Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[VM] Okradł na 9 tysięcy złotych

BezProcentów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ktoś chętny na  wymyślenie i zrobienie nowego systemu logowania? Trzeba coś zrobić, żeby to skurwysyństwo się nie rozprzestrzeniało. 

a co to da? :D i tak wiadomo które osoby(serwery) dają zrzut haseł do innej kolumny :P

a inny system co nie hasło/login i tak ludzie będą dawać tak samo jak mają, to jest najlepsze xD

qaz3pc.jpgteż was kocham <3

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

• Odpowiedzi 271
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ktoś chętny na  wymyślenie i zrobienie nowego systemu logowania? Trzeba coś zrobić, żeby to skurwysyństwo się nie rozprzestrzeniało. 

Przy rejestracji hasło Ci losowe przychodzi na email bez mozliwości zmieniania. 

Opublikowano

A nie lepiej miec na mailu ustawione dwu stopniowa weryfikacje? Na wszystkich serwerach i tak trzeba uzywac swojego maila zeby zmienic haslo.

EVGA GTX 1070 SC

Intel Core I7 6700k 4.4ghz

DDR4 16GB 2666mhz

Z170a M3 GAMING

Opublikowano

Ale zaraz, zaraz ja rozumiem - postarać się zabezpieczyć przed kradzieżami ze strony administracji, a gracze? Tak ciężko im wpisać jakiś nowy login i wygenerować sobie hasło? Mamy 2016 rok, heloł

Opublikowano

A nie lepiej miec na mailu ustawione dwu stopniowa weryfikacje? Na wszystkich serwerach i tak trzeba uzywac swojego maila zeby zmienic haslo.

Najlepiej żeby ustawić sobie dodać numer telefonu, i kod przychodzi smsem , i tylko dzięki niemu można przypomnieć i zmienić hasło emaila itp :)

Weryfikacja poprzez FB, nie wiem , numer pesel bóg wie co :P Wszystko da się wymyślić, tylko trzeba dobrze to wykonać ;) 

Ale zaraz, zaraz ja rozumiem - postarać się zabezpieczyć przed kradzieżami ze strony administracji, a gracze? Tak ciężko im wpisać jakiś nowy login i wygenerować sobie hasło? Mamy 2016 rok, heloł

Właśnie widać na załączonym obrazku jak się ludzie w XXI wieku zabezpieczają:P

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Najlepiej żeby ustawić sobie dodać numer telefonu, i kod przychodzi smsem , i tylko dzięki niemu można przypomnieć i zmienić hasło emaila itp :)

Weryfikacja poprzez FB, nie wiem , numer pesel bóg wie co :P Wszystko da się wymyślić, tylko trzeba dobrze to wykonać ;)

To jest wlasnie to o czym mowilem. xD 

EVGA GTX 1070 SC

Intel Core I7 6700k 4.4ghz

DDR4 16GB 2666mhz

Z170a M3 GAMING

Opublikowano

To ja też się wypowiem, każdy wie jaki jest mentos i jak on to się nawet nie broni, że kogoś okradł na serwerze, a z tego co wiem nawet się czasem tym szczyci,

podobnie tyczy się to Averiosa i reszty tych tworów ameboidalnych.

Wystarczy, że zrobicie 2/3 mail'e z różnymi hasłami - najlepiej wygenerowanymi przez program, a do tego hasła na serwer robione niezbyt z sensem, brak powiązań z nickiem/nazwiskiem/zainteresowaniem, mail'em, hasłem z mail'a. (ewentualnie jak już na większości serwerów jest zapamiętanie to również dać losowe hasło), ewentualnie poprosić właściciela by wymusił na użytkowniku zrobienie znaku specjalnego/dużej litery/cyfry/polskiego znaku i więcej niż te często tylko 8 znakowe hasło.

Wymyślanie dwuetapowych potwierdzeń czy inne gówna do metina, gdzie po prostu dajecie takie samo hasło do metina jak do steam/facebook i później jeszcze więcej uzyskają, bo tu podasz koledze by sobie zagrał, tu dasz się zalogować na konto na mpc, tam podałeś hasło by mógł się ktoś zalogować i pomóc w czymś.

Nie dajcie takim złodziejom jakich Jaraj przedstawił w temacie tak łatwego zarobku, tu weźmie łatwe 20 euro z cs'a, tu jakąś walutę/konto w innej grze wystawi na portalu/forum.
Mam nadzieję, że ludzie tacy jak canzasy, shagusie, mentosy, bombwork(który też ma swoje za uszami) i inni zostaną w jakiś sposób pociągnięci do odpowiedzialności.

