Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Itarius [Dedyk] [Medium/Easy]

Sielu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ahh wkurzyłem się.

Pierwsze primo - nie ma eventu, który był zapowiadany, 18, następnie 19, a teraz nagle jest jutro... O dziwo nie bylo problemów z logowaniem.

Drugie, wyrzuciło mnie z dungeonu i muszę go robić od początku, co jest chore bo tylko: Zabij 4 metiny, kliknij na 70 posągów, zabij 4 metiny, wybij spot, zdobądz kod i go przekaz, zabij 4 metiny, wybij spot ii dalej nie doszedłem bo wyleciałem.

Czas zakończyć grę, za wiele problemów z serwerem mam, począwszy od wirusów, a kończąc na bugach z sm, eq.

Miło było, nie pozdrawiam ;)

Event jak mówiłem jest gotowy natomiast chcemy go dodać z rzeczami które wymyśliliśmy po starcie serwera i dlatego tak się niespodziewanie przedłużył ::)

Co do wirusów -Z takimi rzeczami jak Ty masz, niestety ale jesteś mocno odosobnionym przypadkiem i szczerze sam nie wiem skąd takie rzeczy mogą się u Ciebie brać...:>

Akurat był to bardziej błąd z strony webmastera który wystąpił przez 15minut i został natychmiastowo naprawiony dzięki naszej szybkiej interwencji. Oczywiście Adriana pozdrawiamy serdecznie i dziękujemy za przyjemną rozmowę na TSie :D Polecamy tego allegrowicza :) Więc błąd został szybko naprawiony i nic się nie stało :)

No cóż, liczymy że jednak z upływem czasu przekonasz się do naszego serwera,

A my Cię serdecznie pozdrawiamy :)

• Odpowiedzi 837
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Serwer wspaniały tylko system łowienia odstrasza.... zmiencie ten system łowienia, przez to ludzie odchodzą....

Co Ty gadasz gościu łowienie na m1 wbite odemnie koles z gildi ma juz bodajze G wystarczy odrobina refleksu

Opublikowano

Zmieńcie drop na mapie od 80lv bo z bosa i metka wgl. nie ma dropu. Z bossa klucz na dougeon leci co z 20 bossu. A na samym Dougeonie z głównego bosa jest fatalny drop.

Dodatkowo Rudy: Na mapie od mrozu już nie wiem od którego lv chyba 60 drop z rud był genialny w 2h 13 świadczeń górnika a z mapy 65 i 80 na 3h 2 świadczenia i nie wierze, że to zależy od szczęścia.

Opublikowano

Ahh wkurzyłem się.

Pierwsze primo - nie ma eventu, który był zapowiadany, 18, następnie 19, a teraz nagle jest jutro... O dziwo nie bylo problemów z logowaniem.

Nie mam zamiaru nabijać postów; ale ""Event jak mówiłem jest gotowy natomiast chcemy go dodać z rzeczami które wymyśliliśmy po starcie serwera i dlatego tak się niespodziewanie przedłużył : :)""

Komu mówiłeś? W grze byłem cały dzień, więc raczej to był temat tabu.

Boli mnie umiejętność czytania u niektórych osób.

"Mieliśmy ogarnięte co i jak, ale oczywiście kobieta tego nie widziała, a jak zobaczyła to zażądała zmian, a potem je wprowadzała. "

Ponadto Sielu szukał modeli, żeby wszystko fajnie wpasować plus małam lekkie problemy na tle prywatnym*, dlatego event został przeniesiony.

*o ile wiesz co to prywatność u administracji metina. A nie, jesteśmy robotami, sorka. 

Opublikowano

Ahh wkurzyłem się.

Nie mam zamiaru nabijać postów; ale ""Event jak mówiłem jest gotowy natomiast chcemy go dodać z rzeczami które wymyśliliśmy po starcie serwera i dlatego tak się niespodziewanie przedłużył : :)""

Komu mówiłeś? W grze byłem cały dzień, więc raczej to był temat tabu.

Boli mnie umiejętność czytania u niektórych osób.

"Mieliśmy ogarnięte co i jak, ale oczywiście kobieta tego nie widziała, a jak zobaczyła to zażądała zmian, a potem je wprowadzała. "

Ponadto Sielu szukał modeli, żeby wszystko fajnie wpasować plus małam lekkie problemy na tle prywatnym*, dlatego event został przeniesiony.

