Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Atharia.pl [Dedyk] [Medium]

Trobol

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiejszego dnia odbędzie się mała przerwa poprawiająca.

Lista zmian i poprawek:

• Pokaże się już odpowiednia ilość AP

• Poprawa Zabójcy Żółt. Smoka

• Poprawa info podczas podnoszenia kd z+4 na+5 ^^

• Poprawa info podczas podnoszenia Serca Wodza

• Dodanie nowego dungeonu zamiast Komnaty Pająka

• Zmiana Dowódcy Yonghan na Generałą Yonghan

• Usunięcie bonu MAX_PE

• Dodanie automatycznych informacji serwerowych

• Poprawa av2 - cofanie postaci na początek

• Poprawa pokazywanie czasu u biologa [matowe]

• Blokada przebywania na odpowiednich mapach bez poziomu

• Podmiana npc od smoka w av2

• Poprawa kilku literówek

• Dodanie Skrzyni z alchemią - dropić z niej będą od razu runy najsłabszej maści

Wejdzie w życie też kilka innych drobnych zmian, takie rzeczy jak poprawa literówek etc to aż nie warto wypisywać zbyt, ale właśnie takie drobne zmiany również zagoszczą.
Zmiany będą odbywać się od godziny 10:00 do godziny 12:00 - niestety, rano technik musi załatwić kilka papierków, ale na pewno o 10 będzie.

Nieregulaminowa sygnatura

• Odpowiedzi 634
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tutaj chyba jest wiecej aktualizacji niż graczy, to nie hejt :v

Żeby coś osiągnąć, trzeba zapierdalać.

Subiektywny ku.wa blok ciosu szma.o

Opublikowano

Niestety, nasz patcher, którego dotąd używaliśmy zaczął zawodzić.
Postanowiliśmy go zastąpić innym, który będzie śmigał jak należy.

Link do nowego patchera:

https://mega.nz/#!NEBRwZKR!ws0691jPoym56de4rgspvOEbWjbDsHYBp1k9nLZUBZE

Skan nowego patchera:

https://www.virustotal.com/pl/file/5ca72705e534762b762be6e5606a4b9aeb1db90ac4f067984194efdf2d8ec771/analysis/1441192090/

Od teraz wszystkie patche etc będą do pobrania tym patcherem, stary już nie będzie używany.

Dodatkowo pragnę przypomnieć, że już dziś od godziny 16 do godziny 20 aktywny będzie drop Szkat. Blasku Księżyca.
Miłego dropu.

Po dzisiejszej przerwie jest też manualna łatka, gdyby ktoś nie chciał [why] pobierać patcherem.

patcher.atharia.pl/Patch 2.09.2015.rar

Opublikowano

No widze ,że ostro  Michał zapierdala i może się powtórzyć historia Ascariala gdzie ze 100 graczy zrobiło się 4k .POLECAM :D

Trzeba lecieć do przodu. Mam sporo czasu, to czemu by nie?

Generalnie mimo nawet sporych problemów od samego startu, już się wszystko stabilizuje jak i reklama się zacznie kręcić.

Lecimy do przodu co będzie to będzie, ważne że będzie lepiej niż gorzej.

SBK lecą wyjątkowo do 21:00

Opublikowano

Na chwile obecną nic nie startuje wszystko upada

Jedno pytanko ile online jest mniejwiecej? 

Szukam czegoś do walki z nudą i mimo że na początku nie cieszyliście się poparciem graczy (w temacie tutaj) to teraz chyba się przekonuje, bo naprawdę dajecie w siebie wszystko i dużo robicie ;)

Opublikowano

Na chwile obecną nic nie startuje wszystko upada

Jedno pytanko ile online jest mniejwiecej? 

Szukam czegoś do walki z nudą i mimo że na początku nie cieszyliście się poparciem graczy (w temacie tutaj) to teraz chyba się przekonuje, bo naprawdę dajecie w siebie wszystko i dużo robicie ;)

Nie owijając w bawełnę, to jeszcze wczoraj do 300. Teraz tak 250 maksymalnie wejdzie [szkoła ^^]

Ale zaczną nagrywać powoli ludzie, BlassYaa, Bubbex, BigMen i czekamy na kilka odpowiedzi jeszcze, postaramy się to 'rozkręcić' oraz udoskonalić.

Jest czas a to ważne.

Opublikowano

No widze ,że ostro  Michał zapierdala i może się powtórzyć historia Ascariala gdzie ze 100 graczy zrobiło się 4k .POLECAM :D

Pożyjemy zobaczymy :D

Event szkatułek blasku nadal trwa.

Opublikowano

A więc postanowiłem i zawitam na serwerze, ściągnąłem klienta, ale mam problem z odpaleniem, patchowałem, pobierałem łatki i odpalałem bez patchowania, ciągle mam błąd, mianowicie na komputerze brakuje jakiegoś pliku MSVCR120.dll, nie mam pojęcia co z tym zrobić, ktoś pomoże? Pozdrawiam.

Opublikowano

A więc postanowiłem i zawitam na serwerze, ściągnąłem klienta, ale mam problem z odpaleniem, patchowałem, pobierałem łatki i odpalałem bez patchowania, ciągle mam błąd, mianowicie na komputerze brakuje jakiegoś pliku MSVCR120.dll, nie mam pojęcia co z tym zrobić, ktoś pomoże? Pozdrawiam.

Nie posiadasz plików systemowych, zaktualizuj sobie netframeworka do najnowszej wersji :) lub osobno pobierz pliki systemowe - wpisz je w google.

ile osob gra na serverze bo bym pogral na takim serverze

Od piątku będzie sporo przybywać bo reklama powoli rusza :)

Opublikowano

Zapraszam!

