Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Darmowy ItemShop (ComboShop) by ShroN

ShroN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Okej, postanowiłem wam udzielić informacji co się zmieni w następnej aktualizacji która wyjdzie przez moje lenistwo (:p) dopiero w sobotę/niedziele.

1. System użytkowników - będzie można uruchomić tą opcje dzięki czemu, gracz rejestruje się w sklepie, doładowywuje sobie portfel, zalety tego są takie, że ceny mogą być bardziej zróżnicowane (produktu, nie SMSa).

- Portfele

- Zostaną wykorzystane rangi czyli użytkownik i zbanowany.

2. System newsów - będzie można uruchomić tą opcje dzięki czemu twój sklep stanie się również stroną główną, gdzie będziesz mógł publikować wpisy

- Zostanie wykorzystana ranga moderator.

3. System wyglądu - zostanie przebudowany, całość będzie przechowywana w bazie danych, a nie jak do tej pory w pliku. Dodatkowo pojawi się lista stylów dodanych, ten system ułatwi sprawę, pozwoli dodać arkusz ze stylem do szablonu, co pozwoli używaniem go w prymitywnym (bo inaczej nie mogę tego nazwać) systemie pluginów

- Możliwość importu stylu.

- Możliwość eksportu stylu.

4. W panelu admina pojawią się:

- W panelu admina zostanie dodana szczegółowa historia związana z daną ofertą, czyli ile razy została sprzedana.

- Powiadomienia związane z tym iż został zgłoszony raport

- Poprawa wyświetlania raportów

- Poprawa aktualizacji danych w ustawieniach po ich z edytowaniu.

- Guzik do testowania oferty.

- Dojdzie kilka nowych zakładek i ustawień.

- Poprawa kilku błędów.

5. System podstron - system ten będzie odpowiadał za to iż będziesz mógł dodać nową stronę w itemshopie na której będziesz mógł coś napisać, np. administracje, można używać kodu HTML itp.

6. System pluginów - będzie to prymitywne narzędzie dla osób które znają język PHP, pozwoli na dodanie czegoś do kodu sklepu bez integralności w kod źródłowy, ale na wiele zapewne nie pozwoli iż nadal się uczę PHP :)

7. Instalator - tak powstał instalator do itemshopu, pozwoli wam łatwo i przyjemnie zainstalować mojego ItemShopa :)

8. Optymalizacja kodu.

9. Blokada wyświetlenia oferty, gdy serwer jest off lub nie ma połączenia z nim.

Mam nadzieje że spodobają się wam zmiany jakie zaszły w ItemShopie, chciałbym również stworzyć jakiś poradnik wideo odnośnie obsługi ItemShopu i wytłumaczeniu rzeczy dla niektórych niezrozumiałych. 

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 296
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Witam, chciałbym poinformować że aktualizacja wyjdzie jutro, mam taką nadzieje, ale samo napisanie systemu użytkowników i portfelów to bardzo dużo pracy.

W aktualizacji nie pojawi się system pluginów, jak na razie to za dużo pracy, a nie jestem pewny czy to ma sens, skoro osoba która będzie korzystała z ItemShopu będzie albo znała PHP albo nie, jeżeli nie będzie (znała) to nie będzie umiała na pisać, a jeżeli będzie znała to z łatwością z edytuję kod.

Jeszcze jedna smutna wiadomość, z tą aktualizacją która miejmy nadzieje jutro wyjdzie zmniejszę produktywność pracy w zakresie projektu, co nie znaczy że "umarł", moim zdaniem mój produkt już oferuje wystarczająco dużo możliwości, kolejnym powodem jest to że chciałbym się zająć nowym projektem gry, może jeszcze o nim usłyszycie :), ale co, powtarzam, nie zatrzymuje tego projektu i będą powstawać aktualizacje naprawiające bugi itp. ale to nie będzie na pewno tak wielka aktualizacja jak  ta jutrzejsza :P.

@Edit

Sorry że jeszcze nie wydałem aktualizacji, dlatego że nie mam chwilowo chęci i sił, muszę teraz uczyć, mam po 3 sprawdziany tyg, i kilka kartkówek więc trochy tego jest. Ale aktualizacja niebawem wyjdzie.

Pozdrawiam

Opublikowano

Przykro mi ale LvLUP zablokowało mi VPSa, nawet nie wiem czemu...

Więc nie wiem czy wyjdzie aktualizacja...

Nie polecam tego hostingu

Opublikowano

Mam pytanie o co chodzi z tymi płatnościami LVLUP. Czyli tam wpisuje swoje id portfela i dostaje na portfel?

Mój komputer:

CPU: i5-750 3.2 GHz OC GPU: GB GTX 1060 3 GB RAM: 4 x GR1333D364L9/2G
MOBO: GA-P55A-UD3 HDD: STM3500630AS SSD : SiliconPower A55 256GB PSUSupremo FM2 Gold 750W

CASE: SPC RG1

Opublikowano

Przykro mi ale LvLUP zablokowało mi VPSa, nawet nie wiem czemu...

Więc nie wiem czy wyjdzie aktualizacja...

Nie polecam tego hostingu

Z tym się akurat nie zgodzę. Jest to bardzo dobry i godny zaufania hosting.

Jeśli uważasz, że twój VPS został zablokowany niesłusznie, to na forum lvlup jest specjalny wątek do zgłaszania tego.

@topic

Czekam na aktualizację i życzę Ci odblokowania VPSa ;)

baner2.png

Opublikowano

Wznawiam projekt, jutro, najpóźniej w niedziele pojawi się oczekiwana aktualizacja.

Mam pytanie o co chodzi z tymi płatnościami LVLUP. Czyli tam wpisuje swoje id portfela i dostaje na portfel?

