Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Świadomy Sen

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 382
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

wtedy już musi zadziałać twoja wyobraźnia

Mniej więcej - po tej sesji z otwieraniem i zamykaniem oczu, otwieram oczy i działam wyobraźnią ? Tzn. wstaję i się bawię ?

Opublikowano

Mniej więcej - po tej sesji z otwieraniem i zamykaniem oczu, otwieram oczy i działam wyobraźnią ? Tzn. wstaję i się bawię ?

To tak jak byś leżał na łóżku ale jakiś przedmioty w pokoju przyjmują inne kształty układają się w coś co ci przyjdzie do głowy dlatego większość wyobrażą sobie sex ponieważ to nastolatki

a ktoś mówił coś o zombi to moja rada na to oglądnij jakiś film o zombi np Residen Evil i wypróbuj

Opublikowano

To tak jak byś leżał na łóżku ale jakiś przedmioty w pokoju przyjmują inne kształty układają się w coś co ci przyjdzie do głowy dlatego większość wyobrażą sobie sex ponieważ to nastolatki

a ktoś mówił coś o zombi to moja rada na to oglądnij jakiś film o zombi np Residen Evil i wypróbuj

Czyli jednak otwieram oczy i leżę nieruchomo ? Działam wyobraźnią ?

Opublikowano

Wszystko w tym śnie to twoja wyobraźnia. Jeżeli pomyślisz o rzeczy o której słyszałeś, a nie widziałeś jej, to zapewne przybierze ona kształt tego jak ją sobie wyobrażałeś. Jak wyobrażasz sobie ducha jako prześcieradło z dziurami na oczy, i pomyślisz o nim to takiego go ujrzysz. Wyobraźnia tworzy w tym śnie ;)

Opublikowano
<br />xxx<br />Czytałem na temat tego czy to jest grzech no i z tego co wywnioskowałem to ludzka cecha, iluzja stworzona przez mózg, pisałem do księdza (Znajomy) i pytałem się czy to grzech no i odp że tak, nie wiem czemu ale niby wtedy jesteś<br />pod wpływem mocy szatana i możesz robić wszystko tzn wolna amerykanka.<br />Co o tym myślicie ?<br />
<br /><br /><br />

Ha ha ha ha "moc szatana" xD

Obudze sie i zobacze belzebossa z Tenacious D Pick of destiny ? xD

PS:postawcie łużko na pentagramie(narysowanym na ziemi)... Lepiej działa xD

Opublikowano

ja próbuje narazie od 4 dni i nic ale cierpliwie poczekam, od 3 lat mi się nic nie śniło , może się śniło ale nic nie pamietałem kiedy zaczełem trenować pamietam wszystkie sny :)

Życie jest tylko jedno dlatego codziennie się cieszę życiem ile mogę ponieważ jutro już może mnie nie być

Opublikowano

Nie wiem czy wchodziłem w świadomy sen czy w oobe, wczoraj po treningu byłem kompletnie bez sił pomyslałem więc aby podczas pójścia spać sprubować świadomego snu , ok 12 zamykałem oczy na 30 sec i otwierałem na 3 sec i tak przez 30 min aż nagle dostałem paraliżu serce zaczeło mi walić jak młot coraz szybciej i szybciej myślałem che chyba zaraz umre i sie osrałem i próbowałem wyjść z paraliżu, po chwili znwu postanowiłem spróbować i ok 30 min otwierałem i zamykałem oczy i znowu złapał mnie paraliż , zaczełem widzeć pokuj w jaskrawych kolorach serce znowu waliło mi jak młot i coraz szybciej , wystraszyłem się ale dalej próbowałem i nagle poczułem ze się unoszę do góry , jakbym ważył chyba tyle co piórko, czułem że tam nie ma grawitacji, iiiii nie wiem co się stało ale zaraz już byłem w ciele i nie było tego wspaniałego uczucia lekkości i dupa nie wiem co to było

Życie jest tylko jedno dlatego codziennie się cieszę życiem ile mogę ponieważ jutro już może mnie nie być

Opublikowano

Dziwne z tym paraliżem, ale raczej miałeś zwykły sen =P

Opublikowano

Za pierwszym razem się nie udało (małe objawy świadomego snu)

Za drugim razem się nie udało (duże objawy świadomego snu)

Za trzecim nie udało (jakby objawy OOBE, ale nic nie było)

Za czwartym się udało gdy otworzyłem oczy po raz 10.

Potem jeszcze raz miałem ten sen, ale nie chciałem go mieć :D

Ogólnie fajne wrażenie.

A co do paraliżu to nie zawsze występuje. Mi np. nie. ;)

@metin0wiec:

Ja za 3 razem miałem to samo. :P

JA PIERDOLE

Opublikowano

Ja próbuję 5 dzień. Posiedzę do późna, spróbuję tą technikę do skutku. I jak np: wyobrażę sobie, że jestem na plaży z dziewczyną, to tam będę ?

