Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Darmowy ItemShop (ComboShop) by ShroN

ShroN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Eloo, mały progres jest :)
Ustaliłem już nazwę sklepu oficjalną bo to będzie ostatnia odsłona sklepu. Ale o tym kiedy indziej.

Aktualnie pracuje nad panelem admina, chciałbym żeby był bezpieczny i przejrzysty.
Chciałbym powiadomić że to nie będzie tylko sklep, a strona główna, statystyki graczy/gildii i lista kar, oraz możliwość dodać własną strone do szablonu :)

Wiadomo wszystko według uznania będzie można dezaktywować, ale po co? :)
Jedna istotna wiadomość to taka że sklep będzie prowadzony na portfelu. Czyli gracz będzie musiał się zarejestrować i sobie doładowywać portfel, chodź rozważam wersje bez tego, a co mnie do tego skłoniło?

To proste - łatwiejsza manipulacja cenami ofert. Nie muszą być z góry ustalone przez operatora SMS, tylko przez ciebie np. 6zł a nie 7.36zł, 13zł, a nie 11.07zł
No cóż to chyba tyle, aktualnie jestem na etapie jak panel admina ma wyglądać, to jest dla mnie ważne aby również podobał się wam panel admian.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 296
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Powolutku ale do przodu.
Już powstał zarys podstawy logowania się, rejestracji itp.

Powoli pojawia się zarys stylu panelu admina

Opublikowano

Aktualizacja, można już w pełni zarządzać ofertami i serwerami, w czasie pisania wpadłem na pomysł o dodaniu nowej funkcji, teraz można kopiować/przenosić oferty między serwerami.
Rozpocząłem prace nad listą użytkowników. Informacje jakie można tam zobaczyć to stan konta, ile gracz zakupił ofert, jaka jest jego grupa (ranga) oraz historia zakupów, zastanawiam się nad tym, czy umieścić tam wiadomości odnośnie przynależności gracza do gildii, który jest w Top, czy jest na serwie zbanowany, bowiem takie właśnie funkcje się w sklepie pojawią czyli: Top gildii i graczy oraz lista kara, oczywiście funkcje będą do wyłączenia.

Chcę powiadomić że hasła są szyfrowane za pomocą md5 i salt

Pozdrawiam i do następnego razu :)

Opublikowano
42 minuty temu, FijaGame napisał:

strona ci nie działa

A tak, zapomniałem usunąć link.
Na razie sklepu nie można zobaczyć. Dopiero pod koniec czerwca będzie można go zobaczyć.

Pozdrawiam

Siema, pisze ItemShop do minecrafta, to już 3 wersja która będzie finalna.
ItemShop zostanie udostępniony do oglądania pod koniec czerwca. Do pobrania może dwa tyg później.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@aktualizacja

Zrobiłem zaczątek stylu sklepu i kilka rzeczy w panelu admina.
Sklep można już zobaczyć, jak na razie jest w html, co znaczy że nie jest jeszcze oskryptowany, chciałbym to zrobić we wtorek.
Jak na razie działa 1 oferta (Kid VIP)

Zapraszam do głównego posta.

Pozdrawiam

Opublikowano

@Aktualizacja

Witam, jak pisałem, aktualizacja, teraz oferty, serwery, styl itp jest już ładowany przez skrypty.
Powstała mała aktualizacja w panelu admina.
Jeżeli serwer jest offline to nie da się kupić ofert.

Powoli prace brnął do finiszu. Mam nadzieję że uda mi się ogarnąć to do końca czerwca ale możliwe że termin publikacji przesunie się o 7 dni przez ogrom tego projektu i jego możliwości.
Ale cóż, to już niedługo :)

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
1 godzinę temu, dudimsp2 napisał:

@ShroNDasz Stronę Intranetową albo download 

Będzie można ją pobrać (na razie bez Top) miejmy nadzieję  za 3 dni

Opublikowano

XDDDDD

------------------------------------------------------------

~`Chcesz zamówić u mnie stronę? Chcesz zapoznać się z moimi pracami? A może kojarzysz mnie z jakichś innych projektów i jesteś zainteresowany moimi usługami? Jeżeli tak to zapraszam Cię do mojego portfolio: www.theneuronsky.pl, a jeżeli nie to też Cię tam zapraszam  :)

------------------------------------------------------------

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Elo, sorry że tak długo mnie nie było, cóż, miałem mały kryzys, nie miałem praktycznie żadnych chęci do pisania. Dlatego zamykam projekt (nie no, żart)

Aktualizacja
Ale od jakiegoś czasu pracuje nad wyglądem sklepu, wiadomo, wygląd tak samo ważny.
Ogólnie można już patrzeć na to wszystko pod adresem http://comboshop.pl/demo

Powoli naprawiam responsive dla urządzeń mobilnych, wcześniej nie było mowy żeby cokolwiek zobaczyć na telefonie czy tablecie.
Po części kod CSS nie miał praktycznie sensu, dopiero nie dawno postanowiłem że się nim zajmę, po poprawiam to i owo, mam nadzieję
że komuś się spodoba styl, a jeżeli to sami napiszecie :P. Oczywiście wygląd nad którym ja pracuje jeszcze nie ukończyłem.

Pozdrawiam

Opublikowano
4 godziny temu, Xendox napisał:

Strona zapowiada się ciekawie :) czekam na download.

