Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Darmowy ItemShop (ComboShop) by ShroN

ShroN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, pisałem sobie kiedyś podobny sklep, ale nie mam już na niego czasu, więc jakbyś chciał zaimportować wygląd z niego do swojego projektu, to napisz na pw.

http://www.szymo02.vior.pl/mshop

spoko :)

Aktualizacja:

- można odbierać już reporty

- można już używać PSC

- dodano nowe opcje w ustawieniach

Jeżeli zmieniasz coś w ustawieniach, to po kliknięciu zapisz, odśwież stronę. Postaram się to kiedyś wyeliminować :P.

• Odpowiedzi 296
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Cześć, pisałem sobie kiedyś podobny sklep, ale nie mam już na niego czasu, więc jakbyś chciał zaimportować wygląd z niego do swojego projektu, to napisz na pw.

http://www.szymo02.vior.pl/mshop

spoko :)

Aktualizacja:

- można odbierać już reporty

- można już używać PSC

- dodano nowe opcje w ustawieniach

Jeżeli zmieniasz coś w ustawieniach, to po kliknięciu zapisz, odśwież stronę. Postaram się to kiedyś wyeliminować :P.

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/p485210/public_html/**********.**/sklep/inc/settings.php:2) in /home/p485210/public_html/**********.**/sklep/index.php on line 12

Warning: stream_socket_client(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/p485210/public_html/**********.**/sklep/inc/plugins/stats_servers/inc/Stats.php on line 9

Warning: stream_socket_client(): unable to connect to tcp://:0 (php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known) in /home/p485210/public_html/**********.**/sklep/inc/plugins/stats_servers/inc/Stats.php on line 9

Warning: Creating default object from empty value in /home/p485210/public_html/**********.**/sklep/inc/plugins/stats_servers/inc/Stats.php on line 12

Warning: fwrite() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/p485210/public_html/**********.**/sklep/inc/plugins/stats_servers/inc/Stats.php on line 15

Warning: fread() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/p485210/public_html/**********.**/sklep/inc/plugins/stats_servers/inc/Stats.php on line 16

Warning: fclose() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/p485210/public_html/**********.**/sklep/inc/plugins/stats_servers/inc/Stats.php on line 17

Warning: Division by zero in /home/p485210/public_html/**********.**/sklep/index.php on line 137

Połączenie z bazą jest nie wiem czemu mi takie coś wysypuje ;v

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

Opublikowano

@PolskiRiko

$mcishop_settings["domain"] pokaż mi, jaka jest wartość tej zmiennej

Kiedy wywala Ci ten błąd? Po utworzeniu serwera, występuje gdy nie masz żadnych serwerów?

Pozdrawiam

Opublikowano

mam           problem z micro sms usługą id konta jest wysyłam sms i kod przychodzi wpisuje ten kod na mojej sttronie i pisze ze kod nie prawidłowy

Opublikowano

@PolskiRiko

$mcishop_settings["domain"] pokaż mi, jaka jest wartość tej zmiennej

Kiedy wywala Ci ten błąd? Po utworzeniu serwera, występuje gdy nie masz żadnych serwerów?

Pozdrawiam

@ShroN

$mcishop_settings["domain"] = 'http://xminecube.ga/sklep';

Po zainstalowaniu, nie dodałem serwerów bo przez te błędy nie mogę nawet wejść w panel.

hex.svg

Opublikowano

mam           problem z micro sms usługą id konta jest wysyłam sms i kod przychodzi wpisuje ten kod na mojej sttronie i pisze ze kod nie prawidłowy

Ponieważ nie dodałem jeszcze odpowiedniego sukcesu, czekam na odpowiedź od microsms.pl, ale to potrwa do jutra :/

Można to przyśpieszyć, tak jak Ci pisałem na PW.

Opublikowano

Aktualizacja

- Poprawiono kilka błędów

http://xminecube.ga/sklep/admin/

Pisze mi że nie istnieje folder

Dziwne bo folder istnieje.

Hmm, spróbuj zaktualizować pliki, właśnie nowa aktualizacja.

Jakie masz PHP na serwie?

Najnowsza wersja 7.0.7, niestety nie mogę zrobić downgrade do starszych wersji ponieważ kilka skryptów m.in. na forum wymaga tej wersji.

