Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Darmowy ItemShop (ComboShop) by ShroN

ShroN

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 296
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

UWAGA

Demo może nie działać do poniedziałku, przenoszę się na nową maszynę.

Jak potrzebujesz maszyny do testów i demo to  mogę pomóc

Opublikowano

!!!UWAGA!!!

NIE INSTALUJCIE TEGO

Projekt ma wiele dziur i nie jest zoptymalizowany.

Poniżej przykłady (nie wypisałem wszystkiego bo nie mam czasu)

$link = mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpass)

mysql_connect jest deprecated - zainteresuj się PDO

https://github.com/McIShop/ItemShop/blob/master/inc/heads.php

Bałagan w kodzie, napraw to. Znowu mysql, które jest deprecated. O optymalizacji nawet nie mówię

https://github.com/McIShop/ItemShop/blob/master/inc/logo.php 
https://github.com/McIShop/ItemShop/blob/master/inc/menu.php

Bałagan

https://github.com/McIShop/ItemShop/blob/master/inc/offers.php

YYYY.... SQL Injection, słyszałeś o tym?

Bałagan

https://github.com/McIShop/ItemShop/blob/master/inc/settings.php
<?php	
	$dbconnect = array(
		'host' => 'localhost',
		'user' => 'root',
		'pass' => '',
		'name' => 'mcishop',
	);	

$dbhost = $dbconnect['host'];
	$dbuser = $dbconnect['user'];
	$dbpass = $dbconnect['pass'];
	$dbname = $dbconnect['name'];
?>

Tego nie zrozumiem, po co przypisujesz wartości array do zmiennych :v BEZ SENSU

https://github.com/McIShop/ItemShop/blob/master/inc/stopka.php

Bałagan + po co przypisujesz wartości array do ... zmiennych?

W skrócie, chcesz rozwalić sobie serwer - ten itemshop jest dla Ciebie, bo jest dziurawy w ch*j

Edit:// Teraz zauważyłem, że to coś ma ACP

<?php
	include("../inc/db.php");
	session_start();
	if(!empty($_SESSION['logged'])){
		$login = $_SESSION['nick'];
		echo'

Nie skomentuję. 

Nie chce mi się nawet tego dalej sprawdzać, po prostu popraw wszystko i naucz się programować zanim wypuszczasz jakieś projekty pod szerszą publikę, bo ktoś może potem mieć do Ciebie problemy o np. luki, które zniszczyły mu serwer. 

Pomogłem? Daj lajka!

Ty dostałeś pomoc - ja chcę lajka!

5463996887.png

Fajny mam internet, co nie? Hehe :3

Opublikowano

!!!UWAGA!!!

NIE INSTALUJCIE TEGO

Projekt ma wiele dziur i nie jest zoptymalizowany.

Poniżej przykłady (nie wypisałem wszystkiego bo nie mam czasu)

$link = mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpass)

mysql_connect jest deprecated - zainteresuj się PDO

https://github.com/McIShop/ItemShop/blob/master/inc/heads.php

Bałagan w kodzie, napraw to. Znowu mysql, które jest deprecated. O optymalizacji nawet nie mówię

https://github.com/McIShop/ItemShop/blob/master/inc/logo.php 
https://github.com/McIShop/ItemShop/blob/master/inc/menu.php

Bałagan

https://github.com/McIShop/ItemShop/blob/master/inc/offers.php

YYYY.... SQL Injection, słyszałeś o tym?

Bałagan

https://github.com/McIShop/ItemShop/blob/master/inc/settings.php
<?php	
	$dbconnect = array(
		'host' => 'localhost',
		'user' => 'root',
		'pass' => '',
		'name' => 'mcishop',
	);	

$dbhost = $dbconnect['host'];
	$dbuser = $dbconnect['user'];
	$dbpass = $dbconnect['pass'];
	$dbname = $dbconnect['name'];
?>

Tego nie zrozumiem, po co przypisujesz wartości array do zmiennych :v BEZ SENSU

https://github.com/McIShop/ItemShop/blob/master/inc/stopka.php

Bałagan + po co przypisujesz wartości array do ... zmiennych?

W skrócie, chcesz rozwalić sobie serwer - ten itemshop jest dla Ciebie, bo jest dziurawy w ch*j

Edit:// Teraz zauważyłem, że to coś ma ACP

<?php
	include("../inc/db.php");
	session_start();
	if(!empty($_SESSION['logged'])){
		$login = $_SESSION['nick'];
		echo'

Nie skomentuję. 

