Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wasz wymarzony serwer - wymiana zdań

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym, aby powrócił NexusMT2. Świetny serwer, fajne pvp. No brakuje mi tego, ale trzeba łapać to co jest obecnie. :)

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ja chciałbym żeby serwer był typu medium z odrobiną easy z wieloma przydatnymi systemami z fajnymi wyglądami broni i zbroi map i co najważniejsze z dobrze zrobionym systemem pvp żeby sura bm był dobry jak i szaman tak samo żeby też np. szaman mógł wygrać z ninją jak i ninja z surą i każdą klasą by każda klasa miała swoje wady i zalety a nie żeby królowały tylko 2 klasy jak to jest na wielu serwerach

Opublikowano

Ja chciałbym żeby serwer był typu medium z odrobiną easy z wieloma przydatnymi systemami z fajnymi wyglądami broni i zbroi map i co najważniejsze z dobrze zrobionym systemem pvp żeby sura bm był dobry jak i szaman tak samo żeby też np. szaman mógł wygrać z ninją jak i ninja z surą i każdą klasą by każda klasa miała swoje wady i zalety a nie żeby królowały tylko 2 klasy jak to jest na wielu serwerach

Tak naprawde postaci były zawsze zbalansowane, nawet jeśli mental miał kosmiczne dmg z duchowego, bm z sferki itp. Najważniejsze jest to aby w pvp obrać taktyke, a nie tak jak to jest zazwyczaj że stoją naprzeciw dwie osoby jak kłody i tylko skille klikają i liczy tylko fart. Komu pierwszemu wejdzie kryt/szycie itp. (eq zazwyczaj identyczne z racji max bonów+bs w cliencie ale to inna sprawa). Przykładem taktyki może być unikanie duchowego niezbalansowanego mentala, jest to skill który ma dość długą animacje przed uderzeniem więc można w pore uciec przed tym atakiem. Warto również pamiętać o przemyślanych/unikatowych (czyli trudność w wbiciu perf eq). A przynajmniej tak mi się wydaje.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jak spodobałby się wam serwer:

- typ: hard (exp i drop przybliżony do globalnego serwera);

- max lvl: 105;

- nowe questy (misje warto wykonywać, gdyż stanowią do 50% expa na dany lvl);

- zlecenia - wykonywanie co określony czas, co udostępni nową drogę zarobku;

- zielarstwo - wytwarzanie mikstur będzie opłacalne;

- dungeony: 2x na poziom od 25 do 35, DT 40+, Loch Pająków III 65+, Komnata Smoka 75+, Katakumby 80+, Siedlisko Czerw. Smoka 90+;

- bronie i zbroje : wyłącznie z globalnego serwera + po jednej specjalnej na duży lvl, Bronie ze średnimy - ciężko wydropić;

- wierzchowce: tygrys, wilk, dzik - pieczęci czasowe, możliwość ulepszania u stajennego na poziom 2 i 3;

- badania biologa: standardowe;

- specjalne mapy pvp z podziałem na lvl'e;

- brak nowych map z globalnego;

- kd +5 (uzyskać będzie można tylko po ulepszeniu kd+4, będzie trudno go otrzymać), kd+0/+1/+2/+3 wymieniamy na ulepszacze;

- wędkarstwo (perły dropią tylko i wyłącznie z małży, które dropią ze złowionych ryb) /kolejna możliwość zarabiania na wędkarstwie/

- wydobywanie rud również będzie ważnym aspektem rozrywki.

Pracuję nad takim serwerem i mam pytanie:

Co sądzicie o takim projekcie i czy byliby chętni zagrać na takim serwerze?

Opublikowano

Brakuje mi serwera z dojrzałą i doświadczoną administracją, gdzie są Ci panowie, którzy tworzyli tak piękne serwery?

Coraz więcej jest poradników i plików udostępnionych, każdy serwer jest skejką głupkowatych, błędnych qestów.

Fajne serwery padają, ale nie z powodu bugów, a nie kompetentnej administracji. 