Konkretny serwerek, administracja się stara tylko graczy brakuje ale widze ze jutuberzy juz nagrywaja :D

Niebieska smierc respi sie od razu po ripku czy trzea miec jakis lvl ?

Opublikowano

Poradziłem sobie z tym brakującym plikiem, odpalam klienta, nagle mi go wyrzuca i jest następny błąd.

Metin2.CREATE_NO_APPROPRIATE_DEVICE

kuźwa no myślałem, że sobie pogram już z rana :D

Opublikowano

Poradziłem sobie z tym brakującym plikiem, odpalam klienta, nagle mi go wyrzuca i jest następny błąd.

Spróbuj odpalić ze zgodnością systemu windows xp

I git już

Opublikowano

Zapraszam! Konkretny serwerek, administracja się stara tylko graczy brakuje ale widze ze jutuberzy juz nagrywaja :D Niebieska smierc respi sie od razu po ripku czy trzea miec jakis lvl ?

Bez względu jaki masz poziom po riperze zawsze pojawi się śmierć.

Opublikowano

Ja resetuje kompa i śmiga (nie ten client a ogólnie)  xD

Opublikowano

To jest strasznie popularny błąd na windows 8 wystarczy ustawić zgodność z win xp sp3 i śmiga bez problemów.

Prawym na ikone rozwiąż problemy ze zgodnością i tam zmieniasz.

Co do serva to wracam, rozczarowałem się pewnym servem a tutaj widzę ogromny postęp od startu więc czas wrócić :lenny:

12038566_974765759232972_778992918771970

Opublikowano

Musieliśmy wykonać 15 sekundowy restart gry w celu zmiany/aktualizacji silnika gry.

Musieliśmy to zrobić w celu bezpieczeństwa.

Aktywowane zostały raty 50% expa na 6 godzin.

Miłego expa, ja lecę pracować nad update.

Opublikowano

Pisałem z Majkelem, pomógł mi odpalić klienta, w połowie sam pomogłem sobie w połowie on mi wielki + za szybki kontakt.

Mianowicie dalej mam problem, gram na dużym ekranie 42'' jako, że nie chciałbym popsuć sobie wzroku muszę się trochę oddalić od ekranu, za czym idzie gorsza widoczność czcionki, gdy chce zmienić na dużą (w kliencie), normalnie mi wyłącza klienta po 3 sekundach, odpalam na nowo i czcionka dalej jest mała, robiłem tak już 4 razy, Majkel pisał abym pobrał Tahoma czcionke, może ktoś na pw dać linka do tej czcionki lub pomóc ze wczesniejszym problemem, mianowicie gra nie chodzi na fullscreenie 800x600 32, na wielu serwerach mogłem na takiej rozdzielczości grać na fullscreenie, tak tutaj mogę tylko na 1920x1024 bodajże na window screen. Może ktoś ma jakieś pomysły.

Pozdrawiam ;)

EDIT

Problem rozwiązany z fullscreenem

Zmieniłem rozdzielczość ekranu na 1280x720 i wszystko śmiga pięknie.

Jakby wam było mało moich problemów to mam jeszcze jeden

Dlaczego w samochodzie nie chce załączyć się gaz, tankowałem 10 litrów i jak przełączam jest tylko dźwięk a na gaz nie chce się przełączyć, na benzynie strach jeździć gdy pali 12/100 xD

POZDRAWIAM DRUGI RAZ CIEPLUTKO

Opublikowano

Pisałem z Majkelem, pomógł mi odpalić klienta, w połowie sam pomogłem sobie w połowie on mi wielki + za szybki kontakt.

Mianowicie dalej mam problem, gram na dużym ekranie 42'' jako, że nie chciałbym popsuć sobie wzroku muszę się trochę oddalić od ekranu, za czym idzie gorsza widoczność czcionki, gdy chce zmienić na dużą (w kliencie), normalnie mi wyłącza klienta po 3 sekundach, odpalam na nowo i czcionka dalej jest mała, robiłem tak już 4 razy, Majkel pisał abym pobrał Tahoma czcionke, może ktoś na pw dać linka do tej czcionki lub pomóc ze wczesniejszym problemem, mianowicie gra nie chodzi na fullscreenie 800x600 32, na wielu serwerach mogłem na takiej rozdzielczości grać na fullscreenie, tak tutaj mogę tylko na 1920x1024 bodajże na window screen. Może ktoś ma jakieś pomysły.

Pozdrawiam ;)

EDIT

Problem rozwiązany z fullscreenem

Zmieniłem rozdzielczość ekranu na 1280x720 i wszystko śmiga pięknie.

Jakby wam było mało moich problemów to mam jeszcze jeden

Dlaczego w samochodzie nie chce załączyć się gaz, tankowałem 10 litrów i jak przełączam jest tylko dźwięk a na gaz nie chce się przełączyć, na benzynie strach jeździć gdy pali 12/100 xD

POZDRAWIAM DRUGI RAZ CIEPLUTKO

Czcionka tahoma:

http://www.fontpalace.com/font-details/Tahoma/

A co do auta, to mechanik zawsze ci prawdę powie.

Ew ten mechanik:

https://www.google.pl/search?q=dlaczego+samoch%C3%B3d+nie+chce+prze%C5%82%C4%85czy%C4%87+si%C4%99+na+gaz&oq=dlac&aqs=chrome.1.69i59l2j69i57j0l3.1992j0j9&sourceid=chrome&es_sm=93&ie=UTF-8

Walnij opinie:

https://www.youtube.com/watch?v=fKM9rotHrvA

A tu obejrzyj giermane

https://www.youtube.com/watch?v=IMLXjmN_YBQ

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...