Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wasz wymarzony serwer - wymiana zdań

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czekam, jak ktoś zrobi serwer podobny do PandoraMT2.

Moim zdaniem, był to najlepszy prywatny serwer w polsce ! 

Jednakże, głownie przez administratora i jego brakiem zainteresowania z ogormnej liczby osób, zrobiła się garstka.

Bardzo przyjemnie mi się tam grało, naprawdę było co robić.

Mam nadzieję, że wkońcu kiedyś powstanie podobny projekt.

Naprawdę wiele os. czeka na tego typu serwer i zainteresowanie byłoby naprawdę spore.

Z cierpliwością czekam ! :D

sygn2.jpg

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Siemano koledzy :)

Macie jakiś pomysł na dungeon na każdą mape począwszy od M1?

M1

M2

Dolina Orków

Pustynia

Sohan

Piekło

Las Duchów

Red Las

Gniazdo Pająków (NEW)

Grota Wygnanańców (NEW) ~ moby takie same lecz mapa całkiem nowa > lepsza

jak potrzebujesz pomysłów to wal pw :) udziel mi od razu kilku informacji na temat serwera który chcesz zrobić ;p

18438724560545478762_thumb.jpg
Opublikowano

Co sądzicie o serwerze Medium/4Fun

Max Lv: Nie istnieje coś takiego jak lv

Max Statystyki: 100 (na start WIT/INT/Siła/ZR)

Brak rangi (rycerski, dobry itd)

Widzimy jedynie nick postaci i gildie

na start dostajemy jakąś tam zbroje i bron z podobnymi parametrami jak np. Miecz+9 i Mnisia+9

Zapytacie co dalej?

Otóż na serwerze będą jedynie 2-3 mapy (łącznie z M1)

nie będzie na mapach żadnych mobów tak jak jest to standardowo (ewentualnie można je zostawić to kwestia przemyślenia)

Lepsze eq będziemy zdobywali na dungeonach (ulepki, itp itd)

na biologa zrobić około 10 misji gdzie dany przedmiot będzie dropilo tez z jakiegoś dungeona/boss

to nie wszystko..

jest to tylko przedstawiony przebieg rozrywki.

hmm?

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

na start dostajemy jakąś tam zbroje i bron z podobnymi parametrami jak np. Miecz+9 i Mnisia+9

Zapytacie co dalej?

nie będzie na mapach żadnych mobów tak jak jest to standardowo (ewentualnie można je zostawić to kwestia przemyślenia)

na biologa zrobić około 10 misji gdzie dany przedmiot będzie dropilo tez z jakiegoś dungeona/boss

to nie wszystko..

hmm?

słabo. 

Ja bym stawiał na dungeony do dropu / rajdy na których EXPISZ w pt itp. ludzie muszą mieć co robić ale w formie zabawy a nie stania i klikania pelerynka / spacja :) 

18438724560545478762_thumb.jpg
Opublikowano

słabo. 

Ja bym stawiał na dungeony do dropu / rajdy na których EXPISZ w pt itp. ludzie muszą mieć co robić ale w formie zabawy a nie stania i klikania pelerynka / spacja :)

przecież napisałem że nowe eq, ulepki itd będą dropić na dungeonach. Zrobić około 20 dungeonów (starych i nowych) różne wieże itd żeby zrobic ubić bossa na dungeonie będzie trzeba około 4 typa tak żeby ludzie się łączyli bo wtedy jest najlepszy fun. Dlatego miałby to być medium/4fun aby trzeba było sie troche pomeczyć z ulepszaniem. Ogólnie zrobiłbym tak że na tym serwerze byłaby lepsza gospodarka niż na 3/4 serwerów hard :)

Mi sie wydaje że taki serwer byłby czyms nowym na rynku, nowa rozgrywka, inny klimat. Tylko musze wiedzieć ile osób by się zainteresowało bo nie będę tworzył serwera dla 5 osób :)

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

Zapytacie co dalej?

to nie wszystko..

hmm?

Jeśli lubisz mieć na serwerze 10 online to czemu nie.

­

would u miss me? 1105814451671351221478.png

Opublikowano

­

Stara Pandora była boska. Również bym sobie pograł.

