Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wasz wymarzony serwer - wymiana zdań

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Coś w stylu pierwszych chinoli (pamiętam jak się spolszczenia ściągało, i te chinskie znaczki podczas rejestracji, hah graloby sie)

Niech ktoś mi zrobi ładną sygnature z napisam QuerTTrutcyQ lub DeadMau5 xD

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Diamondmt2 - znowu bym pograł ale z wbutowanym bsem xD.

A tak to teraz coś bardziej podobnego do starego pla ;)

Serwery podobne do starego PLa mogą się nie utrzymać .. ogólnie to jest wielka nie wiadoma :x

­

Opublikowano

Serwery podobne do starego PLa mogą się nie utrzymać .. ogólnie to jest wielka nie wiadoma :x

­

Na naszym rynku to i owszem, hardy maja branie tylko z mega reklama ;)

Ale na rynku swiatowym - idealny przyklad WoM2

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Na naszym rynku to i owszem, hardy maja branie tylko z mega reklama ;)

Ale na rynku swiatowym - idealny przyklad WoM2

A jakby taki globalny easy lub medium powstał? Hardy mi się przejadły ;-;

­

Opublikowano

A jakby taki globalny easy lub medium powstał? Hardy mi się przejadły ;-;

­

Wystarczy poszukac :)

Jest kilka medium/easy, w ktorych nawet mozna zmienic jezyk. Cyperia, choc to raczej medium, server niemiecki ale da sie zmienic na angielski. Shiro2 - niemiecki, medium, ale na pewno graja ludzie z calego swiata.

Tylko po co poszukac jak latwiej narzekac :P

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Wystarczy poszukac :)

Jest kilka medium/easy, w ktorych nawet mozna zmienic jezyk. Cyperia, choc to raczej medium, server niemiecki ale da sie zmienic na angielski. Shiro2 - niemiecki, medium, ale na pewno graja ludzie z calego swiata.

Tylko po co poszukac jak latwiej narzekac :P

Grałem na shiro a cyperie widziałem.

Na shiro ogolnie coraz mniej ludzi :(

Nie narzekam, lecz wymieniam zdania ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

jaki Waszym zdaniem najlepszy jest system wbijania skilli na serwerze medium?

1. z 17 pkt na P

2. z 17 pkt na G i na P czytamy 10 kamoli

3. z 17 pkt na G i czytamy 10 ku na P / czytamy 10 kamoli na P (kamole czyta się tak jak KU)

4. z 17 pkt na G i czytamy tylko jednego kamola na P (kamol dropi z wszystkich metków do 90lva)

4/2. z 17 pkt na G i czytamy tylko jednego kamola na P (kamol jest do kupienia u handlarki)

elo..

Edytowane przez `Penero

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

jaki Waszym zdaniem najlepszy jest system wbijania skilli na serwerze medium?

1. z 17 pkt na P

2. z 17 pkt na G i na P czytamy 10 kamoli

3. z 17 pkt na G i czytamy 10 ku na P / czytamy 10 kamoli na P (kamole czyta się tak jak KU)

4. z 17 pkt na G i czytamy tylko jednego kamola na P (kamol dropi z wszystkich metków do 90lva)

4/2. z 17 pkt na G i czytamy tylko jednego kamola na P (kamol jest do kupienia u handlarki)

elo..

To zalezy. Medium to bardzo obszerne okreslenie :)

Nie wiem czy chodzi Ci o medium a'la tiveria - max 120, raczej powolny exp, dosc ciezko o eq, natomiast skille, zmianki itd - latwo, czy moze o mediuma a'la Invoria - 220 max, duzo dungow, broni, zbroi itd.

Czytanie skilli musi byc dopasowane do poziomu trudnosci calej reszty.. :)

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

@MoHa15

max lv na serw to 200

to i tak malo informacji.. Ale skoro tak to albo od razu na P albo na zasadzie dropienia i czytania kamieni duchowych z 100% szansa na wejscie (cos jak na netmetin)

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

według mnie skill z 17 pkt na P to troche ''zabijanie rozrywki'' dlatego chcę to troche urozmaicic dlatego zbieram opinie 

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

A ja czekam aż ktoś zrobi reaktywacje servera AvalonMT2.

Był AvalonV2 na ktorym prawie nikt nie gral wiec nie czekaj bo to nie ma sensu :)

Macie jakieś globa/hard podobnego do wom2? oprócz m2sg

Nima :)

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Mój moich snów..

