Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wasz wymarzony serwer - wymiana zdań

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­Jeżeli mam być szczery to ja zagrałbym na starym PL'u, gdzie nie było jakichś dodatków ani nowych postaci, stary dobry metin bez dodatków. Max eq to stalki, bojowe, truty itp a nie jakieś eq które nie jest podobne do MT2, ale cóż takiego serwa się już nie znajdzie, teraz wszystko 'nadmuchane' nowościami aż się przejada to wszystko i grać odechciewa.

6222704500-1434194730.png

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Taki jak Balmorka ;) Jak by ktoś zrobił taki sam serwerek jak balmorka, z nutka udoskonaleń to by wygrał życie ;)

Niesadze, byloby +/- 300 graczy.. To juz nie cieszy ;)

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Coś podobnego do Terios.pl

Z*********e mi się tam grało, dopóki nie wydarzyły się pewne nie miłe incydenty. Ale serwer był mega i chętnie na drugiej odsłonie bym pograł. ;)

Opublikowano

Ja to bym był bardzo za stworzeniem serwera pod rozrywke , zeby nie bylo trzeba siedziec dniami nad dropieniem ulepek ale aby to tez nie bylo zbyt latwe , Moim zdaniem bardzo udana byla Ravia s1 ale na samym poczatku bo pozniej tez juz zaczelo sie tam psuc moim zdaniem byl to fajny serwer zagralbym na takim ale bardziej Easy cos w typ medium ze szybciej te skille sie robi i eq tez nie trzeba robic tyle czasu ale ogolnie zwiekszylbym max lv do 125/150 i dodalbym 1 set eq i bylby bardzo dobry serwer na podstawie tej Ravi gdyz ile ludzi tam gralo ? Podobnie do Pandory na ktora tez bym chetnie wrocil ale usunol bym te progi lv 147-150 itp

Opublikowano

Gdyby była możliwośc znowu zagrać na Eruris.pl lub starym Divine World S2 ! To ja gram z miejsca ! :D

Przeciez wyszedl DivineWorld, ktory jest identyczny jak dawne s2 tylko z inna administracja o.O

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Belenus ;)

y8HqE13.png                             

Opublikowano

Serwer typu Elitemt2 byłby doskonały, z odrobiną nowości, administracją. Nie jak teraz, wszędzie potrzeba masy ulepszaczy i masy czasu żeby mieć coś + IS :/

" CT500 " <3

EliteMT2 [']

Opublikowano

Takie coś jak global tylko że troche szybciej by sie miało wbijać lvl i kase zdobywać nie jakis medium/hard/easy taki pl tylko że zwiększyło by sie doświadczenie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pracuje nad serwerem Easy, Jakieś propozycje? ;|

Brak systemu szarf i likana, to na pewno :) Alchemia albo brak albo uproszczona, tzn po jednym kamieniu, a nie setki roznych. Bronie ze sr/um jako te do pvp - bo wowczas walka zalezna jest od eq, a nie od szczescia w krytach.

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Brak systemu szarf i likana, to na pewno :) Alchemia albo brak albo uproszczona, tzn po jednym kamieniu, a nie setki roznych. Bronie ze sr/um jako te do pvp - bo wowczas walka zalezna jest od eq, a nie od szczescia w krytach.

Szarf, likana nie ma. Alchemia 3.jpg taka ?

Bronie - będą ulepszane  z trutki.

Opublikowano

Szarf, likana nie ma. Alchemia 3.jpg taka ?

Bronie - będą ulepszane  z trutki.

Taka, o ile z kazdego rodzaju jest po jednej runie a nie ulepszanie ich po 50 tysiecy razy oraz o ile sa na stale a nie np na 10 min :D

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Taka, o ile z kazdego rodzaju jest po jednej runie a nie ulepszanie ich po 50 tysiecy razy oraz o ile sa na stale a nie np na 10 min :D

A jakby były np. na 24h? ;)

Opublikowano

A jakby były np. na 24h? ;)

No to i tak lipa, komu by sie chcialo magazynowac je w eq czy tez latac dropic / wytwarzac co chwile? Mnie na pewno nie. Wiesz, to jest moje zdanie, ciezko bys sie nim kierowal tworzac swoj server.. Jak dla mnie nie powinno ich byc wcale a jesli juz to male wartosci, ciezkie do zdobycia, ale na stale i bez mozliwosci ulepszania. (ew. np TYLKO runa na potwory majaca 3 rozne etapy dropiaca z 3 roznych wysokolevelowych bossow / dungow z minimalna szansa).

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

No to i tak lipa, komu by sie chcialo magazynowac je w eq czy tez latac dropic / wytwarzac co chwile? Mnie na pewno nie. Wiesz, to jest moje zdanie, ciezko bys sie nim kierowal tworzac swoj server.. Jak dla mnie nie powinno ich byc wcale a jesli juz to male wartosci, ciezkie do zdobycia, ale na stale i bez mozliwosci ulepszania. (ew. np TYLKO runa na potwory majaca 3 rozne etapy dropiaca z 3 roznych wysokolevelowych bossow / dungow z minimalna szansa).

Znaczy ja też chce się kierować zdaniem graczy bo robie serwer dla nich a nie dla siebie. :)

Opublikowano

Wymarzony serwer ta? No dobra może ktoś zrobi coś konkretnego, coś co postoi parę lat, a nie miesięcy...

