Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zakończona]ABot - Bot na serwery TeamSpeak3

artur8889

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@czester95

Zapraszam na GG z kluczem licencji.

Fajnie, że stawiasz ciągle sobie nowe cele i starasz się cały czas ulepszać bota ;)

Pomyśl np. nad nowymi funkcjami w bannerze..

Dodaj np. pobieranie nicku "Witaj Canecorso" najbliższa miejscowość, pogode ;)

lubie-to-png.png

• Odpowiedzi 251
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@czester95

Zapraszam na GG z kluczem licencji.

Fajnie, że stawiasz ciągle sobie nowe cele i starasz się cały czas ulepszać bota ;)

Pomyśl np. nad nowymi funkcjami w bannerze..

Dodaj np. pobieranie nicku "Witaj Canecorso" najbliższa miejscowość, pogode ;)

Również jestem za :)

Taki banner byłby bardzo spoko 

Opublikowano

- Automatyczne przenoszenie, użytkownik z daną rangą będzie przenoszony na swój kanał.

- Co x czasu zmienia się nazwa kanału wypisująca partnerów lub inne informacje.

Opublikowano

-Nadawanie dodatkowych rang po wejsciu na dany kanal.

-AntyVPN

-Rozbudowanie Banneru o dodatkowe funkcje np, Ostatni nowy uzytkownik: xxxx ,

-Zmiana kanału X co jakiś czas,

-Dla twitcha oraz yt można zrobic coś takiego stream on/off

-Twitch ilosc follow itd

-mozliwosc odbieranie rang rejestracyjnych (po wejsciu na dany kanal rejestrujemy i znow wchodzimy na ten kanal i zabiera nam)

Chcesz żeby szybko ci odpowiedział ?

-Napisz @zxkalen

Pomogłem ci ?

-Zostaw Like

76561198043616385.png

Opublikowano

-Nadawanie dodatkowych rang po wejsciu na dany kanal.

-AntyVPN

-Rozbudowanie Banneru o dodatkowe funkcje np, Ostatni nowy uzytkownik: xxxx ,

-Zmiana kanału X co jakiś czas,

-Dla twitcha oraz yt można zrobic coś takiego stream on/off

-Twitch ilosc follow itd

-mozliwosc odbieranie rang rejestracyjnych (po wejsciu na dany kanal rejestrujemy i znow wchodzimy na ten kanal i zabiera nam)

Takie coś jak pokazałem wcześniej dla twitcha :)??

Ja bym popracował nad stroną do sterowania botem oraz statystykiami :)

Dodaj co dzisiaj zrobił dany Administrator ( ile nadał rang itp)

lubie-to-png.png

Opublikowano

Dość sporo propozycji od Was dostałem i na pewno większość z nich zrealizuję :) Wpierw chciałbym się zając optymalizacją bota, więc moje pytanie do Was.

Jak działa Wam bot przy dużej ilości użytkowników na serwerze?

Pozdrawiam, ArrMeeR

Opublikowano

Dość sporo propozycji od Was dostałem i na pewno większość z nich zrealizuję :) Wpierw chciałbym się zając optymalizacją bota, więc moje pytanie do Was.

Czasami muli się i trochę użykownicy muszą czekać przy nadawaniu rang rejestracyjnych oraz nadawanie kanału albo nadawania danej rangi oraz czasami statystyki na banerze czasami opozniaja sie ;/ ale reszta działa bez problemu.

-Napisz @zxkalen

Pomogłem ci ?

-Zostaw Like

76561198043616385.png

Opublikowano

Ja nie zauważyłem takich problemów jak kolega  up jednak przy np działaniu bota przez 7 dni wzrasta zużycie zasobów lecz wystarczy użyć crontaba.

lubie-to-png.png

Opublikowano

Ja nie zauważyłem takich problemów jak kolega  up jednak przy np działaniu bota przez 7 dni wzrasta zużycie zasobów lecz wystarczy użyć crontaba.

Czasami muli się i trochę użykownicy muszą czekać przy nadawaniu rang rejestracyjnych oraz nadawanie kanału albo nadawania danej rangi oraz czasami statystyki na banerze czasami opozniaja sie ;/ ale reszta działa bez problemu.

