Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[MEDIUM] Attessia.eu / Attessia.pl

GILUxDILU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co do grafik, to nie wiem czyjego autorstwa one są (podejrzewam ,że teamu Attessia). Jednak kradzież grafik, to nie jest fajne rozwiązanie. Nie chcę tutaj nikogo urazić ,ale zróbcie wreszcie coś sami. Cały czas tylko coś "pożyczacie"..

Z pewnych źrudeł wiem ze grafike "robi" Julka aka @Julietta ale jakoś nie sondze rzeby to było autorskie :) Raczej spodziewam się rze zostały one skradzione. Ładny popis hłopaki! :)

cześć kot co tam

jak tam robienie mu online z cinem?

chyba już nie warto robić niczego autorskiego, a w szczególności grafiki, bo zaraz zleci sie taki norbi albo inny heros który podpierdoli i będzie się cieszył

elo polaczki

czekam na start i kibicuje, pozdrawiam

Cześć nieznajomy(?). O co ci chodzi piszac, rze robie mu online z cinem?

Nawet niewiem o co hodzi wtajemniczysz mnie?

• Odpowiedzi 724
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Co do grafik, to nie wiem czyjego autorstwa one są (podejrzewam ,że teamu Attessia). Jednak kradzież grafik, to nie jest fajne rozwiązanie. Nie chcę tutaj nikogo urazić ,ale zróbcie wreszcie coś sami. Cały czas tylko coś "pożyczacie"..

Z pewnych źrudeł wiem ze grafike "robi" Julka aka @Julietta ale jakoś nie sondze rzeby to było autorskie :) Raczej spodziewam się rze zostały one skradzione. Ładny popis hłopaki! :)

żródeł* sądze* że* chłopaki* na początek zaproponowałbym ci słownik, słyszałem tak z pewnych źródeł.

Opublikowano

[..] No, ale cóż, ktoś musi być gorszy żebyśmy byli najlepsi  B)

O widzisz, jedno zdanie a tak wiele mówi o Tobie.

A później złość Sebka, że wszyscy gryzą was po kostkach ;)

Nie odbierz mnie źle, ja Wam dobrze życzę.. od czasu devbot bo wcześniej życzyłem Wam jeszcze lepiej

ale dobrze bo i takie projekty jak devbot są potrzebne i szkoda, że nie kontynuujecie bo teraz bez problemu to naprawiam.

To jest całe Wasze zabezpieczenie? Zaszyfrowanie superglobalnej?

Nie całe, to dopiero początek ;)

Opublikowano

Nie całe, to dopiero początek ;)

Na tym skończyłem przeglądanie zmian w Waszym swf :) zaglądnę jeszcze z ciekawości innym razem ;)

Hejo

Opublikowano

Po was się tego nie spodziewałem, by reklamować attessię na innych serwerach xDDD Beka

Napisanie że ukradłeś grafiki z Attessi a reklama to dwie różne rzeczy ;)

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Po was się tego nie spodziewałem, by reklamować attessię na innych serwerach xDDD Beka

Napisanie że ukradłeś grafiki z Attessi a reklama to dwie różne rzeczy ;)

Nie rozumiem. Grafiki są z serwerów Playa Games, tak jak reszta grafik całej gry.

http://img.playa-games.com/res/sfgame_new/itm/5_1/itm5_64_1_1.png

http://img.playa-games.com/res/sfgame_new/itm/5_1/itm5_65_1_1.png

http://img.playa-games.com/res/sfgame_new/itm/5_1/itm5_66_1_1.png

itm5_64_1_1.pngitm5_65_1_1.pngitm5_66_1_1.png

Opublikowano

Podbijam temat.

Ciekawe ile osób będzie na beta testach :)

na testach kilkadziesiąt a na starcie kilkaset :) 

Opublikowano

no ciekawy projekcik :) mam nadzieje że playa sie nie dowali bo to naprawde duży projekt

Opublikowano

no ciekawy projekcik :) mam nadzieje że playa sie nie dowali bo to naprawde duży projekt

To nie jest duży projekt.

