Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Świadomy Sen

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 382
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja to Wam powiem tyle, z własnych doświadczeń wiem iż w świadomy sen czasem przy zasypianiu stosujemy tą technikę nieświadomie.

Ja raz miałem tak, gdy już się położyłem, czasem budziło mnie stukanie kieliszkow (melanz na dole) i czasem otwierałem oczy potem zamykałem i tak z kilka razy (robiłem to nieświadomie)

Gdy zasnąłem, pamiętam od razu przyśniło mi się cos, pamietalem ze mialem kopnac pilke czy cos w tym stylu, nagle sie budze i niezaleznie od mojej woli jeb noga z calej sily w kaloryfer, (mam lozko kolo kaloryfera).

logo_black3.png

Opublikowano

Jeśli będziesz "szalał" za bardzo to wszystko jest możliwe xD

Wikipedia:

Czasami występuje erekcja spontaniczna spowodowana aktywnością neuronów w ośrodkach mózgu odpowiedzialnych za erekcję.

Ponadto erekcje często towarzyszą fazie snu REM, to tzw. nocne erekcje członka

Jeśli sen aż tak bardzo Cię "zaabsorbuje" to jest to prawdopodobne : P

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Ja to Wam powiem tyle, z własnych doświadczeń wiem iż w świadomy sen czasem przy zasypianiu stosujemy tą technikę nieświadomie.

Ja raz miałem tak, gdy już się położyłem, czasem budziło mnie stukanie kieliszkow (melanz na dole) i czasem otwierałem oczy potem zamykałem i tak z kilka razy (robiłem to nieświadomie)

Gdy zasnąłem, pamiętam od razu przyśniło mi się cos, wiedzialem ze mialem kopnac pilke, nagle sie budze i niezaleznie od mojej woli jeb noga z calej sily w kaloryfer, (mam lozko kolo kaloryfera).

Wiem coś o tym nie raz przyjebałem w coś albo z łózka spadłem

Opublikowano

1.)Może ktoś mi napisać co to jest OBE takimi " po chłopsku " wytłumaczyć co to jest i czym się różni od LD i kiedy to następuję .

2.) Jaka jest lepsza metoda by " zapaść " w świadomy sen ( łatwiejsza itp )

3.) Jakie wymogi muszę spełniać tzn . o czym mam myśleć , czy może grać cicho muzyka

4.) I wyjaśnić ten cytat :

Tu będzie traktowane o podobieństwach i różnicach miedzy LD a OBE...przynajmniej domniemanych. Podobieństwa ograniczają się do tego, że oba przebiegają poza ciałem.

5.) I czy mogę spaść z łóżka itp . I czemu mógłbym spaść .

Wynagrodzę plusami :)

18844803398894676693.png

08851627256070316470.jpg

Osama - chłopczyku nikt cie nie lubi

:) jestem dziec**** który ma ort jak dziecko z 3 podst . Maksymalnie masz 13 lat .

Opublikowano

@Rasta

1: Wychodzisz z własnego ciała.

2: Tego się nie nauczysz w tak krótkim czasie, aby to dobrze opanować z pare miechów. Nie ma doskonałej metody na już.

3: Obejrzyj filmiki tego typka.

4: Wszystko jest w cytacie wyjaśnione.

5: Tłumaczyłem ci już.

; )

Opublikowano

@ UP , Numer 1 nie zrozumiałem :) jak można wyjść z własnego ciała :) to bardziej tłumaczenie fantasty albo coś .

Numer 2 też a dokładnie" opanować z pare miechów " jak niektórzy po 2-3 razie się udaje ..

I dalej czekam na wytłumaczenie nr 1.

18844803398894676693.png

08851627256070316470.jpg

:) jestem dziec**** który ma ort jak dziecko z 3 podst . Maksymalnie masz 13 lat .

Opublikowano
I dalej czekam na wytłumaczenie nr 1.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Eksterioryzacja

Numer 2 też a dokładnie" opanować z pare miechów " jak niektórzy po 2-3 razie się udaje ..

