Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Avantador [Dedyk] [Medium/Easy]

pieczara22

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 684
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jestem jednym z beta testerów, jak i członków 'Spierdalable', czy tam jak wolicie z 'ekipy Czarliego' - nie uważam, że są to tytuły uprawniające do czegoś, choć pewnie większość ma już o nas wyrobione zdanie. Najważniejsze jest jednak to, że jesteśmy zagorzałymi graczami Metina.

Każdy z nas poświęcał wiele czasu na pierwszej dosłonie Avka, becie, oraz drugiej odsłonie serwera. Najlepszy i najdłuższy kontakt, jeśli chodzi o zgłaszanie poprawek (naprawdę wielu) mieliśmy z Yolnenem, który i tak się do tego publicznie nie przyzna, bo najwyraźniej nie chce mieć już z nami do czynienia, lub nie chce brać niczyjej strony (posiadamy jednak rozmowy z forum). Od pewnego czasu, koło 2 tyg temu zaczęło się coś niedobrego dziać na serwie, więc zareagowaliśmy, jak zwykle. Lecz nasze uwagi zaczęły być negatywnie odbierane - dziś już wiem, że było to działanie na szkodę serwera (wtf). Ale prawdziwa burza zaczęła się od słynnego już OX'a zamiast eventu walentynkowego- nie będę już tego wałkować. Podobno chcieliśmy 'milion sm i milion perełek', za poprawne odpowiedzi, co jest kompletnym absurdem. Chodziło jedynie o rozdawanie proporcjonalnych nagród, jeśli chodzi o ich wartości. Tak to jest, jak się robi z igły widły i to zamieszanie zrobiła tak naprawdę Administracja. Do tego doszło usuwanie niewygodnych postów, aroganckie zachowanie ze strony TonquE oraz Yato, który wyraźnie prowokował sytuacje (dla chętnych mogę dodać ss'y).

Wynikiem tej AFERY były perm bany dla niektórych członków gildii, w tym i mnie za działanie na szkodę serwa (dalej tego nie pojmuję), co potem okazało się pomyłką, bo nie brałam w tym udziału - coraz więcej tych pomyłek... 

Kolejna sprawa. Ponieważ mamy tu na tyle swobody, jeśli chodzi o wypowiedzi (bo tutaj Admini nie mogą usuwać postów), to ludzie widzą co się odpierdziela. Zauważyliśmy tendencję spadkową na serwerowym forum z +120 do +70 użytkowników w ciągu 3 dni! Rzeczywiście, bez nas jest o wiele lepiej :)

Post ten piszę dopiero teraz, ponieważ byłam na urlopie i nie miałam czasu na zajmowanie się takimi pierdołami. Chcę jednak tą wypowiedzią zakończyć moją przygodę z serwerem, bo po pierwsze nie mam pełnej ekipy (pobanowani za uj wie co), po drugie rykoszetowy ban wręcz zachęcił mnie do odejścia.

Pozdrowić mogę jedynie Yolnena aka MałyShu: początki były świetne, ale wyszło, jak wyszło. Bez Twojej ingerencji ten serwer stanie się jeszcze większą kupą, ale ponieważ nie da się cały czas bejbisitować klienta, to no... zobaczymy co będzie.

Teraz pewnie mnie czeka taki prawdziwy banik za tego posta (sami oceńcie, czy słuszny), także no... do zobaczenia na Drejku ludziska :)

LutUbw5.png

Opublikowano

@pieczara22 @MałyShu

Kiedy naprawicie to kickanie? O ile u mnie jest w miare spoko, tak kumpla kicka doslownie co pare min - nie mozemy nawet spokojnie razem pograc...

Lepiej szybko się hajtajcie, bo nie wiadomo ile Wam czasu zostało :C

Do serwera, by nie łapać kolejnych warnow przez tą 'perelke'.

Ok 3 tygodnie temu Yolnen mówił, że Bomb zrobi kostiumy pod Expa i PvP z tymi samymi wygladami i czy to kiedyś nastapi? Mam nadzieję, że szybciej niż przed komunikatem 'Serwer nie został jeszcze otwarty', bo czas leci, a kolejna obietnica nie jest dotrzymana, więc jak jest skarbenki?

Chyba, że to kolejna sytuacja w której jeden admin okłamuje drugiego lub po prostu maja przed sobą sekrety :c

nlUSIa9.png

Opublikowano

Butelki

Uwaga Uwaga!

