Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Atharia.pl [Dedyk] [Medium]

Trobol

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 634
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Cześć.

Dziś późną nocą, możliwe, że nad ranem odbędzie się mała 'aktualizacja'

Zmiany, które wejdą w życie wyglądają następująco:

• Zostanie dodane usuwanie itemów - jeszcze nie wiadomo czy u npc czy pod klawiszem

• Zostanie przepisana całkowicie Wieża Demonów, ale nie odczujecie wielkich zmian

• Zostanie przepisany całkowicie dungeon Dziwny Pająk

• Zostanie zwiększona szansa na drop metali z Ripa i Śmierci

• Zostanie dodany drop Zasuszonej Głowy do Umarłego Rozpruwacza

• Zostaną dodane Peleryny Męstwa do skrzyni dopalaczy

• Zostaną dodane 2 nowe wierzchowce

• Zostaną dodane 2 nowe pety

• Usunięcie Zwoju Powrotu

• Przepisanie komnaty smoka - wejście w grupie nie solo

• Dodane zostaną dokładne opisy Srebrnego oraz Złotego Certyfikatu

• Dodanie Kuponów Smoczych Monet o wartościach: 8, 20, 35, 80

• Usunięcie dropu Cor Draconis, dodanie dropu Zielonych Smoczych Fasoli

• Seria u youtuberów takich jak: Małysz, Bubbex, Blassya, BigMen i inni

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Ile osób w godzinach szczytu? 

chce nabic posty, aby byc w topce jutrzejszej :v

Mój panel w google mówi:

pv7xxb.jpg

topka? o nie znowu dezan!!

Subiektywny ku.wa blok ciosu szma.o

Opublikowano

Aktualnie w godzinach szczytu około 30-40 osób. Serwer rzeczywiście ciekawy, bardziej hard niż medium. Nie wiem, w jakim stopniu pomogą youtuberzy, ale obecnie naprawdę świeci pustkami. Grałem przez 3h w "godzinach szczytu" i nawet 1 sklepu nie spotkałem. Możliwe, że jest to w głównej mierze spowodowanie spier**lonym clientem. Nie wiem co za artysta się nim zajmował, też specjalistą nie jestem, ale skoro ; terios - działa bez problemu, vesteris - działa bez problemu, erbia - działa bez problemu, etharia - działa bez problemu, metin2.pl - działa bez problemu, atharia - można się solidnie wk*rwić. Najlepiej pozbądźcie się tego "specjalisty". Wgrywałem plik po pliku .dll, dopiero po 40 minutach wygrzebałem z google aktualizację visual i directx. Mi starczyło cierpliwości i "umiejętności", jednak wydaje mi się że znaczna część graczy mówi 'pie*dolę to' i usuwa clienta. Rady od serca, bo serwer naprawdę wygląda solidnie, ale graczy brak.

Opublikowano

Aktualnie w godzinach szczytu około 30-40 osób. Serwer rzeczywiście ciekawy, bardziej hard niż medium. Nie wiem, w jakim stopniu pomogą youtuberzy, ale obecnie naprawdę świeci pustkami. Grałem przez 3h w "godzinach szczytu" i nawet 1 sklepu nie spotkałem. Możliwe, że jest to w głównej mierze spowodowanie spier**lonym clientem. Nie wiem co za artysta się nim zajmował, też specjalistą nie jestem, ale skoro ; terios - działa bez problemu, vesteris - działa bez problemu, erbia - działa bez problemu, etharia - działa bez problemu, metin2.pl - działa bez problemu, atharia - można się solidnie wk*rwić. Najlepiej pozbądźcie się tego "specjalisty". Wgrywałem plik po pliku .dll, dopiero po 40 minutach wygrzebałem z google aktualizację visual i directx. Mi starczyło cierpliwości i "umiejętności", jednak wydaje mi się że znaczna część graczy mówi 'pie*dolę to' i usuwa clienta. Rady od serca, bo serwer naprawdę wygląda solidnie, ale graczy brak.

Tak ciężko po prostu dbać o system? My idziemy do przodu razem z nim proste. Ja mam wszystko aktualizowane i ani jednego błędu nie miałem z uruchomieniem gry. A ludzi jest o wiele więcej jak piszesz, dziś były restarty, aby zaktualizować silnik gry.

