Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wasz wymarzony serwer - wymiana zdań

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Moim wymarzony serwerem byłaby dokładna kopia DivineWorld s2. Tylko z dużą ilością ludzi i porządną administracją.

Edytowane przez Michu_PL
  • Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

ludzie na tym forum nie wiedzą co to znaczy prawdziwy serwer MT2

wszystkie serwery ktore startują to jeden wielki syf !

najlepszy serwer to taki z max 99 tylko ze rozbudowany na maxa i własnie taki serwer niedługo powstanie z mojego projektu :)

Opublikowano

ludzie na tym forum nie wiedzą co to znaczy prawdziwy serwer MT2

wszystkie serwery ktore startują to jeden wielki syf !

najlepszy serwer to taki z max 99 tylko ze rozbudowany na maxa i własnie taki serwer niedługo powstanie z mojego projektu :)

Niektórym po prostu odpowiadają takie serwery. Co do startujących serwerów to są identyczne tylko różnią się jakimiś drobnymi szczegółami. Rzadko się zdarza żeby startował serwer który naprawde ma ciekawie urozmaiconą rozgrywkę, wszędzie wbijam i musze/moge robić to samo. Osobiście najbardziej lubie jak są ciekawe dungeony oraz misje, może wyda się to absurdalne ale do metina naprawde można zrobić dobrą fabułe w postaci serii questów, które może zaciekawią niektórych graczy. 

Opublikowano

Niektórym po prostu odpowiadają takie serwery. Co do startujących serwerów to są identyczne tylko różnią się jakimiś drobnymi szczegółami. Rzadko się zdarza żeby startował serwer który naprawde ma ciekawie urozmaiconą rozgrywkę, wszędzie wbijam i musze/moge robić to samo. Osobiście najbardziej lubie jak są ciekawe dungeony oraz misje, może wyda się to absurdalne ale do metina naprawde można zrobić dobrą fabułe w postaci serii questów, które może zaciekawią niektórych graczy. 

A teraz pomysl - srednia wieku graczy metina to 13/14 lat. Ktory taki czyta questy? Kilka dalej, dalej, dalej, dalej, potem otwiera okno i patrzy co ma zabic. Wiec rownie dobrze mozesz tam napsiac bla bla bla albo przepisac ksiazke do fizyki, i tak nic z tego nie bedzie :D

Osobiscie najchetniej zagralbym na mediumie 99-127 (jak w starym sytlu, max 127 :D ) z urozmaicona rozrywka, tak jak pisal 2xUP, zeby ciagle bylo co robic - niekoniecznie chodzenie pol roku na ten sam dung czy tez bicie na zmiane co 10 min metka i bossa.. ;)

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

A teraz pomysl - srednia wieku graczy metina to 13/14 lat. Ktory taki czyta questy? Kilka dalej, dalej, dalej, dalej, potem otwiera okno i patrzy co ma zabic. Wiec rownie dobrze mozesz tam napsiac bla bla bla albo przepisac ksiazke do fizyki, i tak nic z tego nie bedzie :D

Osobiscie najchetniej zagralbym na mediumie 99-127 (jak w starym sytlu, max 127 :D ) z urozmaicona rozrywka, tak jak pisal 2xUP, zeby ciagle bylo co robic - niekoniecznie chodzenie pol roku na ten sam dung czy tez bicie na zmiane co 10 min metka i bossa.. ;)

Dokładnie. A co do misji to racje Ci przyznam, sam osobiście tak zawsze robiłem. Jednak w innych grach mmo chętnie czytałem misje fabularne ponieważ po prostu mnie ciekawiły. A cały sęk dobrego serwera polega właśnie na urozmaiconej rozgrywce, nie jest to jednoznaczne z wysokim max lvl. Rozgrywka powinna być zaprojektowana tak abyśmy mogli zarabiać na wiele sposobów, a nie ten sam dungeon, te same metki itp. Także warto zrobić max lvl np 99 i maxymalnie rozbudować rozgrywke. 

Opublikowano

Witam wszystkich metinowców !
Mam pytanie. Czy ludzie grali by na kolejnym hardzie?
Wiem, ze ostatnio wyszła Ravia s2. Jednak to jest taki jak PL. Co powiecie na Harda z 99lv ? Nowe mapki, questy i troszkę więcej ulepszeń? Oczywiście nie PayToWin, wszystko do zdobycia w grze. Zmianki dodania itp.
Co sądzicie o Hardach, podchodzących lekko pod Medium.

5_SurvingIgnite.gif

Opublikowano

Witam wszystkich metinowców !

Mam pytanie. Czy ludzie grali by na kolejnym hardzie?

Wiem, ze ostatnio wyszła Ravia s2. Jednak to jest taki jak PL. Co powiecie na Harda z 99lv ? Nowe mapki, questy i troszkę więcej ulepszeń? Oczywiście nie PayToWin, wszystko do zdobycia w grze. Zmianki dodania itp.

Co sądzicie o Hardach, podchodzących lekko pod Medium.

Wydaje mi się że typ nie ma znaczenia, ważne aby gracz na serwerze się nie nudził. No i oczywiście wszystko musi być doskonale przemyślane, ravia s2 to nie jest jakiś wymagający rywal myśle że wystarczy odpowiednia reklama. Ale ważne jest także to aby serwer miał czym nas zachęcić do gry.

Opublikowano

Wymarzonyy serwer to był Neurox byl dość ciekawy rozbudowany pod wzgledem eq misji i dageunòw np byly 3 wymiary od 1 lvl do 60 potem od 70 do 85 i od 90 do 120 ustawione bosy taki rajd dropily znich pety i truciaki ulepki i ciekawe rzeczy tylko trzebalo miec 3 osobową grupę takie prywatne zuo ale było fajnie dużo osób się poznało ale cóż serwer pod isa jak zawsze i padł po miesiącu brakuje ciekawych serwerow to byl medium ulepki od 80lvl jak pamietam

Opublikowano

Co byście sądzili o serwerze w wersji polskiej, podobnym do Shiro2? Serwer Easy, na podstawie rzeczy z globalnego serwera(aktualnego). Równiez jeżeli ktos ma jakieś pomysły itp to zapraszam na PW.

