Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Darmowy ItemShop (ComboShop) by ShroN

ShroN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Aktualizacja - kilka pomniejszych spraw, oświadczam że będzie można dodać płatność PaySafeCard - MicroSMS.pl :)

Teraz pracuje nad finalizowaniem oferty, oraz jej wyświetlaniem.

Projekt fajny, zwłaszcza że nie ma wiele tego typu sklepów dla minecrafta w dodatku darmowych.

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 296
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@ShroN

Styl spoczko widziałem podobne na bootstrapie xD

Ale ogólnie fajnie to zmieniłeś i dodałeś parę rzeczy.

Praca mi się podoba.

(Od razu mówię nie mam problemu że użyłeś czegoś z neta to jest darmowy sklep)

­

Opublikowano

@ShroN

Styl spoczko widziałem podobne na bootstrapie xD

Ale ogólnie fajnie to zmieniłeś i dodałeś parę rzeczy.

Praca mi się podoba.

(Od razu mówię nie mam problemu że użyłeś czegoś z neta to jest darmowy sklep)

"czegoś z neta" - jeżeli łamałby licencje to jest problem nawet jak całość jest darmowa ;P Natomiast bootstrap jest opensource, więc nawet jakby rządał 200 tysięcy to nie ma problemu. Polecam doczytać na ten temat, bo to tak nie działa jak napisałeś.

Opublikowano

Nie, nie zapomniałem o projekcie :)

@Aktualizacja

Dodałem sprawdzanie czy serwer jest włączony - jeżeli nie, nie da się kupić oferty oraz wyświetlanie ilości graczy na serwie, taki spoiler - podczas dodawania serwera w itemshopie, w miejscu IP, będzie trzeba dopisać :PORT serwera do niego (czyli IP:PORT), jest też miejsce na PORT ale RCON

W niedalekiej przyszłości mam nadzieje że wyjdzie do niego plugin na serwer minecraft (do obsługi ItemShopu), jak na razie mam skrypt ale chce to zmienić :).

Opublikowano

Udostępniam ItemShop, rano dostarczę wam skrypt na serwer minecraft żeby go obsłużyć (potem napisze plugin).

GitHub: https://github.com/bubanga/ItemShop

Instalacja:

Wrzuć plik baza.sql do twojego mysql

Ustaw dane do mysql w pliku inc/settings.php

Gotowe, możesz się logować do panelu adminia

Aby zalogować się do panelu admina: przejdź do stopki ItemShopu, kliknij znaczek obok roku. W polach wpisz domyślne dane:

login : root

haslo: pass

UWAGA! ItemShop jeszcze nie jest skończony ale postaram się aby do jutra wyszła kolejna łatka :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Udostępniam ItemShop, rano dostarczę wam skrypt na serwer minecraft żeby go obsłużyć (potem napisze plugin).

GitHub: https://github.com/bubanga/ItemShop-MC

Instalacja:

Aby zalogować się do panelu admina: przejdź do stopki ItemShopu, kliknij znaczek obok roku. W polach wpisz domyślne dane:

UWAGA! ItemShop jeszcze nie jest skończony ale postaram się aby do jutra wyszła kolejna łatka :)

Pozdrawiam

Dzieki za opublikowanie wkoncu tego itemshopu. Mialem samemu cos takiego pisac lecz nie wiedzialem od ktorej strony sie za to zabrac tym bardziej mala znajomosc obslugi RCON'a :/

A druga sprawa to czy wyrazasz zgode aby sobie go calkowicie przerobic?

PS. Bardzo dobra robota oby więcej takich projektów ;)

Opublikowano

GitHub: https://github.com/bubanga/ItemShop-MC

Instalacja:

Pozdrawiam

Dzieki za opublikowanie wkoncu tego itemshopu. Mialem samemu cos takiego pisac lecz nie wiedzialem od ktorej strony sie za to zabrac tym bardziej mala znajomosc obslugi RCON'a :/

A druga sprawa to czy wyrazasz zgode aby sobie go calkowicie przerobic?

PS. Bardzo dobra robota oby więcej takich projektów ;)

A rób sobie co chcesz, tylko nie usuwaj stopki i go nie udostępniaj :) 

A on jeszcze jest nie ukończony więc musisz jeszcze chwile poczekać, dziś postaram sie napisać jakąś łatke, bo brakuje kilku rzeczy :)

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeżeli ktoś jest nadal ciekaw to jutro na 99% otrzymacie download już do działającej wersji.
Na ten czas zostało mi tylko dodać:

wiadomości po kupnie (10-30min roboty),

system reportów (30min - 1h roboty),

ustawienia z poziomu pa (1h - 2h roboty).

Czyli jakieś 3.5h pracy :)

To co jutro się widzimy :P. Jeżeli ktoś jest ciekaw jak wygląda panel admina:
http://mcishop.pl/demo/index.php?modal_open=paneladmin
login: demo
hasło: demo
jak pisałem wyżej, zakładka ustawienia dopiero piszę :).

Pozdrawiam

Opublikowano

@ShroN Mega projekt! Fajnie że darmowy lecz może być dobrą konkurencją dla tych płatnych bo Polacy wiadomo lepsze darmowe :)

Czy w PA są informacje ile danego miesiąca zarobiliśmy (Plus wykres), ile osób zakupiło daną usugłę, najczęściej używana metoda płatności ? 

