Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[17] Czy istnieje już jakiś trainer? - dyskusje

Lukaszcz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 210
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Skoro juz kazdy sie wzial za trainerowanie to pytanie czy ktos posprzedawal juz coinsy???? Ja sie wlasnie przymierzam do tego i w zwiazku z tym mam pytanie czy ea banuje za sprzedaz tak jak banowali pod koniec 16 ze po sprzedazy w 3 godziny mialo sie bana???? W jakiej crnie tak mniej wiecej oplaca sie sprzedac???

Opublikowano

Skoro juz kazdy sie wzial za trainerowanie to pytanie czy ktos posprzedawal juz coinsy???? Ja sie wlasnie przymierzam do tego i w zwiazku z tym mam pytanie czy ea banuje za sprzedaz tak jak banowali pod koniec 16 ze po sprzedazy w 3 godziny mialo sie bana???? W jakiej crnie tak mniej wiecej oplaca sie sprzedac???

Ja próbowałem, ale dostałem mejla od szantażysty, że zgłosi mnie do 3 urzędów skarbowych za brak działalności gospodarczej i brak rozliczania podatków jeśli nie wycofam aukcji. Podejrzenia są, że to pewna znana firma coinsowa z allegro chce się pozbyć pojedynczych januszy biznesu z rynku i rozsyła takie przykre mejle :)

Opublikowano

Ja próbowałem, ale dostałem mejla od szantażysty, że zgłosi mnie do 3 urzędów skarbowych za brak działalności gospodarczej i brak rozliczania podatków jeśli nie wycofam aukcji. Podejrzenia są, że to pewna znana firma coinsowa z allegro chce się pozbyć pojedynczych januszy biznesu z rynku i rozsyła takie przykre mejle :)

I dlatego właśnie ja ze wszystkiego się rozliczam ;) 

Opublikowano

To masz działalność gospodarczą czy po każdym miesiącu/roku się rozliczasz ?

Opublikowano

Tak prawdę mówiąc to tutaj nie ma się z czego za bardzo rozliczać, chyba, że ktoś prowadzi notoryczną hurtową sprzedaż na sporą skale to co innego, ale to juz powinien miec do tego firme :P

Np. ja nie bede zakładał działalności gospodarczej tylko dlatego, że raz na miesiąc czy dwa albo trzy sprzedam sobie 1mln coinsów w 1 sztuce, czy 2 ;p (po 500k), bo pod doliczeniu zusów i innych składek tylko bym dokładał do tego interesu.

Opublikowano

kto to jest? to nei ten koleś co zaniża ceny coinsów i niszczy rynek tym samym?

jest wolna kwota od podatku, ale żyjemy w takim państwie, że us chce wiedzieć wiecej niż ksiądz na spowiedzi i nawet z takiej sprzedanej 1 bułki trzeba pójść osobiście i im złożyć zeznanie nawet jak nic sie nie zapłaci :P

Opublikowano

Jest kwota wolna od podatku a te maile to pewnie kryb wysyła xD

A jeżeli przekroczy sie tą kwote to raczej trzeba normalnie sie rozliczyć z tego później ?

Opublikowano

no to

A jeżeli przekroczy sie tą kwote to raczej trzeba normalnie sie rozliczyć z tego później ?

no to raczej oczywista oczywistość, ale jak sie nie prowadzi działalności hurtowej nie sprzedaje nie wiadomo ile to nie powinno sie tego przekroczyć :P

Opublikowano

Nawet jak nie przekroczysz to i tak musisz się z tego rozliczyć.

Opublikowano

Zniszczyłeś mnie tym xD

Kwota wolna do podatku w polsce na ten rok 3091zl (Pan Duda obiecał że bedzie to 10tys ale raczej nie ma co sie nastwiac xD)

Opublikowano

Ciekawe czemu w poprzednich latach nikt nic takiego nie wysyłał, chyba, że ktoś sobie robi jaja i ma teraz niezłą polewkę albo postanowił zrobić porządek z januszami biznesu którzy oferowali lepsze ceny bo mu sie hajs powoli na rachunki przestał zgadzać... :P

Opublikowano

Teoretycznie co raz więcej jest kontroli US na portalach aukcyjnych. Jeżeli Urząd wypatrzy kogoś, że prowadzi sprzedaż ciągłą bez założonej działalności gospodarczej może nałożyć karę nawet 100% nieopłaconych składek, dodatkowo dorzuci odsetki, do tego mogą posypać się mandaty za nie prowadzenie księgowości i sumka może wyjść zacna. No a gdy dojdzie do takiej sytuacji to pewnie bekną za was rodzicie, bo wątpię aby jakaś osoba dorosła bawiła się w sprzedaż internetową bez zapoznania się z podstawami prawa podatkowego i idącego z nieprzestrzegania tego prawa konsekwencjami. 

Opublikowano

Zauważyliście , że teraz dostaję się gorsze paczki za wygranie drafta? Z początku sypało samymi dobrymi paczuszkami a teraz coś tak średnio i już nie wiem od ilu draftów nie dostałem hajsów a takto wcześniej jakoś co 2-3 drafty wpadało przynajmniej 25 k

Opublikowano

Drop jest słaby, draftów nie robiłem dużo ale ani razu nie przekroczyłem 100k wartości paczek, zwykle paczki za 50-75k a że zwraca się średnio z 1/3... 

Opublikowano

Przez 2 dni na accesie leciało co chwile 35 k lub paczka za 50 k i kilka paczek innych a teraz zmniejszyli chyba dropa jednak faktycznie z początku był nieco przesadzony.

Z początku na paczkach w drafcie był taki drop , że zrobiłem 1 milion coins w 2 dni :) I to bez jakiś super trafów z paczek. Zwyczajnie dawali albo coinsy lub masę dobrych paczek. Teraz widzę do normy to wszystko wróciło.

Opublikowano

Wiem że nie na temat ale czy ktoś też ma problem z komentarzem ? gralem w wersje probną fify dzieki orgin acces dzis odpalam normalną cos zaaktualizowało i nie mam tego jeb... komentarza ktoś coś wie co z tym zrobić ?

Opublikowano

Dacie radę normalnie zapłacić przez rosyjskiego origina kartą kredytową? U mnie za każdym razem błąd...

Opublikowano

Dacie radę normalnie zapłacić przez rosyjskiego origina kartą kredytową? U mnie za każdym razem błąd...

Wow, płacisz kartą przez rosyjskiego VPN'a :D 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...