Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Darmowy ItemShop (ComboShop) by ShroN

ShroN

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 296
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Również zacząłem pisać sklep prezentuje sie tak

Ogólnie ten twój sklep jest okej jak na darmowy. Tylko tym razem nie rób mysql_* tylko pdo oraz postaraj sie jquery i ajax wykorzystać.

Opublikowano

@ShroN

Mam skonfigurowanego RCONa, ale z racji tego, że chciałem zmniejszyć ilość kodu, wykonuje on tylko komendę /usluga nazwa_uslugi nick. W przyszłości (przed upublicznieniem) będę musiał to zmienić.

Ah, i na razie (niestety) mój sklep nie korzysta z bazy danych. To też będę musiał dopisać :p.

baner2.png

Opublikowano

Ogólnie ten twój sklep jest okej jak na darmowy. Tylko tym razem nie rób mysql_* tylko pdo oraz postaraj sie jquery i ajax wykorzystać.

postaram się, ogólnie zacząłem korzystać z mysqli ale o pdo też poczytam.

Opublikowano

postaram się, ogólnie zacząłem korzystać z mysqli ale o pdo też poczytam.

Mysqli i pdo to w praktyce to samo. Ten sam poziom bezpieczeństwa. Jak korzystałeś z mysql, to lepiej weź się za mysqli

Opublikowano

Tak

@jakubgross

Chce się wziąć za niego, może dziś.

Ale od razu pisze, będę go pisał od 0, ponieważ poprawie jego całą strukturę i w ogóle.

Okej, czekam z niecierpliwością. :) Jeśli będzie potrzebował kogoś do testów chętne mogę pomóc. 

strange1.jpg

Opublikowano

Witajcie, pora was poinformować jakie są postępy. A więc:

• wyświetlanie oferty jest w oknie modalnym,
  • zarysy całkiem nowego panelu admina
  • łatwa edycja wyglądu ItemShopa (jak ktoś robił styl do MyBB to podobnie będzie to wyglądało)
  • zarysy wyboru języka, planuje wypuścić ItemShop również w angielskiej wersji jaki i możliwości dodania innego języka samodzielnie, warto zauważyć że opcja ta będzie zmieniała język całej strony razem z opisem, nazwą oferty/serwera itp. o ile administrator podczas tworzenia oferty/serwera użyje odpowiedniego kodu, będzie to wyglądało w ten sposób: [lang=pl]Dom[/lang][lang=en]Home[/lang]
  • możliwość włączenia/wyłączenia serwera/oferty - taka mała rzecz.

Dodatkowo planuje całkiem nowe wyświetlanie serwerów, ofert, iż dotychczasowe jest mało atrakcyjna, ale jak wyżej wspomniałem - cało kształt strony będzie bardzo prosty w edycji, gdy tylko przedstawię wam dokumentacje.

Myślę o przerobieniu całego itemshopa aby ten mógł zastąpić całą stronę główną, czyli dodać newsy, listę zbanowanych i takie tam bajery. Możecie się tego spodziewać na 90%, ale wtedy jeżeli komuś zależy tylko na ItemShopie dam kod dzięki któremu będzie mógł sobie zaimportować tylko ItemShop do swojej strony.

Chciałbym też dodać nieobowiązkowy system logowania, czyli w ustawieniach będzie opcja odnośnie tego systemu, a podczas tworzenia oferty będzie możliwość wybrania do każdej płatności czy gracz musi być zalogowany, nie musi lub nie może jeżeli system logowania jest wyłączony, system pozwalałby doładowywać swój wirtualny portfel, w którym znajdowałby się środki przeznaczone na zakup twoich ofert.

Tak więc, bardzo dużo pracy jeszcze przede mną i byłbym wdzięczny jeżeli jakaś osoba która zna się na HTML, CSS chciała mnie wspomóc, chętnych zapraszam na PW.