Pisać to można sobie co tylko dusza zapragnie. Większość osób piszących, że tak szybko tego doświadczyła nawet nie raczyła spróbować.

Po takim krótkim czasie to nei jest możliwe.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Świadome snienie praktykuje od ponad półtora roku, często mi się zdarza i powiem wam ze jest łatwy sposób na osiągnięcie LD wystarczy że nagracie swój głoś mówiący że właśnie śpicie i możecie robić w tym śnie na co tylko macie ochotę, gdy już nagracie teraz zapętlacie mp3 żeby głos odzywał się co 15 minut, warto spróbować ;)

@edit

jeszcze znam jeden sposób ;) Gdy położysz się na łóżku próbując zasnąć zacznij zatykać nos co 5-10 minut, wiadomo że gdy nie śpisz i zatkasz nos to nie możesz nabrać powietrza, lecz gdy śpisz to mimo że masz nos zatkany bez problemu nabierzesz powietrze i będziesz wtedy wiedział że to jest sen który kontrolujesz.

Jestem dinozaurem

Użytkownik od 22 wrz 2007
Opublikowano

Fajną techniką jest też DEILD czyli pobudki. Jeśli się zorientujesz iż się obudziłeś to jak najszybciej do snu wracaj, z myślą że będziesz śnił świadomie. Często te pobudki są w fazie REM dlatego szybko się zasypia a jak wiadomo, ostatnia myśl ma dużą szansę we śnie się pojawić. Najlepiej jak się ograniczy ruch po pobudce do minimum. U mnie to działa za każdym razem :E

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

Ja mam trzy pytania do znawców.

1. Czy jak wpadnę w ten świadomy sen, to będę widział wszystko identycznie jak w realu, czy lekko za mgłą? Ale uwaga - identycznie, tak , że cięzko byłoby odróżnić reala od LD, czy może leciutko za mgłą, niewyraźnie, inaczej będę się czuł niż w realu . ?

2. Po wpadnięciu w ten stan rozpocznę zabawę z łóżka ? wstanę z niego i pójdę do burdelu ?

3. Czy jest ryzyko wpadnięcia w OOBE zamiast LD i czy po nieprzyjemnym śnie albo paraliżu można se zryć psychikę ?

Aha i polecam http://www.isen.pl/ , dużo tam pisze.

Poza ciałem ?! Jeśli LD przebiega "poza ciałem" to nigdy się w to nie będę bawił.

http://www.isen.pl/page,OBE_a_LD,96.html

Czytnijcie to. oO

Jestem przerażony..

1. Będziesz widział wszystko tak jak w realu. Wszystko będzie realne, ale jednak będziesz czuł, że śpisz.

2. Nawet nie drgniesz.

3. To zależy od ciebie.. Jeżeli chcesz wpaść w OOBE to wpadniesz. Wszystko ryje psychikę ;)

RAsfepN.png
Opublikowano
Wszystko ryje psychikę

Czyli LD psuję psyche ??

I co do wikipedi to GÓWNO ! nie rozumiem co pisze tym OOBE ....

jakbym prosił o wyjaśnienie chłopskimi słowami czym się różni i czemu się wszyscy tego boją ??

Polecą +

Dam wam przykład jak to opisać :

LD to że człowiek kontroluje swoje sny , może " pośnić " co chce będzie odczuwał ból , podniecenie , miłość itp

OOBE -

;) trudne ??

18844803398894676693.png

08851627256070316470.jpg

Opublikowano

jakbym prosił o wyjaśnienie chłopskimi słowami czym się różni i czemu się wszyscy tego boją ??

Bo OOBE to opuszczenie ciała ... można do niego nie wrócić.

@Osama

W 2 punkcie chodzilo mi oto, że wchodzę do snu i co widzę ? mój pokój ? czy coś innego ?

