Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Athes [Dedyk] [Medium]

Qarth

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rozumiem, że mój post został kompletnie olany przez administracje?

A co mają zrobić skoro respią się losowo :p na każdym servie tak jest.
  • Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Prawdą tego serwera jest to, że zarobią i postawią nowy :)

Spokojnie jak im liczba online spadnie to wyślą wam kod na 50 SM. 

Serwery robią może i fajne, ale tak pod IS że się rzygać chce. 

Pokaż mi serwer który nie jest zrobiony pod IS? 

Każdy serwer który powstaje jest zrobiony z myślą o zarobku, serwer też utrzymać z czegoś trzeba i charytatywnie nikt nie będzie tracił masę swojego czasu. 

"Rzygać" się chcę jak w kółko czytasz takie komentarze, skoro ten serwer jest taki a nie inny i tylko pod IS to po hugo na nim siedzisz? 

Opublikowano

Nie? To jest bez problemu do naprawienia i w sumie to jest pierwszy serwer od x lat, na którym się spotykam z tym? Na PLu też to było kilka lat temu - naprawili.

Dodatkowo miło by było jakby clienta nie wyrzucało co jakiś czas

Opublikowano

Nie? To jest bez problemu do naprawienia i w sumie to jest pierwszy serwer od x lat, na którym się spotykam z tym? Na PLu też to było kilka lat temu - naprawili.

Dodatkowo miło by było jakby clienta nie wyrzucało co jakiś czas

Prawda. Na ognistej tyle metków w ścianach jest że masakra, wymaga to poprawy i to szybko.

Opublikowano

2ZbsbyR.png

Witajcie, od jakiegoś czasu pracujemy nad zupełnie nowym systemem ziemi gildii. Jako ze podstawowe ziemie na prywatnych serwerach służą tylko dla ozdoby - lub wcale nie są używane postanowiliśmy to zmienić. Przebudowaliśmy oraz ulepszyliśmy całkowicie system ziemi gildii - prezentować będzie się on teraz następująco:

1. Główne Informacje o systemie ziemi gildii

• Budynki na ziemii gidiii będa posiadały swój własny poziom (zależnie od rodzaju budynku) (np. Alchemik Poz. 5)
  • Po kliknieciu na budynek (przez członka gildii do której należy ziemia) pojawi się specjalna opcja pozwalająca wpłacić surowce (pnie, deski, kamienie) na dany budynek.
  • Po kliknięciu na budynek pojawi się informacje ile składników jeszcze brakuje, gdy zostanie zebrana odpowiednia ilość składników (np. Deski: 50/50, Pnie 50/50, Kamienie 50/50) budynek awansuje na kolejny poziom
  • Budynki gildii będa odblokowywały specjalne umiejętności pasywne widoczne w oknie gildii (o tym później)
  • Na ziemii gildii każdy gracz będzie mógł zobaczyć aktualny poziom budynku (w nazwie sklepu będzie np. Kwatera Poz. 5)
  • Dykty, pnie itd zostaną usunięta z NPC, będą do zdobycia z bossów itd - inaczej ten system nie miał by żadnego sensu.

2. Umiejętności pasywne gildii

• W oknie gildii nad umiejętnościami zwykłymi pojawią się umiejętności paswyne
  • Umiejętności pasywne będzie rozwijać się budując budynki gildii (np. Kwatera na poziomie 4 sprawi ze nasza umiejętność A będzie posiadała 4 poziom, a Alchemik na poziomie 3 sprawi że nasza umiejętność B będzie posiadała 3 poziom)
  • Umiejętności pasywne będą działać niezależnie od tego czy postać jest na wojnie czy nie, nie trzeba bedzie jej aktywować ani nic. Umiejętności będa posiadały różne bonusy.
  • Umiejętności pasywne bedą działać dla każdego członka gildii, jeśli ktoś odejdzie z gildii straci bonusy z tych umiejętności a jeśli dołączy do innej otrzyma te które dana gildia posiada.

3. Sprzedaż Ziemi Gildii

• Ziemie gildii (razem z budynkami z poziomem) będzie można sprzedawać w specjalnym markecie
  • Każdy lider będzie mógł kupić tylko jedną ziemię gildii
  • Ziemie gildii będzie można wystawić za yang lub bryłki ametystu (500kk)
  • Przy kupnie ziemii gildii będziemy mogli sprawić wszystkie szczegóły (położenie ziemii, aktualne poziomy budynków itd.)

4. Panel Ziemi GIldii

• Lider Gildii będzie posiadał specjalny panel w którym będzie mógł zobaczyć informacje o ziemii
  • W Panelu będzie można sprawić - Ilość Budynków, Poziomy Budynków, Zarobione yangi.
  • W panelu będzie można wypłacić yangi przez lidera lub osoby uprawione.
  • W zwykłym panelu gildii (w opcji uprawnienia) będzie można nadać uprawnienia do wyplacania yang dla danej rangi.

5. Zarabianie yang przez gildie

• Gildia będzie mogła zarabiać yangi (do panelu z możliwościa wypłaty) na następujące sposoby:
  • Przez sprzedaż ziemi gildii
  • Przez ulepszanie, tworzenie przetopów na ziemi gildii (przez innych graczy)
  • Przez wymianę roślin na yang na ziemi danej gildii*
  • Przez wymianę ryb na yang na ziemi danej gildii*

*Oraz różne inne wymiany, przy takiej wymianie np. ryby na yang gracz dostanie więcej yang niż u normalnego rybaka a gildia otrzyma przy tym % yang z takiej wymiany.