Chciałabym zagrać na serwerze medium-easy, ale ładnie fabularnie zbudowanym z dużą ilością qestów, aby exp był fajnie dopasowany, a lvl nie większy, niż 120.

Jest piękna mapa "pustynia", można ją niesamowicie wykorzystać. Niestety wszystkie serwery są robione na jedno kopyto. 

c8f7.png

Opublikowano

Co myślicie o tym gdyby na serwerze była jedna profesja, a w niej skille z dwóch profesji :)

podam przykład:

Grasz wojem i masz do wyboru skille które ma mental i body czyli wbijasz na M np. aure miecza, ducha, berserek i topniecie

max lv na serwerze 99 więc możesz mieć max 5 skilli

Ja uważam że byłaby to ciekawa kombinacja bo każda postać byłaby inna oraz byłby to nowy typ rozrywki.

Czekam na Wasze opinie co sądzicie o tym.

Opublikowano

Co myślicie o tym gdyby na serwerze była jedna profesja, a w niej skille z dwóch profesji :)

podam przykład:

Grasz wojem i masz do wyboru skille które ma mental i body czyli wbijasz na M np. aure miecza, ducha, berserek i topniecie

max lv na serwerze 99 więc możesz mieć max 5 skilli

Ja uważam że byłaby to ciekawa kombinacja bo każda postać byłaby inna oraz byłby to nowy typ rozrywki.

Czekam na Wasze opinie co sądzicie o tym.

Myśle że to dość ciekawy pomysł, jednak lepiej wypadłoby to przy dużej ilości skilli do wyboru. Bardzo łatwo przewidzieć jak wyglądałby build takiej postaci.

Opublikowano (edytowane)

Jestem w trakcie tworzenia serwera z max lvl 99 najlepsza zbroja do pvp to stal. bo hwang do expa, mam zamiar zrobic jakiś easy z mediumem, połączony z pvp lecz bez tych wszystkich dodatków, grałby ktoś na takim  serwerze ? pytam ponieważ nie wiem czy kontynuować projekt czy nie ; )

zrezygnowałbym całkowicie z misji. aby było ciekawsze pvp dodałbym kostiumy, pety to już też jak dla mnie przesada ; )

żadnej edycji miast ^^ bonusy by wchodziły max, kd do +5, pvp do +7. i takie małe duperelki pozwiększać by pvp było ciekawe ; )

jeżeli ktoś miałby jakieś propozycje co do serwera zapraszam pw lub gg.

PS : 

co do wymagań graczy, sporo potrafię ; )

za jakiś tydzień/dwa będę szukał ekipy do alfa testów ; )

Edytowane przez Rectual

😅

Opublikowano

Jestem w trakcie tworzenia serwera z max lvl 99 najlepsza zbroja do pvp to stal. bo hwang do expa, mam zamiar zrobic jakiś easy z mediumem, połączony z pvp lecz bez tych wszystkich dodatków, grałby ktoś na takim  serwerze ? pytam ponieważ nie wiem czy kontynuować projekt czy nie ; )

zrezygnowałbym całkowicie z misji. aby było ciekawsze pvp dodałbym kostiumy, pety to już też jak dla mnie przesada ; )

żadnej edycji miast ^^ bonusy by wchodziły max, kd do +5, pvp do +7. i takie małe duperelki pozwiększać by pvp było ciekawe ; )

jeżeli ktoś miałby jakieś propozycje co do serwera zapraszam pw lub gg.