Eventy "Butelki" 26-28 lutego 2016 roku!

Z okazji zawarcia Związku Małżeńskiego jednego z naszych administratorów, odbędzie się event "Butelki".

Wydarzenie to będzie polegało na:

Wydropieniu wyskokowej butelki, z owym przedmiotem trzeba będzie udać się do "Pijaka" w M1.

Żul ma swoją granicę dobrego smaku, więc jeżeli nie będzie w stanie ocenić smaku to się upije, jednak gdy oceni smak otrzymasz nagrodę.

Całą listę nagród będziecie mogli znaleźć pod tym linkiem:

http://wiki.avantador.pl/index.php?title=Eventy#event-butelki

Event rozpocznie się 26 a zakończy 28 lutego!

Mamy nadzieję że będziecie świętować razem z nami!

Zapraszamy wszystkich bardzo serdecznie!

1e7e69-1455882694.png

Opublikowano

@pieczara22

No fajnie, ze cos sie dzieje i gratulacje dla jednego z administratorow.. :)

Natomaist fajnie by tez bylo zajac sie grubiej serverem, rozkrecic reklame czy cos..

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

@pieczara22

Natomaist fajnie by tez bylo zajac sie grubiej serverem, rozkrecic reklame czy cos..

Cały czas czekamy na NoPerfecta, a jak będzie NP. to i inni YT.

9cf0fb-1455891822.png

Opublikowano

Ciężko rozruszać serwer jeśli dobra reklama ukazuje się po sporym czasie od startu- takie moje zdanie

Reklama tu byla od poczatku, tylko oslabla, np harper za bardzo nie nagrywa, rowneiz shake przestal. Wiec dodatkowa reklama bylaby na odswiezenie bardziej i moglaby sporo dac.

@pieczara22

Cały czas czekamy na NoPerfecta, a jak będzie NP. to i inni YT.

9cf0fb-1455891822.png

Z tego, ze "pamieta" wiele nie wynika...

Konkrety przyjacielu, konkrety :)

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Jeszcze Cruzez zakonczyl nagrywac :/

Ale za ta "gielde" na stronie to propsik leci!

Inwestujcie w reklame i gramy dalej :D
Swoja droga, ile tak na oko jest teraz online? @pieczara22 ?

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

A czy na moj powyzszy wpis dasz rade odpowiedziec czy znowu tak olewczo bedziesz podchodzil do tego tematu..?

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Po 400 osób jest cały czas :)

A czy na moj powyzszy wpis dasz rade odpowiedziec czy znowu tak olewczo bedziesz podchodzil do tego tematu..?

Pisałem Ci już coś kiedyś na ten temat.

Opublikowano

Po 400 osób jest cały czas :)

Pisałem Ci już coś kiedyś na ten temat.

To niewiele, spada dosc szybko :)

Pisales, co z tego? Raz, ze odpowiedz moze widniec u gory a byc napisana malymi literami, a nawet jesli nie to mozesz odpisac na to w drugim poscie badz czesciej tu zagladac. Niestety ale coraz bardziej wyglada to jakbyscie lekko olali server i sam widzisz do czego to dazy... A dzis jeszcze startowal bardzo dla was konkurencyjny server,w iec tym bardziej powinniscie sie postarac, a nie przeciwnie :)

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Jak kiedys ten server polecalem, tak juz przestaje i rowniez koncze na nim gre.. Admini ewidentnie olali server. Na forum serverowym czasem sa, ba , nawet mozna liczyc na w miare szybka ich odpowiedz - czasem.

Tutaj - jak widac na zalaczonym obrazku.

W miesiac z 600 osob zrobilo sie ledwo 400. Niby graczy widac, ale widac rowniez ich staly ubytek. Czy adminsitracja cos z tym robi? Raczej nie.

Server sam w sobie bardzo fajny, ale przez administracje niestety upadajacy i to juz drugi raz.

Jesli cos sie zmieni chetnie wroce.

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Jak kiedys ten server polecalem, tak juz przestaje i rowniez koncze na nim gre.. Admini ewidentnie olali server. Na forum serverowym czasem sa, ba , nawet mozna liczyc na w miare szybka ich odpowiedz - czasem.

W miesiac z 600 osob zrobilo sie ledwo 400. Niby graczy widac, ale widac rowniez ich staly ubytek. Czy adminsitracja cos z tym robi? Raczej nie.

