Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Darmowy ItemShop (ComboShop) by ShroN

ShroN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Raczej wątpię by udało się napisać porządną aplikację webową dla sklepu online (czy jak to zwiecie IS) bez środków i przez niedzielnego programistę... ale sama idea jak najbardziej ciekawa i życzę powodzenia przy tym projekcie ;) 

P.S. Sorki, ale niestety nie pomogę, bo nie wspieram Pay2Win w Minecrafcie, a wręcz jestem jego zagorzałym przeciwnikiem. Co najwyżej mogę pomóc za jakiś czas przy jakimś module od DOTACJI (myślę przez PayPal), bo i tak będę pisał dla siebie takowy.

• Odpowiedzi 296
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Raczej wątpię by udało się napisać porządną aplikację webową dla sklepu online (czy jak to zwiecie IS) bez środków i przez niedzielnego programistę... ale sama idea jak najbardziej ciekawa i życzę powodzenia przy tym projekcie ;) 

P.S. Sorki, ale niestety nie pomogę, bo nie wspieram Pay2Win w Minecrafcie, a wręcz jestem jego zagorzałym przeciwnikiem. Co najwyżej mogę pomóc za jakiś czas przy jakimś module od DOTACJI (myślę przez PayPal), bo i tak będę pisał dla siebie takowy.

Ja taką aplikację napisałem w skrypcie ale ludzie ich nie lubią więc wole przepisać do pluginu. Wystarczy język podstawić do wzoru w skrypcie, w najgorszym razie sam napiszę :P, znam co nieco javy i plugin nie będzie się bezpośrednio łączył się z itemshopem :P ale będzie wymagany.

Opublikowano

W skrypcie?

Ja taką aplikację napisałem w skrypcie ale ludzie ich nie lubią więc wole przepisać do pluginu. Wystarczy język podstawić do wzoru w skrypcie, w najgorszym razie sam napiszę :P, znam co nieco javy i plugin nie będzie się bezpośrednio łączył się z itemshopem :P ale będzie wymagany.

W skrypcie? Chyba nie mówimy o tym samym. Możesz napisać webową aplikację w PHP czy Pythonie w oparciu o ewentualne API z pluginu lub po RCON (+ baza SQL oczywiście) albo napisać wszystko w ramach pluginu z dołączeniem jakiegoś webserwera Java, podobnie jak napisano plugin DynMap :)

Opublikowano

Ja chce napisać plugin który głównie będzie wykonywał komendy na serwie, w pliku yml tworzysz oferte (na serwie), podajesz komendy które mają zostać wykonane po zakupie danej ofery w itemshopie

1 komende która wywoła oferte dla gracza po przez RCON lub MySQL albo plik .txt

W itemshopie przy tworzeniu oferty podajesz nazwe tej ofery z serwera.

Kurde nie wiem jak kto wytłumaczyć w ładny sposób

Pozdr

Opublikowano

@Aktualizacja

Dodałem już zarządzanie serwerami. Można je dodawać, usuwać, edytować i sprawdzać logi. Można już wchodzić w liste oferty w serwie.

Jutro dodam zarządzanie ofertami i może voucherami :) 

Pozdrawiam 

Opublikowano

@Aktualizacja.

Dodałem funkcję nawigacji. Można już dodawać, usuwać odnośniki oraz je edytować.

Poprawiłem odnośniki w panelu admina na stopce :)

@Edit

Poprawiono bezpieczeństwo głównego administratora 

Pozdrawiam 

Opublikowano

@Aktualizacja

Można już dodawać i usuwać oferty w serwerach.

Mam nadzieję że edytor który jest używany przy opisie będzie ok.

Poprawiłem trochę estetykę.

Postaram się dziś dodać możliwość edytowania oferty. Spróbuje to dziś dodać oraz zarządzanie voucherami. W dalszych aktualizacjach chciałbym dodać możliwość testowania ofert :P

Szukam osób które chętnie by pomogły w pisaniu itemshopu, bo jest trochy pracy...

@SlimaKCode chętnie skorzystam.

Pozdrawiam 

Opublikowano

Okej, chwilowo znalazłem już mały problem estetyczny w panelu admina - jeżeli używasz przeglądarki Firefox można zauważyć iż po zalogowaniu lista ofert, serwerów itp. jest zwinięta i pojawia się scroll. 

Aktualnie nie wiem jaka jest tego przyczyna ale postaram się ją wyeliminować.

Co dziwne błąd ten pojawia się tylko w przeglądarce mozilla firefox oraz podejrzewam że w przeglądarkach bazujących na jej kodzie, m. in. Tor też się pojawia. 

Dziś postaram się skończyć z ofertami, czyli ich edycji i zabrać się w końcu za Vouchery.

Przy okazji wpadł mi do głowy pewien pomysł, a mianowicie, guzik "Test" będzie wywoływał oferte na serwie.

Pozdrawiam 

Opublikowano

Co ty na to żebyś dodał do podstron ranking gildii (FunnyGuilds, NovaGuilds),  Newsy, Ilość graczy online itp. 

A co do samego itemshopu to proponuje dodać ostatnie zakupy graczy z główkami skinów graczy.