Właśnie dlatego core i funkcje zostaną zrobione praktycznie od nowa :) Niestety na ten update będzie trzeba trochę poczekać, ale postaram się go wydać jak najszybciej.

W tym temacie będę na bieżąco informował na temat wersji 1.1

Pozdrawiam, ArrMeeR

Opublikowano

Właśnie dlatego core i funkcje zostaną zrobione praktycznie od nowa :) Niestety na ten update będzie trzeba trochę poczekać, ale postaram się go wydać jak najszybciej.

W tym temacie będę na bieżąco informował na temat wersji 1.1

Dodanie play listy music bota ?

lubie-to-png.png

Opublikowano

Po dłuższych namyśleniach stwierdziłem, że od wersji 1.1 bot będzie kosztował 100 zł. Osoby, które zakupiły bota wczesniej oczywiście dostaną darmową aktualizację.

Więc jeśli ktoś zastanawia się nad kupnem bota, to ten miesiąc to ostatnia okazja do kupna za 75 zł ;)

Co już zrobiłem w wersji 1.1:

Nowy core, bot przy 200 osobach na serwerze nie ma żadnych opóźnień
Przepisałem część funkcji, to samo co wyżej - bot jest wydajniejszy
Podzieliłem główne funkcje na 2 różne instancje, żeby zwiększyć wydajność
Napisałem funkcję twitchInfo, wyświetljącą informacje o kanale na Twitch w opisie kanału
Naprawiłem wszystkie poprzednie bugi

Co planuję dodać:

Funkcja moveGroupToChannel - przenosi uzytkownika z danego kanalu na dany kanał jezeli jest w danej grupie
Funkcja groupLimit - usuwa użytkownikowi grupy, jeżeli ich ilość jest większa niż ustalona w configu
Funkcja serverGroupProtection - zabiera danemu uzytkownikowi range, gdy nie jego uid nie jest podane w configu
Funkcja antyVPN - blokuje wejście na serwer z włączonym VPN

Cały czas możecie wysyłać propozycje ;)

Pozdrawiam, ArrMeeR

Opublikowano

Po dłuższych namyśleniach stwierdziłem, że od wersji 1.1 bot będzie kosztował 100 zł. Osoby, które zakupiły bota wczesniej oczywiście dostaną darmową aktualizację.

Więc jeśli ktoś zastanawia się nad kupnem bota, to ten miesiąc to ostatnia okazja do kupna za 75 zł ;)

Napisałem funkcję twitchInfo, wyświetljącą informacje o kanale na Twitch w opisie kanału

Co planuję dodać:

Funkcja moveGroupToChannel - przenosi uzytkownika z danego kanalu na dany kanał jezeli jest w danej grupie
Funkcja groupLimit - usuwa użytkownikowi grupy, jeżeli ich ilość jest większa niż ustalona w configu
Funkcja serverGroupProtection - nadaje danemu użytkownikowi rangę, jeżeli została mu zabrana

Funkcja moveGroupToChannel - przenosi uzytkownika z danego kanalu na dany kanał jezeli jest w danej grupie  Wykorzystanie po wejściu na nadanie rangi gildyjnej ;)

Funkcja groupLimit - usuwa użytkownikowi grupy, jeżeli ich ilość jest większa niż ustalona w configu -  usuwa losową czy ostatnio nadaną ? Bo co jeśli usunie mu registerke.

Funkcja serverGroupProtection - nadaje danemu użytkownikowi rangę, jeżeli została mu zabrana  - Czemu ma to służyc ?

Funkcja antyVPN - blokuje wejście na serwer z włączonym VPN - przyda się ;) Uwzględnia rangę VPN?

lubie-to-png.png

Opublikowano

Co planuję dodać:

Funkcja serverGroupProtection - nadaje danemu użytkownikowi rangę, jeżeli została mu zabrana

Funkcja moveGroupToChannel - przenosi uzytkownika z danego kanalu na dany kanał jezeli jest w danej grupie  Wykorzystanie po wejściu na nadanie rangi gildyjnej ;)

Funkcja groupLimit - usuwa użytkownikowi grupy, jeżeli ich ilość jest większa niż ustalona w configu -  usuwa losową czy ostatnio nadaną ? Bo co jeśli usunie mu registerke.

Funkcja serverGroupProtection - nadaje danemu użytkownikowi rangę, jeżeli została mu zabrana  - Czemu ma to służyc ?