Oprócz Pandory jeszcze bardzo, bardzo miło wspominam NexusMT2!

Hooltras miał ostatnio reaktywować Nexusa jednak nie wiadomo co z tym będzie.

Opublikowano

A co z serwerem, na którym biżuteria oraz "zbędne" miecze zostaną nieco edytowane, tak aby miały jakieś zastosowanie?

To jest ukryta treść, proszę

Bezsens czyż nie ?

Jeżeli już edytować, to w jaki sposób? Zwiększyć przedział levelowym między danymi biżuteriami? Zmienić bonusy?

Typ serwera to medium.

Opublikowano

A co z serwerem, na którym biżuteria oraz "zbędne" miecze zostaną nieco edytowane, tak aby miały jakieś zastosowanie?

To jest ukryta treść, proszę
Bezsens czyż nie ?

Jeżeli już edytować, to w jaki sposób? Zwiększyć przedział levelowym między danymi biżuteriami? Zmienić bonusy?

Typ serwera to medium.

lepiej będzie całkowite usunięcie bizuterii która daje bezsensowne bony np. bransa którą opisałeś wyżej.

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

Polecam dodanie do jakiegoś serwera systemu stopni przedmiotów(chodzi mi tutaj o jakość normalna,rzadka, epicka itp.) który można przerobić z niemieckiego forum :) Dla mnie to świetny pomysł oraz pełno zabawy w dropieniu "legendarnych" przedmiotów <3

Opublikowano

Polecam dodanie do jakiegoś serwera systemu stopni przedmiotów(chodzi mi tutaj o jakość normalna,rzadka, epicka itp.) który można przerobić z niemieckiego forum :) Dla mnie to świetny pomysł oraz pełno zabawy w dropieniu "legendarnych" przedmiotów <3

tak samo jest teraz 

stopnie wartości np. stal i truta to itemy z najwyższej półki, tarcze 61lv itp z sredniej półki, a drewniane strzały z dna

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano (edytowane)

tak samo jest teraz 

stopnie wartości np. stal i truta to itemy z najwyższej półki, tarcze 61lv itp z sredniej półki, a drewniane strzały z dna

w pewnym stopniu się zgadzam z Tobą lecz "legendarna" truta to jednak by było coś :D Taki system był bodajże na Eternity tylko że w uproszczonej wersji (były itemki zwykłe i legendarne bez pośrednichy typu rzadki itp.) lecz tam stosunkowo łatwo można było je wydropić :P

Edytowane przez Tworu
Opublikowano (edytowane)

taki jest mój wymarzony serwer i taki startuje :) sądzę że także dużej ilości z was przypadnie do gustu. 

Wymarzony Hard z 99 Lv, Bez Kolorowych Stalek, Hwangów, Stare dobre czasy.

www.mpcforum.pl/topic/1393152-eternal-kingdompl-dedyk-hard/

start 14 Kwietnia.

Edytowane przez ParadiseMC
Opublikowano

taki jest mój wymarzony serwer i taki startuje :) sądzę że także dużej ilości z was przypadnie do gustu. 

Wymarzony Hard z 99 Lv, Bez Kolorowych Stalek, Hwangów, Stare dobre czasy.

www.mpcforum.pl/topic/1393152-eternal-kingdompl-dedyk-hard/

start 14 Kwietnia.

Nadal stawiasz na to, że będzie tam grało dużo osób? Stawiasz serwer, piszesz, że jakby tam miało grać 50 osób, nie stawiał byś nawet tego serwera, gdzie Ja i większość uważa, że te 50 ludzi ledwo co zagra, nawet z reklamą sobie nie poradzisz, nawet jakbyś miał reklamę robić, to parę tygodni/miesięcy wcześniej, żeby ktoś czekał na ten serwer, może by było więcej, ale gwarantuję Ci to w 100%, że nie będzie tam grać 1k ludzi.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

­Co powiecie nt. Serwera pokroju Aline? wiecie.. Perły - ulepszacze, exp lajtowy itp itd.

Opublikowano

­Co powiecie nt. Serwera pokroju Aline? wiecie.. Perły - ulepszacze, exp lajtowy itp itd.