PS : 

co do wymagań graczy, sporo potrafię ; )

za jakiś tydzień/dwa będę szukał ekipy do alfa testów ; )

według mnie wrzuciłeś pliki terenzo (2089) lub kociola, nie, to nie jest to.

would u miss me? 1105814451671351221478.png

Opublikowano

Up a skad możesz wiedzieć co zrobiłem skoro pliki widziałem tylko ja :D, zastanawiające, a to że nie ma nowości jak kolorowe hwangi czy te stalki to dla tego że jakoś to do mnie nie przemawia może dla tego że grałem w metina na innych serwerach niż wychodzą teraz, a to że max lvl 99 to nie znaczy że nie będzie żadnych dungeonów rajdów zabaw na serwerze, wyjdz myślami poza obszar że metin polega na bezsensownym biciu metinów po kilka godzin i expie, chodzi mi by był max 99 jak pisałem kilkakrotnie max stal, lecz ulepszacze zaczynały by sie powiedzmy od +5 (mowa tu o stalkach tarczach na 61 itp tzw. epikach) i przykłaadowo ulepek na +5 dropi z mobków na +6 metiny na +7 kolejne metiny a +8,9 rajdy bossy. to że nie ma kolorowych gówien nie znaczy że nie było by co robić na serwerze, osoby które nie mają pomysłów robią lvl juz nawet ponad 300 bo jest souruce i dodają do tego wszystkie zbroje jakie tylko mozna i po co to ? bo robią dużo ulepk które dropią metki/bossy i to wszystko cały metin według nich. Ja raczej stawiam na łatwe wbicie lvl lecz to nie oznacza koniec gry, przypuszczam że grałeś kiedyś w World of Warcraft jeżeli nie, to masz czego żałować tam gra zaczyna sie dopiero po wbiciu max lvl, chodzi się całą gildią na rajdy zdobywa sie honor walczy na arenkach 2 vs 2 coś pięknego to samo można stworzyć w metinie by max lvl wbić szybko lecz to będzie dopiero początek przygody. Pozdrawiam ; )

😅

Opublikowano

@Rectual teraz bez reklamy nawet jak byś zrobił serwer nie wiadomo jak dobry nie będziesz miał nawet 300 osób online a ludzi patrzą na licznik graczy na serwerze. Metin głównie polega na biciu metinów, bosów zarabianie na ekwipunek a potem walka w pvp. Po  czym jak wbijesz max lv zaczynasz się nudzić i szukasz innego serwera. Wojny gildii powiadasz? Nikt tego już nie robi głownie pvp wojen nie ma prawie wcale na żadnym serwerze niestety, Zrobisz jakieś dungeony i zbierasz punkty to dla ciebie nie jest monotonne? Jeżeli dla ciebie to jest fajne to spoko. Na pewno serwer typu easy/medium bardziej przyciągnie graczy niż jakiś hard/medium tak już jest ludzie często od razu po napisze hard nawet nie wejdą do tematu a ja już wejdą to napiszą nic nowego. Po za tym na taki serwer potrzeba umiejętności jak i sporych pieniędzy do reklamy.Piszesz walki 2 na 2 itp. ty chcesz z tego zrobić jakąś inną grę typu lol? z czym ty porównujesz metina z wowem? Metin to jest metin i tego się nie zmieni. Pozdrawiam 

lubię to: 50 | 100 | 300 |

Pomogłem? Daj symboliczne lubię to!

Opublikowano

@Sevence

mamy souruce czasy się zmieniły do wojen gildi można zachęcić np wygrani dostają 15% na wybrany przez siebie bonus exp, drop, yang na 3 h ; ) oczywiście wszystko zedytować ; )

nie pisałem ze serwer hard bo sam takich nie lubię ma byc to serwer easy troszke mediuma a przedewszystkim pvp, troszkę pomyśleć i da sie ogarnąć i pvp 2 vs 2 można by przywrócić do życia pvp helara wiem wiem grają nim gracze ale jednak mało a gdyby było 2vs2 więcej by sie tworzyło healerów można by było łączyc tak np mental z healerem vs smok i sura bm, na pewno było by ciekawie.

nie mówię o zdobywaniu jakiś punktów za dungeony powiedzmy tam na koncu dunga byłby potężny boss którego też trzeba by było bić w kilka osób ;) jezeli ktoś wolał by grać sam mozna dodac mini wersje dunga z innym bossem i sporo miejszą szansą na ulepek ; ) jest wiele możliwości potrzeba tylko znajomości c++ i pythona no i oczywiście kreatywności i wiele czasu ; )

