Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy homoseksualizm jest chorobą?

Gość Turbo_Kanapek_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Orientacja seksualna to nie zgromadzenie. A to całe "nagłaśnianie" to nie "chwalenie się odbyciem stosunku seksualnego" tylko wołanie o pomoc do ustalenia praw.

Co jest nie tak z zaznaczonym fragmentem, wyszło mi trochę w złej kolejności ale jedno łączy się z drugim.

Widziałem nagrania z tej parady, zgromadzenia- miałem na myśli parady, jakich praw ? Chcą żeby ludzie akceptowali ich w miejscach publicznych ? Na rzeczy które innych napawają obrzydzeniem nic nie poradzą. Oprócz normalnych ludzi była także ta pani w sukni  i oni

EXjLe62.png

Powiedz mi do czego doszło że zastanawiam się czy osoba w białym jest facetem czy panią(to facet)

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

• Odpowiedzi 182
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Orientacja seksualna nie dzieli się tylko na homoseksualistów i lesbijki. W paradach równości o to chodzi aby zaznaczyło się swoją obecność i skupić uwagę jak największej ilości osób. Hmmm... Czemu jak heteroseksualiści mają prawa do związków partnerskich to już inne orientacje nie mogą ich mieć?

Czy w waszym otoczeniu jest jakiś gej lub lesbijka lub ogólnie osoba o innej orientacji seksualnej która zrobiła wam realną krzywdę? 

12 postulatów parady równości:

1. Ochrona przed dyskryminacją i wykluczeniem obowiązkiem państwa

2. Prawa osób trans prawami człowieka

3. Wzmocnienie ochrony prawnej przed mową i przestępstwami z nienawiści

4. Małżeństwo i związek partnerski prawem każdego obywatela

5. Miasta bez barier

6. Miasta otwarte przyjazne dla lokalnej społeczności

7. Otwarta Rzeczpospolita przyjaznym domem dla uchodźców i obcokrajowców

8. Edukacja antydyskryminacyjna i etyka w szkole

9. Rzetelna edukacja seksualna prawem każdego człowieka

10. Zaostrzenie kar za przemoc na zwierzętach

11. Różni – równi wobec siebie

12. Dość chamstwa – żądamy debaty

http://paradarownosci.eu/12-postulatow-parady-rownosci

Opublikowano

Ja osobiście:

1. Do samych ludzi, jako ludzi nic nie mam. Człowiek jak każdy inny

2. Nie zgadzam się jednak z tym co robi. Czy facet z facetem, albo kobieta z kobietą biologicznie mogą mieć dziecko? Nie. Dlatego jest to nienaturalne. I nikt mi nie wmówi, że jest.

3. Jak to kiedyś na sadisticu ktoś powiedział "nie obchodzi mnie, co koleś robi u siebie w domu w łóżku, dopóki nie chodzi po ulicach i nie opowiada, jakie to walenie w d.. jest piękne i nie będzie wszystkich zmuszał do akceptowania go". Jeśli ktoś odstaje od przyjętych standardów, to będzie szykanowany, niezależnie czy chodzi tu o to z kim sypia, czy jak się ubiera, czy jak wygląda. Tak zawsze było, jest i będzie.

Zupełnie też inny stosunek mam do gejów czy homoseksualistów, a inny do zwykłych pedałów. Jeden po prostu tak żyje i niech sobie żyje, a drugi chodzi po ulicach ubrany tak szokująco, jak tylko się da, żeby było widać kim jest.

W6iB9H1.png

Opublikowano

Ja nie mogę kolejny temat o gejach...

Widzę ,że w większości wypowiadają się tutaj osoby które chodzą do gimnazjum/szkoły średniej lub co najwyżej już ją skończyły ,a zachowują się w swoich wypowiedziach jakby pozjadały wszystkie rozumy świata i znały prawdę absolutną ,która tak na marginesie nie istnieje ,ponieważ wszystko jest relatywne.

Topic : Wiem ,że nic nie wiem.

bez gif

Opublikowano

Nic, ja tylko wszystkim homofobom życzę mieć kogoś homo w rodzinie, żeby jednak zweryfikowali swoje niedorzeczne poglądy (chociaż statystycznie każdy kogoś ma, najczęściej tzw. gay cousin) ;) Albo lepiej, SZEFA GEJA w przyszłej pracy! 