O

/V\

/''\

Opublikowano

@UP

Ty piszesz o CMS, planuję go stworzyć po napisaniu itemshopu.

Co do główek, to mają być w panelu admina, czy na stronie głównej? 

@Aktualizacja

Ważna aktualizacja dot. płatności SMS iż jest już aktywna :)

UWAGA

Szukam osoby która się zna na pisaniu pluginów, musi umieć obsługiwać MySQL.

@kuba17ism

Potem się odezwę.

Pozdrawiam

Opublikowano

@Up główki oczywiście na stronie głównej żeby inni gracze widzieli.

O

/V\

/''\

Opublikowano

@UP

Dodałem, teraz możecie napisać jak się podoba :)

Max wyświetlanych główek to 28

Można zauważyć iż zmieniłem adres itemshopu.

Planuje stworzyć forum dla itemshopu iż, on pewnie stanie się CMS :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Co do tych główek to możesz dodać że po najechaniu na nie pokazuje się usługa którą dany gracz zakupił i nick gracza.

O

/V\

/''\

Opublikowano

W sumie z tym function() nie byłby głupi pomysł.

Co do PDO MySQL to miałem się za to zabrać gdy już skończę ze wszystkim :/

Ale nadal jest mnóstwo roboty, a ja jestem sam :(.

Jeszcze będę musiał uporządkować CSS, i jakiś filtr zrobić do stylów. Prócz tego jeszcze plugin.

Mam jeszcze zamówienia... No i trzeba pamiętać o szkolę oraz o tym iż moje życie to nie tylko praca.

Eh, jak się wyrobię przed wakacjami to będzie wielki cud, naprawdę.

Pozdrawiam

Opublikowano

W sumie z tym function() nie byłby głupi pomysł.

Co do PDO MySQL to miałem się za to zabrać gdy już skończę ze wszystkim :/

Ale nadal jest mnóstwo roboty, a ja jestem sam :(.

Jeszcze będę musiał uporządkować CSS, i jakiś filtr zrobić do stylów. Prócz tego jeszcze plugin.

Mam jeszcze zamówienia... No i trzeba pamiętać o szkolę oraz o tym iż moje życie to nie tylko praca.

Eh, jak się wyrobię przed wakacjami to będzie wielki cud, naprawdę.

Pozdrawiam

Po co 2x robić to samo, rób odrazu na PDO ;d " filtr zrobić do stylów" nie kumam :D A funkcje to dobra sprawa, sam mam opartą całą strone na tym. Zrób na zasadzie: wczytywanie strony - 2 funkcje. Jedna wczytuje strone do pewnego momentu(u mnie do środkowego diva, druga reszte(stopka itp).

I sobie wstawiam:

<?php
starting(); //jedna część strony
[jakaś funkcja np: get_news()] 
ending(); // reszta strony 
?> 

Jak nie kumasz to pisz PW :D

Opublikowano

@UP

Jedyny taki itemshop :)

@Aktualizacji

Dziś wychodzi bardzo ważna aktualizacja!

Jest związana z bramkami SMS.

Można dodawać już swoje brami SMS i je ustawiać.

Ale jak je poprawnie dodać, i lista zmiennych które będą wymagane ukażą się na filmiku :). Juz po wydaniu itemshopu :)

Lista zmiennych:

$key - twój identyfikator, wymagany jest praktycznie w każdej platformie. Jak ustawić, potem opisze
$code - kod który gracz otrzymuje po wysłaniu SMS'a
$nick - nick osoby która kupiła ofertę
$offer_numer - numer SMS'a
$offer_perfix - w dotpay to jest np. AP
$offer_tresc - tresc SMS'a po perfixie np. ABC . Razem to AP.ABC
$offer_cena - cena oferty
$offer_id_sms - id SMS'a na HomePay. Podajesz podczas tworzenia oferty
$offer_typ - typ SMS, podajesz podczas tworzenia oferty. Wymagane dla bramki DotPay

Aktualnie jest tyle zmiennych. Zawsze można użyć zmiennej typ albo id_sms w innej bramce. Podając w nich co ci się podoba.

Może nie którzy jeszcze nie "widzą" zastosowania zmiennych, ALE wszystko wyjaśnię na filmie :)

Aktualnie są 3 domyślne bramki (obok nich daje kod API):

ProfitSMS - http://profitsms.pl/check.php?apiKey=$key&smsNr=$offer_numer&code=$code
HomePay - http://homepay.pl/API/check_code.php?usr_id=$key&acc_id=$offer_id_sms&code=$code
DotPay - http://dotpay.pl/check_code.php?type=$offer_typ&del=1&check=$code&id=$key&code=$offer_numer$offer_tresc

Postaram się potem dodać MicroSMS.

Jak wspomniałem w głównym poście. W ten sam sposób można dodać jakiś hosting, np. MineServ

Okej, wiem trochy chaotycznie opisałem. 

Ale wszystko dokładnie podam wam już we filmiku :P

Jest tylko mały bug - mało estetyczny napis :) gdy jest wykonana akcja z dodawaniem bramki :P

Pozdrawiam 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...