Typ serwera 4fun/pvp

Max lv - 99

Max staty 95

Na start - 70lv | stalka+0 | broń 65lv+0 | tarcze 61lv +0 | biżuteria z łez+0 | hełmy 60lv +0

Exp leci z pvp, podczas pojedynków dropi również Odłamek Energi - 71527805564218882038.png który byłby ulepszaczem na serwerze. 

Przkładowo.. żeby ulepszyć obojętnie jaki item z +0 na +1 potrzebny jest 1x Odłamek Energi, na +2 2x na +3 3x  itd...

na epiki z +0 na +1 potrzeba 10 odłamków energii na +2 20x na +3 30x itd..

System ulepszeń taki jak w 2k10 roku (tylko lekko urozmaicony) czyli stalka > niebian, bojowy > tryton, dodać możliwość przerabiania broni 2ręcznej z party na np. złodzieja dusz, tarcze możnaby przerabiać i dawałyby 2x abs na klase np. lwia i smoka = tarcza  która daje 30% abs na sury i szamanów, tygrysia i sokola = tarcza która daje 30% abs na woja i ninja

dodatkowo u handlarza lub gdzies tam dodać tarcze tytanów która daje abs na umiejętności

później w jakies aktualizacji możnaby też dodać przerabianie biżuterii i hełmu

Nie trzeba dodawać żadnych nowych setów bo stalka i niebian pasuje do gustu każdego gracza

bony 1-5 standardowe najlepiej z podzielonymi wartościami zeby wszystkie itemy nie były identyczne + usunąć niepotrzebne bonusy typu abs błyskawica, ogien, silny na diabły itd.. wtedy wszystko ładnie by się mixowało

bronie z um i śr tyle że max śr to np. 60, a um 30

kostiumy tylko i wyłącznie w IS, tak samo fryzury premium, pierscienie mocy itd.

Dodać osiągnięcia za które dostawałoby się bonusy np. za zabicie 100 osób 5% na ludzi, za 200 kolejne 5%, za 300 osób jakiś pż np. 1k itd...

Zrobić również kilka dungeonów (3) na których będą dropić yangi i ulepszacze potrzebne na przerobienie

Zostawić 2 miasta najlepiej żeby były te z ravi bo tam jest więcej miejsca na robienie pvp

KD max+4 z tym że Wit zwiększyć do 2k, a kd defa usunąć całkowicie

Zbalansować klasy czyli..

- zwiększyć leczenie i buffa wartosc ataku u healera

- zmniejszyć ochronke u BMa

- reszte przetestować na beta

Pozdrawiam

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano (edytowane)

Mój serwer "marzeń" to:

- 99-110 lv max

- kd max +4/5

- Żeby o skille było łatwo (ksiazki co 1sec, kamole np co 10min)

- stalka>zbroja90>zbroja100, tak samo z brońmi

- biżuteria tylko podstawowa

- sporo dungeonów

- Czasochłonny biolog.

- żeby ulepki na eq było tylko +7/8/9

- zmianki ze spotów/skrzyń serwerowych/za misje. (przydałyby się 6/7b żeby zrobić dłuższe i ciekawsze pvp.)

- spora ilość questów fabularnych

- brak alchemii

- brak klasowych petów, pasów itp.

- szarfy takie jak na pl'u. Dobra sprawa moim zdaniem, ale z możliwością chowania bo to wygląda słabo, taką samą możliwość pow9inny mieć kostiumy. :D

- rozbudowany system łowienia ryb np. robienie pasów za pomocą ryb/ości itp.

- misje powiązane z kopaniem rud

- spora ilość dungeonów, żeby było z czego wybierać

- mały procent na drop ulepszaczy na epickie EQ

Tyle ode mnie. Zróbcie taki serwer, a go podbiję. xD

W ogóle zapomniałem o tym temacie! A to taki fajny temat :P

Edytowane przez hetman1995

VsxuB58.png

Opublikowano (edytowane)

Moim wymarzonym serwerem są serwer z przed 5/6 lat. Taki xlast co ewoluował w yitian2,oczywiście starą wersje yitian2.

Taki serwer mógłby być.