A Tobie Jaraj dziękuję za zrobienie takiego tematu, powodzenia Ci życzę w tym co robisz i trochę lepszych dowodów, bo sprawa ważna, a tym, którzy nieudolnie się bronią - po prostu brawa za nieporadność życiową.

Opublikowano

Co by nie zrobiła administracja gracze i tak będą płakać, dasz hasła na email? powiedzą, że wjdjhdjasjdjas ile czasu musiałem stracić żeby wejść i je zapisać..

Sami dają się okradać na dobrą sprawę.

qaz3pc.jpgteż was kocham <3

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Co by nie zrobiła administracja gracze i tak będą płakać, dasz hasła na email? powiedzą, że wjdjhdjasjdjas ile czasu musiałem stracić żeby wejść i je zapisać..

Sami dają się okradać na dobrą sprawę.

no ale.. mniejsza, dobry administrator zawsze znajdzie sposób. wystarczy dać dodatkowe znaki do hasła (wszystko rzecz jasna po stronie serwera) i po sprawie.

Dokładnie "dobry administrator" a takich dużo nie ma.. Ale jak są takie serwery które stoją 2 tygodnie i są pod hajs to po kiego c***a im takie coś robić? Dadzą dla kolegów kraść na ich serwerze bo i tak padnie. Dla 90% tych pajaców już nie zależy na zrobieniu dobrego serwera dla graczy na których nie będzie ojebywania graczy. Przykładem tego jest aventus, na którym byli tut'owie i zostali usunięci bo ponoć sędzia turnieju pvp jest ważniejszy od kogoś, kto będzie pilnował kradnięcia. Ludzie mają w dupie innych ludzi i to, co się dzieje na ich serwerach.  Jak dla mnie takie coś jest śmieszne. Nie wiem, czy jest to samo na innych grach, czy tylko na metinie, ale czy tak trudno pójść do normalnej pracy? Uwierzcie, pieniądze zarobione ciężką pracą są lepsze.. Czujesz, że słusznie je zarobiłeś a nie ojebując ludzi przez gre.. 

Opublikowano

Szczerze mam na to wyjebane już od ponad roku nie wchodziłem na serwery które wstawiają prezkę na tym upadłym mpc forum i wole grać na ravia.eu gdzie gra te 400 osób i mieć pewność że mogę siedzieć nawet te 5 lat na serwerze a tak on nie upadnie 

A po za tym pozdrawiam debili co wchodzą na takie gówno serwery gdzie potem baza danych jest sprzedawana i potem są zdziwieni że są okradani 

Rozpoczęcie przygody z metinem2. ??.11.2008

Opublikowano

Znaczy moim zdaniem, to na każdym serwerze powinno być inne hasło, nie powiązane z innymi kontami z gier/steama/maila itd. Sam posiadam "syfne" hasła na serwerach miesięcznych, bo chodzi by wbić, pograć i wymienić przed upadkiem. Na porządnych serwerach oczywiście hasła z generatora. Kolejną rzeczą jest jeden mail typowy do metina (czasem dwa, zależy od ilości kont na serwerach). Co do okradania to jest w sumie prawda, tylko ludzie dając te same hasła sami się okradają w pewien sposób. Choć i tak jest to karalne (sprzedawanie haseł, które umożliwiają dojście do dokładnych danych osobowych osoby fizycznej, bez poinformowania jej).

Co do wypowiedzi kogoś na temat Antarisa to sądzę, że nie była to kradzież - nikt nie kazał wydawać pieniądze w Is'a, stabilność obiecywać mogli, bo to tylko słowo w nie żadna umowa prawna.

Opublikowano

Najlepiej wprowadzcie odrazu skan dowodu osobistego XDDDD

Opublikowano

Czas żebym i ja sie odniosl do tematu poniewaz moj nick sie tam pojawil  wiec:

Zaczynajac od samego poczatku nie mam nic wspolnego z okradaniem ludzi czy tez bazami danych jak kazdy z was wie lub nie tworze/udostepniam cheaty na serwery prywatne metin2 nagrywajac wszystko z instrukcja na YouTube.

Dlaczego natomiast pisze z Mentosem dlatego ze jak pewnie niektorzy z was sie domyslaja chodzi o serwery od pewnego czasu wychodza serwery [tak zwane Reworki] ktore niezostaja umieszczane na mpcforum [Zapowiedzi] takze Mentos mi dawal dokladne info kiedy dany serwer startuje bym mogl zrobic film z tego serwera.

Pewnie zapytacie dlaczego on to robi?-Bezinteresownie odpowiem nie poniewaz nie raz otrzyma on cheaty "przedpremierowo" za pomoc.