Sam też jestem przeciwnikiem parad, bo Polacy nie są na nie przygotowani, ale związki partnerskie by się przydały. 

tumblr_inline_nt05diSJ3v1r02w2j_500.gif

Opublikowano

Ja osobiście: 1. Do samych ludzi, jako ludzi nic nie mam. Człowiek jak każdy inny 2. Nie zgadzam się jednak z tym co robi. Czy facet z facetem, albo kobieta z kobietą biologicznie mogą mieć dziecko? Nie. Dlatego jest to nienaturalne. I nikt mi nie wmówi, że jest. 3. Jak to kiedyś na sadisticu ktoś powiedział "nie obchodzi mnie, co koleś robi u siebie w domu w łóżku, dopóki nie chodzi po ulicach i nie opowiada, jakie to walenie w d.. jest piękne i nie będzie wszystkich zmuszał do akceptowania go". Jeśli ktoś odstaje od przyjętych standardów, to będzie szykanowany, niezależnie czy chodzi tu o to z kim sypia, czy jak się ubiera, czy jak wygląda. Tak zawsze było, jest i będzie. Zupełnie też inny stosunek mam do gejów czy homoseksualistów, a inny do zwykłych p****ów. Jeden po prostu tak żyje i niech sobie żyje, a drugi chodzi po ulicach ubrany tak szokująco, jak tylko się da, żeby było widać kim jest.

Z tą oto wypowiedzią się zgodzę. Homo może być w domu, ale nie na ulicy. W innych państwach to inaczej wygląda niż u nas, bo raczej u nas to tylko ciągłe "zadymy". Gdyby nie nasi inteligentni kibole może to by wyglądało jakoś, ale oni się rzucają, palą tęczę no to normalnie nie będzie wyglądać. Spójrzmy też na to z innej strony. Połowa gimbusków teraz staje się homo i nagle tolerancja na wszystko, ale gdyby tak ich adoptowało 2 tatusiów i wyśmiewali by go w szkole to raczej by mu nie pasowało. Podam tutaj inny przykład. Będą w UE dlaczego mamy się godzić na każde wprowadzane zmiany? Skoro nam nie pasuje w Konstytucji, a nasz kochany rząd nad którym ostatnie dni panuje PO, wszystko podpisuje. To samo dotyczyło dramatu z in vitro. Nie każdemu się podoba. Nie dogodzi się połowie społeczeństwa. Z czasem to mnie, bo teraz narzekają jakie to Stany z*******e, bo w całym kraju zalegalizowano, a u nas nie!! Obama by mógł zostać naszym prezydentem itp. Dopóki taka młodzież w wieku gimnazjalnym nie zrozumie prawa i NIE BĘDZIE GO ZNAĆ, nie liczmy na coś poważnego i na dyskusje na poziomie. 

21bj5th.png

Opublikowano

Nic, ja tylko wszystkim homofobom życzę mieć kogoś homo w rodzinie, żeby jednak zweryfikowali swoje niedorzeczne poglądy (chociaż statystycznie każdy kogoś ma, najczęściej tzw. gay cousin) ;) Albo lepiej, SZEFA GEJA w przyszłej pracy! 

Sam też jestem przeciwnikiem parad, bo Polacy nie są na nie przygotowani, ale związki partnerskie by się przydały. 

Co znaczy homofob?

Deus vult

Opublikowano

Co znaczy homofob?

Wybinguj sobie.

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

u mnie wszyscy zdrowi

Opublikowano

Czy homoseksualizm to choroba? W domyśle byłaby to choroba psychiczna. Czym jest choroba psychiczna (zaburzenie psychiczne)? Jak kto nie wie, to wikipedia powie. Wzmianka jest tam też o dewiacji seksualnej, którą inaczej można określić zboczeniem. Czym jest zboczenie? Kolejny artykuł na wiki mówi, że to jest odczuwanie satysfakcji seksualnej w sytuacji odbiegającej od "normatywnej". Jaka jest zatem norma? Tu wiki też pomagier. Jest tu taki punkt, który ewidentnie został dodany na siłę:

Norma tolerowana - zachowania i praktyki seksualne ograniczające możliwość nawiązanie głębokiej więzi międzyludzkiej, bądź utrudniające dobór potencjalnego partnera. Aby zaliczyć konkretne zachowanie do normy tolerowanej należy wziąć pod uwagę kontekst osobowościowy, partnerski i sytuacyjny

źródło: https://pl.wikipedia.org/wiki/Norma_seksualna#Koncepcje_norm

Wracając do pytania, czy to choroba? Z artykułu o normach rozumiem to tak, że to tylko zależy od tego, czy się ową dewiację toleruje czy nie.

Moje zdanie jest następujące: człowiek jest jeszcze zbyt głupi by jednoznacznie się określić na tematy dotyczące swojej osobowości. Wręcz, dopiero co zaczyna siebie poznawać i, najwidoczniej, jeszcze długa droga przed nami. Oprócz kwestii poznania siebie jest jeszcze jedna istotna sprawa - społeczeństwo. Ale moja głowa na to za mała i do takich tematów to promile muszą się lać by coś wymyślić.

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

Dać homosiom własne państwo jak żydom i po problemie. Jedna atomówka i aaa kotki spać. 

Opublikowano

Matko Bosko, osobiście nie jestem za prawami rodzicielskimi dla homosiuf, najgorsze to chyba miałyby dzieci w szkole :(

Niespodzianka

<

Opublikowano

Matko Bosko, osobiście nie jestem za prawami rodzicielskimi dla homosiuf, najgorsze to chyba miałyby dzieci w szkole :(

To jest przykład błędnego koła w rozumowaniu - dzieci adoptowane przez homoseksualne pary miałyby przerąbane z powodu dzieci, których rodzice uważają to za przerąbane.