- Max 99 poziom z możliwością wydłużenia go do max 125.
- Max to tylko hwangi + takie śmiercia itd.
- Biolog standardowy z odmiennymi bonusami i nagrodą.
- Mapy tylko max do Atlantydy v2 i Wieża demonów nic więcej. (Możliwość dodania jednej mapy aby expić od 99 do 125 poziomu + dung tylko na śmierć aby dropić ulepy na set hwang/śmiercio.)
- U handlarzy roski,potki,dłonie kryta,bodzie,małże ale rzadki drop perły po 200 szt,dodania zmianki 1-5b.
- Brak nowości takich jak petów,srungów dungów i innych normalnie brak nowości czysty metin.
- Raty dobrane jak na mediuma aby w około 3-4 dni wbić 75 poziom.
- U handlarzy fmsy +9 zbroje do 42 max tarcza do 41 max wszystko +9
- Wprowadzić ulepy standardowe z metin2 i zwiększyć nieco ich drop. Kolców Ebo,bizu z łez,Zbrojek od 61+ ,Broni 65+,tarcz 61 poziomów i hełmów na 61.
- Zakaz Bs-a,i wartości bonów z globala 2%-10/15. Wtedy pvp miało by sens a nie bs i max wartości wtedy nie ma sensu perfekt eq vs perfekt eq.
- Skille robienie ich ręcznie ;).
- Kd +4 u handlarzy +5 robienie u sury specjalnie lecieć pod grotę  ;)
- Zwoje teleportacji dodanie a nie w pierścieniu tp zapis lokalizacji :).

- Jak pisałem wprowadzić ulepszacze standardowe jak na globalu,dzięki temu rynek by się utrzymywał,dodatkiem by było zakaz bs-a i mixowanie samemu bonów dzięki temu i ulepy jak itemy zyskają na jakiejś wartości oczywiście gdy bony nie będą wymaxowane tylko od 2%-10 max 15%.
- Oczywiście dodać tak samo 6/7b ale drop tylko z bossów,oczywiście bony do expa. Dodania drop,zmianki handlara.

Może i by odpychało kidsów od serwera,ale hoi im w pupe,nie wiedzą co to prawdziwe serwery metin2,na jakich się kiedyś grało nie było nowości nowością to były dodania i zmianki i handlary i nowością było doznać 75 poziomu i zobaczyć jak wygląda DT grota,w stosunku do globala gdzie człowiek musiał expić kolosalnie tam a tutaj 3-4 dni i leciał,z tego właśnie była radość i chęć do grania.
A teraz liczy się Hajs i nowości,szkoda mi baranów,najlepiej by było odwzorować serwer yitian2 ale tą starszą wersje co dopiero powstał,nie tą co stała już jakiś czas.serwer nie był naprawdę zły cieszył się dużą popularnością w starej edycji :),z początku był dla pasji i to mi się podobało można było grać a grać bo wciągało,ale szkoda że taki klimat nie wróci z przed 5/6 lat.

Edytowane przez xDefqonOnex

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Sygnatura by xDefQonOnex | Zakaz kopiowania.

Opublikowano

Powiem tyle - taki serwer nigdy nie powstanie "Wymarzony" bo każdy serw który ktoś stawia jest z myślą o jego własnym portfelu a nie o graczach. Był jeden kiedyś , IS nie dawał zadnej przewagi, wszystko z ISu do zdobycia w grze ( i to wcale nie z szansą 1 / 10000  czy z dymaniem jak pies sukę żeby zarobić na kupony... , ale z taką że każdy mógł w łatwy i przyjemny sposób dropnąć wszystko z gry - pety, mounty itp itd ) , a sam IS był tak przemyślany i zrobiony że kupowało się w nim jedynie samą "kosmetykę" która nie dawała nikomu żadnych większych szans czy przewagi bo najlepsze i tak było do zdobycia w grze, czy rzeczy typu PD, rękawica itp itd... 

Dungony - robiło je się z przyjemnością, nie trwały "pół dnia " na jeden żeby wydropić ulepy, nie miały tysiąca pięter, nie trzeba było żadnego PT.. A samo ulepszanie nie opierało się na dropieniu przez tydzień jednego ulepszacza zeby wbić item na 1+. 

Tak, chodzi mi o serwer Easy / Medium, z takim podejściem do GRACZA nie do własnego portfela czy stanu konta. 

Do tego odejście w końcu od tych brzydkich, powodujących już odruch wymiotny setów jak bizu, tak zbroi , czy broini - patrz serwery jak Argentus,Laneris i inne gdzie sety są tak odrażające , tak oklepane i tak brzydkie że samo to odpycha od grania... I pamiętają jeszcze ( bronie zbroje ) czasy pierwszych privów... 

Ale marzenia to tylko marzenia. 

