Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Świadomy Sen

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 382
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Daj mi jakis link na którym będzie cokolwiek o tych zwidach , ze jakiś człowiek na mnie siedzi.

Na wikipedii masz. Widać, że nie wiesz jak korzystać z internetu.(ewentualnie jesteś głupi ale nie chciałem mówić ci tego wprost).

podczas paraliżu możliwe jest również występowanie różnego rodzaju halucynacji, zarówno wzrokowych jak i dotykowych.
RAsfepN.png
Opublikowano

xxx

Czytałem na temat tego czy to jest grzech no i z tego co wywnioskowałem to ludzka cecha, iluzja stworzona przez mózg, pisałem do księdza (Znajomy) i pytałem się czy to grzech no i odp że tak, nie wiem czemu ale niby wtedy jesteś

pod wpływem mocy szatana i możesz robić wszystko tzn wolna amerykanka.

Co o tym myślicie ?

<a href="http://www.loaded-cheats.com/" title="Combat Arms Hack">Combat arms cheats</a>

Opublikowano

Czytałem na temat tego czy to jest grzech no i z tego co wywnioskowałem to ludzka cecha, iluzja stworzona przez mózg, pisałem do księdza (Znajomy) i pytałem się czy to grzech no i odp że tak, nie wiem czemu ale niby wtedy jesteś

pod wpływem mocy szatana i możesz robić wszystko tzn wolna amerykanka.

Co o tym myślicie ?

Można o tym dyskutować do upadłego ;). Wszystko zależy od podejścia do tematu spytanej osoby. Oficjalnie KK nie uznaje LD za grzech, ale zdarza się, że jest ono postrzegane jako coś związane z magią/okultyzmem, ze względu na swój charakter (wprowadzanie umysłu w stan swoistej halucynacji, czyli robienie czegoś, co wykorzystują w swoich obrządkach niektóre religie i sekty). Myślę, że Twojemu znajomemu chodziło o to, że podczas LD mamy pełną kontrolę nad otoczeniem, co stawia nas jakby na pozycji Boga.

Z tego co przeczytałem OOBE jest lepsze ^^ Ktoś wie czego lepiej spróbować ?

Z tego co wiem w OOBE możesz wprowadzić się przypadkowo podczas próby wywołania LD, ale nie mam pewności.

Opublikowano

Czy jest jakaś szansa, ze się nie wybudzę lub nie będę w stanie rozróżnić snu od jawy? Słyszałem o patrzeniu na zegarek itp. ale jezeli w moim "snie" nie będzie żadnych charakterystycznych cech? Co wtedy?

I jak z tą rzeczywistą skutecznością prowadzenia zeszytu snu?

Dziwne uczucie być jednym z ostatnich pokoleń które spędzało swoje dzieciństwo na dworze, a nie przed kompem...

Opublikowano

Czy jest jakaś szansa, ze się nie wybudzę

Od takiego czegoś napewno warzywkiem nie zostaniesz nie bój się : D

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Nie może być czegoś takiego, jak brak charakterystycznych cech. Wystarczy się odwrócić, i wszystko się zmienia. Jeżeli nie dasz rady rozróżnić snu od jawy, po prostu się obudzisz.

Innym razem.

Opublikowano

Z tego co przeczytałem OOBE jest lepsze ^^ Ktoś wie czego lepiej spróbować ? :D

heh

z tego co przeczytalem OOBE to jest praktycznie to samo co LD ^^

dzisiaj sprobuje ;) moze cos wyjdzie ^^

hersygna.png
Opublikowano

Bawią mnie to komentarze "dzisiaj zaryzykuję", "dzisiaj spróbuję", "dzisiaj to zrobię".

Gwarantuję wam, że za 1 razem wam się nie uda -.^

RAsfepN.png
Opublikowano

hmm... ja mialem cos takiego ,ze snilo mi sie iz jechalem jakims busem i jakos tjb siedzialem na nim przy otwartej masce i w jakis sposob dodawalem gazu po czym wyjebalem w drzewo i sie obudzilem...

druga sytuacja to byla ,ze jechalem na rowerze i kierownica odpadla tez chyba sie wyjebalem i pobudka << to mogly byc swiadome sny ,czy swiadome sny to takie ,w ktorych mozemy robic tjb co chcemy ?

@Osama

zawsze mozna probowac... bo przewaznie i tak chodze spac ,ze powieki same sie zamykaja ze zmeczenia wiec mam na to ciut wieksze szanse biorac pod uwage to co pisali userzy wczesniej...

hersygna.png
Opublikowano

Tego snu nie wykonam. Mam troche stracha albo coś.

Czego niby się boisz? Tu nie ma się czego bać. OOBE można się bać ale nie świadomego snu.

RAsfepN.png
Opublikowano

@ja co do tego paraliżu w śnie

doświadczyłem go kilka razy i chodzi o to że chcesz się obudzić krzyknąć lub coś innego ale nie możesz . widzisz wszystko normalnie wokół ciebie ale nie możesz nic zrobić takie dziwne uczucie nie do opisania

zbieram plusy

1376815735.png

Opublikowano

hmm... ja mialem cos takiego ,ze snilo mi sie iz jechalem jakims busem i jakos tjb siedzialem na nim przy otwartej masce i w jakis sposob dodawalem gazu po czym wyjebalem w drzewo i sie obudzilem...
druga sytuacja to byla ,ze jechalem na rowerze i kierownica odpadla tez chyba sie wyjebalem i pobudka << to mogly byc swiadome sny ,czy swiadome sny to takie ,w ktorych mozemy robic tjb co chcemy ?

@Osama

zawsze mozna probowac... bo przewaznie i tak chodze spac ,ze powieki same sie zamykaja ze zmeczenia wiec mam na to ciut wieksze szanse biorac pod uwage to co pisali userzy wczesniej... 

skopiowalem to z 2 strony bo juz tam pewnie malo wiary luka wiec odpowie mi ktos na to pytanie ?

hersygna.png
Opublikowano

Świadome sny to takie, w których ty wszystko kontrolujesz. Wiesz, że śnisz. Jeżeli się rozbiłeś tym autobusem to zapewne nie był świadomy sen. Kto by chciał się rozbić O_o?

RAsfepN.png
Opublikowano

hmmm... to skoro ja to kontroluje to ogar taka sytuacje to jest co prawda przyklad ,ale sie zastanawiam nad tym xD

np nigdy nie ruchales ,a w takim snie chce ci sie poruchac i ruchasz. bedziesz podczas takiego snu czul to uczucie ?? to tylko przyklad ^^

hersygna.png
Opublikowano

hmmm... to skoro ja to kontroluje to ogar taka sytuacje to jest co prawda przyklad ,ale sie zastanawiam nad tym xD

np nigdy nie ruchales ,a w takim snie chce ci sie poruchac i ruchasz. bedziesz podczas takiego snu czul to uczucie ?? to tylko przyklad ^^

Tak. Będziesz czuł wszystko tak jak w prawdziwym świecie. Tylko przez przypadek nie spuść się w pościel bo cię mamusia skrzyczy.

RAsfepN.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...