I bd. miał normalnie otwarte oczy ?

Kieruję się tym:

(rl) - Real

1. Liczysz do 30 (rl)

2. Otwierasz oczy (rl)

3. Liczysz do 30 (rl)

4. Otwierasz oczy (rl)

5. Liczysz do 30 (rl)

6. Otwierasz oczy (rl)

7. Liczysz do 30 (...)

8. Otwierasz oczy (...)

9. Liczysz do 30 (...)

10. Otwierasz oczy (Świadomie znajdujesz się w śnie)

Opublikowano
Ja próbuję 5 dzień. Posiedzę do późna, spróbuję tą technikę do skutku. I jak np: wyobrażę sobie, że jestem na plaży z dziewczyną, to tam będę ?

I bd. miał normalnie otwarte oczy ?

Tak będziesz z dziewczyną na plaży , będziesz widział to jak w realu , będziesz czuł to jak w realu i chyba będziesz miał otwarte oczy .

Podobno .

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Jeśli będziesz w miarę panował nad snem to i na plaży będziesz. Nie tylko ćwiczenia są ważne ale także znalezienie techniki "dla siebie".

@Misiek4Ever, kościół katolicki uważa, że nowe i nie poznane rzeczy są złe bo nie robi się monotonnie to co zawsze- rano paciorek, po południu do kościoła/pracy, wieczorem paciorek. Nazywa się to okultyzmem co w wierze chrześcijańskiej zbliża do szatana. Wydaje mi się jednak, że to obawa przed odejściem z kościoła bo ludzie zaczną fascynować się nowo odkrytymi możliwościami i będą drążyć w tym kierunku. Dobijający fakt to religie wschodu, dla których sen świadomy, oobe, reinkarnacja to fakt jak dla katolików niebo czy piekło.

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

No oki, mniej więcej kumam.

Ta metoda wg. ekspertów jest najskuteczniejsza.

Dziękuję i życzę powodzenia !

Opublikowano

A ja mam pytanie: na ile otwieracie oczy i czy szeroko itp. bo np jak ja otworze szeroko to juz mi normalnie zmeczenie znika i zaczynam od nowa...

Opublikowano
A ja mam pytanie: na ile otwieracie oczy i czy szeroko itp. bo np jak ja otworze szeroko to juz mi normalnie zmeczenie znika i zaczynam od nowa...

Mniej więcej próbuj otwierać oczy tak jakby hmmm nie szeroko , tak pół na pół ( sorry nie mogę opisać w cm :P ) :) , nie żeby otworzyć oczy szeroko itp bo mi tak samo odechciewa się spać ... A sekundy to 2.

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Jeśli będziesz w miarę panował nad snem to i na plaży będziesz. Nie tylko ćwiczenia są ważne ale także znalezienie techniki "dla siebie".

@Misiek4Ever, kościół katolicki uważa, że nowe i nie poznane rzeczy są złe bo nie robi się monotonnie to co zawsze- rano paciorek, po południu do kościoła/pracy, wieczorem paciorek. Nazywa się to okultyzmem co w wierze chrześcijańskiej zbliża do szatana. Wydaje mi się jednak, że to obawa przed odejściem z kościoła bo ludzie zaczną fascynować się nowo odkrytymi możliwościami i będą drążyć w tym kierunku. Dobijający fakt to religie wschodu, dla których sen świadomy, oobe, reinkarnacja to fakt jak dla katolików niebo czy piekło.

Tak masz rację.

Jestem chrześcijaninem ale uważam, ze jest to jedna wielka bzdura...

W piśmie świętym ani w żadnych innych zapiskach religii rzymsko-katolickiej nie ma ani wzmianki, że jest to zakazane...

Jest wzmianka, że nie wolno uprawiać magii ani czarów ponieważ te moce nie pochodzą od Boga.

A wiemy teraz, że jest to zwykły sen tyle, że kontrolowany ^_^

Za pewne było tak, że psychiczni księża i inni ludzie uważali to kiedyś za kontakt z szatanem itp... ogólnie czarne moce jak wspomniałeś "okultyzm"...

I zostało tak do dziś...

Ogólnie próbuję od 2 dni ale nie mogę się skupić :'p

1 dzień - Liczyłem sobie ładnie pięknie i nagle zaczęło mi wszystko drętwieć :'p Dziwne uczucie ale ok .... xD----->Usnąłem i du**

2 dzień - Liczyłem i usnąłem ^_^

Macie jakieś sposoby na brak skupienia ?