Taki sam jak każdy inny serwer z różnicą taką że my piszemy pliki od zera a nie tak jak inni korzystają z gotowców :)

1000093817-removebg-preview-1.png

Opublikowano

Taki sam jak każdy inny serwer z różnicą taką że my piszemy pliki od zera a nie tak jak inni korzystają z gotowców :)

Chętnie zagram :) , Playa się na 100% dopierdzieli ponieważ wątpie aby na serwerze grało tylko 50 osób :)

Opublikowano

Chętnie zagram :) , Playa się na 100% dopierdzieli ponieważ wątpie aby na serwerze grało tylko 50 osób :)

Serwer robimy hobbistycznie i nie po to by być konkurencją dla playa tylko jako fani gry postanowiliśmy stworzyć serwer na swf 555 którego playa już nie stosuje.

Mam nadzieje że będzie dobrze ;)

Opublikowano

Serwer robimy hobbistycznie i nie po to by być konkurencją dla playa tylko jako fani gry postanowiliśmy stworzyć serwer na swf 555 którego playa już nie stosuje.

To, że wykorzystujecie swf 555 nie zmienia faktu, że playa się nie przyczepi, bądź przyczepi. Oczywiście nie wiemy jak będzie. Mam nadzieję, że nie zamkną wam serwera. Będę na nim grał, ale wstrzymam się z zakupem czegokolwiek za prawdziwą walutę przez 1 mies. od startu.

Opublikowano

To, że wykorzystujecie swf 555 nie zmienia faktu, że playa się nie przyczepi, bądź przyczepi. Oczywiście nie wiemy jak będzie. Mam nadzieję, że nie zamkną wam serwera. Będę na nim grał, ale wstrzymam się z zakupem czegokolwiek za prawdziwą walutę przez 1 mies. od startu.

Z tego co pamiętam Gilu kiedyś pisał, że serwer będzie całkowicie darmowy beż możliwości kupowania czegokolwiek.

I miało to dotyczyć jego następnego projektu na tamtą chwile.

Nie wiem czy to nadal aktualne, ktoś z teamu atestia potwierdzi / zaprzeczy ?

Hejo

Opublikowano

Mamy nadzieje że się nie przyczepią ale różnie bywa, trzeba być dobrej myśli :)

Przez pierwszy miesiąc nie będą wprowadzone właśnie dlatego by zobaczyć co się będzie działo.

Z tego co pamiętam Gilu kiedyś pisał, że serwer będzie całkowicie darmowy beż możliwości kupowania czegokolwiek.

I miało to dotyczyć jego następnego projektu na tamtą chwile.

Nie wiem czy to nadal aktualne, ktoś z teamu atestia potwierdzi / zaprzeczy ?

Niestety muszę zaprzeczyć.

Gilu do teraz walczy by na serwerze nie było możliwości kupowania czegokolwiek za prawdziwą gotówkę ale niestety jest to niemożliwe ze względu na to że:

* Szykujemy się na większą ilość graczy co powoduje że maszyna musi być trochę lepsza a to kosztuje.

* Utrzymanie domeny również kosztuje

* Różne drobne grafiki również kosztują

Chcielibyśmy by serwer był wolny od płatności ale są to zbyt duże koszta byśmy do tego dokładali.

Mogę obiecać że jeżeli już po tym miesiącu zostanie wprowadzona możliwość zakupu czegoś w grze to w minimalny sposób wpłynie to na rozgrywkę by wszyscy się dobrze bawili a nie tylko ci co wydają pieniądze na gry.

Opublikowano

Z tego co pamiętam Gilu kiedyś pisał, że serwer będzie całkowicie darmowy beż możliwości kupowania czegokolwiek.I miało to dotyczyć jego następnego projektu na tamtą chwile.Nie wiem czy to nadal aktualne, ktoś z teamu atestia potwierdzi / zaprzeczy ?

To już nie jest tylko mój projekt, nie jestem właścicielem.

Co do serwera: udało się zdobyć informacje w jaki sposób generowane są statystyki w przedmiotach, obrażenia, doświadczenie itd., dzięki czemu możemy odtworzyć wszystko tak jak na serwerze globalnym. Prawdopodobnie dostosujemy wszystkie wartości tak jak na globalu i zwiększymy dwu lub trzykrotnie, aby łatwiej było ocenić różnice miedzy serwerami.

Opublikowano

1. Czekam na jakieś easter egg'i związane ze wcześniejszymi odsłonami serwera. W końcu możecie stworzyć prawie wszystko. Wykażcie się.

2. Jaki jest pełny skład administracji i jakie były ich główne projekty?

3. Kto będzie głównym właścicielem serwera/domeny? Nie chce powtórki z ZRT.

2sbu2dv.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...