Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Darmowy ItemShop (ComboShop) by ShroN

ShroN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym poinformować że projekt w postaci powyższej przestaje być realizowany, dlatego iż powstaje zupełnie coś nowego ;). Odkąd powstał ten post powstało 5 różnych projektów które miały być tym sklepem, jednakże w czasie ich tworzenia nabierałem coraz więcej doświadczenia, przez co porzucałem stare projekty i zaczynałem od nowa.

Jednak nadszedł i ten czas kiedy postanowiłem dać sobie spokój z pisaniem tego projektu a zająć się czymś innym, czymś, co od zawsze chciałem zrobić z tego projektu, a mianowicie pełnoprawnego CMSa którego można w dowolny sposób modyfikować. Dlatego od jakiegoś czasu ślęczę nad nowym projektem który w żaden sposób nie skupia się na byciu sklepem, jest to po prostu CMS, jednak dla tego projektu napiszę wtyczkę do niego, umożliwiając tym samym korzystanie z niego, jako sklep.

Sam projekt roboczo nazywa sie Now PAGE i jest w fazie tworzenia, ostatnio poświęciłem mu dużo czasu, posiada już podstawowe funkcję, w tej chwili moja praca jest skupiona nad funkcją która umożliwi wgrywanie i pobieranie motywu z CMS, w dalszej kolejności chcę już w pełni umożliwić implementacje wtyczek (ta część już w pewnej części jest zrobiona i działa)
Projekt będzie darmowy, po jego wydaniu chciałbym zrobić bazę z motywami i wtyczkami ala Wordpress ;). Data wydania nie jest jeszcze mi znana, najprawdopodobniej ukaże pod koniec wakacji, a wtyczka sklepu najwcześniej jak to możliwe. Wersja demonstracyjna zostanie przedstawiona już niedługo.
Osoby chętne do pomocy zapraszam na priv. przydasz się jeżeli znasz JS lub HTML i CSS albo PHP
Pozdrawiam 

• Odpowiedzi 296
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Aktualnie jestem w fazie testowania systemu wtyczek, na potrzeby tego piszę podwaliny sklepu z który będzie można zainstalować ;D

Opublikowano

Trochy pracy do przodu, można już edytować szablony z poziomu panelu administratora.
Najprawdopodobniej będzie cisza do 12 sierpnia, wakacje od poniedziałku :D 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Sklep jest robiony od 2k14 i jak na 2 lata jest totalnym syfem. Wygląd niczym robiony przez 14 latka w paincie, brak jakichkolwiek ciekawych funkcji. 

CWeKkdQ.png

Opublikowano
6 godzin temu, PalaTime napisał:

Sklep jest robiony od 2k14 i jak na 2 lata jest totalnym syfem. Wygląd niczym robiony przez 14 latka w paincie, brak jakichkolwiek ciekawych funkcji. 

Zacna wypowiedź, albowiem twoja wypowiedź nie ma żadnej wartości w temacie, ponieważ w poście powyżej:

zostało wszystko wyjaśnione, a samego posta głównego nie edytowałem jeszcze ponieważ mi się nie chce
Więc chyba się nie doinformowałeś

Opublikowano

Oceniam fakt twojej całej twórczości i tego że ciągle piszesz coś jak np:

Dnia 14.07.2018 o 22:04, ShroN napisał:

Trochy pracy do przodu, można już edytować szablony z poziomu panelu administratora.
Najprawdopodobniej będzie cisza do 12 sierpnia, wakacje od poniedziałku :D 

a chuja nas obchodzi co ty sobie robisz jeżeli nawet nie wiemy co, jak to wygląda, co zawiera. Powinieneś już dawno napisać do administratora o zamknięcie tematu i usunięcie, a jeżeli masz nowy projekt to zrobić nowy temat i dać w nim jakieś ss twojej pracy.

CWeKkdQ.png

Opublikowano
14 godzin temu, PalaTime napisał:

Oceniam fakt twojej całej twórczości i tego że ciągle piszesz coś jak np:

a chuja nas obchodzi co ty sobie robisz jeżeli nawet nie wiemy co, jak to wygląda, co zawiera. Powinieneś już dawno napisać do administratora o zamknięcie tematu i usunięcie, a jeżeli masz nowy projekt to zrobić nowy temat i dać w nim jakieś ss twojej pracy.

Twój poziom jest zajście bardzo niski, po pierwsze wypowiadasz się w liczbie mnogiej, jesteś reprezentantem jakieś grupy? Bo nie rozumiem, daj proszę nicki, chyba że masz rozdwojenie jaźni.
Jeżeli temat Cie nie interesuje po prostu się nie wypowiadaj, przecież uznałeś że "ch*ja nas obchodzi", i tu dalej nie rozumiem o co Ci chodzi, gdyż właśnie informuje jak to wygląda i co zawiera, a ty przez to, wylewasz swoje żale, przecież dołączyłeś odnośnik do postu który informuje na jakim etapie jest projekt, dodatkowo, wymagasz coś ode mnie co jest chore iż to praca non-profit, żądasz zobaczenia wyglądu, ale go nie zobaczysz, bo  uwaga.. projekt jest WIP... więc ciężko pokazać wyniki pracy skoro jeszcze nie wszystko jest ukończone.
Dodatkowo, jak już wspominałem w temacie, że projekt będzie kontynuowany w formie pluginu do CMSa więc tematu nie zamknę, gdyż informuje o postępach (w tym temacie) odnośnie postępu CMSa do którego bezpośrednio nawiązuje ten temat.
Żądam od ciebie kulturalnych wypowiedzi!

