Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zakończona]ABot - Bot na serwery TeamSpeak3

artur8889

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 251
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@kamyrdol31

Na razie nie za dużo mam pomysłów, na pewno będzie system nagród, limit grup, ochrona grup

Można mi pomysły podsyłać :)

Póki co, tak jak pisałem wyżej jest łatka do 1.0.4, jak ktoś potrzebuje pilnie to niech się na PW zgłasza :)

Pozdrawiam, ArrMeeR

Opublikowano

@kamyrdol31

Na razie nie za dużo mam pomysłów, na pewno będzie system nagród, limit grup, ochrona grup

Można mi pomysły podsyłać :)

Póki co, tak jak pisałem wyżej jest łatka do 1.0.4, jak ktoś potrzebuje pilnie to niech się na PW zgłasza :)

Łatka co dokładnie naprawia?

Fajnie by było zobaczyć w 1.0.5:

- Automatyczne wyrzucanie użytkowników z kanału gdzie nie można nagrywać.

​- Sprawdzanie czy w nazwie kanału nie ma wulgaryzmów bądź reklam, możliwość ignorowania kanałów.

- Top spędzony czas: Ilość godzin w tym ...% dostępny (Np do 10min idle)

Commendy:

pokeAll

pokeAllAdmins

pwAll

pwAllAdmins

Fix:

- U mnie średnio działa "nickProtection" (Nie wyłapuje jak jest zlepek słów - Wolny czas działania)

- Nadawanie kanałów działa zbyt wolno przy dużej liczbie kanałów prywatnych - Najprawdopodobniej leci od nr 1 aż do momentu kiedy znajdzie wolny kanał -> Wolne.

Ogólnie Bot działa średnio szybko. Jest kilka sekund(Czasem minut) opóźnienia we wszystkich funkcjach a maszyna nie jest obciążona: http://screenshot.sh/mFsTf27FgTcPW

Resetuje bota co jakiś czas i to nie pomaga.

Opublikowano

@kamyrdol31

Łatka naprawia funkcje nadawania kanałów, administracje online i liste administracji.

Spróbuj wyłączyć funkcje anty VPN, prawdopodobnie ona powoduje zwolnienie bota

Pozdrawiam, ArrMeeR

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No przydała by się. Błędy które zauważyłem:

-Max 9 nowych użytkowników dzisiaj

-Banner Generator po minucie wychodzi z serwera???

-Możliwość posiadania więcej niż jednego kanału prywatnego.

-Kanały powinny się usuwać po 7 dniach gdy niema channel admina? Tak się nie dzieje.

Opublikowano

No przydała by się. Błędy które zauważyłem:

-Max 9 nowych użytkowników dzisiaj

-Banner Generator po minucie wychodzi z serwera???

-Możliwość posiadania więcej niż jednego kanału prywatnego.

-Kanały powinny się usuwać po 7 dniach gdy niema channel admina? Tak się nie dzieje.

* Nowi użytkownicy u mnie bardzo dobrze działają, brak ograniczenia -> Wina złej konfiguracji

* Banner działa u mnie dobrze, działa 24/7 -> Wina złej konfiguracji

* Możliwość posiadania więcej niż jednego kanału prywatnego. - Faktycznie, sprawdzone, bot nie sprawdza czy ktoś ma kanał prywatny.

* Kanały usuwają się po 14 dniach od braku aktywności (Jakiejkolwiek)

Opublikowano

@kamyrdol31

* Nowi użytkownicy u mnie bardzo dobrze działają, brak ograniczenia -> Wina złej konfiguracji

Ty widziałeś config do tej funkcji??? Id kanału tylko podajesz wiec nie wiem co tam mogłem źle skonfigurować.

Co do Bannera mogę się zgodzić, ale nigdzie nie jest napisane jak go skonfigurować.

Opublikowano

@ref

W tym miesiącu powinna pojawić się aktualizacja.

I prawdopodobnie nagram poradnik do konfiguracji, jak sie pojawi aktualizacja.

Pozdrawiam, ArrMeeR

Opublikowano

Jakie będą nowinki? Cos juz wiadomo?

PS: Weź jak możesz zrób cos z tym systemem dawania kanałów. Mam wrażenie ze jak ktoś wejdzie na kanał odpowiadający za przyznanie kanału, bot idzie po kolei i szuka wolnego, tak ze przy kanałach prywatnych 30+ ta funkcja jest strasznie wolna, czasami nawet trzeba czekać parę minut.

Opublikowano

Nie korzystałem bo dopiero kupuję bota lecz ja bym przepisał tę funkcję na automatyczne tworzenie kanału bez potrzeby wolnego kanału tak jak w ihelp.

Sprawdza czy masz kanał, jeżeli tak to Cię przenosi... jak nie to sam tworzy nowy kanał + podkanały i nadaje prawa użytkownikowi.

lubie-to-png.png

Opublikowano

witam mam problem gdyż bot po wyłączeniu nie wychodzi i zostaje na serwerze po ponownym odpaleniu bot załącza się drugi w bocie działają tylko 2 opcje a mianowicie auto kanał i auto msg. Logi bota 

PHP Warning:  array_key_exists() expects parameter 2 to be array, null given in /home/user/abot/functions/adminlist.php on line 29

7268414873585011531442.jpeg

Opublikowano

@Canecorso

core.php co Ci tam wypluwa?

Co do wolnego działania Kanałów prywatnych zalecam kupienie mocniejszej maszyny nić VPS z Aruba Lag za 4zł. Bot jest napisany w php wiec lubi sobie zjadać CPU gdy ten jest słaby BOT działa strasznie wolno. Polecam wyłączyć funkcje VPN gdyż ona w większości słabych VPS powoduje tzw. Lagi.

Obecnie posiadam +70 Kanałów prywatnych i po wrzuceniu użytkownika na Auto Kanał trwa to około 3 sekundy max przy 50 osobach online na VPS KVM 2 GB lvlup.pro .

Opublikowano

@Canecorso

core.php co Ci tam wypluwa?

Co do wolnego działania Kanałów prywatnych zalecam kupienie mocniejszej maszyny nić VPS z Aruba Lag za 4zł. Bot jest napisany w php wiec lubi sobie zjadać CPU gdy ten jest słaby BOT działa strasznie wolno. Polecam wyłączyć funkcje VPN gdyż ona w większości słabych VPS powoduje tzw. Lagi.

Obecnie posiadam +70 Kanałów prywatnych i po wrzuceniu użytkownika na Auto Kanał trwa to około 3 sekundy max przy 50 osobach online na VPS KVM 2 GB lvlup.pro .

Po pierwsze, nie mam maszyny z aruby

Po drugie, jakbyś przeczytał kilka postów wcześniej dowiedział byś się ze w 1.0.4.1 kanały zostały naprawione.

PS: Jeśli nie wiesz jaką ktoś ma maszynę to się nie wypowiadaj na ten temat.

Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...