PS. to medium nie hard, na jakim hardzie wbijesz 75 w 2h? To chyba wtedy taki hard powinien zmienić przydomek.

+ były raty, expili :D

Opublikowano

Co aktualizacja to nowy problem z odpaleniem klienta.... wczoraj grałem normalnie, dzis spatchowałem klienta i jakiś błąd komunikat Zgłoś to natychmiastowo administracji, krytyczny błąd bla bla...

Odpaliłem przez Odpal i błąd Odpal.exe nie jest prawidłową aplikacją systemu Win32....

@rozwiązany 

Opublikowano

Co aktualizacja to nowy problem z odpaleniem klienta.... wczoraj grałem normalnie, dzis spatchowałem klienta i jakiś błąd komunikat Zgłoś to natychmiastowo administracji, krytyczny błąd bla bla...

Odpaliłem przez Odpal i błąd Odpal.exe nie jest prawidłową aplikacją systemu Win32....

@rozwiązany 

Wystarczy, że patcher pobierze Ci pełną aktualizacje i będzie śmigać :)

Opublikowano

Grałem rano, wszystko działało, nagle mnie wywaliło z serwera i od tamtej pory Błąd połączenia. Tak jak mówisz próbuje patchować, lecz patcher nie dość, że ledwo działa(30-100kb/s), to jeszcze się zatrzymuje na 65-66%("Wszystkie pliki zostały pobrane"). Próbowałem uruchamiać jako Administrator lub w zgodności z systemem.

edit: Za 50 patchowaniem się udało.

Opublikowano

mi wyskakuje ze brak mi pliku msvcr120.dll :v

Spróbuj odpalić patchera i po pobraniu ponownie odpalić grę, prawdopodobnie pozbyliśmy się tego problemu.

Opublikowano

mi wyskakuje ze brak mi pliku msvcr120.dll :v

Szukamy na google plik msvcr120.dll i wrzucamy do C:/Windows/System32 (System 64 bitowy - C:/Windows/SysWOW64).

Opublikowano

Szukamy na google plik msvcr120.dll i wrzucamy do C:/Windows/System32 (System 64 bitowy - C:/Windows/SysWOW64).

Już nie trzeba, wystarczy spatchować clienta - patcher automatycznie sam pobierze brakujące pliki.

Opublikowano

to nie wystarczy, ja wrzucałem wersję 32 i 64 bit (mam system 64bit) i nic nie ruszyło, dalej ten błąd, musisz zainstalować paczkę(aktualizacją directx i visual), którą autor tematu wrzucił gdzieś, chyba nawet w tym temacie, ale co by nie było - tak jak pisałem, wypadałoby to poprawić, 99% graczy ma w dupie czy ma taką wersję directx i odrobinę nowszą, tłumaczenie "dbać o komputer" jest nie na miejscu

Opublikowano

to nie wystarczy, ja wrzucałem wersję 32 i 64 bit (mam system 64bit) i nic nie ruszyło, dalej ten błąd, musisz zainstalować paczkę(aktualizacją directx i visual), którą autor tematu wrzucił gdzieś, chyba nawet w tym temacie, ale co by nie było - tak jak pisałem, wypadałoby to poprawić, 99% graczy ma w dupie czy ma taką wersję directx i odrobinę nowszą, tłumaczenie "dbać o komputer" jest nie na miejscu

Pliki odpowiednie są już na patchu.

Opublikowano

System win 8.1 64 bit nie dziala ;-; Jest napisane ze nie bedzie dzialac na Twoim komputerze;-; Jakies rady?

Opublikowano

System win 8.1 64 bit nie dziala ;-; Jest napisane ze nie bedzie dzialac na Twoim komputerze;-; Jakies rady?

Uruchom ze zgodnością.

Opublikowano

jeżeli tak, to zwracam honor, może coś ruszy, bo naprawdę warto

Dodałem do binki wczytywanie plików z klienta a do klienta pobiera je patcher, więc nawet jak ktoś na systemie nie bd miał to będzie działać :)

Opublikowano

Przypominam o eventach:

kalendarz.png

Również mogą bywać eventy z serii niczym 'z dupy', jeżeli tylko będą okazje.

Krrr... niedługo Gibraltar

Wyjątkowo Szukanie GM odbędzie się jutro [sobota] :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...