Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[MEDIUM] Attessia.eu / Attessia.pl

GILUxDILU

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 724
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dla zainteresowanych, specyfikacja naszej maszyny:

Serwer: Dedykowany

Procesor: Intel Xeon E3-1230

Pamięć: 16 GB

Dysk: 2 TB

no ładne cacko :D zobaczymy ile bd online :) a tak kiedy start?

Opublikowano

Start będzie gdy wszystko skończymy, nie ma możliwości byśmy wystartowali zanim wszystko będzie skończone tak ja tego chcę.

Maszyna ma podobną konfiguracje jak serwery krajowe globalne więc liczymy że liczba graczy będzie podobna :)

1000093817-removebg-preview-1.png

Opublikowano

Start będzie gdy wszystko skończymy, nie ma możliwości byśmy wystartowali zanim wszystko będzie skończone tak ja tego chcę.

Maszyna ma podobną konfiguracje jak serwery krajowe globalne więc liczymy że liczba graczy będzie podobna :)

o sebixa zobaczyłem :D tak dawno nie widziałem xD Czekam na start ;) 

Opublikowano

Ciągle coś jest pisane bo już niebawem start :)

Niestety za wiele nie mogę wam pokazać bo większość to kod ale by moje słowa niebyły puste mała ciekawostka z serwera.

Na naszym serwerze wszystkie większe wartości będą oddzielane kropkami dzięki czemu wszystko jest czytelniejsze a właściciele serwerów wiedzą o tym że tak drobna zmiana nie jest tak prosta w realizacji jak się wydaje.

SS:

nQmsUmZ.jpg

Ecpl0Pi.jpg

Wróciłem już na forum więc wyczekujcie więcej "drobnych ciekawostek". Niestety reszta ekipy jest bardzo tajemnicza i nie pozwalają mi opisać wielu ciekawych rzeczy których zrobiliśmy.

Opublikowano

Dziś czas na kolejne ciekawostki z serwera Attessia :D
Dla mnie najciekawszą sprawą jest to że dodaliśmy flagi do rankingu tak jak jest to na nowej wersji swf (my pracujemy na starej wersji .555)

Jak widać to na załączonym screenie jak i poprzednim poście możemy się pochwalić chyba jako jedyni że potrafimy w pełni edytować swf B)

q8DmbWF.jpg

Na naszym serwerze nie działają żadne boty. Nie tak jak na większości serwerów że jakiś ban czy coś, u nas one po prostu nie działają :)
Mamy autorskie zabezpieczenia plików (req oraz swf) więc liczymy na kreatywność cheaterów, możecie próbować :lenny:

Wyczekujcie kolejnej ciekawostki :)

Opublikowano

Dziś czas na kolejne ciekawostki z serwera Attessia :D

Dla mnie najciekawszą sprawą jest to że dodaliśmy flagi do rankingu tak jak jest to na nowej wersji swf (my pracujemy na starej wersji .555)

Jak widać to na załączonym screenie jak i poprzednim poście możemy się pochwalić chyba jako jedyni że potrafimy w pełni edytować swf B)

q8DmbWF.jpg

Na naszym serwerze nie działają żadne boty. Nie tak jak na większości serwerów że jakiś ban czy coś, u nas one po prostu nie działają :)

Mamy autorskie zabezpieczenia plików (req oraz swf) więc liczymy na kreatywność cheaterów, możecie próbować :lenny:

co tam kropki.. jakbyście zrobili zamiane duużych liczb na litery k dla tysiecy, m dla milionów itd. to bym był pod dużym wrażeniem ;)

a tak to skrypt pewnie żywcem z nowej swf'ki i to z flagami też

tak np. jak to miało miejsce w starych plikach gdzie ktoś podebrał całość skryptu liczenia cen statystyk, chodzi o tą tablice array 25,50,75; i fakt też działa do teraz na wiekszości gotowców ;)

;)

Hejo

Opublikowano

Dziś czas na kolejne ciekawostki z serwera Attessia :D Dla mnie najciekawszą sprawą jest to że dodaliśmy flagi do rankingu tak jak jest to na nowej wersji swf (my pracujemy na starej wersji .555)

q8DmbWF.jpg

Na naszym serwerze nie działają żadne boty. Nie tak jak na większości serwerów że jakiś ban czy coś, u nas one po prostu nie działają :)Mamy autorskie zabezpieczenia plików (req oraz swf) więc liczymy na kreatywność cheaterów, możecie próbować :lenny:

co tam kropki.. jakbyście zrobili zamiane duużych liczb na litery k dla tysiecy, m dla milionów itd. to bym był pod dużym wrażeniem ;)a tak to skrypt pewnie żywcem z nowej swf'ki i to z flagami teżtak np. jak to miało miejsce w starych plikach gdzie ktoś podebrał całość skryptu liczenia cen statystyk, chodzi o tą tablice array 25,50,75; i fakt też działa do teraz na wiekszości gotowców ;) ;)

