Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Świadomy Sen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@up

to byl przyklad haha jakbym nie mial co robic tylko ruchac xD na to przyjdzie czas juz nie dlugo i nie beda mi do tego swiadome sny potrzebne ,ale dobrze wiedziec... dzieki za informacje ;)

ed

hersygna.png
  • Odpowiedzi 382
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja mam często świadome sny nawet bez poradników. I to jest naprawde fajne bo mozna robić co się chce i wiedząc ze jest to sen i nic się nie stanie np. ja kiedyś we snie latałem lub skalalem z bloków i czylem się jak na trampolinie.

Old and retired gamer WarRock.

Opublikowano

@upki

ci co mieli to maja zajebiscie ;d mi sie dzisiaj jako pierwszy raz nie udalo ,no ale probujemy dalej :)

hersygna.png
Opublikowano

Ja kiedys mialem sen, ze skoczylem w jakas przepasc, i chyba z 5 minut lcecialem po czym jebnalem z lozka na ziemie i sie obudzilem :angry:

A tak to kiedys mialem taki swiadomy sen. :P Pomyslalem sobie, ze porucham kolezanke i w tym snie tak bylo xD

Robilem wszystko co chcialem ;p.

tupakedit.png
Opublikowano

Kuzwa mam pytanie. Jak mam liczyc do 30 sek i otwierac oczy na 2 sek potem znowu tak samo itd to mam byc w bezruchu czy moge sie ruszac??

zbyt duża sygnatura.

Opublikowano

Kuzwa mam pytanie. Jak mam liczyc do 30 sek i otwierac oczy na 2 sek potem znowu tak samo itd to mam byc w bezruchu czy moge sie ruszac??

W miarę możliwości w bezruchu. To chyba oczywiste, że jak zaczniesz np. skakać to się obudzisz <_<

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Ja miałem paraliż opowiem wam jak to było.

Nagle obudziłem się(oczywiście we śnie) było ciemno nie mogłem sie ruszać mówić zacząłem panikować myślałem że jestem w niebie ,lecz po chwili się obudziłem ufff.. Polecam poradnik !!

Opublikowano

dzisiaj w nocy bylem zmeczony przy liczeniu zasypialem tak na chwile :D liczylem do 14 a po chwili pobudka... nawet do 30 nie moglem doliczyc... tylko kilka razy mi sie udalo otworzyc oczy

jeszcze pytanie

w ten swiadomy sen wpadamy przy liczeniu do 30 czy przy otwarciu oczow na 2/3 sekundy ?

hersygna.png
Opublikowano

@UP

Sądzę (a nawet jestem pewny ^^) że to działa w ten sposób :

1. Liczysz do 30 (rl)

2. Otwierasz oczy (rl)

3. Liczysz do 30 (rl)

4. Otwierasz oczy (rl)

5. Liczysz do 30 (rl)

6. Otwierasz oczy (rl)

7. Liczysz do 30 (...)

8. Otwierasz oczy (...)

9. Liczysz do 30 (...)

10. Otwierasz oczy (Świadomie znajdujesz się w śnie)

Opublikowano

@up

czyli np bede mogl przez chwile myslec ,ze jestem w realu lezac dalej na lozku ,ale bede tak naprawde w snie ,a potwierdzic bede mogl tym ,ze jak np cos pomysle to sie to pojawi ?

hersygna.png
Opublikowano

No tak to wygląda. Te liczenie do 30 i otwieranie oczu to czynności które powtarzasz aż wpadniesz w taki "trans". Co do różnicy między rl a snem to akurat proste (tak jak pisałeś wystarczy sobie coś wyobrazić ^^)

Opublikowano

Mam nadzieje ze mi sie uda ;]] Pozniej napisze efekty ;] Mam nadzieje ze dziala i to nie jest zwykle pierdolenie o szopenie ^^...

Opublikowano

Działa tylko musisz się skupić na liczeniu. Ewentualnie połóż się tak, żebyś widział pokój i zacznij mrugać najszybciej jak potrafisz. Nie co 30 sekund tylko kilka razy na sekundę. Schiza gwarantowana. Gdy ogarnie cię uczucie, że nie jesteś sam w pokoju, lub poczujesz niepokój to wtedy zamknij oczy, zacznij oddychać powoli i spokojnie i powiedz sobie w myślach.

Kiedy tu leżę i spokojnie oddycham i im bardziej staram się uspokoić tym bardziej zapadam w świadomy sen. Kiedy za 10 sekund otworzę swoje oczy to natychmiast wejdę w świadomy sen. Zacznij odliczać od 10 do 0 i oddychaj coraz spokojniej.

Gdy już odliczysz to otwórz oczy i powinieneś mieć świadomy sen.

Ważne, żebyś myślał tylko o tych słowach, o których myślisz. musisz być skupiony tylko na nich.

RAsfepN.png
Opublikowano

A to co to może być :

Miałem sen normalnie , ale gadałem z ojcem i on mówił , że to prawda bo musiałem się zapytać go , bo ta rozmowa taka realistyczna była :<

@UP

Mnie po horrorach ogarnia niepokój :D A uczucie , że nie jestem sam w pokoju miałem bez mrugania tylko z otwartymi oczkami :> Może temu , że wielki obraz miałem z twarzą jakąś ^^ ? :>

@Osama

"Podczas otwierania oczu, w czasie pół snu możesz widzieć dziwne rzeczy w twoim pokoju. Ludzi po nim chodzących. Kogoś siedzącego na tobie itp."

Co do :

"Kogoś siedzącego na tobie"

Może komuś od początku o to chodzi ?? :D

beznickowiec.png

By Baksiu

Opublikowano

"Kogoś siedzącego na tobie"

Może komuś od początku o to chodzi ?? :D

No nie wiem. Jak bym zobaczył jakieś koromysło siedzące na mnie to nie byłbym zadowolony ;)

RAsfepN.png
Opublikowano

xxx

Czytałem na temat tego czy to jest grzech no i z tego co wywnioskowałem to ludzka cecha, iluzja stworzona przez mózg, pisałem do księdza (Znajomy) i pytałem się czy to grzech no i odp że tak, nie wiem czemu ale niby wtedy jesteś

pod wpływem mocy szatana i możesz robić wszystko tzn wolna amerykanka.

Co o tym myślicie ?

was chyba pojebalo z tym snem i grzechem , to sie moze stac nieswiadomie podczas zwyklego snu bez wymuszania i co pojde do piekla ?

wakow9.png
Opublikowano

Pisałem o tym wcześniej. KK nie zajmuje żadnego stanowiska odnośnie świadomego snu, między innymi dlatego, że jest to wrodzona umiejętność. Dlatego LD nie jest uważane "oficjalnie" za grzech.

Opublikowano

Ale jaja xD Nie chcę ryzykować jeżeli to grzech i nie chcę mieć niemiłego uczucia paraliżu, ale parę fajnych rzeczy bym w tym śnie zrobił xD Pojarał, porobił żarty nauczycielką xD

Nothing to do here.

Opublikowano

Ale jaja xD Nie chcę ryzykować jeżeli to grzech i nie chcę mieć niemiłego uczucia paraliżu, ale parę fajnych rzeczy bym w tym śnie zrobił xD Pojarał, porobił żarty nauczycielką xD

Takie rzeczy to mozna w realu zrobic :D

wakow9.png
Opublikowano

was chyba pojebalo z tym snem i grzechem , to sie moze stac nieswiadomie podczas zwyklego snu bez wymuszania i co pojde do piekla ?

hahahaha ty i tak pojdziesz do piekla xdd

2dtt01s.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...