EDIT:

Po aktualizacji mogę normalnie zalogować się do panelu ale  nadal widzę:

Warning: stream_socket_client(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/p485210/public_html/xminecube.ga/sklep/inc/plugins/stats_servers/inc/Stats.php on line 9

Warning: stream_socket_client(): unable to connect to tcp://:0 (php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known) in /home/p485210/public_html/xminecube.ga/sklep/inc/plugins/stats_servers/inc/Stats.php on line 9

Warning: Creating default object from empty value in /home/p485210/public_html/xminecube.ga/sklep/inc/plugins/stats_servers/inc/Stats.php on line 12

Warning: fwrite() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/p485210/public_html/xminecube.ga/sklep/inc/plugins/stats_servers/inc/Stats.php on line 15

Warning: fread() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/p485210/public_html/xminecube.ga/sklep/inc/plugins/stats_servers/inc/Stats.php on line 16

Warning: fclose() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/p485210/public_html/xminecube.ga/sklep/inc/plugins/stats_servers/inc/Stats.php on line 17

Warning: Division by zero in /home/p485210/public_html/xminecube.ga/sklep/index.php on line 137

nad stroną. Dodatkowo błędy w pisowni i brak zpolszczeń w niektórych miejscach.

scrn.png

Dodatkowo co mam podać w ApiKey, jeśli chodzi Ci o (http://microsms.pl/api/check.php?userid=1&number=7055&code=12345678&serviceid=1) wymagane są zmienne które nie są podane. Nie rozumiem jak ma to działać.

hex.svg

Opublikowano

Okej, zaktualizowałem post główny, tam już znajdziesz zmienne

Tam gdzie title, to nie błąd, to zmienna odnośnie nazwy itemshopa i opisu, jutro dodam dokumentacje

Jutro postaram się Ci pomóc, dziś mam mało czasu.

A kod pod microsms.pl powinien wyglądać tak:

ApiKEY 

http://microsms.pl/api/v2/index.php?userid=TWOJE ID MicroSMS&number={{mcishop.host-number}}&code={{mcishop.host-code}}&serviceid={{mcishop.host-field1}}

Typ sukcesu to: Zawiera

Sukces: {"connect":true,"data":{"status":1

Z tym że, gdy tworzysz oferte, to w dodatkowej opcji 1 wpisz serviceid z microsms.pl

Opublikowano

Tam gdzie title, to nie błąd, to zmienna odnośnie nazwy itemshopa i opisu, jutro dodam dokumentacje

ApiKEY 

http://microsms.pl/api/v2/index.php?userid=TWOJE ID MicroSMS&number={{mcishop.host-number}}&code={{mcishop.host-code}}&serviceid={{mcishop.host-field1}}

Z tym że, gdy tworzysz oferte, to w dodatkowej opcji 1 wpisz serviceid z microsms.pl

Jedyny błąd

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/p485210/public_html/xminecube.ga/sklep/inc/settings.php:2) in /home/p485210/public_html/xminecube.ga/sklep/index.php on line 12

(poprzednie błędy były spowodowane błędem w porcie serwera, jednak nie powinny być wyświetlane nad stroną)

Nie działa Demo.

Dodatkowo po dodaniu płatności PSC przez panel:

panel.png

hex.svg

Opublikowano

ApiKEY 

Jedyny błąd

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/p485210/public_html/xminecube.ga/sklep/inc/settings.php:2) in /home/p485210/public_html/xminecube.ga/sklep/index.php on line 12

(poprzednie błędy były spowodowane błędem w porcie serwera, jednak nie powinny być wyświetlane nad stroną)

Nie działa Demo.

panel.png

Odnośnie tego błędu z session_start() to chyba wiem co jest nie tak. Spróbuje to zmienić w kolejnej aktualizacji.

Demo przecież działa...

Spróbuje poszukać problemu.

Opublikowano

ApiKEY 

Jedyny błąd

Nie działa Demo.

panel.png

Odnośnie tego błędu z session_start() to chyba wiem co jest nie tak. Spróbuje to zmienić w kolejnej aktualizacji.

Demo przecież działa...

Spróbuje poszukać problemu.

scrn.png

hex.svg

Opublikowano

Przed przeczytaniem mojego postu chciałbym poinformować Cię, że nie hejtuję twojego projektu, lecz wytykam błędy, które możesz poprawić, ludzie w dzisiejszych czasach kojarzą wszystko z hejtem.