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

To jest przykład błędnego koła w rozumowaniu - dzieci adoptowane przez homoseksualne pary miałyby przerąbane z powodu dzieci, których rodzice uważają to za przerąbane.

Nie. Po prostu każdy debil i dziecko 2 letnie wie, że prawidłowy model rodziny to kobieta i mężczyzna, a jak jest ta sama płeć w jednym związku to od razu się domyśli, że coś tu nie halo. 

Opublikowano

Co nie zmienia faktu, że homoseksualiści mają większe skłonności do molestowania dzieci niż hetero, a dzieci wychowujące się w rodzinach mających dwóch ojców czy dwie mamy gorzej się rozwijają od dzieci wychowujących się w normalnych rodzin. 

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Co nie zmienia faktu, że homoseksualiści mają większe skłonności do molestowania dzieci niż hetero, a dzieci wychowujące się w rodzinach mających dwóch ojców czy dwie mamy gorzej się rozwijają od dzieci wychowujących się w normalnych rodzin.

Co do molestowania - usłyszałeś gdzieś, pewnie nawet nie wiesz gdzie i powtarzasz - podaj wiarygodne, zweryfikowane źródło. Nawet jeśli byłaby to prawda (ale z tego co wiem są to tylko krzywdzące spekulacje nie potwierdzone badaniami) to jakie to ma znaczenie? Wśród par heteroseksualnych może się zdążyć dokładnie to samo. Nikt przecież nie twierdzi, żeby oddawać dzieci każdemu chętnemu. Nie masz pojęcia jak dokładnie są weryfikowani rodzice adopcyjni. Jasne - ceteris paribus lepiej oddać dziecko parze hereroseksualnej, ale to zawsze kwestia indywidualnej oceny. Lepiej mieć dwójkę kochających rodziców (obojętnie jakiej płci) niż wychowywać się w domu dziecka. Powtarzam jeszcze raz - jedyny poważny problem przy adopcji przez pary homoseksualne to ryzyko szykanowania dziecka przez ciemną część społeczeństwa, która stawia swoje uprzedzenia przed dobrem innych.

Do poczytania:

http://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/785283,procedura-adopcyjna-jak-adopotowac-dziecko.html

Opublikowano

Ja osobiście toleruje homoseksualizm byle nie na moich oczach , moich dzieci całował się chłop z chłop. Niech robią co chcą ale w domu , prywatnie.

Opublikowano

Nie. Po prostu każdy debil i dziecko 2 letnie wie, że prawidłowy model rodziny to kobieta i mężczyzna, a jak jest ta sama płeć w jednym związku to od razu się domyśli, że coś tu nie halo. 

Ja jak miałem 2 lata to nie wiedziałem jak się nazywam i co się dzieje wokół. Z homo pewnie spotkałem się w serialach, ale nie zrobiło to na mnie wrażenia, co najwyżej zdziwiło, ale nawet nie próbowałem dopytywać się rodziców co to ma być tylko sam doszedłem do wniosku, że po prostu widzę ludzi o innych upodobaniach :D

W ogóle mieszanie kwestii wychowania dzieci to jakaś niedorzeczność, bo równie dobrze można powiedzieć, że lokalna społeczność albo brak modelu ojca w rodzinie może przyczynić się do homoseksualizmu, a nie to że w telewizji pokazują 5 sekundowy klip z parady (taak, dzieci na pewno są zainteresowane oglądaniem Wiadomosci na TVP)

Opublikowano

Ja osobiście toleruje homoseksualizm byle nie na moich oczach , moich dzieci całował się chłop z chłop. Niech robią co chcą ale w domu , prywatnie.

Z twojej wypowiedzi można wywnioskować, że tolerujesz to, że jakiś pedofil zapina właśnie w czoko jakiegoś 7 latka u siebie w kuchni. 

Homoseksualiści czują, że na coraz więcej im się pozwala i nie długo nam na łeb wejda. Nie jestem jakiś bardzo przeciwny tym wybrykom natury. Niech sobie żyją, ale niech nie domagają się za dużo i tyle, będzie spokój.

Opublikowano

Z twojej wypowiedzi można wywnioskować, że tolerujesz to, że jakiś pedofil zapina właśnie w czoko jakiegoś 7 latka u siebie w kuchni. 

Homoseksualiści czują, że na coraz więcej im się pozwala i nie długo nam na łeb wejda. Nie jestem jakiś bardzo przeciwny tym wybrykom natury. Niech sobie żyją, ale niech nie domagają się za dużo i tyle, będzie spokój.

Z twojej wynika, że homoseksualiści są niemal jak przybysze z innej planety, którzy powinni żyć na Ziemi w cieniu, z poczuciem zagrożenia i bez jakichkolwiek praw. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...