*o ile wiesz co to prywatność u administracji metina. A nie, jesteśmy robotami, sorka. 

Zalecam używanie kanału alfa zawsze mi pomaga i mam problem bez tła generalnie

Polecam serwer dużo nowinek w kliencie i generalnie wygląda w pytkę po obejrzeniu prezki

Opublikowano

O ktorej bedzie ten event ?

4uc581.jpg

Opublikowano

Nie myślałem ze serwer będzie się az tak bardzo opierał na łowieniu i górnictwie oraz na tym, ze w kółko musimy robić jedno i to samo.

Zeby ulepszać PIERWSZY set do pvp na poziom 80 trzeba w uj PEREŁ + ŚWIADETWA + MAGICZNE ŚWIADECTWA (u alchemika za 1 świadectwo górnictwa i 1 rybaka)

1 szt świadectwa górnika to ok. 30min kopania zył

1 szt świadectwa rybaka to ok. 20min łowienia

Sam mając zadanie złowić 30ryb by przejsc na mape dalej łowilem ok 30min i wyłowiłem 1szt świadectwa..

d01b71a1977466e9a7a5b2b775e05840.jpeg93786ceb86c71604c56ed5d7422c19de.jpegd01b71a1977466e9a7a5b2b775e05840.jpeg

Przypominam, ze to jest PIERWSZY SET a co dalej? skoro od+0 trzeba perły, świadectwa, oraz ulepki łączone od alchemika.

Nastepną sprawą są misje, zeby zrobić misje trzeba latać X razy na dungeony przyklad

fd19e8fe3affab3e805feee43b9bdd64.jpegByło do zabiacia 500 sztuk mooba z dunga, NA JEDEN DUNG MOOBÓW BYŁO 32 no to są żarty.. Trzeba przejsc ten dung średnio 10/12 razy... Skad klucz? z bossa na mapie 100lv. ubilem 11sztuk i poleciał az 1 klucz.. Jest obejscie tego.. jakie? albo nie robić misji i być w tyle albo kupic KLUCZ ZA IP 1 KLUCZ = 50 IP a skad IP? za bicie metinów, bossów od 1-4 IP (nie zawsze czesto nic nie daje) oraz znów łowienie i górnictwo... Do tego dochodzi fakt co chwila powtarzania tego samego.. dung 65lv musialem robić 7x by zrobić taka misje, dung 80lv musialem robić 6x by zrobć taka misje.. teraz znów dung 100lv itp.

Nastepna sprawa biolog robimy do na rajdach średnio z rajdu leci 3 przedmioty do biologa

zeby zrobić biologa na poziom 65 musialem zrobić 4x rajd lasu, by zrobić biologa 80lv musialem zrobić 5x rajd na mapie 80. A teraz na 100?

300fe95229a8fdf75a93f1233dac5fde.jpeg 20szt, srednio lecą 3szt na rajd wiec łatwo policzyć ze około 6-8 rajdów a skąd klucze? znowu kopanie żył, zbieranie kwiatków.

Na jeden klucz trzeba 1 diament danej mapy oraz i liść danej mapy, diament to średnio 10-15min kopania, wydaja mi się ze czym wyższa mapa tym coraz rzadziej lecą ale moze się tylko wydaje, liście wiadomo z kwiatków. Wiec w tym przepadku znów musimy spedzić mnóstwo czasu na kopaniu + pamietajcie zeby wykopać 7 świadectw i 5 diamentów na kilof na mape 115lv... przypominam jedno świadectwo to ok 30min kopania. Do tego dochodzi fakt robiania znów w kólko kilku krotnie tego samego rajdu mimo, ze z rajdów nic nie ma, jedynie misje się tam zalicza.

Serwer opiera się głównie na kopaniu, łowieniu i robienie w kółko tego samego, jeśli chcecie ulepszyć PIERWSZY set trzeba w uj łowić i kopać, zeby zrobić misje tez.. Co z dalszymi setami?  Co z dalszymi misjami? tutaj przedstawiłem misje na 100lv gdzie już wtedy trzeba powtarzać rajd, dung X razy a co będzie na 140? 150?