Teraz czas na małe ssy, jest to wstępna wersja która jest jeszcze w wersji testowej więc nie należy się sugerować wszystkim, na ss nie znajdziecie wszystkich nowości związanych z ziemiami gildii

ySa7eEk.png

ilFeEG1.png

1UwT7FE.png

Aktualnie to na tyle, system ziemii gildii aktualnie jest jeszcze przez nas testowany i kończony, niedługo powinien pojawić się na serwerze (do końca miesiaca lub gdzieś na początku) Zapraszamy do wypowiadania się na temat tego systemu.

Team Athes.pl

Opublikowano

Hated i krecik.. spamicie w dwóch od X stron jacy my to źli... co Wy chcecie? :P Dostaliście bana? Robicie swój? Bo nie kumam motywacji aby tak zażarcie spamować. 

Odpowiadałem na Wasze domysły a Wy dalej swoje. 

Troszkę racje mają, tak jak ja przynajmniej zawsze stałem za wami murem tak tutaj powiem, że z isem jest masakra ;p w końcu to jest serwer medium, a wy doebaliście takiego isa ze szkoda gadać, bodajże 85% na mooby + inne bonusy i co lepsze tanie to nie jest (sam exp z 180 zł ta ? )  ; ( gdybyście dali bonusy typu 1k hp + 5 na mooby to okej zrozumiałbym,  a tak to trzeba go mieć bo 90 + nie da się bez tego ;> A nie po to się gra w tą grę by na każdym starcie monotonnie zbierać na itemki do isa. 

xD 

Opublikowano

Tutaj z kolegami się muszę zgodzić. IS daje ogromną przewagę. Osoba bez full is na ludzi może jedynie gałka robić w m1 tym z isu a jak chce się bić o spota to lepiej niech na piwo wyjdzie. Ale zawsze są dwie strony medalu. Chodzisz cały dzień na razadora sprzedajesz pasy i masz is. Tyle że is to must be.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Fajny OX, tyle zobaczyłam

cEKfv9V.jpgani się ruszyć, ani nic.

Dopiero po pierwszym pytaniu jak mnie wywaliło, to zobaczyłam kogokolwiek. Słodko :D

O, druga runda i to samo. 

229401491222156497913.gif

Opublikowano

Dopiero po pierwszym pytaniu jak mnie wywaliło, to zobaczyłam kogokolwiek. Słodko :D

Nie zaaktualizowalaś clienta i nie widzisz feniksa w którego Cie zmieniło.

Opublikowano

Mogliście dać wcześniej info. Tak samo dajcie nastepnym razem wiecej czasu na wejscie na event... a nie napiszecie przenosze sie do m1 i koniec wejscia -_-

Opublikowano

Mogliście dać wcześniej info. Tak samo dajcie nastepnym razem wiecej czasu na wejscie na event... a nie napiszecie przenosze sie do m1 i koniec wejscia -_-

Aktualizacja na to jest od ponad 5 dni w cliencie, clienta należy aktualizować a nie potem pisać ze coś nie dziala. Patcher w cliencie nie jest dla zabawy.

Opublikowano

Na jednym channelu jest noc a na drugim dzien, ogarnijcie to i dodajcie mozliwosc wlaczenia i wylączenia nocy kiedy sie chce.

Statystyki nie dzialaja poprawnie, np ilosc ubitych metinow.

Usuncie blokade wsiadania na wierchowca gdy podczas uzywania hitow.

Opublikowano

Aktualizacja na to jest od ponad 5 dni w cliencie, clienta należy aktualizować a nie potem pisać ze coś nie dziala. Patcher w cliencie nie jest dla zabawy.

Jest od 5 dni a ja gram od 3 ?  Przy pierwszym odpaleniu używałem patchera wiec widocznie z nim jest problem ;] 

Jest coś na tej wyspie z małpami  ?  Byłem tam zaraz po odpaleniu tego eventu i nic nie znalazłem prócz zwykłych mobów

Opublikowano

Tutaj z kolegami się muszę zgodzić. IS daje ogromną przewagę. Osoba bez full is na ludzi może jedynie gałka robić w m1 tym z isu a jak chce się bić o spota to lepiej niech na piwo wyjdzie. Ale zawsze są dwie strony medalu. Chodzisz cały dzień na razadora sprzedajesz pasy i masz is. Tyle że is to must be.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

no i chu* wydaja kase na is to maja , a jak szkoda ci kasy to zarabiaj w grze i kupuj rzeczy z is , juz zarobilem na 3 itemki z is i szczerze powiem ze nie bylo trudno

Opublikowano

Okay, moja wina. Ale jak mi teraz wytłumaczysz to, że poszłam na prywatne dt (patchowałam clienta) i po rozwaleniu metinów śmierci nie pojawił się metin morderstwa? Czekałam i czekałam, nie pojawił się. Bug? Oddajcie mi przepsutke ;d

229401491222156497913.gif

Opublikowano

Ciekawa prezentacja.

Dużo ludzi online?

1800+

Może ktos mi powiedzieć gdzie dokładnie znajdę minotaura na pustyni ? :P 

na forum masz poradniki napisane przez graczy.

Opublikowano

Jest tylko mapa 90  a mnie interesuje bardziej pustynia ;p 

Opublikowano

Jest tylko mapa 90  a mnie interesuje bardziej pustynia ;p 

Lewy górny róg mapy, przed krzyżówką koło skały, respi się tam żółw i minek.

Opublikowano

Udało się :] 

Możecie mi jeszcze powiedzieć gdzie znajdze metka upadku w świątyni   ? 2 razy przjechałem ją od początku do końca bez skutku ... ;/ 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...