Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Świadomy Sen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

lOl ja w sumie mailem swiadomy sen OD tak ;] bylo tak wyjebiscie ze jak sie obudzilem to nie bylem swiadomy tego ze jestem juz w rl life xD , co do snu to jak ktos gral w black ops -a to wie ze jest mapka Nuketown ;D to wlasnie chodzilem po tej tenczy tam i quickscopowalem ;D , POLECAM LD , OOBE to jest juz calkowicie to innego i polega na naprawde duzej koncentracji a takze ODWAGI xD bo chodza pogloski ze jak sie wyjdzie z ciala i z pokoju to mozna nie wrucic do ciala ;/ ;D ale nie wiem ja sie peniam OOBE ;] . POWODZENIA ALL ja mysle ze dzis mi sie uda hehe mam co do tego fajne plany haha :)

169048.jpg
  • Odpowiedzi 382
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Fajny poradnik spróbuje go.

1315137143-U173186.png

"Ludzie mówią, że jestem pijakiem, chodnikowym równym chłopakiem..."

"Ale ja mam w sobie mordercę, wojownika, chcę zjeść Twoje serce..."

Opublikowano

Próbowałem sposobu z pierwszego posta i za pierwszym razem się nie udało.

I za następnym też nie :)

RAsfepN.png
Opublikowano

@Osama ma racje i sie z tym zgodze... za 1wszym razem rzadko sie udaje... nie wiem ,ktory jest taki sredni ,ze sie udaje ,ale po raz drugi nie wyrabialem z liczeniem i przy samym liczeniu do 30 zasypialem ,no ale moze sie ,za ktoryms razem uda takze pronuje do skutku ;)

hersygna.png
Opublikowano

Próbowałem znowu i nic... Za dwoma razami budziłem się co jakiś czas...

Możesz próbować nawet cały miesiąc i nic z tego.

Polecam bardziej "klasyczne" techniki. Poszukaj sobie w google "Swiadomy Sen" i będziesz miał masę technik.

RAsfepN.png
Opublikowano

ja mam taką dziwną psychę:

gdy patrzymy to np. po samej lewej albo po samej prawej tak gdzie się kończy nasz zakres widzenia, widzimy trochę nie wyraźnie.

i ja często gdy idę spać i już leżę, to właśnie w tych okolicach gdzie się kończy zakres widzenia widzę, jakiegoś człowieka albo twarz (najczęściej twarz)

wtf?

ta twarz nie pojawia się o tak, tylko "generuje" się z widzianych kątem oka linii.

Opublikowano

No dziwne dziwne ;d spróbuje może kiedyś tego ale troche głupio że to jest grzech za takie coś ... i jakbym zobaczył np. Zombie w pokoju to bym mógł sie posrac :D

Ja tak miałem kiedyś po obejrzeniu Resident Evil , ale szybko się ogarnąłem i wyobraziłem sobie shotguny z cs'a i rozjebałem mu głowe na pół pokoju prysło , a potem z eksytacji się obudziłem :( i był to jeden z tych nieudanych świadomych snów których miałem wiele, należy pamiętać o emocjach zbyt wielkie eksytowanie moze prowadzic o pobudki a "nudzenie się" moze prowadzić do tego ze LD sie skonczy i zaśniesz normalnie. Osobiście nie stosuje tej techniki ( WILD ) , teraz znalazłem lepszą FILD :

Skopiowane z Lucid Forum :

1. Musisz być naprawdę zmęczony. Oczy muszą same Ci się zamykać, musisz czuć, że jak tylko je zamkniesz, to zaśniesz. Taki stan najczęściej występuje tuż po przebudzeniu, więc możesz np. w tym celu zbudzić się w nocy. Trzeba tylko uważać, żeby nie rozbudzić się za bardzo.

2. Idziesz spać. Po prostu zamykasz oczy i relaksujesz się. Przy tym jednak zaczynasz ruszać jakąś częścią ciała, najlepiej palcami, stąd nazwa. Ruch powinien być niewielki i powtarzający się, np. można lekko ruszać dwoma palcami na przemian góra-dół.