Sory Sielu ale przekombinowaliście. Niby jest co robić ale ile razy można robić jedno i to samo? co wbijesz kilka lv i chcesz przejsc na next mape musisz kopać cały dzien, robić rajdy i dungi non stop te same. Ja daje sobie spokój z serwerem i zycze powodzonka, moze coś zmienicie jak ludzie zaczną odchodzić.

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

@up Niestety ale zgadzam się z tym w 100% te rzeczy opisane wyżej zabija ten serwer jak tylko ludzie dobiją większy lv. To samo było rok temu z. Enarisem trzeba było latać po tysiąc razy przez te dungi i później każdy uciekł z tego serwera.

Opublikowano

@UpUp

Rowniez popieram Twoje wypociny . Latanie z kilofem i wedka staje sie monotonne . Jak juz to powinno byc 100% na wydobycie a 60-70% na wydobycie swiadectwa .

4uc581.jpg

Opublikowano

Do tego wszystkiego dochodzi kilof którym możemy kopać jeden rodzaj żył.. współczuje topce która nie robiła misji u biologa i pobocznych teraz od nowa robić i ulepszać kilof by móc wrócić na wcześniejsze mapy zęby kopać diamenty danej mapy by móc zrobić klucze na  rajdy do biologa..

5309da0f1cef0da3b9f557bf6acabda7.jpeg Tym kilofem już nie pokopie na mapie 80lv co za tym idzie jesli ktoś nie robił misji u biologa czy pobocznych ino cisnął topke będzie musiał od nowa zrobić kilof i go ulepszać lub kupować klucze od graczy. Wiekszość graczy robi tak wbija 115lv kopie żyłe zeby zrobić rajd do arcymistrzyni i leci dalej, ulepsza kilof nie zastanawiajac się, ze jeszcze im będą potrzebne diamenty, klucze wczesniejszych rajdow do misji.

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

Do tego wszystkiego dochodzi kilof którym możemy kopać jeden rodzaj żył.. współczuje topce która nie robiła misji u biologa i pobocznych teraz od nowa robić i ulepszać kilof by móc wrócić na wcześniejsze mapy zęby kopać diamenty danej mapy by móc zrobić klucze na rajdy do biologa..

5309da0f1cef0da3b9f557bf6acabda7.jpeg Tym kilofem już nie pokopie na mapie 80lv co za tym idzie jesli ktoś nie robił misji u biologa czy pobocznych ino cisnął topke będzie musiał od nowa zrobić kilof i go ulepszać lub kupować klucze od graczy. Wiekszość graczy robi tak wbija 115lv kopie żyłe zeby zrobić rajd do arcymistrzyni i leci dalej, ulepsza kilof nie zastanawiajac się, ze jeszcze im będą potrzebne diamenty, klucze wczesniejszych rajdow do misji.

Ja tak zrobilem z wedka , a potem patrze aby ukonczyc misje od arymistrzyni trzeba zlowic ryby wedka +1 potem +2 masakra ... Co to za roznica jakim plusem lowimy

4uc581.jpg

Opublikowano

Nowa jakość monotonii.

Idealnie dobrales slowa :)

4uc581.jpg

Opublikowano

ludzie to jest metin a nie gta v czy inna gra, wszystko można powiedzieć po tylu latach jest monotonne, zamysł na ten serwer zdaniem wielu graczy jest ok, co ja wam poradzę, widocznie wolicie trzymać spację i klikać z.

qaz3pc.jpgteż was kocham <3

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

ludzie to jest metin a nie gta v czy inna gra, wszystko można powiedzieć po tylu latach jest monotonne, zamysł na ten serwer zdaniem wielu graczy jest ok, co ja wam poradzę, widocznie wolicie trzymać spację i klikać z.

Nie chodzi o to serwer jest zrobiony pod jeden cykl wszystko wyglada tak samo ulepszanie , dungi , misje , tylko moby sie zmieniaja i ilosc do zabicia

4uc581.jpg

Opublikowano

Nie chodzi o to serwer jest zrobiony pod jeden cykl wszystko wyglada tak samo ulepszanie , dungi , misje , tylko moby sie zmieniaja i ilosc do zabicia

w sumie masz racje bo do 130 lvl co mi się zmieniło to tylko moby a monotonia cały czas ta sama i chyba nie warto dalej expic 

za wysoka sygnatura

Opublikowano

w metinie nie da się zrobić schematu gry które nie będzie pod ten wasz jeden cykl.

na 80% czy tam nawet 90% serwerach macie ten sam schemat i jakoś nie płaczecie, może za ciężko? o tak.