Opublikowano

To po prostu jest śmieszne :D

Tyle tych darmowych projektów itemshopów, które trwają już długo np. Twój od maja, a nawet jeszcze nie na downloadu. 

Piszesz, co zrobiłeś a projekt nie zbliża sie do końca, nie ma daty premiery ani nic.

Opublikowano

Tyle tych darmowych projektów itemshopów, które trwają już długo np. Twój od maja, a nawet jeszcze nie na downloadu. 

Piszesz, co zrobiłeś a projekt nie zbliża sie do końca, nie ma daty premiery ani nic.

Długo trwają bo się nie chce robić, inaczej jest z płatnymi, bo robisz po coś. Teraz zaczął pisać od nowa więc trzeba JESZCZE dłużej czekać na download :) No ale też muszę napisać że to trochę śmieszne :D Zobaczymy, pożyjemy i coś się dowiemy o tym projekcie. Ale szczerzę autor mógł dać DL do starej wersji, to zawsze coś, bo na razie to wygląda jak by było tylko w fazie pomysłu.

Jak napisałem głupotę to przepraszam, ale szkoła wyprała mi mózg dzisiaj :)

Opublikowano

Długo trwają bo się nie chce robić, inaczej jest z płatnymi, bo robisz po coś. Teraz zaczął pisać od nowa więc trzeba JESZCZE dłużej czekać na download :) No ale też muszę napisać że to trochę śmieszne :D Zobaczymy, pożyjemy i coś się dowiemy o tym projekcie. Ale szczerzę autor mógł dać DL do starej wersji, to zawsze coś, bo na razie to wygląda jak by było tylko w fazie pomysłu.

Jak napisałem głupotę to przepraszam, ale szkoła wyprała mi mózg dzisiaj :)

Nie dam do poprzedniej wersji downloadu dlatego że ona używała mysql, przez co działała tylko na VPSach zresztą jej kod był masakryczny. 

Jeszcze w tym miesiącu wyjdzie wersja BETA, a i projekt przedtem był po prostu źle napisany i nie nadawał się do użytku, dlatego to tak długo trwa.

Opublikowano

Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. Skoro są darmowe, to progres w takim projekcie następuje bardzo wolno.

Opublikowano

Okej, w końcu aktualizacja, no cóż, mało miałem ostatnio czasu ale udało mi się zrobić:

• zarządzanie użytkownikami, w większym stopniu zakończone ok. 95%
  • zarządzanie serwerami w 100%
  • zarządzanie ofertami w 90%

Jutro zakończę prace w powyższych punktach i rozpocznę prace nad dodawaniem bramek SMS, podczas dodawania platformy SMS do APIKEY będą do dyspozycji  zmienne odnośnie:

• key - indywidualny kod każdego użytkownika przydzielany przez platformę SMS
  • prefix, czyli te litery przed . (w wiadomości, np AP.CODE),
  • text, czyli te litery po (w wiadomości, np AP.CODE),
  • kod z sms
  • numer
  • nick
  • cena (z VAT) - VAT będzie można usunąć
  • cztery dodatkowe opcje, na przykład na ID SMS w HomePay

prócz tego, będzie potrzebne podać i wybrać jaka wiadomość zwrotna ze strony operatora oznacza iż kod z smsu jest poprawny, w nich również będzie można użyć powyższych zmiennych, do wybrania będą dwa warianty sprawdzania, pierwszy to, czy wiadomość zwrotna ze strony operatora jest równa z tą podaną przez nas oraz drugi, sprawdzanie czy zawiera wiadomość zwrotna  ze strony operatora z tą podaną przez nas.

Dla niektórych może to być nie do końca zrozumiałem bo mi się tego na razie nie chcę opisywać, ale do tego wrócę.

Pozdrawiam 

Opublikowano

A może dodasz jeszcze obsługę bramki PSC z microsms?