Nie chce mi się nawet tego dalej sprawdzać, po prostu popraw wszystko i naucz się programować zanim wypuszczasz jakieś projekty pod szerszą publikę, bo ktoś może potem mieć do Ciebie problemy o np. luki, które zniszczyły mu serwer. 

Toż to wiadome, że jak coś jest darmowe to nie jest idealne.

Opublikowano

@up Idealne być nie musi, ale dziurawe być nie może. A SQL Injection to dość poważny błąd.

Pomogłem? Daj lajka!

5463996887.png

Opublikowano

Em, czy ktoś wspominał że to tak zostanie? Już w postach wcześniejszy był poruszany temat o łączności z MySQL postanowiłem że zmienię go na mysqli po skończeniu DEMO

Ta, hejtujcie dalej, a sami pomóc nie chcecie :) 

I po za tym jak kolega @UP projekt jest darmowy a ja nie jestem człowiekiem który siedzi w internecie...

Opublikowano

Em, czy ktoś wspominał że to tak zostanie? Już w postach wcześniejszy był poruszany temat o łączności z MySQL postanowiłem że zmienię go na mysqli po skończeniu DEMO

Ta, hejtujcie dalej, a sami pomóc nie chcecie :)

I po za tym jak kolega @UP projekt jest darmowy a ja nie jestem człowiekiem który siedzi w internecie...

Nie rozumiem ostatniego zdania. W ogole CIe nie rozumiem. Gdzie w mojej konstruktywnej krytyce widzisz hejt. Po prostu stwierdziłem, że twój skrypt ma błędy o których nie napisałeś w poście głównym. Dodatkowo twój kod jest tak nieczytelny, że nawet 5'o latek by to ładniej zrobił.

Popraw błędy i udoskonal kod to pogadamy. Zainteresuj się minifierem (minify)

Wysłane z iPhone 6S Plus za pomocą Tapatalk

Pomogłem? Daj lajka!

5463996887.png

Opublikowano

@francuz

"Popraw błędy i udoskonal kod to pogadamy."  - Bez urazy, ale on nie ma żadnego obowiązku niczego poprawiać ani niczego udoskonalać jeśli nie będzie chciał. Wspomniał już, że poprawi to za jakiś czas, ale jak najbardziej może, ale niczego nie musi. "Dodatkowo twój kod jest tak nieczytelny, że nawet 5'o latek by to ładniej zrobił."Sugestie są wskazane, ale jeżeli nie tknąłeś nawet palcem, żeby pomóc to nie wolno Ci go atakować. Dlaczego? A no dlatego, że stara się coś tworzyć dla innych w swoim czasie własnym i zupełnie za darmo. Jakbyś płacił mu za to to wtedy możesz wymagać, krytykować, narzekać i atakować go do woli (no prawie)...

Opublikowano

co z projektem? :D Czytałem, że do poniedziałku nie będzie działać, ale do której tak godziny? :)

Napisałem że od poniedziałku będzie znów działać (chyba xD)

Wrzucę go dziś, tylko potem.

@Edit

Ostatnie zdanie miało znaczyć to, że moje życie to nie tylko internet, dlatego może nie najlepiej pisze ale próbuje cokolwiek napisać za darmo... 

Bo masz czas (chodź napisałeś że nie), wytykać mi błędy, natomiast pomóc nie chcesz w realizacji ich naprawy

Pozdrawiam

Opublikowano

co z projektem? :D Czytałem, że do poniedziałku nie będzie działać, ale do której tak godziny? :)

Napisałem że od poniedziałku będzie znów działać (chyba xD)

Wrzucę go dziś, tylko potem.

@Edit

Ostatnie zdanie miało znaczyć to, że moje życie to nie tylko internet, dlatego może nie najlepiej pisze ale próbuje cokolwiek napisać za darmo... 

Bo masz czas (chodź napisałeś że nie), wytykać mi błędy, natomiast pomóc nie chcesz w realizacji ich naprawy

Pozdrawiam

Napisałem Ci co jest nie tak, to jak to masz poprawić powinieneś wyłapać sam - nie jestem twoim nauczycielem, żeby uczyć Cię PDO. Mogę Ci tylko podpowiedzieć, że jak pobierasz wartość numeryczną (id serwera) to sprawdzaj za pomocą is_numeric(ZMIENNA) czy to faktycznie wartość numeryczna, żeby CI ktoś ładnie injecta nie zrobił :) (Logowanie odziwo jest "zabezpieczone", więc nie rozumiem czemu reszta NIE JEST.

p.s. Fajnie się obserwuje jak instalujesz ten skrypt xD - Najpierw nie mogło połączyć z mysql, a teraz... 