Oho. Więc może od początku, wg mnie osoba, która nie zna się na plikach i silniku nie powinna wypowiadać się na ten temat. Po pierwsze to nic nie jest wyciągnięte z nowego SWF. Wzięliśmy sobie tylko pomysły, a skrypty są autorskie. Wiem, że dla niektórych to niemożliwe, bo nawet nie potraficie napisać poprawnie rejestracji, ale my jednak znamy się na rzeczy i potrafimy trochę :) Myślę, że sam fakt iż posiadamy czysty source gry coś znaczy. Kropki akurat są po to aby łatwiej odczytywać wartości, po co komu litery. Poza tym to i tak nie problem dla nas. Jeśli chodzi o statystyki to w SWF jest wyświetlanie ceny, więc chyba logiczne że trzeba napisać takie same ceny w requescie xD To samo tyczy się cen wierzchowców, budynków itd. Jeśli jednak Ci coś nie odpowiada to możesz napisać swojego SWF i pokazać nam jak się robi ;)

Opublikowano

gilu chyba nie zrozumiałes, więc wytłumacze; to nie było stwierdzenie tylko domysł
nie wiem co posiadacie, nie widziałem też waszego kodu - żadnego, więc nie mogę stwierdzić czy tak jest czy nie
mogę przypuszczać, bo i takie rozwiązanie by zadziałało - podałem tego przykład (to z cenami w swf i req)

co do rejestracji - ja jej nie pisałem,
już Ci mówiłem, że nie wiem jakie wartości powinna przyjmować wyświetlana tablica, którą czyta SWF
potrafię edytować skrypty w zakresie moich umiejętności php ale jeśli nie wiem co powinno zostać wyświetlone to niestety nic nie wymyślę

przeczytaj dwa razy, żebyś tym razem zrozumiał to co mam na myśli

PS to z "literami" was nie dotyczy bo przecież robicie podstawke.. ;)

aa i co do edycji no to gratuluję znajomości javy bo to przecież tylko kwestia tego

Hejo

Opublikowano

aa i co do edycji no to gratuluję znajomości javy bo to przecież tylko kwestia tego

To nie jest java tylko actionscript3 :)

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

to niemal to samo

Hejo

Opublikowano

to niemal to samo

Gościu ale ty tępy jesteś. Nie masz zielonego pojęcia i ciągle piszesz jakieś bzdury, po co to robisz?

Te dwa języki to nie jest to samo.

A i co do flag jak i kropek takie rozwiązanie jak sugerujesz by nie działało.

Opublikowano

ok, więc nie mam prawa ich porównywać? jak nie widzisz żadnych podobieństw to o czym my rozmawiamy

co do bzdur, robie to co Wy ;) odświeżam wam tego "Waszego Antarisa"

Hejo

Opublikowano

Dziś zaczyna się weekend więc czas na jakiś event...

Niestety dla nas weekend oznacza że jeszcze więcej piszemy i robimy przy serwerze niż na tygodniu ale dzięki temu wy będziecie mogli się bawić na dopracowanym serwerze.

Z ciekawostek dziś pokaże wam jak wyglądają lochy na na naszym serwerze.

Będzie ich do przejścia 14 plus wieża i portal wszystko dopracowane i działające w stu procentach.

2c56fbd1d3c1460fbd5f4e670ea48674.png

Kolejną ciekawostką jest to że administracja będzie miała czerwone nicki na profilu jak i w sali chwały.

Gildia administracji też będzie troszeczkę inna ale to zobaczycie już w grze B)

f7e2ad7c6f99424c86d97eff3333d9c5.png

Na powyższym screenie powinny być jeszcze flagi o czym informowałem w poprzednim poście, nie ma ich ze względu na to że screen był robiony na lh ale na serwerze już są :)

To tyle na dzisiaj, zapraszam do lajkowania i informowania znajomych że Attessia już niedługo startuje :yay:

Opublikowano

Polecam serwer z całego serca. Pomijając fakt, że ktoś wspomniał, że start matury 2017 to musi być niezłym deb*lem. Pozdrawiam wszystkich graczy którzy będą na starcie jak i całą administrację, widać chłopaki się starają i ogólnie super fajnie.

Opublikowano

Polecam serwer z całego serca. Pomijając fakt, że ktoś wspomniał, że start matury 2017 to musi być niezłym deb*lem. Pozdrawiam wszystkich graczy którzy będą na starcie jak i całą administrację, widać chłopaki się starają i ogólnie super fajnie.

zamknij sie lizodup

kiedy start?

Opublikowano

Wojny gildii zostały ukończone. Jedyne co zostało do zrobienia, aby podstawa serwera była ukończona w 100% to dopracować ranking oraz czat gildii. W kolejny weekend powinien pojawić się link do serwera.

7927114759461701130967.jpeg

Opublikowano

Ramiona jak u chłopa z liceum, kurde. Nie dośc że brzydka to i gruba :D Ale na start czekam 

unlike.

XPlAl.png

Dasz Like ?! :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...