Opublikowano

Ten paraliż jest zajebisty !! Dzisiaj rano się budze i ręki lewej nie czuje ;d Znaczy nie moge nią ruszać, ale dotyk czuje ;] potrwało z 1-2 i koniec, ale to było zajebiste

Polecam !

dokladnie... brak krazenia we krwi. tez mam tak czasami ;)

Właśnie ja takie samo coś mam.

Na przykład biegam w śnie, a w rzeczywistości macham nogami.

Lub, kładę się w śnie xD , to skulam się w realu.

Ale LD był :)

pojebany ziomek jestes... nie pierdol ,ze miales LD bo robisz to w beznadziejny sposob ,a jezeli to co piszesz to prawda to chcialbym zobaczyc mine twoich starych jakby wbili ci w nocy do pokoju ,a ty bys w LD walil konia ;**

@topic

ja mam inne pytanie... skoro moge w LD robic wszystko to jezeli wbilbym w tym snie do kolegi na chate ,a nigdy u niego nie bylem i nigdy jego domu nie widzialem to widzialbym to co jest realnie w jego domu czy moj umysl by stworzyl wnetrze jego pokoju ?

hersygna.png
Opublikowano

ja mam inne pytanie... skoro moge w LD robic wszystko to jezeli wbilbym w tym snie do kolegi na chate ,a nigdy u niego nie bylem i nigdy jego domu nie widzialem to widzialbym to co jest realnie w jego domu czy moj umysl by stworzyl wnetrze jego pokoju ?

Wygląd pokoju zostałby wytworzony przez Twój umysł. Realny byłby w przypadku OOBE, ale to zupełnie inna sprawa.

Opublikowano

Bo OOBE to opuszczenie ciała ... można do niego nie wrócić.

Po 1 :

Haha haha ! Można do nie go wrócić haha za dużo Matrixa :))) ej boże boże takich głupot to nigdy nie czytałem :)

po 2 ( cytat z wikipedia ) :

Według współczesnej nauki OOBE jest niemożliwe

To nie rozumiem tego ?? inni piszą że można inni nie ...

18844803398894676693.png

08851627256070316470.jpg

Opublikowano

@up

bo sa wlasnie ludzie i taborety... jedni pisza tak ,a inni nie

teraz kolejne pytanie

skoro dzisiaj to jest nie mozliwe to kiedys bylo ? a jezeli kiedys bylo to mozliwe to dlaczego dzisiaj ma byc to nie mozliwe ? nie rozumiem toku myslenia niektorych osob...

hersygna.png
Opublikowano

Po 1 :

Haha haha ! Można do nie go wrócić haha za dużo Matrixa :))) ej boże boże takich głupot to nigdy nie czytałem :)

Bo to bezpieczne, ale nie w 100% ... Zależy co się zrobi.

Są miejsca, które w znanym nam na co dzień świecie nie występują, w niektóre warto zajrzeć w inne niekoniecznie, (...) są miejsca określane mianem "wejść-wejdziesz, lecz za darmo nie wyjdziesz" lub "wejdziesz, sfajdaczysz kleksa w nieistniejącą bieliznę, a i tak nie wyjdziesz". Jakbyście sprawdzali takie miejsca, dajcie znać, czy rzeczywiście nie da się stamtąd wyjść...mam nadzieje, że o Was usłyszę od Was a nie z ust trzecich.

Po za tym, latać se w środku nocy z innymi duchami ? I kto by się nie bał ?

Opublikowano

Nie widział byś tego jak jest realnie w jego domu, bo jeśli nigdy tam nie byłeś to skąd masz wiedzieć jak tam u niego jest?

Nie mylcie świadomego snu z Matrixem chłopaki.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

z tego co wiem to podczas snu "wylacza" sie czesc mozgu odpowiedzialna za logike czyli jesli snimy nie mamy wplywu za to co nam wpadnie do glowy i to zrobimy

Opublikowano

Nie , jak sobie go wyobrazisz to taki będzie ... dobrym przykładem jest np. że jakaś koleżanka będzie się przed Tobą rozbierać to będzie wyglądała ( atuty itp ) jak sobie wyobrazisz :)

18844803398894676693.png

08851627256070316470.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...