Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dobrze.. sprawdzimy to jeszcze i sami podropimy.

Zróbcie coś z tą Złotą Fasolą, bo jak kufrów mam 55, pajęczych klejnotów 68 to Fasolek mam aż 1. Może to już czas, żeby zmienić nagrody w loterii u Mędrca? Np. można dodać 3x Złotą Fasolę, albo dać ją w loterii zamiast różowego kryształu, czy tam sztabek 50k :P­

A na tym dungu 95 to te moby niech podchodzą, bo takim daggerem biłem je ze skilli, aż przez Szybki Atak wszedłem w tekstury xD

tenor.gif

Opublikowano

21 przedmiotów bonuje się ponad godzinę i tylko bransolety weszły perfect...
Drop jest tragiczny... 
Robię DT a tu ze szkaty stalka...złodziej :/

Robię WW a tu ze szkaty stalka...
Już ciekawsze byłoby dodanie do szkaty jakiegoś ulepszacza niż stalkę która ląduje na ziemi.
Metki 95+? Nie wiem nawet gdzie ich respy bo wybijane w kilka sekund

Za słabo trochę jak na tylu graczy.

Opublikowano

21 przedmiotów bonuje się ponad godzinę i tylko bransolety weszły perfect...

Drop jest tragiczny... 

Robię DT a tu ze szkaty stalka...złodziej :/

Robię WW a tu ze szkaty stalka...

Już ciekawsze byłoby dodanie do szkaty jakiegoś ulepszacza niż stalkę która ląduje na ziemi.

Metki 95+? Nie wiem nawet gdzie ich respy bo wybijane w kilka sekund

Za słabo trochę jak na tylu graczy.

­Ponad godzinę to dużo? XDDDDDD Chłopie, ja teraz od 22 do przerwy technicznej o 4 bodajże mixowałem + cały wczorajszy dzień + cały przedwczorajszy dzień i dzisiaj 4h i mam jeszcze do wbicia nasior, buty i zbroję, czyli najtrudniejsze do wymieszania itemy. A mieszam na 2 BS'y (przy 3 mi pomija ;c)

tenor.gif

Opublikowano

Myślę, że część z Was powinna przejść na serwer PVP/easy a nie easy/medium bo o ile respy metinow/bossow rozumiem i może faktycznie są za duże mimo 6ch... to z resztą zaczynacie przesadzać.. Schematy ulepszeń i dropu są z s1 a tam nikt przez 2lata nie narzekał gdzie przez rok utrzymywaliśmy 1-1,5k online 

gnvNjpf.png

Opublikowano

Myślę, że część z Was powinna przejść na serwer PVP/easy a nie easy/medium bo o ile respy metinow/bossow rozumiem i może faktycznie są za duże mimo 6ch... to z resztą zaczynacie przesadzać.. Schematy ulepszeń i dropu są z s1 a tam nikt przez 2lata nie narzekał gdzie przez rok utrzymywaliśmy 1-1,5k online

Jak dla mnie to wszystko jest git, oprócz Złotych Fasolek (no i złotych piasków, o ile je na biżu trzeba :v), bo nawet jak zbiję te 6 metinów na resp to często żadna nie leci :C Nawet miałem tak, że z 15 metinów żadnej złotej fasoli, a ponoć na mapie 130 nie lecą, więc muszę się kisić na mapie 110 xp

Z czego dropi Złoty Piasek?­

tenor.gif

Opublikowano

Jak dla mnie to wszystko jest git, oprócz Złotych Fasolek (no i złotych piasków, o ile je na biżu trzeba :v), bo nawet jak zbiję te 6 metinów na resp to często żadna nie leci :C Nawet miałem tak, że z 15 metinów żadnej złotej fasoli, a ponoć na mapie 130 nie lecą, więc muszę się kisić na mapie 110 xp­

zróżnicowany drop nakręca rynek i czyni go ciekawszym... jakby wszystko dropiło tak samo to po 3dniach by Ci się gra znudziła. Mimo wszystko sprawdzimy ten drop tych ulepków. 

gnvNjpf.png

Opublikowano

zróżnicowany drop nakręca rynek i czyni go ciekawszym... jakby wszystko dropiło tak samo to po 3dniach by Ci się gra znudziła. Mimo wszystko sprawdzimy ten drop tych ulepków.

Tyle, że każdy potrzebuje tej fasoli i nikt jej nie sprzedaje :v Ale dobra, zobaczymy jak to zrobicie ;p Btw. z metków na mapie 110 chyba powinny lecieć Złote Piaski, bo lecą wszelkie inne potrzebne ulepszacze na itemy, na które są potrzebne te piaski, a same piaski nie (jedynie z mobów dropnął 1 ;p).­

tenor.gif

Opublikowano

Tyle, ze narzekaja na niego wszyscy. Ceny fasolek na rynku sa kosmiczne. Leca... gownianie :) A to jest PIERWSZY SET - zrobienie go powinno byc latwe i szybkie, zeby nie siedziec w okolicy 100 lvla przez tydzien tylko moc isc dalej. Ja rozumiem zeby tak ulepy dropily na eq w okolicy 180 lvla, jak najbardziej, ale na pierwszy set..? Zartujecie sobie chyba.

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Chwilowo zatrzymałem się na ww/dt i mixuje to eq pvp, ale tak czytam o tym dropie to się odechiewa.