7812818616.png

Ludzie dzielą się na tych co grają w metina oraz na tych co mają mózg ale nie grają w Diablo 3 Mobile :) 

Opublikowano

Moim wymarzonym serwerem są serwer z przed 5/6 lat. Taki xlast co ewoluował w yitian2,oczywiście starą wersje yitian2.

Taki serwer mógłby być.

- Max 99 poziom z możliwością wydłużenia go do max 125.

- Max to tylko hwangi + takie śmiercia itd.

- Biolog standardowy z odmiennymi bonusami i nagrodą.

- Mapy tylko max do Atlantydy v2 i Wieża demonów nic więcej. (Możliwość dodania jednej mapy aby expić od 99 do 125 poziomu + dung tylko na śmierć aby dropić ulepy na set hwang/śmiercio.)

- U handlarzy roski,potki,dłonie kryta,bodzie,małże ale rzadki drop perły po 200 szt,dodania zmianki 1-5b.

- Brak nowości takich jak petów,srungów dungów i innych normalnie brak nowości czysty metin.

- Raty dobrane jak na mediuma aby w około 3-4 dni wbić 75 poziom.

- U handlarzy fmsy +9 zbroje do 42 max tarcza do 41 max wszystko +9

- Wprowadzić ulepy standardowe z metin2 i zwiększyć nieco ich drop. Kolców Ebo,bizu z łez,Zbrojek od 61+ ,Broni 65+,tarcz 61 poziomów i hełmów na 61.

- Zakaz Bs-a,i wartości bonów z globala 2%-10/15. Wtedy pvp miało by sens a nie bs i max wartości wtedy nie ma sensu perfekt eq vs perfekt eq.

- Skille robienie ich ręcznie ;).

- Kd +4 u handlarzy +5 robienie u sury specjalnie lecieć pod grotę  ;)

- Zwoje teleportacji dodanie a nie w pierścieniu tp zapis lokalizacji :).

- Jak pisałem wprowadzić ulepszacze standardowe jak na globalu,dzięki temu rynek by się utrzymywał,dodatkiem by było zakaz bs-a i mixowanie samemu bonów dzięki temu i ulepy jak itemy zyskają na jakiejś wartości oczywiście gdy bony nie będą wymaxowane tylko od 2%-10 max 15%.

- Oczywiście dodać tak samo 6/7b ale drop tylko z bossów,oczywiście bony do expa. Dodania drop,zmianki handlara.

Może i by odpychało kidsów od serwera,ale hoi im w pupe,nie wiedzą co to prawdziwe serwery metin2,na jakich się kiedyś grało nie było nowości nowością to były dodania i zmianki i handlary i nowością było doznać 75 poziomu i zobaczyć jak wygląda DT grota,w stosunku do globala gdzie człowiek musiał expić kolosalnie tam a tutaj 3-4 dni i leciał,z tego właśnie była radość i chęć do grania.

A teraz liczy się Hajs i nowości,szkoda mi baranów,najlepiej by było odwzorować serwer yitian2 ale tą starszą wersje co dopiero powstał,nie tą co stała już jakiś czas.serwer nie był naprawdę zły cieszył się dużą popularnością w starej edycji :),z początku był dla pasji i to mi się podobało można było grać a grać bo wciągało,ale szkoda że taki klimat nie wróci z przed 5/6 lat.

O to to. Sam bym zagral  na takim serwerze, ale watpie, ze takie cos powstanie, bo taki serwer nie bylby zbyt lukratywny :)

ZR_o79.gif

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Widzę że dużo osób chce harda ;) a więc już niedługo będziecie szczęśliwi.

Ja osobiście z chęcią bym zagrał na easy.

Max lvl 200

Mapki 2 mapki na każdy przedział serwerowy.

Dużo eventów.

Raty codziennie w nocy od 24-5.00 rano.

Ogarnięta administracja która by pracowała przy serwerze.

Dungi na max lvl tylko.

Biżuteria 3 sety jedynie 55lvl, 125lvl, 200

Skille by trzeba było dropić książki i kd.

Koń max lvl od początku.

Sytem poli.

Balans klas dobry.

Mało setów max 5.

Opublikowano

Zagrałby ktoś na reaktywacji pandory ? ;d

Już była, erbia ;d xddd totalny niewypał !!

Nigdy nie wyjdzie reaktywacja jakiegoś serwera który naprawdę przywołuje dobre wspomnienia ( yitian, pandora itp).

Wiec lepiej nie zabierać się za reaktywacje z inną administracją i swoimi dodatkami bo tylko rozczarujesz wiele osób. 

55381514166733279449.gif