Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytania i Odpowiedzi

Gość azerf

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I jesli (po przeczytaniu, ofc) nadal mialbys jakies watpliwosci i nie masz konta na c-o.org to pytaj tu

Back in the day

Trollin' was somethin'

• Odpowiedzi 421
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Blader to postac glownie solo (chociaz jak ogarniasz stuff i chara, masz kolegow to na hlvlu jestes przydatny w pt, bez stuffu to raczej srednio, ale i tak lepiej wziac Bladera niz Fa na low lvlu, na hlvlu to samo, ale nvm)

Na Mass PvP Blader nie jest fajny poki nie wyciagniesz kogos na 1vs1, wtedy, o ile nie jest to Wa, wygrasz

Na 170, majac jako taki stuff na PvP pod miastem mozesz zrobic duzo, to samo na PK

i u Bladera jest 1 fajna rzecz- expisz, wbiega jakas cipa na spota-> odpalasz bm2 -> spot znow twoj, dziala to w 2 strone takze

Force Blader to byla dobra postac na PK, teraz juz mniej bo jak podniosa lvl to mozliwe, ze Blader i Wa beda w stanie uniknac jego debuffa na -1.5k mp przez 10 sec (jesli nie masz min. 1.6k mp to padniesz przez te 10 sec)

Na dungi jest przydatny do debuffowania bossow, na PvP sredni, z dobrym stuffem mozna sie bawic na PK

i Blader to najdrozszy char, ale kase latwo sie robi (gdzies w tematach na gorze napisalem blok tekstu opisujacy gre Bladerem na low lvlu- przeczytaj jak chcesz)

Back in the day

Trollin' was somethin'

Opublikowano

Jakbys napisal, kim grasz i jaki masz lvl + skill rank to by bylo latwiej

Anyway, kup najmocniejszy dostepny skill, potem upgrade a na koncu itemy

Jak zrobisz tak jak beowulf pisze to zapewne nie bedziesz mial dmg na wyzszym lvlu ze wzgledu na brak dobrych skilli, a samym hp, defem, def rate i 3x attack (upgrady) nic nie zdzialasz

Jezus, a co za różnica kolejność? Równie dobrze można to zrobić odwrotnie? lol, Jak się masz zamiar tak czepiać to mnie wkurzysz.

I co mi zrobisz? Warna mi dasz? <laughin my fuckin ass off>

(teraz podam Ci przyklad, bo widze ze to co napisalem to dla Ciebie poziom hard)

Wezmy np. gracza, ktory nie ma uber farta/uber skilla do gry, ma 80lvl, dopiero co wbitego G.Mastera i ma tylko 4kk w kasie, jak pewnie wiesz (lub nie) 4kk nie starczy na kupno wiecej niz 1 skilla

Co zrobi wiec taki gracz?

Wedlug Ciebie kupi sobie 30hp (nastepny lvl hp upgrade) lub 27 attack (1lvl attack upgrade z GMa) wiec zyska zajebiscie duzo, jak widzisz

Wedlug mnie kupi sobie skill z GMa, np. Whirlwind (w przypadku Wa) ktory jest najmocniejszym skillem w grze

I jak myslisz, co mu da wiecej? 30hp/27 attack czy najmocniejszy skill ever? W przypadku innych jest tak samo

Chyba logiczne, że więcej da mu WW.. A teraz taki przykład. Ma kasę albo na eq albo na skille. Powiedzmy, 20kk No to raczej chyba lepiej skille, ale wtedy kolejność nie robi różnicy, zgadza się?

Jak to nie? Przeciez sa tez buffy, ktore daja w ch%^ wiecej, niz 30hp (eg. morale, intense blade etc) i zauwaz, ze kazdy skill kosztuje 3.7kk

Zgadzac by sie zgadzalo, jesli ktos kupowalby wszystko naraz

Back in the day

Trollin' was somethin'

Opublikowano

-Masz lagi

-Za slabego kompa (scina cabala -> postac ma zwieche)

-Ktos podczas Twojej nieobecnosi korzysta kompa i "psuje" Ci skillowanie

Back in the day

Trollin' was somethin'

Opublikowano

Omg, widzisz co tam masz napisane?"Account Binding Item" Jak nie otworzysz to ci miejsce zajmie. Rób co chcesz.