Opublikowano

Czy w PA są informacje ile danego miesiąca zarobiliśmy (Plus wykres), ile osób zakupiło daną usugłę, najczęściej używana metoda płatności ? 

Tak, pojawią się, możesz już je zobaczyć na stronie głównej w panelu admina (jak na razie tylko z całości istnienia sklepu).

Opublikowano

Napraw te główki graczy, bo jak najedziesz to się przesuwają (spacje znikają).

Zauważyłem, na razie nie mam czasu zajmować się tym, jak czasu starczy to spróbuje naprawić.

To jak z tym DL? Dziś będzie?

No postaram się żeby dziś już był

Opublikowano

Itemshop może w pełni funkcjonalny, aczkolwiek jeśli mam oceniać kolorystykę, tło i ogólny wygląd strony, to wolę ocenę pozostawić sobie. Pisałem do Ciebie @ShroN , sprawę zostawiłeś. Uwzględniłem tam fakt, że mogę Tobie pomóc od front-endu. Mam nadzieję, że po wydaniu DL jakoś wszystko uzgodnimy.

Pozdrawiam

Opublikowano

Itemshop może w pełni funkcjonalny, aczkolwiek jeśli mam oceniać kolorystykę, tło i ogólny wygląd strony, to wolę ocenę pozostawić sobie. Pisałem do Ciebie @ShroN , sprawę zostawiłeś. Uwzględniłem tam fakt, że mogę Tobie pomóc od front-endu. Mam nadzieję, że po wydaniu DL jakoś wszystko uzgodnimy.

Pozdrawiam

Wiem, tylko że ty chciałeś podstawę, a jak już Ci pisałem - nie umiem ładnie pisać HTML.

O to link do githuba:

https://github.com/bubanga/ItemShop

Co jeszcze nie działa:

- Gdy tworzysz operatora SMS opcja "zawiera" nie działa jeszcze.

- Nie przychodzą reporty, aczkolwiek są już tworzone w bazie danych, dodam to w następnej aktualizacji bo to chwila roboty

i to tyle z tego co wiem

Od razu pisze, w panelu admina mogą być małe nie dociągnięcia odnośnie napisów ale to zmienie potem. I nie testowałem poprawności działania PaySafeCard, gdyby ktoś był taki miły i przetestował to, czy po udanej transakcji itemshop wykonuje komendy, ale zakładam że będzie działać :)

Aktualnie nie można jeszcze korzystać z łączności TXT, działa tylko RCON. Ponieważ nie napisałem pluginu który by obsługiwał tą płatność (TXT).

Sposób instalacji:

1. Wrzuc plik baza.sql do MySQL
2. Wejdz w plik inc/settings.php i ustaw dane do logowania MySQL
3. Ustaw chmody (uprawnienia) 777 na:
3.1. inc/settings.php*
3.2. admin/index.php*
3.3 css/ i wszystkie pliki i foldery w nim sie znajdujace*
4. Zaloguj sie do panelu admina, kliknij © w stopce na stronie głownej itemshopy
4.1. Login: Admin
4.2. Hasło: admin
5. Przejdz do zakladki ustawienia i wypelnij je swoimi danymi
6. Przejdz do zakladki uzytkownicy i zmien swoje dane do konta
Opublikowano

czego nie działa opcja sms ?>

Pozdrawiam

Wiem, tylko że ty chciałeś podstawę, a jak już Ci pisałem - nie umiem ładnie pisać HTML.

O to link do githuba:

https://github.com/bubanga/ItemShop

Co jeszcze nie działa:

- Gdy tworzysz operatora SMS opcja "zawiera" nie działa jeszcze.

- Nie przychodzą reporty, aczkolwiek są już tworzone w bazie danych, dodam to w następnej aktualizacji bo to chwila roboty

i to tyle z tego co wiem

Od razu pisze, w panelu admina mogą być małe nie dociągnięcia odnośnie napisów ale to zmienie potem. I nie testowałem poprawności działania PaySafeCard, gdyby ktoś był taki miły i przetestował to, czy po udanej transakcji itemshop wykonuje komendy, ale zakładam że będzie działać :)

Aktualnie nie można jeszcze korzystać z łączności TXT, działa tylko RCON. Ponieważ nie napisałem pluginu który by obsługiwał tą płatność (TXT).

Sposób instalacji:

1. Wrzuc plik baza.sql do MySQL
2. Wejdz w plik inc/settings.php i ustaw dane do logowania MySQL
3. Ustaw chmody (uprawnienia) 777 na:
3.1. inc/settings.php*
3.2. admin/index.php*
3.3 css/ i wszystkie pliki i foldery w nim sie znajdujace*
4. Zaloguj sie do panelu admina, kliknij © w stopce na stronie głownej itemshopy
4.1. Login: Admin
4.2. Hasło: admin
5. Przejdz do zakladki ustawienia i wypelnij je swoimi danymi
6. Przejdz do zakladki uzytkownicy i zmien swoje dane do konta

czego nie działa opcja sms dobrze zrobiłem i nie działa na jaki to chosting jest microsms ?

Opublikowano

Dziś jeszcze nie będzie działała łączność MicroSMS.pl PaySafeCard, zapomniałem dodać w baza.sql odpowiedniego rekordu, jutro w aktualizacji to naprawię :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...