Takze nie rozumiem dlaczego moj nick sie tutaj wgl pojawil.

Opublikowano

Zaczynajac od samego poczatku nie mam nic wspolnego z okradaniem ludzi czy tez bazami danych jak kazdy z was wie lub nie tworze/udostepniam cheaty na serwery prywatne metin2 nagrywajac wszystko z instrukcja na YouTube.

Dlaczego natomiast pisze z Mentosem dlatego ze jak pewnie niektorzy z was sie domyslaja chodzi o serwery od pewnego czasu wychodza serwery [tak zwane Reworki] ktore niezostaja umieszczane na mpcforum [Zapowiedzi] takze Mentos mi dawal dokladne info kiedy dany serwer startuje bym mogl zrobic film z tego serwera.

Pewnie zapytacie dlaczego on to robi?-Bezinteresownie odpowiem nie poniewaz nie raz otrzyma on cheaty "przedpremierowo" za pomoc.

Ty nie musisz rozumieć, wystarczy że policja zrozumie i wyciągnie odpowiednie wnioski ;)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Ty nie musisz rozumieć, wystarczy że policja zrozumie i wyciągnie odpowiednie wnioski ;)

Prosze bardzo ja tam jestem czysty jak lza

Opublikowano

Winny się tłumaczy. 

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Winny się tłumaczy. 

Wlasnie tak myslalem zeby olac temat ale jednak postanowilem sam odniesc sie w tej sprawie.

Gdybym jednak olal sprawe wtedy bylo by to zachowanie ze chce jak najszybciej by temat ucichl ale czego ja mam sie cykac skoro nic nie zrobilem dlatego tez napisalem.

Opublikowano

Winny się tłumaczy. 

Wlasnie tak myslalem zeby olac temat ale jednak postanowilem sam odniesc sie w tej sprawie.

Gdybym jednak olal sprawe wtedy bylo by to zachowanie ze chce jak najszybciej by temat ucichl ale czego ja mam sie cykac skoro nic nie zrobilem dlatego tez napisalem.

Jak byś był tak krystalicznie czysty to nie znalazł by się tam twój nick ;p 

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Winny się tłumaczy. 

Jak byś był tak krystalicznie czysty to nie znalazł by się tam twój nick ;p 

Nie bede powielal wypowiedzi zobacz dokladnie co napisalem w pierwszym moim poscie.

Opublikowano

Witam,

dziś rano obudził mnie natłok wiadomości, że pojawiłem się na filmiku, który opublikował JarajTo. Mój "nick" znajduje się w tytule filmu jak i tego tematu.

Jestem pokazany w złym świetle, jako oszust, złodziej, członek "gangu", osobę nieuczciwą, chciałem zapytać się szanownego oskarżyciela- skąd taki wyrok?

Często rozmawiam z Mentosem poprzez komunikator GG, dzielimy wspólne pasje, razem modelujemy w 3D, gramy w haxballa, nawzajem się informujemy, kiedy startuje jakiś ciekawy prywatny serwer metina i zazwyczaj trzymamy się w jednej ekipie, czy jest w tym coś złego? 

Jestem osobą, która prowadzi wiele portali społecznościowych, bardzo zależy mi na dobrej opinii i reputacji w sieci, wiele osób, które skomentowały ten temat mnie zna i obserwuje, niektórzy nawet oferowali mi niemałe pieniądze w zamian za reklamę na moich profilach.

Prowadzę działalność gospodarczą- mam firmę, odprowadzam podatek, czy Ty, szanowny założycielu tego tematu również to robisz?

Podatek od osób fizycznych płaci każda osoba, która osiąga dochód, jestem ciekaw czy tak jest i w Twoim przypadku, można to sprawdzić, pisząc odpowiedni wniosek o przeprowadzenie kontroli skarbowej osoby prywatnej Pana "..... ............" , osoby, która wiązała się z pobieraniem pieniędzy bez odprowadzania podatku dochodowego oraz która postawiła serwer bez opłacenia właściwej licencji.

Ktoś tu wspomniał o ustawie dotyczącej ochrony danych osobowych, czy zalogowanie się konto GG, które nie należy do Ciebie, oraz rozpowszechnianie prywatnych wiadomości tej ustawy nie łamie? Mówiłeś na filmie, że hasło dostałeś- ale to Ty wszedłeś na konto, zostawiając po sobie ślady, następnie udostępniłeś to publicznie, zastanów się czy to był dobry ruch.

Jest takie powiedzenie: Kto pod kim dołki kopie, ten sam w nie wpada :)

Pamiętam Cię z Vesterisa, serwera który stoi do dziś, expiliśmy nawet razem w grocie a teraz opowiadasz o mnie takie rzeczy?