W sumie ja też :P

Zachęcam wszystkich do rejestracji w sklepie, można zobaczyć jak powoli wyłania się panel admina, i wygląd sklepu :P
Dodatkowo mała aktualizacja, pojawiły się główki :) i kilka innych spraw

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Trzymam mocno kciuki za autora, może coś ciekawego powstanie. 

Dnia 4.07.2017 o 20:35, NeuronSKY napisał:

XDDDDD

Kolego NeuronSKY, ty chyba już nie masz prawa do krytykowania kogokolwiek na tym forum, bo jak zobaczyłem w twoim kodzie to (co wrzuciłem niżej) to prawie się zesrałem.

static public function checkLicense($license_key) {
        /*
            0 -- BŁĄD, LICENCJA NIE ISTNIEJE
            1 -- OK, ROZPOCZYNAJ PRACĘ
            2 -- LICENCJA WYGASŁA
            3 -- ŻĄDANIE WYŁĄCZENIA SKLEPU
            4 -- WYŁĄCZENIE AWARYJNE
        */
        $domain = $_SERVER['HTTP_HOST'];

//$handle = fopen("http://www.craftup.pl/check_license.php?license_key=".$license_key."&domain=".$domain, "r");
        //$status = fgets($handle, 8);
        //fclose($handle);
        $status = 1;
		return $status;
    }

static public function getCheckLicense() {
        $status = Core::checkLicense(LICENSE_KEY);
            if($status == '0') {
                 echo '<div class="alert alert-dismissable alert-warning">
                          <button type="button" class="close" data-dismiss="alert">×</button>
                          <strong>Błąd!</strong> ZŁY KLUCZ LICENCYJNY!
                          </div>';    
            } else if($status == '1') {
                echo 'OK';
            } else if($status == '2') {
                          <strong>Błąd!</strong> WYKRYTO WYGASŁY KLUCZ LICENCYJNY!
                          </div>';   

die();
            } else if($status == '3') {
                          <strong>Błąd!</strong> TWOJA LICENCJA ZOSTAŁA WYŁĄCZONA!
                          </div>';

die();
            } else if($status == '4') {
                          <strong>Błąd!</strong> ŻĄDANIE USUNIĘCIA SKLEPU!
                          </div>';   
                $data = time();
                Core::db()->query("TRUNCATE `edit`");
                Core::db()->query("TRUNCATE `services`");
                Core::db()->query("TRUNCATE `logi`");
                Core::db()->query("TRUNCATE `news`");
                Core::db()->query("TRUNCATE `voucher`");
                $query = Core::db()->prepare("INSERT INTO `news`(`title`, `text`, `date`, `author`) VALUES ('neuSTORE','system: BŁĄD LICENCJI',:data,'neuSTORE')");
                $query->execute(array(
                    "data" => $data
                ));
                $query->CloseCursor();

$ajax = fopen('inc/core/ajax.php', 'w+');
                fwrite($ajax, '0');
                fclose($ajax);

$core = fopen('inc/core/Core.php', 'w+');
                fwrite($core, '0');
                fclose($core);
                die();
            }   
    }

Pomogłem? Daj lajka!

Ty dostałeś pomoc - ja chcę lajka!

5463996887.png

Fajny mam internet, co nie? Hehe :3

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Siemano, to nie kłamstwo prace nadal trwają nad projektem. Kiedy ostatnio o tym pisałem byłem dość dawno i pewnie wiele osób nie wierzy że kiedyś skończę ten projekt. Ale teraz to coś całkiem innego. Przychodzę do was już z projektem który ma jakiś kod. I przyznam że znów zacząłem  pisać projekt całkowicie od zera, czyli to będzie czwarta generacja. Co ciekawie 3 generacja była na finish ale nie chciało mi się jej skończyć, w sumie to nie pamiętam czemu, ale to i tak dobrze ponieważ kod projektu był do dupy, aktualny jest pisany w głównej mierze obiektowo - zresztą jutro się przekonacie.

Tym razem do projektu podszedłem od innej strony. Postanowiłem że najpierw napiszę cały system sklepu itp. a potem system administracyjny. Dodatkowo mam już gotowy wygląd z 3 generacji sklepu co znacznie przyśpieszy pisanie :).

Jeżeli jest ktoś kto chce wspomóc jakimś SMS na utrzymanie serwera WWW to byłbym wdzięczny - zapraszam na PW. Jakoś wynagrodzę :P

Pozdrawiam

Opublikowano

Cześć, dziś piątek - aktualizacja :).

Więc tak:
Jest już system płatności SMS, system wyświetlania serwerów i ofert :)
Aktualnie wszystko jest dopieszczane, następnie wezmę się za newsy.

Opublikowano

Aktualnie sklep wygląda dziwnie.

Jeżeli chodzi o wirtualny portfel na stronie to wiele operatorów płatności nie zezwala na nie.

Ułożenie usług tak samo jest dziwaczne. To jest dopiero jakaś pre alpha?

Opublikowano
13 godzin temu, krzukosz napisał:

Aktualnie sklep wygląda dziwnie.

Jeżeli chodzi o wirtualny portfel na stronie to wiele operatorów płatności nie zezwala na nie.

Ułożenie usług tak samo jest dziwaczne. To jest dopiero jakaś pre alpha?

Zapomniałem zmienić odnośnika.

Odnośnie stylów (jest trochu innyc, to będzie można je sobie dowolnie edytować w panelu admina, ewentualnie pobrać inne, bo mam zamiar napisać kilka. A co do portfeli, zapomniałem zmienić i napisać że będą 2 tryby, z portfelem i bez.

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...