RAsfepN.png
Opublikowano

Tak powiem Ci z wlasnego doswiadczenia co leci z lampy:

-Map part

-Muster Card: Ruina Station

-Muster Card: Forgotten Temple b1f (albo cos przeinaczylem, nvm, bedziesz wiedzial o co chodzi)

-Slot Extender Low

-Epaluette of Dead

-HP potiony

- MP potiony

-Return stone

-Copy of EoD/RS/Map part

Poty i Returny leca najczesciej, mimo to warto otwierac, bo moze Ci wypasc Copy of EoD, ktory niedlugo (55lvl) Ci sie bardzo przyda

Jest to dung, na ktorym przy odrobinie szczescia (duzo tego szczescia nie trzeba- w 1 dungu masz na to 17 szans o ile nic nie pomylilem, a jak jesli pomylilem to masz wiecej) wyniesiesz item warty duza sume Alz, ale tylko ty tego itemu bedziesz mogl uzywac (sa to itemy Character Bind- uzywasz tylko na tym charze, na ktorym droples)

O ile pamietam to grasz BL, Ty poluj na TItanium Martialhelm (albo Tit Armorhelm) of Deathblow a w tym 16% crit dmg i 2 sloty wolne, taki sam helm tylko ze 1 slot wolny, taki sam helm tylko, ze 8% Crit Rate i 2 sloty

Jak wypadnie Ci Tit katana/blde of deathblow to tez podnies, aczokolwiek bedzie to item na krotki czas (ma malo attack, a Twoje BM2 jest od niego uzaleznione po czesci), tzn. dopoki nie wymienisz tego na Mithrill Blade/Katana +6 10 crit dmg ale to juz

Back in the day

Trollin' was somethin'

Opublikowano

@Up

Z chaos lamp leci o wiele więcej rzeczy, a w tym deski a nawet sehy.

To jest purple chaos lamp.

RAsfepN.png
Opublikowano

Pokaz mi ssa, w ktoym ktos wyjmuje seha/deske z lampy, moze byc nawet czerwona, byleby byl ss z sehem/deska

@Osama

Jesli juz to tylko na combo, na bm2 wysoki atak > cd

bo u BL nie ma ampa jak u Wa, dlatego bron docelowa dla BL to mith +7, albo redosm bindowany

No i ja wzialbym mitha tak czy inaczej

Ale tak prawde mowiac to i osm 27, i mith 10 to sa bronie przejsciowe wiec to, co by kupil nie mialoby az tak wielkiego znaczenia skoro za 30lvli wymienisz na lepsze ^^

Np. ja wole miec wiecej attack bo nie mam duzego szczescia do critow, a inni wola duze ilosci cd

Back in the day

Trollin' was somethin'

Opublikowano

Poszukaj sobie na głównym forum. A pokaż mi ssa, na którym będzie pokazane, że ktoś wydropil sehha. Nie pokażesz, bo nie ma. A czy to znaczy od razu, że niemożliwe jest wydropienie go?

Opublikowano

Więc np. w ah jest rubryka na przedmiot, który wgl nie istnieje? A ze strony cabalwiki nie korzystam.

Chodzi ci o sehh? Tak nie ma go na cabal eu, możesz się spytać nawet gm'a.

RAsfepN.png
Opublikowano

@xSilence

Sehha nie ma i to nie dlatego, ze nikt nie wydropil, a dlatego ze NIE ISTNIEJE NA CABAL EU

To moze zacznij korzystac- na dobre Ci to wyjdzie i nie bedziesz sie osmieszal

Back in the day

Trollin' was somethin'

Opublikowano

ej wescie podajcie jakies konto niepotrzebne bo nie umiem sie zarejestrowac

Czytałeś regulamin? 1 post i warn, gratuluję...

Opublikowano

ej wescie podajcie jakies konto niepotrzebne bo nie umiem sie zarejestrowac

Ok

Login: xxx

Haslo:xxx

Oczywiście bez postaci.

Opamiętaj się, jak widzisz takie coś to reportuj, a nie odpisuj przekleństwami.

RAsfepN.png
Opublikowano

No i ciągle piszesz to samo i próbujesz mi wmówić, że tylko paroma klasami można coś osiągnąć. A pomyśl, czy będąc np. WA, nie mając farta i nie dropiąc niczego dobrego i drogiego będziesz ,,uber pro omfg wtf graczem" ? Zastanów się, a dopiero potem pisz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...