@topic

Ja tak bardziej od strony kodu:

- mało wydajny kod

np:

$login_nick = $_POST['login'];

ok, przypisujesz sobie do zmiennej login, sprawdzasz, czy nie jest nullem i nagle:

$login_pass = addslashes($login_pass);
$login_nick = addslashes($login_nick);
$login_nick = htmlspecialchars($login_nick);

czy wydajniej, czytelniej, oraz krócej nie byłoby zrobić lepiej tak:

$login_nick = addslashes(htmlspecialchars($login_nick));

i dać przed sprawdzaniem, czy nie jest nullem już przefiltrowane? 

Następne, co jest bez sensu, to 100x na każdej podstronie łączenie się z bazą danych, nie lepiej połączyć się 1x np. w pliku include.php, oraz go dołączać poprzez require?

- mało wydajny system szablonów, ogólnie pomysł dobry, ale strasznie obciążający, może zastosowanie OOP?

- trzymanie sesji użytkownika, także sugeruję napisać klasę users w OOP oraz używanie coś w stylu:

if($user->isLogged()){
  //Zalogowany
}

+ za MySQLi w stylu obiektowym

Ogólnie to tyle co zauważyłem, bo chciałem zauważyć, odnosiłem się do 1 pliku.

Taka trochę oceno - oferta:

Generalnie dałbym 7/10, mogłoby być lepiej, sam będę pisać itemshop, lecz tylko dla serwerów VPS. Nie będzie on wymagał ani rcon, ani query. Jeśli jesteś zainteresowany współpracą stworzenia wspólnie czegoś dobrego, a nie wydawać ciągle jakieś pojedyncze, mało dopracowane projekty, to czekam na wiadomość poprzez forum. Pozdrawiam i życzę coraz to lepszego kodzenia!  :3

Tworzę strony internetowe.

Sklepy Minecraft, CMS-y, fora itp.

Opublikowano

Przed przeczytaniem mojego postu chciałbym poinformować Cię, że nie hejtuję twojego projektu, lecz wytykam błędy, które możesz poprawić, ludzie w dzisiejszych czasach kojarzą wszystko z hejtem.

@topic

Ja tak bardziej od strony kodu:

- mało wydajny kod

np:

$login_nick = $_POST['login'];

ok, przypisujesz sobie do zmiennej login, sprawdzasz, czy nie jest nullem i nagle:

$login_pass = addslashes($login_pass);
$login_nick = addslashes($login_nick);
$login_nick = htmlspecialchars($login_nick);

czy wydajniej, czytelniej, oraz krócej nie byłoby zrobić lepiej tak:

$login_nick = addslashes(htmlspecialchars($login_nick));

i dać przed sprawdzaniem, czy nie jest nullem już przefiltrowane? 

Następne, co jest bez sensu, to 100x na każdej podstronie łączenie się z bazą danych, nie lepiej połączyć się 1x np. w pliku include.php, oraz go dołączać poprzez require?

- mało wydajny system szablonów, ogólnie pomysł dobry, ale strasznie obciążający, może zastosowanie OOP?

- trzymanie sesji użytkownika, także sugeruję napisać klasę users w OOP oraz używanie coś w stylu:

if($user->isLogged()){
  //Zalogowany
}

+ za MySQLi w stylu obiektowym

Ogólnie to tyle co zauważyłem, bo chciałem zauważyć, odnosiłem się do 1 pliku.

Taka trochę oceno - oferta:

Generalnie dałbym 7/10, mogłoby być lepiej, sam będę pisać itemshop, lecz tylko dla serwerów VPS. Nie będzie on wymagał ani rcon, ani query. Jeśli jesteś zainteresowany współpracą stworzenia wspólnie czegoś dobrego, a nie wydawać ciągle jakieś pojedyncze, mało dopracowane projekty, to czekam na wiadomość poprzez forum. Pozdrawiam i życzę coraz to lepszego kodzenia!  :3

Dzięki, na pewno poprawie to co napisałeś i postaram się poprawić kod.

Wiem, chciałbym go poprawić i na pewno tak zrobię :)

Opublikowano

@Aktualizacja

UWAGA
Jeżeli używasz MircoSMS.pl SMS, albo korzystasz ze zmiennej: {{mcishop.host-field1}}

musisz ją zmienić w APIKey operatora na: {{mcishop.host-field}}

To bardzo ważne!!!

Pozdrawiam

Opublikowano

sms nie działa proszę o odczytanie pw

Nie zastosowałeś się do mojej prośby zmiany zmiennej w APIKey..

Już naprawiłem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...