Będę w miarę możliwości poszerzał płatności, ale na pewno na SMS się nie zatrzyma :)

A tak przy okazji @aktualizejszyn udało mi się ukończyć w 99% zarządzanie usługami SMS (bramkami), czyli można już dodawać, usuwać, edytować, zostało tam tylko kilka pomniejszych spraw estetycznych. Poprawiłem pewno rzecz w zakładce użytkownicy. 

Proszę takie będą zmienne do użycia w APIKey (adres strony sprawdzający poprawność kodu z SMS)

{{mcishop.host-field1}} - dodatkowa opcja 1
{{mcishop.host-field2}} - dodatkowa opcja 2
{{mcishop.host-field3}} - dodatkowa opcja 3
{{mcishop.host-field4}} - dodatkowa opcja 1
{{mcishop.host-code}}   - kod z SMSa
{{mcishop.host-number}} - numer na który gracz ma wysłać SMS
{{mcishop.host-prefix}} - to są te litery przed . w wiadomości
{{mcishop.host-text}}   - to są te litery po . w wiadomości
{{mcishop.host-price}}  - cena bez VAT
{{mcishop.host-pricevat}} - cena z VAT
{{mcishop.host-player}}  - nick osoby kupującej oferte

oraz do wiadomości zwrotnej ze sprawdzania poprawności SMSa

Już niedługo postaram się wam udostępnić panel administratora gdy skończę w 100% zarządzaniem serwerami, ofertami :).

Opublikowano

Na czym polega metoda łączenia się z serwerem TXT?

To bardzo proste, wręcz banalne,

gracz wpisując komende np. /odbierz-oferty pobiera pluginem lub skryptem zawartość na strony WWW używając metody GET, i zapisuje jej zawartość jako plik .yml na serwie, następnie odczytuje jakie kupił oferty i je mu przydziela. Wszystkie komendy są zapisane w skrypcie/pluginie.

Opublikowano

A kiedy doczekamy się premiery? I czy ona będzie płatna hmm?

Nie żeby coś ale tytuł tematu to:

Projekt darmowego ItemShopu MineCraft By ShroN

A premierę 25.12 najwcześniej.

Opublikowano

@Aktualizacja

No więc zrobiłem nowy styl :) <- KLIK

Aktualnie prace nad statusem serwera trwają, od razu informuję, że nie będzie dało się kupić żadnej oferty gdy serwer będzie offline.

Opublikowano

Fajny projekt, moglbys wzbogacic troche styl.

Zamierzasz do itemshopu uzywac jakiegos pluginu?

<18:17:02> "MarmarukHD" został zablokowany permanentnie na serwerze przez "Otek" (Teamspeak przeznaczony dla ludzi.)

Opublikowano

@Aktualizacja

Aktualnie prace nad statusem serwera trwają, od razu informuję, że nie będzie dało się kupić żadnej oferty gdy serwer będzie offline.

To tylko ja dodam że coś tak dobrego i ambitnego zasługuje na poradnik na yt ja jak byłbym na twoim miejscu to bym już 3 razy zrobił taki poradniki

Opublikowano

Fajny projekt, moglbys wzbogacic troche styl.

Zamierzasz do itemshopu uzywac jakiegos pluginu?

Styl dalej piszę :)

A ItemShop będzie używał skryptu, no chyba że ktoś napisze za mnie plugin albo, gdy się nauczy trochy Javy.

@Aktualizacja

To tylko ja dodam że coś tak dobrego i ambitnego zasługuje na poradnik na yt ja jak byłbym na twoim miejscu to bym już 3 razy zrobił taki poradniki

Do obsługi będzie poradnik na YT, ale dopiero po świętach.

Dziś zamierzam napisać system wykonywania poleceń do serwera, i coś w panelu admina.

A tak w ogóle czeka ktoś na ten ItemShop?

Pozdrawiam 

Pozdrawiam

Opublikowano

@Aktualizacja - kilka pomniejszych spraw, oświadczam że będzie można dodać płatność PaySafeCard - MicroSMS.pl :)

Teraz pracuje nad finalizowaniem oferty, oraz jej wyświetlaniem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...