Opublikowano

Co byście sądzili o serwerze w wersji polskiej, podobnym do Shiro2? Serwer Easy, na podstawie rzeczy z globalnego serwera(aktualnego). Równiez jeżeli ktos ma jakieś pomysły itp to zapraszam na PW.

A czy Ty tworzysz serwer?

Mój wymarzony serwer- i tak nikt takiego nie zrobi. 

...

Opublikowano

A czy Ty tworzysz serwer?

Mój wymarzony serwer- i tak nikt takiego nie zrobi. 

...

''''... i tak nikt takiego nei zrobi''' w takim razie, po co jest ten dział skoro nie do wymiany opini o serwerach?

ps, tak. ;)

Opublikowano

''''... i tak nikt takiego nei zrobi''' w takim razie, po co jest ten dział skoro nie do wymiany opini o serwerach?

ps, tak. ;)

Dobra, może Ci jutro napiszę na pw co i jak, szukasz teamu?

Wymarzony serwer: 

Medium/easy: 145 lvl -- max ( 250 )( potem aktualizacje co 25 lvl'i ) 

Podobny do Dreikona, więcej pisać nie muszę. Ogólnie mam pomysł i mógłbym się rozpisać tutaj na 2 strony, ale wolę nie. :D  

Opublikowano

Dobra, może Ci jutro napiszę na pw co i jak, szukasz teamu?

Wymarzony serwer: 

Medium/easy: 145 lvl -- max ( 250 )( potem aktualizacje co 25 lvl'i ) 

Podobny do Dreikona, więcej pisać nie muszę. Ogólnie mam pomysł i mógłbym się rozpisać tutaj na 2 strony, ale wolę nie. :D

Odezwij sie na pw tam Ci podam gg jak coś.

Opublikowano

Jesli Ty go masz robic to w 100% NA NIE bo i tak padnie po tygodniu i bedzie wielkim syfem :)

Jesli nie robiony przez Ciebie tylko konkretna administracje to jak najbardziej na +.

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano (edytowane)

Jesli Ty go masz robic to w 100% NA NIE bo i tak padnie po tygodniu i bedzie wielkim syfem :)

Jesli nie robiony przez Ciebie tylko konkretna administracje to jak najbardziej na +.

Skad ty to mzoesz wiedziec skoro ja jeszcze serwera nie miałem? :D Chcesz o tym podyskutować to chodź na pw, odpowiem Ci na wszelkie pytania ;p

@MoHa15 no nie miałem, widać, jak znasz osoby i ich projekty a się wypowiadasz, yh

Edytowane przez ShowMustGoOn.
Opublikowano

Skad ty to mzoesz wiedziec skoro ja jeszcze serwera nie miałem? :D Chcesz o tym podyskutować to chodź na pw, odpowiem Ci na wszelkie pytania ;p

Nie nie miales, rob z siebie wiekszego debila niz jestes, pozdro :) Nie mam zamiaru gadac z Tb na pw bo szkoda mi na to czasu ;)

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Moja wizja to serwer medium/hard 105-127 lvl zeby nie byl zbyt trudny ani tez zbyt latwy , troche starej klasyki , zeby wypoady na dt byly oplacalne, expw grocie , kilka dodatkowych dung typu ww dc niby standart ale zeby wrocila klasyka dawnego metina , zeby byly np  1-2 zbrojki po stalce to samo bronie , ale zeby trzebabylo sie przy tym wszystkim wysilic zeby to zrobic , graczy na taki projekt jest sporo ale trzeba go dobrze wykonac

Opublikowano

Czekam na jakiegoś dobrego mediuma, podobnego do starej Almanti.

Max. lvl 150 itd.

To był jedyny serwer, na którym było warto grać ;)

sygn2.jpg

Opublikowano

Czekam na jakiegoś dobrego mediuma, podobnego do starej Almanti.

Max. lvl 150 itd.

To był jedyny serwer, na którym było warto grać ;)

Popieram, Almantia to byl moj najlepszy server na jakim gralem :)

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

zagrał bym w sumie marze od dawna o hardzie w stylu metin2 PL z 2004r jak zaczynałem grę nic nowego wszystko tp co było na początku pla ciekawe który kozak wbił by max lvl bez isa ;-)

Opublikowano

Czy znacie jakieś medium na stylu z roku 2007-2010, marzy mi się taki serwer jak elitemt2 z roku 2010, przed jakimis aktualizacjami. Gdzie chodzilo sie ze znajomymi na DT itp..

Opublikowano

zagrałbym na plikach 2007, teraz to gówno a nie serwery max lv 250 jakieś hwangi h*j wie co to jest ?

@AMBOSS

Już na takim serwerze nie pograsz, na to wszystko będzie działać, WH, FB, Expboty i te pierdoły.. Jedynym serwerem na którym sobie możesz tak zagrać to Balmora.pl albo Ravia S1.

A ja właściwie bym sobie pograł na takim serwerze mającym kolorowe hwangi, np RykoX, XenoxMT2 Argentus.pl.. Ale takich innych.

Opublikowano (edytowane)

A jak bym zaproponował polską, ulepszoną wersje serwera HammerMt2? ;)

żeby się nie nudzić drop np. Kostiumów, fryzur na dungeonach. Drop jakiś lizaków hmmm i nie wiem co byście jeszcze chcieli :D

Edytowane przez L.ike