W głównym poście masz napisane wartości jakie masz wkleić w odpowiednie pola w twoim panelu admina. Jeżeli dobrze to zrobisz, to pieniądze będą "szły" do portfela LvLUP

Pozdrawiam

Opublikowano

Nie wiem czy to błąd, że używam darmowego hostingu www. Czy to że pukawka ma zablokowane rcon prot(tylko do testów wziąłem). Ciągle pisze, że serwer ofline. Testowałem też darmowy hosting freeservers.pl. Czy ten itemshop działa tylko na lvlup.pro czy inne hostingi też obsłuży?

Mój komputer:

MOBO: GA-P55A-UD3 HDD: STM3500630AS SSD : SiliconPower A55 256GB PSUSupremo FM2 Gold 750W

Opublikowano

Nie wiem czy to błąd, że używam darmowego hostingu www. Czy to że pukawka ma zablokowane rcon prot(tylko do testów wziąłem). Ciągle pisze, że serwer ofline. Testowałem też darmowy hosting freeservers.pl. Czy ten itemshop działa tylko na lvlup.pro czy inne hostingi też obsłuży?

Obsłuży każdy hosting na pewno bo połączenie jest przez rcon.

Raczej nie jest to wina pukawki. Darmowy hosting www? Wszystko jasne. To wina hostingu www.

bannergif.gif

Opublikowano

Raczej nie jest to wina pukawki. Darmowy hosting www? Wszystko jasne. To wina hostingu www.

A ty jakiego używasz bo korzystałem z cba.pl (mysql się zglitchowało), potem hostinger.pl(nie chciał dać strony), a teraz korzystam z prv.pl(i działa strona ale serwer jest offline). Bo chciałem przetestować czy działa ten itemshop i nie moge :D(bo poco mam od razu kupować wszystko serwer w wakacje ma być(lub jakąś przerwę dłuższą), a teraz wszystko testuje)

Mój komputer:

Opublikowano

A ty jakiego używasz bo korzystałem z cba.pl (mysql się zglitchowało), potem hostinger.pl(nie chciał dać strony), a teraz korzystam z prv.pl(i działa strona ale serwer jest offline). Bo chciałem przetestować czy działa ten itemshop i nie moge :D(bo poco mam od razu kupować wszystko serwer w wakacje ma być(lub jakąś przerwę dłuższą), a teraz wszystko testuje)

CBA, Hostinger (to juz wgl sht) i prv pewnie blokuja polaczenie ;)

Ja korzystam z vpsa na lvlup.pro, jednak dam sobie leb uciac ze bedzie dzialalo polaczenie na normalnym, platnym hostingu www.

To samo sadzi Pan Lukasz ze sk***tuj.pl. Taki juz urok darmowych hostingow www.

bannergif.gif

Opublikowano

Jeżeli pisze Ci że serwer jest Offline to znaczy że coś z Query, RCON odpowiada za wydawanie produktu na serwerze.

Opublikowano

Wgrałem, potestowałem, całkiem spoko. Chociaż ten drugi projekt, dosyć podobny wydaje się być fajniejszy, tylko że jeszcze nie ma DL. 

Martwi mnie tylko bezpieczeństwo tego skryptu, nawet usunięcie głównego konta Admina jest utrudnione - nie można tego zrobić, tylko trzeba mu hasło zmienić.

Design oczywiście okej, bootstrap zawsze wygląda dobrze, tylko dość powtarzalnie.

5465845486.png

Opublikowano

Wgrałem, potestowałem, całkiem spoko. Chociaż ten drugi projekt, dosyć podobny wydaje się być fajniejszy, tylko że jeszcze nie ma DL. 

Martwi mnie tylko bezpieczeństwo tego skryptu, nawet usunięcie głównego konta Admina jest utrudnione - nie można tego zrobić, tylko trzeba mu hasło zmienić.

Design oczywiście okej, bootstrap zawsze wygląda dobrze, tylko dość powtarzalnie.

Nie można usunąć głównego admina, dlatego że to nie miało by sensu, to tak jakby ktoś próbował usunąć roota z VPSa xD. Zakładanie nowego admina nie ma sensu skoro można zmienić login, hasło itp.

Ten drugi projekt na pewno się pojawi.

Desing nie jest w 100% mój, ale na pewno na piszę kilka.

Dodatkowo w aktualizacji zoptymalizowano kod, poprawiono kilka rzeczy, w tym bezpieczeństwo.

Pozdrawiam 

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

mam taki o to problem wszystko już wgrałem i skonfigurowałem połączenie z baza ale wyskakuje mi tak  : Connection failed: Unknown database 'mcishop' moze ktos pomoc

Opublikowano

mam taki o to problem wszystko już wgrałem i skonfigurowałem połączenie z baza ale wyskakuje mi tak  : Connection failed: Unknown database 'mcishop' moze ktos pomoc

Połączyłeś itemshop z własnym mysql? Na podanym błędzie widać że nie skonfigurowałeś mysql.

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie mam wyebane, tylko nie wiem co jest nie tak. Spróbuję na swojej maszynie dodać twój serwer i zobaczyć czy tak nadal jest.
Mógłbyś podać jeszcze wersje PHP na twojej maszynie?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Siemanko, dawno niczego noweego nie było - no cóż. Dla osób zainteresowanych projektem, prace nad nim rozpocznę w połowie czerwca (będzie po radzie), więc znajdzie się czas na pisanie.
Chciałbym tym razem napisać sklep ale już obiektowo :).

Jeżeli masz pomysły na nowe funkcje itp. - pisz!

Osoby znające:
PHP, HTML, CSS, JS, JAVA

zapraszam na PW, jeżeli chcą pomóc przy projekcie :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...