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Zobaczymy co powiedzą Ci gracze jak zacznie się ulepszanie setów lub zaczną robić biologa czy misje poboczne.. wtedy okaze się ze całymi dniami musza kopać i łowić. Również podobał mi się serwer, fajny pomysł z zadamiami u arcymistrzyni, czy powrót starych zapomnianych systemow jak lowienie czy górnictwo, ale grajac wiecej wbijajac 120lv kiedy zacznałem robić pierwszy set pvp, okazało się ze zeby ulepszać do od +0 juz trzeba perły, świadectwa, co za tym idzie zeby ulepszyć cały pierwszy set od 70 LV trzeba spedzić ładnych 20h+ na łowieniu PRZYPOMINAM TO PIERWSZY SET NA LV 70, a zeby zrobić biologi, i inne misje gdzie mooby do misją są w dungach w ilości 30-50 a trzeba zabić 500+ to znów trzeba spedzić mnóstwo czasu. Biolog tez się łączy z górnictwem bez kopania godzinami biologa nie zrobimy.. Chyba ze kupimy od graczy klucze czy materiały do kluczy za kosmiczną cene.

Sielu ciekawi mnie co będziesz mówił za tydzien, miesiąc kiedy stanie się to samo co z Moyes. Bo jeśli ktoś musi spędzić w uj godzin łowiąc ryby czy kopiąc by zrobić 1 set eq i biologa to sory.

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

Zobaczymy co powiedzą Ci gracze jak zacznie się ulepszanie setów lub zaczną robić biologa czy misje poboczne.. wtedy okaze się ze całymi dniami musza kopać i łowić. Również podobał mi się serwer, fajny pomysł z zadamiami u arcymistrzyni, czy powrót starych zapomnianych systemow jak lowienie czy górnictwo, ale grajac wiecej wbijajac 120lv kiedy zacznałem robić pierwszy set pvp, okazało się ze zeby ulepszać do od +0 juz trzeba perły, świadectwa, co za tym idzie zeby ulepszyć cały pierwszy set od 70 LV trzeba spedzić ładnych 20h+ na łowieniu PRZYPOMINAM TO PIERWSZY SET NA LV 70, a zeby zrobić biologi, i inne misje gdzie mooby do misją są w dungach w ilości 30-50 a trzeba zabić 500+ to znów trzeba spedzić mnóstwo czasu. Biolog tez się łączy z górnictwem bez kopania godzinami biologa nie zrobimy.. Chyba ze kupimy od graczy klucze czy materiały do kluczy za kosmiczną cene.

Sielu ciekawi mnie co będziesz mówił za tydzien, miesiąc kiedy stanie się to samo co z Moyes. Bo jeśli ktoś musi spędzić w uj godzin łowiąc ryby czy kopiąc by zrobić 1 set eq i biologa to sory.

doczytam do początku i przerwę, wybacz, jutro serwer się "zmieni" a lista będzie dosyć długa.

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Co jak co ale przesadziliście z tymi ulepami, że trzeba od +0 do +9 (nie są one szybkie/łatwe do zdobycia). W końcu ta być medium/easy :) System łowienia jest u na + tak samo jak arcymistrzyni, aczkolwiek męki z setem pvp odciągną graczy :/

tumblr_nlz61ywGed1s89jqbo1_500.gif

Opublikowano

Co jak co ale przesadziliście z tymi ulepami, że trzeba od +0 do +9 (nie są one szybkie/łatwe do zdobycia). W końcu ta być medium/easy :) System łowienia jest u na +, aczkolwiek męki z setem pvp odciągną graczy :/

up info, wiemy o tym, że jest problem który jutro zniknie.

Regulamin sygnatur

Opublikowano

ludzie wam nie dogodzi...

Stawiają serwery 2 tygodniowe  aaa nuda, wszystko osiągnąłem po 3 dniach grania...

Wymyślą jakiś serwer gdzie trzeba się napocić(może i co mapę trzeba robić te same questy) to za trudno...No kuźwa ludzie opamiętajcie się...

Komputer: z NASA.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...