Bo zawszę liczę i gdzieś na 20sec zapominam o liczeniu i myślę o czymś zupełnie innym i zapominam o otwarciu oczu o.O a przynajmniej miałem tak ostatniej nocy :'p

Pozdrawiam i życzę powodzenia :'p

Opublikowano

Innym czynnikiem mogącym w tym pomóc to coś na kształt inkubacji snów tylko myślisz o tym jak panujesz nad snem albo konkretnym tematem, który umożliwi odzyskanie świadomości. Inkubacja działa na zasadzie ostatniej myśli przed zaśnięciem, w moim przypadku działa w 60% (pamiętam ostatnie myśli ale sny czasem były na inny temat). Chcąc jeszcze lepszego efektu można "żyć" przez cały dzień myślą o LD, czytać i wyobrażać to sobie.

@UP, ostatecznie jeśli ktoś jest uczciwy wobec swojej wiary i sumienia to się w to pchać nie będzie, ewentualnie jeśli spróbował to się wyspowiada ^^

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

Tak masz rację.

Jestem chrześcijaninem ale uważam, ze jest to jedna wielka bzdura...

W piśmie świętym ani w żadnych innych zapiskach religii rzymsko-katolickiej nie ma ani wzmianki, że jest to zakazane...

Jest wzmianka, że nie wolno uprawiać magii ani czarów ponieważ te moce nie pochodzą od Boga.

A wiemy teraz, że jest to zwykły sen tyle, że kontrolowany ^_^

Za pewne było tak, że psychiczni księża i inni ludzie uważali to kiedyś za kontakt z szatanem itp... ogólnie czarne moce jak wspomniałeś "okultyzm"...

I zostało tak do dziś...

Ogólnie próbuję od 2 dni ale nie mogę się skupić :'p

1 dzień - Liczyłem sobie ładnie pięknie i nagle zaczęło mi wszystko drętwieć :'p Dziwne uczucie ale ok .... xD----->Usnąłem i du**

2 dzień - Liczyłem i usnąłem ^_^

Macie jakieś sposoby na brak skupienia ?

Bo zawszę liczę i gdzieś na 20sec zapominam o liczeniu i myślę o czymś zupełnie innym i zapominam o otwarciu oczu o.O a przynajmniej miałem tak ostatniej nocy :'p

Pozdrawiam i życzę powodzenia :'p

Spróbuj autosugestii ``Dzisiaj będę miał świadomy sen, inaczej (np) nie wejdę na MPCForum

No i po jakiejś sesji wmawiaj sobie Jestem w świadomym śnie

No i w nim będziesz :P

Opublikowano

Spróbuj autosugestii ``Dzisiaj będę miał świadomy sen, inaczej (np) nie wejdę na MPCForum

No i po jakiejś sesji wmawiaj sobie Jestem w świadomym śnie

No i w nim będziesz :P

he he spróbuję...

Dzisiejszej nocy też usnąłem po kilku liczeniach...

Zobaczymy... może kiedyś się uda a nie zaszkodzi popróbowac :'p

Opublikowano

No nie zaszkodzi =P

Dodam, że to są najpewniejsze objawy:

- Problemy z czytaniem tekstu ciągłego

- Godzina się ciągle zmienia

Opublikowano

No nie zaszkodzi =P

Dodam, że to są najpewniejsze objawy:

- Problemy z czytaniem tekstu ciągłego

- Godzina się ciągle zmienia

Żeby mieć świadomy sen najpierw sam musisz uświadomić sobie że w nim jesteś niema tak że sobie liczę i nagle o kurfa mam świadomy sen jestem koks, jest wiele opcji:

- Popatrz na swoje ręce (mogą one być dziwne, zdeformowane itd)

- Spróbuj wejść w lusterko prze-teleportuje Cię to w inne miejsce.

- Zatkaj nos, jeśli mimo tego będziesz dalej oddychać wtedy będziesz wiedział że jesteś w świadomym śnie.

@ Co do tematu, udało mi się już to 2 razy za 1 razem się przestraszyłem kolesia który miał zdeformowaną twarz, chciał mi coś dać a ja się przestraszył choć nie wiem czemu, w śnie niema opcji że ktoś chce Cię zabić albo coś zrobić, wszystko co wytworzy twoja wyobraźnia jest ono pozytywnie nastawione do Ciebie.

Jeżeli w Twoim temacie znalazła się trafna odpowiedź oznacz ten post klikając "Oznacz jako rozwiązany"

Aby docenić pomoc użytkowników którzy starali się rozwiązać Twój problem kliknij "Lubię to"

Przed założeniem nowego tematu upewnij się że robisz to w "Odpowiednim Dziale"

Opublikowano
Godzina się ciągle zmienia

Chodź nie miałem świadomego snu ( albo miałem ale o tym nie wiem ) , ale jak patrzę na godziny to ciągle mi się zmieniają ... była 15:18 za 5 min mam 16:20 ... i tak mi się pierdzieli ... także podczas pracy , mam uczucie że robię i się cofam ...

nieregulaminowa sygna

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...