3. Po ok. 30 sekundach zrób RT z zatykaniem nosa (nie odliczaj czasu w myślach, relaksuj się). Po prostu zatkaj nos i spróbuj zrobić wdech. Najprawdopodobniej już śnisz :) Jeśli się nie udało, spróbuj jeszcze raz, ale nie powtarzaj tego w kółko, raz po raz, bo w końcu rozbudzisz się kompletnie.

63989389769756300986.png

Opublikowano

Ja mam kilka pytań :

1.) Ile razy mniej więcej trzeba próbować żeby " uzyskać " świadomy sen ( pytanie do tych bardziej uzależnionych )

2.) Jakie jest to uczucie bo nie kapuję trochę ( na szybkiego czytałem posty ) , że np. Ja sobie pomyślę o tym że NP. robię salto , I ja to robię w śnie i to czuję ??

3.) Czy trzeba być zmęczony ?? w jakich okolicznościach mam to robić ??

4.) I czy coś takiego jak ja sobie przed snem pomyślę o czym bym chciał śnić i jak śpię to o tym śnię to jest świadomy sen ??

5.) Poleci + / -

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

1. Zależy jak bardzo chce Ci się spać.

2.

Tak. Będziesz czuł wszystko tak jak w prawdziwym świecie.

3.

http://www.spryciarze.pl/zobacz/jak-uzyskac-swiadomy-sen-w-jedna-noc

0:25-0:30

4.

Świadome sny to takie, w których ty wszystko kontrolujesz.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

@up

po prostu tak ja w rl robisz salto czyli podskakujesz i obracasz się, tak samo i w świadomym śnie podskakujesz i się obracasz, tylko najprawdopodobniej się wyjebiesz tylko :D

Opublikowano

1. Zależy jak bardzo chce Ci się spać.

2.

3.

http://www.spryciarze.pl/zobacz/jak-uzyskac-swiadomy-sen-w-jedna-noc

0:25-0:30

4.

I plusik poleciał :)

Jeszcze jedno :P

To się tyczy tego że

Tak. Będziesz czuł wszystko tak jak w prawdziwym świecie.

Np , jakiś bandzior mnie będzie nożem dźgał to ja to będę czuł ale nie będę miał żadnych ran tylko się obudzę ?? hehe to głupie pytanie :P

2.) Jak ściągnąć " Status ostrzeżeń " czyli te % ??

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

1. Chyba tak. Skoro wszyscy piszą, że wszystko jest jak w rl to raczej będziesz czuł.

2. Pisać poradniki, pomagać innym userom etc..

1373662483-U83583.png

Opublikowano

No bardziej mi chodzi o skutki tego że np ktoś mnie potnie nożem i czy ja będę miał jakieś tego skutki że np będę miał rany albo odbije mi się to na psychice .

nieregulaminowa sygna

Opublikowano
No bardziej mi chodzi o skutki tego że np ktoś mnie potnie nożem i czy ja będę miał jakieś tego skutki że np będę miał rany

Nie będziesz miał ran jak się obudzisz bo one będą wyśnione..

Dodam jeszcze post Osamy:

Świadome sny to takie, w których ty wszystko kontrolujesz. Wiesz, że śnisz. Jeżeli się rozbiłeś tym autobusem to zapewne nie był świadomy sen. Kto by chciał się rozbić O_o?

1373662483-U83583.png

Opublikowano
Jeżeli się rozbiłeś tym autobusem to zapewne nie był świadomy sen.

Czyli ?? :P bo tego nie kapiszyn .... nie był to świadomy sen czyli rozbij się tym busem ??

@EDIT : aha czyli , że to był zwykły sen , ale każdy ma swoje upodobania :)

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Ah. bo nie zacytowałem jeszcze poprzedniego postu.

Osama chciał tutaj powiedzieć jak sądzę, że skoro w tym śnie wszystko kontrolujesz to możesz wszystko.

Czyli raczej przytrafi się wszystko to czego oczekujesz, sam chcesz.

Jeśli chcesz zostać rozbity samochodem to zostaniesz, ale raczej tego nikt nie chce. Dlatego nei był to świadomy sen.

Tak samo będzie z tym dźgnięciem. Sądzę, że byś tego nie chciał więc to się nie zdarzy.

1373662483-U83583.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...