Takie małe wymagania:

- max. poziom: 150

- exp, drop i yangi - kilkukrotnie zwiększone w stosunku do PL'a (ale bez przesady),  

- bony: 1/5 ( PŻ do 2000, reszta od 8% do 15%), 6/7: ( wartość ataku: 250, potwory: 15%, kryt, szycie: 15%, PŻ: 4000, inta, siła, wit, zr: 20)

- kd: +5 u MPC ( dostępne max +6 w IS)

- ulepszacze: tylko i wyłącznie perły. Nawet niech to będzie 5 rodzajów ale (powtórzę) tylko i wyłącznie perły!

- drop pereł od 70 poziomu,

- zero bezsensownych petów,

- ograniczona ilość eq- chodzi mi o epickie eq, broń ( nie wiem po cholere jaką na 90% serwerów jest milion tych setów... po co to komu jak i tak latasz z 1 góra 2 mieczami itd),

- tęczowy kamień do skilli na P (to się przyda i nie zniechęca Nas do gry),

- następna sprawa to IS (wiadomo nie posmarujesz to nie pojedziesz.. ok). Niech to będzie ograniczony IS, np. do PD, rękawic złodzieja, złotej monety (od yang) i parę innych trochę znaczących itemów,

- wierzchowce- standard: koń, lew, tygrys i nic więcej, bo po co...

- epickie eq: pierwszy set: itemy od 80 poziomu, drugi: od 110 poziomu.

- hwangi identycznie: 66-70 stal, 80- hwang, 110- np. królewski hwang, ( tu można się pokusić na 3 hwanga na 150 poziom),

- średnie obrażenia i um: max. śr: 60, um: 25,

- brak bonus switchera itd.

- zmianki dostępne u MPC ( cena dostosowana do dropu yang)

- brak mapy metinów,

- dungeony - niech zostaną takie jak na PL, góra dorzucić ze 2-3 i starczy,

Myślę, że coś w tym stylu dałoby radę i zaspokoiło nie jednego gracza ;) Miło byłoby ujrzeć, a raczej pograć na takim serwerze :)

Mam nadzieję, że spodoba się komuś ten pomysł i wykorzysta go w swoim projekcie :)

Opublikowano

jak dla mnie wymarzony serwer to medium/hard, obowiązkowo sklepy offline i sporo dungeonów żeby na każdym lv było co robić ;)

Vesteris? Juz taki jest :v

Znaczy ja też chce się kierować zdaniem graczy bo robie serwer dla nich a nie dla siebie. :)

Wiadomo, ale masz tu zdanie tylko jednej osoby.. ;)

Pandora :) dodać kilka ulepszen i bd mega serwer na którym znowu bd duzo ludzi

Watpie. Ludzi juz nie ciesza stare "kotlety" w nieco nowych wydaniach. Wbiloby troche osob a po 3 miesiacach 300 na krzyz.

Wymarzony serwer ta? No dobra może ktoś zrobi coś konkretnego, coś co postoi parę lat, a nie miesięcy...

Takie małe wymagania:

- max. poziom: 150

- exp, drop i yangi - kilkukrotnie zwiększone w stosunku do PL'a (ale bez przesady),  

- bony: 1/5 ( PŻ do 2000, reszta od 8% do 15%), 6/7: ( wartość ataku: 250, potwory: 15%, kryt, szycie: 15%, PŻ: 4000, inta, siła, wit, zr: 20)

- kd: +5 u MPC ( dostępne max +6 w IS)

- ulepszacze: tylko i wyłącznie perły. Nawet niech to będzie 5 rodzajów ale (powtórzę) tylko i wyłącznie perły!

- drop pereł od 70 poziomu,

- zero bezsensownych petów,

- ograniczona ilość eq- chodzi mi o epickie eq, broń ( nie wiem po cholere jaką na 90% serwerów jest milion tych setów... po co to komu jak i tak latasz z 1 góra 2 mieczami itd),

- tęczowy kamień do skilli na P (to się przyda i nie zniechęca Nas do gry),

- następna sprawa to IS (wiadomo nie posmarujesz to nie pojedziesz.. ok). Niech to będzie ograniczony IS, np. do PD, rękawic złodzieja, złotej monety (od yang) i parę innych trochę znaczących itemów,

- wierzchowce- standard: koń, lew, tygrys i nic więcej, bo po co...

- epickie eq: pierwszy set: itemy od 80 poziomu, drugi: od 110 poziomu.

- hwangi identycznie: 66-70 stal, 80- hwang, 110- np. królewski hwang, ( tu można się pokusić na 3 hwanga na 150 poziom),

- średnie obrażenia i um: max. śr: 60, um: 25,

- brak bonus switchera itd.

- zmianki dostępne u MPC ( cena dostosowana do dropu yang)

- brak mapy metinów,

- dungeony - niech zostaną takie jak na PL, góra dorzucić ze 2-3 i starczy,

Myślę, że coś w tym stylu dałoby radę i zaspokoiło nie jednego gracza ;) Miło byłoby ujrzeć, a raczej pograć na takim serwerze :)

Mam nadzieję, że spodoba się komuś ten pomysł i wykorzysta go w swoim projekcie :)

Serio? o.O kd+6 w IS? 6/7 duzo mocniejsze niz podstawowe 1-5? IS, w ktorym nie ma praktycznie nic?  Brak bs'a? Dungi tylko oryginalne? Taki pseudo-oldschool w dziwnym wydaniu... 

Ironiczny

LEGACY