Unknown database 'mcishop' Nie mozna wybrac bazy danych.

Pomogłem? Daj lajka!

5463996887.png

Opublikowano

p.s. Fajnie się obserwuje jak instalujesz ten skrypt xD - Najpierw nie mogło połączyć z mysql, a teraz... 

Wtedy wrzucałem pliczki, już wszystko działa.

Opublikowano

Strona, nie działa.

Pomogłem? Daj lajka!

5463996887.png

Opublikowano

Strona, nie działa.

Nie rozumiem... czemu mi się to nie wyświetla skoro jest wszystko w kodzie źródłowym...

Chyba coś z moim VPS jest nie tak :(

W plikach nic nie zmieniałem, każdy działa bo sprawdzałem...

@SlimaKCode

W takiej sytuacji chętnie skorzystam z twojej propozycji

Opublikowano

Strona, nie działa.

Nie rozumiem... czemu mi się to nie wyświetla skoro jest wszystko w kodzie źródłowym...

Chyba coś z moim VPS jest nie tak :(

W plikach nic nie zmieniałem, każdy działa bo sprawdzałem...

@SlimaKCode

W takiej sytuacji chętnie skorzystam z twojej propozycji

Naprawiłem, w tytule strony miałeś <script> ;3 Passy do dema admin admin XDXD

Pomogłem? Daj lajka!

5463996887.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jak obiecałem - aktualizacja :)

1. Naprawiłem edycje serwera gdy łączność z serwerem jest ustawione na RCON

2. Naprawiłem edycje ofert

3. Poprawiłem niektóre wiadomości

4. Usunąłem łączność MySQL - uznałem że nie jest potrzebna

5. Zmieniłem plik settings.php

Pliki są już do pobrania

Jutro napiszę skrypt dzięki któremu będzie można połączyć itemshop z serwer za pomocą metody TXT, ponieważ RCON jeszcze nie działa, ale to się zmieni wkrótce.

Plugin powstanie jeżeli ktoś podejmie się jego napisania, lub gdy będę miał czas nauczyć się chodź trochy javy aby ten plugin napisać.

Kolejna aktualizacja już niedługo :)

Opublikowano

Access denied for user 'root'@'127.0.0.1' (using password: YES)Nie mozna polaczyc sie z baza danych. Prosze chwile odczekac i sprobowac ponownie.

Jak to wgrać może powiesz, a nie sorry w README jest... A kurde jednak nie... Pisze tylko:

# ItemShop

Darmowy (Free) itemshop
I TO JA MAM CZYTAĆ?
Opublikowano

Access denied for user 'root'@'127.0.0.1' (using password: YES)Nie mozna polaczyc sie z baza danych. Prosze chwile odczekac i sprobowac ponownie.

Jak to wgrać może powiesz, a nie sorry w README jest... A kurde jednak nie... Pisze tylko:

# ItemShop

Darmowy (Free) itemshop
I TO JA MAM CZYTAĆ?

Tylko że to nie jest wersja finalna, nie posiada jeszcze nawet pliku instalacyjnego. Jest to na razie projekt nad którym pracuje.

Żeby działał Ci ItemShop musisz wrzucić plik mcishop.sql do twojego mysql za pomocą phpmyadmina, następnie w pliku inc/settings.php wpisz dane logowania do mysql, czyli host, najczęściej to localhost, user, to login którym logujesz się za pomocą phpmyadmin, pass, to haslo którym się logujesz do phpmyadmin, a w tym ostatnim wpisujesz nazwe tabeli do której włożyłeś plik mcishop.sql.

Lecz chwilowo instalacja itemshopu nie ma sensu iż nie wydałem jeszcze skryptu ani pluginu który pozwoli go używać :P. Nawet jeżeli wybierzesz łączność RCON zamiast TXT to i tak wymagany jest skrypt bądź plugin który dopiero napiszę aby gracz otrzymał itemki

Opublikowano

Siemka, pracuje już nad aktualizacją, tym razem zajmuje się plikami instalacyjnymi, dodatkowo poprawiłem estetykę wiadomości gdy łączność z bazą danych mysql jest niemożliwa z powodu błędnych danych do logowania, bądź nieodnalezienie tabeli. Postaram się ażeby jutro ukazała się aktualizacja z plikami instalacyjnymi. Mam nadzieję że w końcu napiszę ten skrypt, dzięki któremu będzie można go przetestować już w praktyce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...