Nie jestem niczemu winny, jeżeli uważasz inaczej, proszę o ukazanie jakichkolwiek dowodów. Możesz przeczytać moją całą konwersacje z Mentosem na GG w poszukiwaniach, wymieniliśmy mnóstwo zdań, ja nie mam nic do ukrycia i jak będzie trzeba to poddam się karze.

Chcesz zaistnieć w świecie metina? Wypromować swój kanał na dramie?

Bierzesz przykład z Pana MPCforumskiego, wierząc w to, że jeżeli jemu się udało to i Tobie się uda?

Z poważaniem

AsHiNo

Opublikowano

Witam,

dziś rano obudził mnie natłok wiadomości, że pojawiłem się na filmiku, który opublikował JarajTo. Mój "nick" znajduje się w tytule filmu jak i tego tematu.

Jestem pokazany w złym świetle, jako oszust, złodziej, członek "gangu", osobę nieuczciwą, chciałem zapytać się szanownego oskarżyciela- skąd taki wyrok?

Często rozmawiam z Mentosem poprzez komunikator GG, dzielimy wspólne pasje, razem modelujemy w 3D, gramy w haxballa, nawzajem się informujemy, kiedy startuje jakiś ciekawy prywatny serwer metina i zazwyczaj trzymamy się w jednej ekipie, czy jest w tym coś złego? 

Jestem osobą, która prowadzi wiele portali społecznościowych, bardzo zależy mi na dobrej opinii i reputacji w sieci, wiele osób, które skomentowały ten temat mnie zna i obserwuje, niektórzy nawet oferowali mi niemałe pieniądze w zamian za reklamę na moich profilach.

Prowadzę działalność gospodarczą- mam firmę, odprowadzam podatek, czy Ty, szanowny założycielu tego tematu również to robisz?

Podatek od osób fizycznych płaci każda osoba, która osiąga dochód, jestem ciekaw czy tak jest i w Twoim przypadku, można to sprawdzić, pisząc odpowiedni wniosek o przeprowadzenie kontroli skarbowej osoby prywatnej Pana "..... ............" , osoby, która wiązała się z pobieraniem pieniędzy bez odprowadzania podatku dochodowego oraz która postawiła serwer bez opłacenia właściwej licencji.

Ktoś tu wspomniał o ustawie dotyczącej ochrony danych osobowych, czy zalogowanie się konto GG, które nie należy do Ciebie, oraz rozpowszechnianie prywatnych wiadomości tej ustawy nie łamie? Mówiłeś na filmie, że hasło dostałeś- ale to Ty wszedłeś na konto, zostawiając po sobie ślady, następnie udostępniłeś to publicznie, zastanów się czy to był dobry ruch.

Jest takie powiedzenie: Kto pod kim dołki kopie, ten sam w nie wpada :)

Pamiętam Cię z Vesterisa, serwera który stoi do dziś, expiliśmy nawet razem w grocie a teraz opowiadasz o mnie takie rzeczy?

Nie jestem niczemu winny, jeżeli uważasz inaczej, proszę o ukazanie jakichkolwiek dowodów. Możesz przeczytać moją całą konwersacje z Mentosem na GG w poszukiwaniach, wymieniliśmy mnóstwo zdań, ja nie mam nic do ukrycia i jak będzie trzeba to poddam się karze.

Chcesz zaistnieć w świecie metina? Wypromować swój kanał na dramie?

Bierzesz przykład z Pana MPCforumskiego, wierząc w to, że jeżeli jemu się udało to i Tobie się uda?

Z poważaniem

AsHiNo

Ciekawe czy od kradzieży też podatek odprowadzałeś ;( Bo nie wiem czy wiesz ale jak pokazujesz siebie jako krystaliczny człowiek to od rzeczy które ukradłeś razem z tymi młotami którzy potrafią tylko kraść i wybijać się na oszustwach, kradzieżach to odprowadź ładnie podatek, ;) Aaa i powiem Ci tak że studiuje prawo, i jeżeli okaże się to prawdą że oj5baliście tyle osób to uwierz że każdy sąd czy jakikolwiek organ ścigania nawet na to okiem nie spojrzy że Jaraj wszedł na ten komunikator ale za to wam dokładnie spojrzy i wymierzy odpowiednie kary ;P

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

ohoho co to się porobiło, wielkie hakjery dupka obsrana ze strachu  :lenny:  :lenny:  ^^  ^^  ^^  ^^  ^^  ^^  ^^  ^^  ^^ beka.

Sielu, będą stawiać kolejny serwer żeby na papier im starczyło jak dokładnie ich przetrzepią :P

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...