przykładu bardzo dobrze mi się gra np. Jarvan IV wczoraj miałem 9:0 więc chyba będę ogarniał takie postacie, podoba mi się Twisted Fate chyba dobrze napisałem, ale podobno trudno nim się gra, no ale nie wiem nie chce jakiejś łatwej postaci, żeby mówili mi ludzie, że gram najlatwiejszymi postaciami ale taką zbalansowaną i miłą dla oka :) No chyba, że myslicie zeby pozbierac wiecej niż 1350 pz. Czekam na odpowiedzi z góry dzięki :}

Nie obrazę się czy mi dasz plus czy minus ale zbieram +. Więc rób co chcesz ;)

Opublikowano

Postać do 1350 pz mam 7 level nie gram długo, więc i nie wiem co kupić ale dla przykładu bardzo dobrze mi się gra np. Jarvan IV wczoraj miałem 9:0 więc chyba będę ogarniał takie postacie, podoba mi się Twisted Fate chyba dobrze napisałem, ale podobno trudno nim się gra, no ale nie wiem nie chce jakiejś łatwej postaci, żeby mówili mi ludzie, że gram najlatwiejszymi postaciami ale taką zbalansowaną i miłą dla oka :) No chyba, że myslicie zeby pozbierac wiecej niż 1350 pz. Czekam na odpowiedzi z góry dzięki :}

7lvl - moim zdaniem na takim lvlu nie ma co się nastawiać jakoś mega optymistycznie na danego czempiona. Zwykle na małych lvlach grają ludzie, którzy nie posiadają zbyt dużych umiejętności, a co za tym idzie nie potrafią kontrować postaci, nie trzymają się "szyków" etc.

Za 450 polecam annie, ashe i mastera yi. Każda z tych postaci to zupełnie inny typ. Za 1350 jest już większy wybór, musiałbyś coś sprecyzować aby odpowiednio wybrać chara.

Jakiego championa kupic jakiegokolwiek polecacie ?

Opisz coś bardziej. Jaki styl gry preferujesz, etc... W ciemno nikt Ci nie odpowie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...