Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Darmowy ItemShop (ComboShop) by ShroN

ShroN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@UP

Jedyny taki itemshop :)

@Aktualizacji

Dziś wychodzi bardzo ważna aktualizacja!

Jest związana z bramkami SMS.

Można dodawać już swoje brami SMS i je ustawiać.

Ale jak je poprawnie dodać, i lista zmiennych które będą wymagane ukażą się na filmiku :). Juz po wydaniu itemshopu :)

Lista zmiennych:

$key - twój identyfikator, wymagany jest praktycznie w każdej platformie. Jak ustawić, potem opisze
$code - kod który gracz otrzymuje po wysłaniu SMS'a
$nick - nick osoby która kupiła ofertę
$offer_numer - numer SMS'a
$offer_perfix - w dotpay to jest np. AP
$offer_tresc - tresc SMS'a po perfixie np. ABC . Razem to AP.ABC
$offer_cena - cena oferty
$offer_id_sms - id SMS'a na HomePay. Podajesz podczas tworzenia oferty
$offer_typ - typ SMS, podajesz podczas tworzenia oferty. Wymagane dla bramki DotPay

Aktualnie jest tyle zmiennych. Zawsze można użyć zmiennej typ albo id_sms w innej bramce. Podając w nich co ci się podoba.

Może nie którzy jeszcze nie "widzą" zastosowania zmiennych, ALE wszystko wyjaśnię na filmie :)

Aktualnie są 3 domyślne bramki (obok nich daje kod API):

ProfitSMS - http://profitsms.pl/check.php?apiKey=$key&smsNr=$offer_numer&code=$code
HomePay - http://homepay.pl/API/check_code.php?usr_id=$key&acc_id=$offer_id_sms&code=$code
DotPay - http://dotpay.pl/check_code.php?type=$offer_typ&del=1&check=$code&id=$key&code=$offer_numer$offer_tresc

Postaram się potem dodać MicroSMS.

Jak wspomniałem w głównym poście. W ten sam sposób można dodać jakiś hosting, np. MineServ

Okej, wiem trochy chaotycznie opisałem. 

Ale wszystko dokładnie podam wam już we filmiku :P

Jest tylko mały bug - mało estetyczny napis :) gdy jest wykonana akcja z dodawaniem bramki :P

Pozdrawiam 

Fajnie, że dodałeś ProfitSMS i dodanie własnej bramki, już się nie mogę doczekać tego itemshopu :P

Tylko proszę nie zostawiaj projektu, bardzo mi na nim zależy :D

• Odpowiedzi 296
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zgrozo co tu się dzieje :O Dlaczego nie dacie kodu na Guthuba skoro to i tak ma być darmowy projekt? Wtedy można by z tym cokolwiek ogarnąć :E 

Opublikowano

Zgrozo co tu się dzieje :O Dlaczego nie dacie kodu na Guthuba skoro to i tak ma być darmowy projekt? Wtedy można by z tym cokolwiek ogarnąć :E 

Nie używałem jeszcze nigdy github'a

Wole to napisać na PC i wtedy wrzucić.

Wpadłem na pomysł aby w następnej aktualizacji, dodać możliwość kolejności wyświetlania serwerów, ofert. Większość itemshopom tego brakuje...

Pozdrawiam

@Aktualizacja 

Można już zarządzać nazwą itemshopu, opisem i title.

W ustawieniach będzie można jeszcze ustawić styl i ikone znajdującą się na karcie przeglądarki :)

Opublikowano

Nie używałem jeszcze nigdy github'a

Wole to napisać na PC i wtedy wrzucić.

Wpadłem na pomysł aby w następnej aktualizacji, dodać możliwość kolejności wyświetlania serwerów, ofert. Większość itemshopom tego brakuje...

Pozdrawiam

@Aktualizacja 

Można już zarządzać nazwą itemshopu, opisem i title.

W ustawieniach będzie można jeszcze ustawić styl i ikone znajdującą się na karcie przeglądarki :)

Bez Githuba czy innego managera wersji nie możemy nazwać tego prawdziwym projektem :) Jeżeli nie ogarniasz gita to mogę pomóc, bo jak najbardziej jestem za wszelkim projektom opensource.

Opublikowano

@UP

Dzięki :-)

Aktualizacje już wprowadziłem.

Jutro zabiorę się za vouchery, i edytowanie oferty bo są problemy :/

Potem za łączność serwerami i logi, na końcu chciałbym poprawić style i estetykę.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Dodaj np: Bramki z hostingów CraftServe, Enderchest, LvLUp, CraftHost, Pukawka

Żeby to było takie proste :P nie każda ma własne API, chodź spróbuję.

Właściwie dodałem możliwość dodawania bramek abyś ty je dodał :x

Ale jak demo będzie na wykończeniu to dodam jak najwięcej się da.

Dodatkowo odkryłem problem, ale raczej szybko się z nim uporam :) 

Opublikowano

Z wielkim żalem oświadczam iż od początku tego tygodnia (6 czerwca) zawieszam prace nad projektem iż nie będę miał na czym pracować.

Mój laptop nie działa, dysk do wymiany a 100zł nie posiadam.

A laptop na którym pracuje wyjeżdża na 3 miesięczne wakacje wraz z moją siostrą.

Dlatego spróbuje napisać jeszcze do niedzieli DEMO i wypuścić wraz ze skryptem. Dlatego ze skryptem iż nie będę miał czasu napisać ani wytłumaczyć i zlecić działania pluginu.

Jeżeli tylko mój laptop wróci do żywych wznowię prace na projektem :)

Założyłem też strone na której możecie składać datki na dalszy rozwój projektu SMS'ami. Co na pewno mnie w tej ciężkiej sytuacji zmobilizuje do działania.

Przekaż darowiznę SMSem

Każda osoba która darowała dowolną sumę, niech napisze mi swój nick na PW wraz z kodem który otrzymał.

Chciałbym tym osobą podziękować w poście głównym.

Pozdrawiam

Opublikowano

@ShroN, z tego co wiem, to regulamin profitsms zakazuje dotacji (musisz coś oferować). I powodzenia z komputerem :p. 

baner2.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jak obiecywałem, aktualizacja!

Jeszcze jej nie można pobrać ale zobaczyć na stronie już tak.

1. Można wybierać sposób łączności z serwerem w ustawieniach. Jeżeli wybierzesz RCON, to podczas dodawania, czy edytowania serwera pojawią się dodatkowe opcję, które odpowiadają za IP, PORT RCON i hasło RCON serwera.

2. Dodałem w bramkach sms dodatkową opcję - sukces. Za co odpowiada już niedługo :)

3. Dodałem iż po pomyślnym kupnie oferty dodaje głowę gracza który kupił, w dolnej części strony

Dodałem również możliwość pobrania pliczku z tabelami do mysql - chwilowo instalacja będzie następowała przez niego.

Login i haslo do panelu admina to

Login: admin

Haslo: test

Pozdrawiam ShroN :)

Opublikowano

@gurrierpl

Płatności online dodam potem, teraz skupiam się aby wszystko działało z SMS'ami, ale przelewy i inne na pewno się pojawią (przynajmniej mam taką nadzieje)

@Aktualizacja już na githubie

No więc popracowałem troszki i działa łączność MySQL z serwerem, łączność TXT jest na wykończeniu, a z łącznością RCON mam małe problemy :) jak by ktoś tą łączność zrobił i wysłał mi pulla to byłoby fajnie...

Pododawałem do każdego folderu index.html

Z głównych założeń zostało mi jeszcze dodać system voucherów i poprawić edytowanie serwerów i ofert bo nie działają :(

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...