Funkcja antyVPN - blokuje wejście na serwer z włączonym VPN - przyda się ;) Uwzględnia rangę VPN?

1. Albo do przenoszenia z poczekalni

2. Mozna ustawic ignorowane grupy

3. Na przyklad jezeli jestes administratorem i ktos zabierze Ci range to zostanie Ci oddana (mało przydatne, ale może się komuś przyda)

4. Mozna dodac ignorowane grupy

Jeszcze zapomniałem powiedziec o jednej funkcji:

monitorPublicZone - tworzy kanaly w strefie publicznej gdy ich zabraknie, a gdy jest ich nadmiar zostają usuniete

Pozdrawiam, ArrMeeR

Opublikowano

Zakup przebiegł szybko i sprawnie. 

Polecam !

------------------------------------------

Propozycja:

Dodanie zegarka na 4 kanały 

Dodanie AntyVPN

Dodanie Ochrony Grup

Opublikowano

Co planuję dodać:

Funkcja serverGroupProtection - zabiera danemu uzytkownikowi range, gdy nie jego uid nie jest podane w configu

Kiedy można spodziewać się aktualizacji ? Pozdrawiam :) 

Opublikowano

Co planuję dodać:

Kiedy można spodziewać się aktualizacji ? Pozdrawiam :)

W marcu bedzie aktualizacja poniewaz do konca lutego jest oferta specjalna 75zl i od marca abot bedzie kosztowal 100zl i wtedy pewnie wejdzie aktualizacja, przeczytaj poprzednie posty i sie dowiesz wiecej ;]

-Napisz @zxkalen

Pomogłem ci ?

-Zostaw Like

76561198043616385.png

Opublikowano

@ zxkalen

To że w marcu to się domyślam, po ej promocji. Ale jeszcze przed ostatnią aktualizacją dawałem pomysł z limitem rang który jest mi bardzo potrzebny, dlatego zapytałem o szacowaną datę wydania aktualizacji :) Pozdrawiam serdecznie.

Opublikowano

Bota polecam, wszystko działa szybko i wydajnie. Co najważniejsze jest kilka razy tańszy od botów konkurencyjnych. Pozdrawiam.

Opublikowano

Mam propozycję co do bota :) Wykrywanie platformy na jakiej znajduje się użytkownik i nadawanie mu odpowiedniej rangi zdefiniowanej w configu. :)

sygnatura.png

Opublikowano

Mam propozycję co do bota :) Wykrywanie platformy na jakiej znajduje się użytkownik i nadawanie mu odpowiedniej rangi zdefiniowanej w configu. :)

Szczerze nie wiem czy to jest tak przydatne. Sami mamy 200 osób na serwerze i jak ktoś wbija z telefonu to z tego samego ID bo masz teraz te synchronizacje :D i tak naprawdę głównie to nasza administracja siedzi na telefonach. 

Ale pomyślimy i możliwe, że się doda coś takiego teraz właśnie przepisujemy eventy od join'a więc jeżeli będzie to banalne to się dorobi :D

Od razu odpowiem na wasze pytania:

"Po co się odzywasz itp"

- Obecnie pracuje wraz z ArtMeeR'em nad rozwojem bota.

"Kto mi pomoże przy bocie, nie działa mi itp"

- Na naszym TeamSpeak3 do godziny praktycznie 4 rano zawsze jest ktoś z nas więc pomocy udzielimy bez problemu. 

"Kiedy nowa wersja" 

- Bota mogliśmy wydać już nawet parę dni temu, ale wystąpiła mała komplikacja. Bota używamy/testujemy na naszym serwerze na którym przebywa dziennie 200 osób więc mamy dość dobre pole testowe. :D By móc bota obciążać sprawdzać wydajność itp. 

Naszym priorytetem jest by ABot pracował jak najbardziej wydajnie a zarazem jak najmniej obciążał maszynę. 

Opublikowano

@Wonoace

Dokładna data nie jest znana. Jakoś w ciągu tygodnia do dwóch ;)

Tak teraz mi wpadł pomysł.

Np. u mnie kanały gildyjne są zwolnione z daty w topicu, możesz dodać np, że w opis kanału kiedy kto był ostatnio online z kanału

lubie-to-png.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...