Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] EliteSilkroad - Download, oraz Rejestracja by letepl

letepl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

heh autologin bugged albo specjalnie wylaczyli

18706.png34260.png

silkroadcomplbg3f.png34297.png

34491.gif34793.gif

33032.gif33251.gif

Serwer: H2K

Nick: PureIntSword

LvL: 110FF

Build : Cold/Light/Bitcheon

Sword 101 +7 Shield Sun 90 +5

Opublikowano

chyba zbugowany auto login . Nie ma co nawet wbijac , jest 975 /1000 osob na servie. Albo to naprawia , albo to ich zagrywka , jak ktos wbil przez ten nowy system wbijania niech napisze ;)

Pozdrawiam !

"Remember this day, men, for it will be yours for all time."

Daj + jak pomogłem .

Opublikowano

Serwer Populated i nie można wbić xD

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

Serwer ponownie OFFLINE !

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

Panowie nie ma sie co dziwić być może Crash serva bo za dużo osób usiłuje się na niego dostać być może to tylko Mały Restart badź spawdzanie bazy danych

Pomogłem? daj +!!

Opublikowano

No wiesz nie dziwie sie. full serv a "Bydło się rzuca" na serva to im tez może coś tam sie dziac. więc moze poprostu jak sie zwolni to zrobią normalnie.

speed.io.png

14119.gife9f7689074319b8d.jpg

18706.png

6077.png

PrincessStar.png

Opublikowano

to logiczne jest :D wywala cie = mniej lagów dla grających.

Po raz KOLEJNY apeluję

O MYŚLENIE przed napisaniem postu, nie pisanie bzdur nie powtarzanie itd. Ktoś to musi potem usuwać i ktoś dostaje za to odpierdziel od administracji ZA WAS, bo ma dobre serce i nie warni za te debilne posty...

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

1. DDoS działa tylko na loginserver. (przypuszczenie!)

2. Drugim wyjściem możliwe jest, że login sam się wyłącza, gdy wbije dana liczba graczy.

3. Serwer nie wydala, więc odciążają serwer wyrzucając część graczy i wyłączając ręcznie loginserver co jakiś czas.

Jeden z niewielu użytkowników, którzy pamiętają początki tego forum.

85.jpg

Opublikowano

Najnowsze informację wzięte prosto z serwera :

1. Login Serv : Offline ( to oznacza że nie można się zalogować na serwer)

2. GameServer : Online ( to oznacza że serwer DZIAŁA ale nie można się z nim połączyć)

Reasumując to wszystko wychodzi na to że SERWER DZIAŁA ale nie można na niego się ZALOGOWAĆ. Ci którzy mieli szczeście i nie dostali DC mogą sobie bez problemu nadal grać( tak jak oczywiście ja :D) Mi się akurat udało wejść na serwer kiedy był online no jakieś 60 sec przez wył loginserwera i grałem sobie z innymi graczami :D Teraz stoję sobie na stalu mam nadzieję że nie dostane DC.

Jeżeli ktoś nie wierzy mogę zrobić screena lub coś takiego ... rany ludzie zacznijcie czytać a nie od razu pisać o byle głupotę.

Opublikowano

Ja dzięki temu wbiłem sobie 20lv up'ów! xD Grając sobie bez tłoku. :)

Jeden z niewielu użytkowników, którzy pamiętają początki tego forum.

85.jpg

Opublikowano

1. DDoS działa tylko na loginserver. (przypuszczenie!)

2. Drugim wyjściem możliwe jest, że login sam się wyłącza, gdy wbije dana liczba graczy.

3. Serwer nie wydala, więc odciążają serwer wyrzucając część graczy i wyłączając ręcznie loginserver co jakiś czas.

1. co ty pleciesz za głupoty, DDOS to atak na serwer dedykowany a nie na plik O_O... Jeżeli nawet jest kierowany to w konkretnym celu. Można na maszyne, można na ip i wchodząc przez konkretny port.

2. Przestań, jaki to sens. Serwer wstaje, pada logowanie to nie znaczy, że tak jest. Najbardziej prawdopodobnie wynika z tego, że chcieli by przetestować sami pliki - czy bugi występują. Wyrzucają większość osób ( eliminują liczbe do ~50 ) sprawdzaja czy bug dalej sie pojawia ( przez konsole ) spisują linijki. Wciągu kiedy ty expisz a nie mozna sie zalogować to naprawiają ręcznie i poprostu to tak długo trwa. Potem wyłącza serwer, aby zuploadować pliki i dalej testuje. :-) są simple

Twoja teoria co do 3 pytania jest taka sucha... Serwer przede wszystkim tak muli bo:

- Ludzie włączają auto loginy, czasem dwa na raz by szybciej działał - I idzie sie jebać o pakiety.

- Drop rate i Spawn mobów jest taki duży, że przez same komendy piszące "LOGI" zasypują tak mocno serwer... Wyobraź sobie 800 osób które w tym samym momencie zabija moba i wypada 2000 golda, dwa itemy. Serwer wszystko rejestruje i musi odpowiedzieć komendą. A jednak jest tego w chuj.

- Maszyny mają za słabe, przy dropie x15 masz wiecej itemów niż na globalu... Co za tym idzie, jeżeli każdy by w tym samym momencie expił ( co sie zdarza bardzo często, że 89,99% osoby siedza na spotach ) to przy liczbie 899 ludzi, licząc 2 *itemdropy i mnożyć to przez droprate daje nam : (899*2)= 1792 przedmiotów na minute. ( global ) teraz pomnóż liczbe mobów ile zabijesz wciągu minuty, i jak często Ci one wypadają pomnóż przez liczbe osób. Gratuluje wychodzi ok. 15.000 informacji na minute... z samego "dropu".

Jeżeli koleś nie trzyma serwerów ( bo myśle, że ma dwa jeden na login i rejestracje a drugi na gre który swobodnie by działał ) w serwerowni lub w sposób profesjonalny to lipe ma i tyle :)

Edit:

Dopowiem kilka słów pewnego gracza w ogame, statystyka jako łącze sie przydaje ( nie ma różnicy komorka a komputer, przegladarka co prawda ma stala pamiec, ale dane sa wysylane ):

Ile wam średnio zabiera MB czy kB odwiedzanie stron Ogame przez telefon mam tu na myśli krótkie wejście na przeczytanie wiadomości i postawienie jakiegoś budynku?

Zastanawiam się czy u mnie jest wszystko w porządku mam SE K800i i uruchomiłem sobie 25MB w plusie.

I Ja na takie krótkie wejście muszę przeznaczyć około 3 MB. 

W odpowiedzi jest krótko i na temat:

jedna strona ok. 50kb.

Pomnóż 50kb x 1000 osób które chce wejść. To jak jedna osoba by DDOS użyła komendy "ping ip -l 50000" ( gdzie maksymalnie bodajże jest 65tyś. Ale to daje nic.... byś musiał wysłać na oko pakiet o przepustowości 2-3megabitów

650.000(10 okienek da rade) x 5 osób = crash takiego serwerka :-)

Nukereq.png
Opublikowano

pozdro o 7,48 jest crowded chyba nigdy popul niejest

2x isro tak samo zajebane xD

aż się odechciewa grac ;x

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber (BIMBER) stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz tak j

ak ja do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to na swój profil xD

Zbieram Minusy ;)

Opublikowano

Czy ten auto login dziala , loguje sie od 9;00 i nic , nie wiem czy wgl jest jakas opcja na zalogowanie sie , bo jak nie to nie ma co tracic czasu ...

"Remember this day, men, for it will be yours for all time."

Daj + jak pomogłem .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...