Popatrzyłem na bonusy od bestiarza, dla mnie żenada. Osoba bez niemal niczym się będzie różnić od osoby z. 4%abs za całego besta? no na pewno zobaczę różnicę...

Opublikowano

Gdzie na pustyni i górze sohan znajdę kamień ogniskujący? Tak +/- chociaż, który róg mapy :v­

to mozna zbugowac :D  kamienie zliczaja sie od najwyzszej mapki i blokuja zdobywanie ich jezeli pojdziesz do krainy gigantow i bedziesz resetowal ta misje u tej babeczki wlasnie w krainie to caly set kamieni zdobedziesz z krainy gigantow a tam respi sie to w jednym punkcie ;) (ulepek znajdziesz na tym ch co odebrales misje)

pozdrawiam :)

1098661510207295168367114346251903210680

Opublikowano

to mozna zbugowac :D  kamienie zliczaja sie od najwyzszej mapki i blokuja zdobywanie ich jezeli pojdziesz do krainy gigantow i bedziesz resetowal ta misje u tej babeczki wlasnie w krainie to caly set kamieni zdobedziesz z krainy gigantow a tam respi sie to w jednym punkcie ;) (ulepek znajdziesz na tym ch co odebrales misje)

pozdrawiam :)

Coś nie działa :v­

tenor.gif

Opublikowano

Tylko chyba to miał być serwer easy/ medium a nie serwer hard/ jeszcze większy hard :P

Te ulepszacze lecą tak koszmarnie  że nie wiem co trzeba robić żeby to eq ulepszyć  np fasola ( jest dużo respów gdzie można ją zdobyć tylko co z tego jak leci raz na 10 ubić )   przy takiej liczbie graczy jaka będzie jak ruszy ta większa reklama to już całkiem ludzie nic nie zrobią z eq  

Opublikowano

Jak już nie dajecie rady zrobić eq na 80-135lvl, to nie grajcie tu...Teraz duzo jest małych, to jest zapotrzebowanie na te ulepy. Później będą nic nie warte jak zwiększy drop, skróci czas respow.Hardkor to sïę zaczyna z eq 200 +

Opublikowano

Nie rozumiem Was... same ułatwienia byście chcieli. Chcieliśmy niekończąca się zmiankę, dostaliśmy.. ja podczas drop 2h wydropilem ponad 20 fasolek chociaż fakt... trochę ciężko lecą. Tak samo złote piaski. Ja to tak jak pisali wyżej żeby np. Z śmierci czy też ripa leciały te ulepki oraz trochę drop zwiększyć. Moim zdaniem dobra opcja by też były jakieś nagrody dnia w loterii, czy też co kilka dni w loterii była szansa na wygranie jakiś ulepków lepszych. Czy też nawet na stałe dodać perły.

Opublikowano

Nie rozumiem Was... same ułatwienia byście chcieli. Chcieliśmy niekończąca się zmiankę, dostaliśmy.. ja podczas drop 2h wydropilem ponad 20 fasolek chociaż fakt... trochę ciężko lecą. Tak samo złote piaski. Ja to tak jak pisali wyżej żeby np. Z śmierci czy też ripa leciały te ulepki oraz trochę drop zwiększyć. Moim zdaniem dobra opcja by też były jakieś nagrody dnia w loterii, czy też co kilka dni w loterii była szansa na wygranie jakiś ulepków lepszych. Czy też nawet na stałe dodać perły.

Popieram! Do loterii dać ulepki takie jak fasole czy też piaski i to by były nagrody te z wyższej półki jak aktualnie PD. Oczywiście ulepki te byłyby w sztuce jednej by nie było zbyt łatwo. Mega sprawa!

Opublikowano

Dziś w nocy (04.08.2015) o godzinie podanej ok. 30 minut przed resetem pojawią się następujace zmiany:

• Usunięcie czasu z dungeonu 90lv (nie trzeba bedzie wchodzić co 30 minut)
  • Zmiana czasu respu metinów i bossów na 4 pierwszych mapach 95/110/130/145

95:
Metiny 30 minut -> 15 minut
Bossy 45 minut -> 25 minut

110lv:
Metiny 35 minut -> 15 minut
Bossy 50 minut -> 30 minut

130lv:
Metiny 45 minut -> 25 minut
Bossy 55 minut -> 35 minut

145lv:
Metiny 45 minut -> 25 minut
Bossy 60 minut -> 35 minut

• Od teraz informacja o śmierci bossa będzie jedynie od mapy 180
  • Dodano informacje do tabeli statystyk ze zaliczane są jedynie bossy z map a nie dungeonów

Jeśli coś się jeszcze pojawi będzie dopisane.

Przerwa odbędzie się w nocy o godzinie podanej 30 minut wcześniej w grze. Wymagana będzie aktualizacja clienta.

gnvNjpf.png

Opublikowano

Siedzę w kopalni i patrzę na czat, a tam takie rozmowy: "Za każdym razem powinny wypadać rudy", "Prawda". Jak coś takiego widzę to nie wiem, czy to ma być serwer Easy? Serwer jest Medium/Easy, a wy chcecie tylko ułatwienia. Za serwerze widać 2K online, a Wam ułatwienia w głowie. Administracja i tak się stara. Jeżeli ciężko Wam na serwerze, to idźcie na jakiegoś N**Metina, a nie tutaj. Tyle w temacie, bo widzę, że lenistwo się szerzy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...