😅

Opublikowano

Dla mnie jako gracza brakuje dobrego mediuma, dawniej Balmorka spełniała tą role świetnie lecz teraz robią się na niej pustki powoli, coraz ciężej jest handlować. Jednak dla mnie jako kogoś kto przygotowuje pliki pomysł na medium z niewielką domieszką harda jest bardzo ryzykowny, ciężko jest się przebić. Jeśli ludzie mają poświęcić dużo swojego czasu to zazwyczaj robią to na serwerach znanych już osób. 

Opublikowano

@TaaaZoooR

znanych nie znanych wydaje mi się że wystarczy przetrwać falę DDoS i powiedzmy jakaś reklama na YT wszystkich forach jakie istnieją związanych z metinem na metin2list  i po miesiącu gracze zaczną ufać serwerowi i administracji i z te 500 osób by było ; )

😅

Opublikowano

Pytanie do starszej wiary i nowo nawróconych. Czy chcielibyście odrobinę cofnąć się w czasie prywatnych serwerów metin2 i zagrać na typowym OldSchool'u gatunku Easy/Medium? Podobnego do takich kultowych serwerów jak Dragon,Diamond + własne rozwiązania i poprawki? :)

Jeżeli taki serwer miałby wzięcie prosiłbym o pozostawienie przy poście "Lubię to".

Opublikowano (edytowane)

Pytanie do starszej wiary i nowo nawróconych. Czy chcielibyście odrobinę cofnąć się w czasie prywatnych serwerów metin2 i zagrać na typowym OldSchool'u gatunku Easy/Medium? Podobnego do takich kultowych serwerów jak Dragon,Diamond + własne rozwiązania i poprawki? :)

Jeżeli taki serwer miałby wzięcie prosiłbym o pozostawienie przy poście "Lubię to".

Chętnie bym zagrał, jednak gdyby był to medium z odrobiną harda.

Edytowane przez TaaaZoooR
Opublikowano

Witam was bardzo serdecznie, był by ktoś za serwerem Medium 150 poziom max, trochę przypomniało by stare czasy + nowsze, coś ala Almantia/Grayst dawny coś w ten deseń lecz całkiem inny serwer chodzi tu o poziom trudności, np metale dropią z metków/bossów, aby były wartościowe, Exp od 100 co raz trudniejszy, 5 Broni, 5 zbrojek, Nowe mapy 4, dodatkowo nowe rzeczy z Pythona oraz Biolog do 140 poziomu.

Jeżeli taki serwer bym wam się spodobał napiszcie albo dajcie Lubię To, gdyż pracuję teraz nad takim serwerem nie długo beta + ogłoszenia na MPC dla testerów. :)

Opublikowano (edytowane)

@lacioszek997 

Nie grałem na ConcordiaMT2 ale to nie znaczy że nie mógłbym tam zawitać. Jestem otwarty na nowe propozycje. Ostatnio padają te serwery, nie mogę znaleźć jakiegoś fajnego :)

Co bym chciał? Taki mój wymarzony serwer?

3 NAJWAŻNIEJSZE RZECZY: Zainteresowanie GM (częste eventy, udpate, naprawa bugów do tego powinni być mili), stabilny serwer, dużo osób ONLINE!

Inne:

EASY, max level 250-300, exp taki sobie ( nie w 1 - 2 dni / kilka godzin max ale też, nie w tydzień no-life albo i więcej ) 

fryzury podstawowe w sklepie a takie lepsze + kostiumy z bossów, eventów

Serwer nie pod IS najlepiej. Ten kto ma kasę, ma władzę. NIE!