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
23 godziny temu, foriv123 napisał:

Daj dl

22 godziny temu, Vindow napisał:

Twoje demo nie działa :v

Już usunąłem demo, ogólnie temat jest zaniedbany, aktualnie cały czas piszę CMSa, a projekt ten będzie wtyczką/pluginem do niego (do tego CMSa) :D
Projekt jest tu: https://github.com/MolleCMS/MolleCMS w sumie on już działa, tylko że brakuje mu panelu administratora który powstaje. Jak tylko go skończę to wyjaśnię co i jak.

Jeżeli ktoś jest chętny pomóc to zapraszam na PW.

• 3 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 29.01.2019 o 22:29, PalaTime napisał:

Przez tyle czasu dalej się nic nie nauczyć to jest magia :)

Fakt faktem, już dawno nic nie publikowałem, ale że ja się nic nie nauczyłem?
W aktualnej sytuacji w której się znajduje jestem w trakcie nauki frameworku Symfony 4 i tworze w nim swoją grę Via WWW.

Prócz tego ItemShop będzie ukończony. Obiecuje że jeszcze w tym roku ^^

Opublikowano

Ooo a co to :D
https://github.com/bubanga/PaymentAPI/

powoli się robi :D, napisałem właśnie bibliotekę która obsługuje różnych providerów SMS Premium, to teraz jeszcze PSC, PP, Przelewy (i BLIK) i może implementować w kodzie sklepu, tworzę go (sklep) w symfony 4 :D. No już niebawem coś się pojawi :O 

Opublikowano
10 godzin temu, VenirPL napisał:

To co, na 3 lata tematu możemy się doczekać ? :D

Heheh, no teraz sytuacja się zmieniła, inne umiejętności i dużo więcej doświadczenia + dużą część roboty za mnie roby Symfony4 :D
No coś będzie nie długo. Cały czas pracuje nad tą biblioteką do płatność, tak z grubsza to ona najważniejsza w itemshopie xD

Opublikowano
1 minutę temu, AlexsanderARG napisał:

@ShroN

Czy wygląd strony jest nadal taki sam czy jest jakaś zmiana? Kiedy ewentualnie sklep zostanie skończony i oddany dla użytkowników?

Wygląd :D? Ja nie pamiętam jak wyglądał heheeh.

Oczywiście szablon będzie zupełnie inny, napisany z użyciem Twig'a.

Natomiast na pierwsze wydanie będzie  trzeba poczekać aż ogarnę bibliotekę od płatności. Aktualnie jest tylko dla SMS, firmy które tam można znaleźć to Tpay (możliwe że zniknie jak nie dostanę dokumentacji), SimPay, RushPay, Przelewy24, Mircosms, Lvlup, HotPay, GetPay, Cashbill, planuje dodać jeszcze DotPay (jak się da :D) i Mineserv. Praktycznie każde API wymaga testów czy działa prawidłowo, więc chwile to potrwa zanim wszystkie przetestuje.

Aktualnie pracuje już nad wprowadzeniem płatności PSC, a przecież chce dodać jeszcze PP i przelewy ( w tym BLIK) więc trochy czasu mi to zajmie. Chcę tą bibliotekę używać w różnych projektach i dzięki niej nie będę się martwić o API jakieś firmy. Dodatkowo mam sprawy osobiste. Jak się nie mylę pierwsza wersja pojawi się gdzieś w Marcu, trzeba pamiętać że sama biblioteka chodź jest ważna to mam do napisania panel administratora, i trochy logiki przy wyświetlaniu szablonu, jednakże jestem dobrej myśli.

Jak tak dalej pójdzie to będę musiał założyć firmę żeby wszystko przetestować xD chociaż niektóre firmy pomagają.

A tak dla wiadomości to już ogarnąłem PSC dla hotpay (osoby prywatne - chyba) i rushpay (firmy) :D. Tu mam problem bo nie wiem które firmy świadczą usługi PSC albo PP.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Projekt posuwa się do przodu, aktualnie pracuje na komponentach Symfony 4 (nie używam całego frameworka). Dla ułatwienia sprawy drzewo katalogów jest takie samo jak w Symfony 4, po za tym tak samo się tworzy kontrolery czy szablony :D. Jestem dobrej myśli, jeżeli jest ktoś dobrej woli kto ogarnia Sf4 i pomógłby mi wprowadzić Kernel'a do aplikacji byłbym wdzięczny.

Na aktualny stan rzeczy aplikacja posiada, m. in. routing, Twig (MVC), Translation, DBAL, natomiast chciałbym ją sterować właśnie Kernel'em i to próbuje w drożyć, jeżeli mi się uda lub nie a mój czas na to pozwoli. Wrzucę w tym tygodniu projekt na GitHuba i będzie można zobaczyć postęp pracy (na aktualny postęp pracy projekt po zainstalowaniu waży 20MB).

Opublikowano

Moje postępy można obserwować o tutaj: https://github.com/initteam/initcms/ :D Na aktualny stan rzeczy jeszcze nie poukładałem gita. Klasa SecurityHandle jeszcze nie była testowana ale errorami nie wali :D. Jak dobrze pójdzie nie długo pojawi się panel administratora. Potem już napisze do tego paczkę która będzie działała jako sklep :D

Opublikowano

Właśnie tworzę (od nowa) bibliotekę do płatności. Została usprawniona, prace nad nią można śledzić o tutaj: https://github.com/initteam/PaymentAPI
Aktualnie obsługuje PSC i SMS, chodź pod PP i przelewy są już podwaliny. Na razie jest tylko dwóch providerów. W przyszłości będzie tego więcej :D. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...