Aline2 to jeden z najlepszych easy które istniały na Polskim rynku Metin2 :)

Jak już będziesz robił taki serwer to postaraj się dodawać fajne sety broni i zbroi bo obecnie na większości serwerów jest gowno nie sety :)

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano (edytowane)

Mój wymarzony serwer ?? 

1 - bez dt , ww i map stawianych na ich bazie - już tego po prostu dość i wywołuje tylko odruch wymiotny.. 

2 - bez tych wszystkich kolorowych i oczoyebnych hwangów , i wywołujących wymioty setów bizu gdzie jeden set brzydszy od drugiego...;/

3 - dungeony - bez 1000 pięter, bezsensownych bić metinów z których nie ma dropu żeby po godzinie dojść do bossa z którego lecą 2-3 ulepki... 

4 - w końcu jakieś nowe sensowne sety, które nie wyglądają w eq i na postaci jak kupa gó**a , albo bóg wie co to w ogóle jest

5- IS - albo tylko dla efektu, albo ze stałym czasem trwania, bez ulep, zbroi , broni itp, bez wywalania 1000 zł na item, bądź jak abonament co miesiąc bo czas się kończy

6- IS - pety , kostiumy do zdobycia w grze, ale nie na zasadzie 1 na 1000 i może dropnie - żeby każdy miał szansę na zdobycie, i ISowcy nie mieli z tego powodu żadnej przewagi w walce czy na mapie

7- najlepiej brak ISu, albo ograniczony tylko do poprawienia wyglądu niczego więcej 

8- pety - bez cudowania z ich zdobyciem , bez przymusu posiadania 10 petów , na każda klasę, czy na każdą mapę osobnego... 

9- Bez bezsensownego robienia w kółko jednych i tych samych dungów czy map żeby zdobyć ulepki po tysiąc razy, niech to w końcu będzie zróżnicowane, wciągające a nie powodujące że gracz staje się botem który ciągle robi jedno i to samo w kółko ( dungi, dungi, dungi - a raczej jeden ten sam... i tak w kółko przez kilka tygodni aż do zrobienia setnego setu eq na najwyższy poziom) 

10- stosunkowo wysoki lvl ( 200+) ale bez 1000 różnych setów co 10 lvl i z rozsądnym expem który nie będzie wnerwiał ani powodował senności bo trzeba 10 dni bić na 1 lvl...... 

11 - podstawowe eq (54lvl, 70, 75 lvl ) do zdobycia w normalny sposób a nie 100 prób, czy dungów... 

12 - ogólnie serwer easy/medium, ale niezbyt łatwy, zeby nie dało się w tydzień wszystkiego ogarnąć, ale żeby monotonia i ciągłe powtarzanie tego samego dungu, mapy nie odstraszało i nie wywoływało zniechęcenia... 

13 - ( pechowa 13stka:P ) - może lykan, bo pobawiłbym się tą klasą na jakimś privie 

Ogólnie to nadzieja jest matką głupich, a coraz więcej głupich bierze się za robienie serwerów... Wiec pomarzyć można :D:D:D 

Edytowane przez Orbit84

54169037467327365173.png

Opublikowano

Hej ludzie a co byście powiedzieli gdyby tak powstał serwer o takich parametrach ? 

Typ : Hard

bez extra stalek , broni , hwangów , zwykły koń oczywiście misje na konia , bez super map , max 99 level bony zwykłe standardowe , duży nacisk na pvp i na grę z przyjaciółmi jakieś ciekawe misje ? 

bo ja chętnie , a wy?

Opublikowano

Hej ludzie a co byście powiedzieli gdyby tak powstał serwer o takich parametrach ? 

Typ : Hard

bez extra stalek , broni , hwangów , zwykły koń oczywiście misje na konia , bez super map , max 99 level bony zwykłe standardowe , duży nacisk na pvp i na grę z przyjaciółmi jakieś ciekawe misje ? 

bo ja chętnie , a wy?

Tak prawdę mówiąc to masz plkę ;) Nikt ci nie zrobi idealnej kopii , bo to niestety opisałeś :) Każdy priv - hard będzie musiał wprowadzić coś innego, zebu od globala się "odsunąć" podobieństwem ;) 

54169037467327365173.png