KD na 8 lub +9. Fajnie byłoby chociaż jakby były takie z +6 w sklepie u NPC

dropienie przeróżnych rzeczy, ulepek: lizaki, szkatułki, duże rozmaicenie pod tym kątem

dużo expowisk różnorodnych co 10 lvl? zaczynając dajmy na to od 90-100. 110, 120 itp... no albo co 15-20 leveli (bo tych expowisk musiałoby być z 20 ponad haha

CH 5-8

respawn bossów co 20-30 min.

po respawnie mamy full hp,mp i respawn postaci od razu (żeby nie było czekać 10 sekund)

fajnie byłoby zobaczyć nowy wygląd zbroi, broni itp.

szybki respawn metinów, w miarę wiele metinów

biolog np. od 10-30 lvl który daje stałe bony

Nie ma 6-7 bonu

Bony 1-5 w miarę duże wartości np. 5-10k hp itp.

EQ +9 na start podstawowy...+ może jakaś fryzura fajna, mount albo pet? coś z tego?

nowe,fajne pety, mounty (nowy wygląd, różnorodność. Jakieś wilki, lwy itp.)

nie zmieniać M1,M2 (podstawowy wygląd)

Skille od razu na P

Zbalansowane klasy

6 skill/umiejętność

Chyba niczego nie pominąłem :) Im więcej z tych rzeczy które wymieniłem (chociaż z 5-6) tym lepiej ^^ Dałoby się coś z tych rzeczy zrobić? Byłoby super :3 Z pewnością bym zagrał.

Edytowane przez Sorata
Opublikowano

@lacioszek997 

Nie grałem na ConcordiaMT2 ale to nie znaczy że nie mógłbym tam zawitać. Jestem otwarty na nowe propozycje. Ostatnio padają te serwery, nie mogę znaleźć jakiegoś fajnego :)

Co bym chciał? Taki mój wymarzony serwer?

3 NAJWAŻNIEJSZE RZECZY: Zainteresowanie GM (częste eventy, udpate, naprawa bugów do tego powinni być mili), stabilny serwer, dużo osób ONLINE!

Inne:

EASY, max level 250-300, exp taki sobie ( nie w 1 - 2 dni / kilka godzin max ale też, nie w tydzień no-life albo i więcej ) 

fryzury podstawowe w sklepie a takie lepsze + kostiumy z bossów, eventów

Serwer nie pod IS najlepiej. Ten kto ma kasę, ma władzę. NIE!

KD na 8 lub +9. Fajnie byłoby chociaż jakby były takie z +6 w sklepie u NPC

dropienie przeróżnych rzeczy, ulepek: lizaki, szkatułki, duże rozmaicenie pod tym kątem

dużo expowisk różnorodnych co 10 lvl? zaczynając dajmy na to od 90-100. 110, 120 itp... no albo co 15-20 leveli (bo tych expowisk musiałoby być z 20 ponad haha

CH 5-8

respawn bossów co 20-30 min.

po respawnie mamy full hp,mp i respawn postaci od razu (żeby nie było czekać 10 sekund)

fajnie byłoby zobaczyć nowy wygląd zbroi, broni itp.

szybki respawn metinów, w miarę wiele metinów

biolog np. od 10-30 lvl który daje stałe bony

Nie ma 6-7 bonu

Bony 1-5 w miarę duże wartości np. 5-10k hp itp.

EQ +9 na start podstawowy...+ może jakaś fryzura fajna, mount albo pet? coś z tego?

nowe,fajne pety, mounty (nowy wygląd, różnorodność. Jakieś wilki, lwy itp.)

nie zmieniać M1,M2 (podstawowy wygląd)

Skille od razu na P

Zbalansowane klasy

6 skill/umiejętność

Chyba niczego nie pominąłem :) Im więcej z tych rzeczy które wymieniłem (chociaż z 5-6) tym lepiej ^^ Dałoby się coś z tych rzeczy zrobić? Byłoby super :3 Z pewnością bym zagrał.

Jeśli chodzi o administrację, to na pewno będziemy częstymi gośćmi na serwerze. Eventy również będą.