Server sam w sobie bardzo fajny, ale przez administracje niestety upadajacy i to juz drugi raz.

Serio? Admini olewają? A przypadkiem nie maja juz pomysłów, bo SPIERDALABLE aka Valuable spierdoliło z serwera wystarczająco wcześnie, by takie bambusy jak Oni kasy już nie zarabiali? Poczuli hajs przez pierwsze 2 tygodnie, a teraz niby +400 online?xD Tyle to chyba razem z shopami offline jest xD

Cieszymy się, że zarobili dzięki Nam hajsik, bo może z zainwestują to w siebie, bo to przecież tak wartościowi administratorzy jak i ich serwery xD

nlUSIa9.png

Opublikowano

Serio? Admini olewają? A przypadkiem nie maja juz pomysłów, bo SPIERDALABLE aka Valuable spierdoliło z serwera wystarczająco wcześnie, by takie bambusy jak Oni kasy już nie zarabiali? Poczuli hajs przez pierwsze 2 tygodnie, a teraz niby +400 online? xD Tyle to chyba razem z shopami offline jest xD

Cieszymy się, że zarobili dzięki Nam hajsik, bo może z zainwestują to w siebie, bo to przecież tak wartościowi administratorzy jak i ich serwery xD

Co do bambusów to jedynie Ty nim jesteś, uważasz się za kogoś kim nie jesteś i jeszcze oczekujesz za to szacunku i tego by administracja pisała graczom że dany pomysł wymyśliłeś, skoro twoje propozycje były propozycjami większości graczy, a jedyne co ty robiłeś to pisałeś do Yolnena, który momentami miał cie dość, zaś co do gildii Valuable do nich nic nie mam, bo oni jako tako potrafili się zachować, pomimo tego że cie bronili co jest raczej oczywiste bo koledzy się raczej bronią, a nie atakują. 

PS: Zejdź na ziemie i przemyśl czy aby na pewno tylko Ty zawdzięczasz wszystkie zmiany na tym serwerze, bo jeśli gracze na serwerze Cię nie znosili to coś tu musi być nie halo.

Opublikowano

Ile osob +/- on?

100

100 osób to z shopami offline :D

Trzeba podbijać prezentacje, bo to jedyna reklama serwera xD

nlUSIa9.png

Opublikowano

Powiem tak bo szczerze mówiąc oceniam projekt po:

-Jakości

-Administracji 

Jeśli chodzi o jakość projektu nie zaprzeczę, rozgrywka na samym serwerze jest na prawdę dobra bo swego czasu nawet sam na nim zagościłem i można powiedzieć że projekt na prawdę nie jest zły, natomiast o kwestiach odpowiedniej reklamy itd. nie będę sie wypowiadał bo to nie w mojej kwestii chodź szkoda ze aktualnie liczba online jest jaka jest.

Co do administracji....Nie oceniam głównego autora projektu który jednak zrobił dobrą robotę chodź "twarzą" projektu został i tak BombWork.

I co do niego...

Łukaszu rozumiem multum spraw na głowie poza metinowych itd. ale nie odbieranie telefonu ponad 2 tygodnie, brak kontaktu przez jakikolwiek komunikator ale gdy trzeba było poprosić o np.pomoc dot.serwera to nie miałeś z tym problemu wcześniej.I to mnie jedynie martwi.

Nie porównam próby kontaktu z swojej perspektywy do perspektywy gracza chcącego pomoc od administracji na tym serwerze, aczkolwiek jednak ktoś twarzą projektu jest i tak samo przedstawia go.Mam nadzieję że nie było i nie ma aż takich WIELKICH PROBLEMÓW żeby chodź 5 minut z BombWorkiem porozmawiać i aby udzielił Wam pomocy.

Za projekt trzymam kciuki, wierze że da rade "zmartwychwstać" bez żadnych Reworków ale....Kontakt też jest ważną kwestią Łukaszu i dotyczy to dwóch stron medalu.

Podsumowując-Projekt na +

Pozdrawiam Serdecznie,

True!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

I jak sie trzymacie?
Ile online?
Widzialem planujecie wielka aktualizacje, a zastanawiam sie, czy macie dla kogo ja wprowadzac.

Warto wrocic na server? :)

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

I jak sie trzymacie?

Ile online?

Widzialem planujecie wielka aktualizacje, a zastanawiam sie, czy macie dla kogo ja wprowadzac.

Warto wrocic na server? :)

podbijam te pytania

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...