Lecz co do większości to niestety. Serwer Concordia(Nasz Naevia) jest serwerem hard! Max 99, jedna grota, jedno nowe expiwisko. Nie jest to żadna kopia pl'a. Jeśli chodzi o IS, to wiadomo, że za coś musi się on utrzymać ale wszystko jest do zdobycia w grze! Ch można dodać, owszem, gdyż posiadamy ich tylko 4. Jest szkatułka serwerowa, kd+5 ze zmieniony wartościami. Co do reszty to nie piszę, ponieważ jak pisałem na początku jest to serwer hard.

Opublikowano

Witam was bardzo serdecznie, był by ktoś za serwerem Medium 150 poziom max, trochę przypomniało by stare czasy + nowsze, coś ala Almantia/Grayst dawny coś w ten deseń lecz całkiem inny serwer chodzi tu o poziom trudności, np metale dropią z metków/bossów, aby były wartościowe, Exp od 100 co raz trudniejszy, 5 Broni, 5 zbrojek, Nowe mapy 4, dodatkowo nowe rzeczy z Pythona oraz Biolog do 140 poziomu.

Jeżeli taki serwer bym wam się spodobał napiszcie albo dajcie Lubię To, gdyż pracuję teraz nad takim serwerem nie długo beta + ogłoszenia na MPC dla testerów. :)

nie, bo na serwerach asfena (Twoich) grają tylko debile, btw. padnie pewnie po tygodniu także lepiej się za nic nie bierz.

widzę teraz pliki grayst używasz, a no w sumie, jak wszystkie z działu pliki serwerowe miałeś na dedyku to co się dziwić. xD

Hobby: - Programowanie.   xD   xD

Opublikowano

nie, bo na serwerach asfena (Twoich) grają tylko debile, btw. padnie pewnie po tygodniu także lepiej się za nic nie bierz.

widzę teraz pliki grayst używasz, a no w sumie, jak wszystkie z działu pliki serwerowe miałeś na dedyku to co się dziwić. xD

Hobby: - Programowanie.   xD   xD

Nie mózgu tylko napisałem coś ala, jak nie wiesz co to znaczy to się nie wypowiadaj.

Idź tam robić na moich edytowanych plikach Deili/Neudi dalej, albo startuj z Lastivią. :*

Kumplu robię na Source nie na Grayscie.

Opublikowano (edytowane)

Nie mózgu tylko napisałem coś ala, jak nie wiesz co to znaczy to się nie wypowiadaj.

Idź tam robić na moich edytowanych plikach Deili/Neudi dalej, albo startuj z Lastivią. :*

Kumplu robię na Source nie na Grayscie.

source ha ha ha, od kiedy takie rzeczy umiesz? to nie są twoje pliki, dostałeś je od innych także mogę korzystać z nich jak chcę, i kiedy chcę, nauczyłeś się już ortografii? bo niezłe błędy w questach robisz. :<

dla twojej wiadomości nie mam aktualnie czasu na tworzenie serwerów, ale chętnie zagram na tym TWORZONYM PRZEZ MIESIĄCE serwerze, buźka kociak. <3

@1361622928-U485574.pngAvier asfen, chavier, avix, avixon, kazik zapomniałem jeszcze jakiś 90 nicków ale no, aż ci lajka dałem bo taki głupi jesteś.

ile jeszcze razy napiszesz lastivia bo chyba 99 razy to widziałem i nadal to piszesz, czytasz co piszesz? o.O

Edytowane przez Weight

Opublikowano

source ha ha ha, od kiedy takie rzeczy umiesz? to nie są twoje pliki, dostałeś je od innych także mogę korzystać z nich jak chcę, i kiedy chcę, nauczyłeś się już ortografii? bo niezłe błędy w questach robisz. :<

dla twojej wiadomości nie mam aktualnie czasu na tworzenie serwerów, ale chętnie zagram na tym TWORZONYM PRZEZ MIESIĄCE serwerze, buźka kociak. <3

Nie interesuj się bo kociej mordki dostaniesz. :)

Nie robisz a no tak bo wszyscy wiedzą że gówno i na plikach Lastivi zapomniałem. :/